Curcani albi cu piept larg: caracteristici de întreținere, îngrijire și hrănire

Cum se păstrează curcaniAstăzi, creșterea curcanului este foarte populară în fermele de păsări și în gospodării. Acest lucru se explică prin faptul că carnea acestor păsări este de foarte bună calitate și are proprietăți dietetice. În anii 60, o nouă rasă de curcani a fost dezvoltată în Statele Unite, care a devenit foarte rapid populară în rândul fermierilor de păsări..

Părinții curcanului alb cu piept lat sunt curcanii albi cu piept lat și albi. Noua rasă este interesantă prin faptul că se adaptează perfect oricăror condiții meteorologice, se îngrașă rapid, dă un număr suficient de ouă și este nepretențioasă în îngrijire.

Caracteristicile curcanilor albi cu piept larg

Principala caracteristică a păsării este creștere rapidă, care se încheie până la a suta zi a vieții lor. Specia acestor curcani și curcani este împărțită în trei grupe:

 1. Curcani albi cu piept largPăsările cu cea mai mică greutate intră în primul plămân. Indicatorii medii pentru bărbați sunt de 9 kg, femelele - 6 kg. Sunt minunate pentru creșterea și păstrarea industrială. Acest grup include rase populare precum Small Bestville, Norfolk, White Dutch.
 2. Grupul de mijloc este format din păsări, a căror greutate este de la 7 la 15 kg. Acestea includ rase - alb caucazian nordic, bronz caucazian nordic, palid Moscova, alb Moscova și bronz Moscova. Toți sunt foarte productivi..
 3. Grupul greu este format din păsări cu greutăți grave. Greutatea femelelor este de la 10 kg, indicatorul greutății vii a masculilor poate ajunge la 24 kg. Acest grup include pui de carne cu bronz și alb, piept canadian cu piept larg și cruci Big 6..

Apariția curcanilor albi cu piept larg din orice grup are propriile sale trăsături distinctive. Caracteristica lor este:

 • piept larg și masiv;
 • corp oval acoperit cu penaj puternic;
 • penaj alb;
 • resturi de pene întunecate pe piept;
 • picioare de culoare roz închis, de dimensiuni medii.

Condiții pentru păstrarea animalelor tinere

Cum se deschid curcaniÎnainte de a cumpăra curcani, mai întâi de toate, trebuie să aveți grijă unde vor fi păstrați. Pentru a face acest lucru, construiți și pentru a dota o casă potrivită pentru rasă.

Cuștile mici sau un gard în colțul unei camere calde vor fi suficiente pentru curcani mici. Cuștile pentru păsări sunt destul de ușor de întreținut, deoarece sunt mai ușor de întreținut igiena și curățenia. Însă pentru construcția unui cort, vor fi necesare costuri minime..

Atunci când alegeți o cușcă, se recomandă să vă asigurați că partea coliviei nu este mai mică de 2,5 cm. Acest lucru este necesar pentru siguranța tinerilor. Suprafața stiloului este calculată din numărul de păsări care vor fi păstrate în el. Pe metru pătrat găzduiește 5 pui. Când curcanii au vârsta de patru luni, suprafața stiloului se dublează..

Pentru a păstra mai bine căldura și a fi mai ușor de curățat, se recomandă ca podeaua din cameră să fie din material lemnos. Deșeurile pentru curcani din prima săptămână de viață sunt pregătite din nisip. Apoi se transformă treptat într-un așternut tradițional de curcan, pentru care puteți lua:

 • fân;
 • rumeguş;
 • coceni de porumb;
 • paie tocată.

Înainte de așezarea așternutului, podeaua este mai întâi dezinfectată cu var stins. Pentru aceasta, se iau de la 500 la 800 de grame de var pe metru pătrat de suprafață. Deșeurile sunt așezate într-un strat uniform nu mai puțin de 12-15 cm grosime.

Condiții de temperatură și lumină

La păstrarea animalelor tinere, regimul de temperatură trebuie respectat cu strictețe. Destul de des, nerespectarea acestei reguli duce la moartea puilor. Alte tipuri de păsări de curte tolerează o lovitură rece destul de calmă, dar curcanii necesită o cameră caldă. Prin urmare, înainte de a plasa animale tinere, este necesar să vă asigurați că există cel puțin 34-37 de grade de căldură în casă. În acest caz, temperatura trebuie măsurată la înălțimea păsării, adică la aproximativ 10 cm de podea. Curcanii cu piept larg se adaptează la temperaturi mai scăzute pe măsură ce îmbătrânesc.

Îngrijirea curcanilor mici în primele 10 zile de viață constă din în a le oferi o iluminare puternică. Îi ajută să găsească mai ușor apă și mâncare. Pe măsură ce pasărea îmbătrânește, intensitatea luminii scade treptat..

Păsările la vârsta de șase săptămâni au nevoie doar de opt ore de lumină naturală. Se recomandă aprinderea și stingerea luminilor casei aproximativ în același timp. Dacă vara păsările se plimbă în aer curat, atunci lumina zilei va fi suficientă pentru ele..

Îngrijirea păsărilor de curcan

Îngrijire pentru creștere tânărăMenținerea stiloului curat este principala regulă atunci când aveți grijă de animale tinere. În prima săptămână de viață, bebelușii sunt susceptibili la diferite bacterii și sunt susceptibili la boli, deci este necesară o schimbare în timp util a așternutului. În rumeguș murdar, paie sau fân, infecții intestinale și bacteriile patogene se înmulțesc. Dacă așternutul este îndepărtat în fiecare zi și sunt respectate standardele de plasare a păsărilor, atunci așternutul poate fi schimbat la fiecare cinci până la șapte zile..

Păsări de curcan

Plimbările în aer liber sunt foarte importante atunci când aveți grijă de animale tinere. Razele soarelui și substanțele nutritive sunt benefice pentru ele, pe care le vor lua din iarba proaspătă și viermi prinși și diverse insecte.

Creșterea tânără, care crește împreună cu găina, este eliberată pentru o plimbare la vârsta de două săptămâni. Pentru aceasta, este selectat vremea uscată și temperatura aerului nu mai mică de + 20C. Tinerii se simt neprotejați fără o mamă de curcan în aer liber, așa că este recomandat să așteptați până când puii se îngrașă și devin mai puternici. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la sănătatea animalelor tinere care merg pe vreme bună după ce ați împlinit vârsta de nouă săptămâni.

Păsările de curcan sunt învățate să deschidă spațiul treptat. Zona de mers pe jos ar trebui să fie uscată și protejată de prădători. Nu ar trebui să existe plante nocive și otrăvitoare în zona de mers pe jos.

Coralul unde vor merge curcanii trebuie să fie echipat cu o magazie și podea din lemn. Acolo se pot ascunde de ploaie și de soarele arzător. Pe vreme bună, pasărea este eliberată afară dimineața și lăsată până la întuneric. Alimentatoarele și băuturile cu apă proaspătă sunt plasate la umbră sub baldachin.

Îngrijirea și întreținerea păsărilor adulte

Deoarece curcanii sunt mai mari decât găinile, pentru întreținerea lor mai mult spațiu necesar. Dacă turma este mică, atunci o găinărie poate fi adaptată pentru reședința sa. Pentru ca păsările să se dezvolte bine, o persoană trebuie să aibă cel puțin un metru de suprafață.

Casa trebuie să fie caldă și întotdeauna uscată. Umezeala este inamicul principal al curcanilor albi cu piept larg. Camera este dotată cu un pat curat, uscat și cald și un bar unde vor dormi păsările. Deoarece masa și dimensiunile curcanilor sunt mult mai mari decât cele de pui, cheresteaua ar trebui să aibă și dimensiunea adecvată. Colacul este echipat la o înălțime de 80 cm. Barele sunt poziționate astfel încât să fie alocate cel puțin 60 cm dintr-o dana pentru fiecare individ. Deșeurile trebuie schimbate cel puțin de două ori pe an. Acest lucru se face de obicei în perioadele de toamnă și primăvară..

Casa de păsări ar trebui să fie suficient de ușoară, prin urmare, în timpul construcției sale, ferestrele sunt realizate pe partea de sud sau sud-vest. În sezonul de iarnă, camera este echipată cu corpuri de iluminat. Dacă iluminatul va dura mai mult de 14 ore, curcanul va începe să depună ouă.

Camera este dotată cu alimentatoare și băuturi. Părțile laterale ale alimentatoarelor trebuie să fie mai înalte decât pieptul păsării, altfel furajul se va prăbuși. Pentru hrănire, toate recipientele plasate pe un suport sau suspendate sunt potrivite. Bolurile pentru băut sunt cel mai bine așezate pe masă, astfel încât rumegușul, paiul sau excrementele să nu cadă în ele..

Pentru a evita obezitatea păsărilor, acestea au nevoie zilnic de mers pe jos chiar și iarna. Curcanii adulți ar trebui să meargă cel puțin o oră iarna. Deoarece curcanii sunt indivizi mari, aria de mers pe jos ar trebui să fie mare. Primăvara se recomandă semănatul trifoi și lucernă, care sunt un tratament preferat pentru curcani albi..

Caracteristicile hrănirii animalelor tinere

Cum se hrănesc curcaniPrima hrănire a curcanilor ar trebui să aibă loc la 12-15 ore după naștere. În primele ore, puii încă nu sunt suficient de uscați și, prin urmare, sunt foarte slabi nu are sens să le hrănim. Dar dacă întârziați cu hrănirea, ei vor începe să ciocnească așternutul lor. Prin urmare, trebuie să fii atent și să începi să ai grijă de curcani încă din primele ore ale vieții lor..

Este foarte practic pentru bebeluși să ofere hrană compusă, care este destinată animalelor tinere ale oricărei păsări de curte. Compoziția sa echilibrată, granulele mici și distribuția ușoară facilitează hrănirea și îngrijirea curcanilor. Dacă nu există furaje compuse adecvate, atunci le puteți prepara singur.

În primele zile, un amestec de ouă fierte și cereale mici uscate este folosit ca furaj. Alimentarea ulterioară se efectuează cu un amestec de făină de cereale. Făina de porumb nutritivă ar trebui să fie partea sa principală..

Următoarele sunt adăugate la piureul umed pentru animalele tinere:

 • boabe de cereale fine sau zdrobite;
 • grăsime de pește;
 • oase de pământ;
 • lapte proaspăt, iaurt sau revers;
 • ouă;
 • brânză de vacă;
 • ierburi proaspete.

Păsările de curcan albe cu piept larg într-un castron separat trebuie să primească suplimente minerale sub formă de scoici, pietriș sau cretă.

Pentru prevenirea bolilor, este foarte important să hrăniți păsările tinere cu pelin, urzici, ceapă verde. Iarba proaspătă este utilă și pentru ea - păpădie, șarpe, trifoi etc..

Păsările de curcan proaspăt eclozionate sunt udate cu apă încălzită la 24C. De la vârsta de o zi, le puteți bea cu apă la temperatura camerei. Băutorul trebuie spălat de mai multe ori pe zi, apoi reumplut cu apă proaspătă..

Hrănirea adulților

Cum se păstrează curcanii în mod corespunzătorCurcanii trebuie hrăniți de trei ori pe zi. Pentru aceasta, cea mai bună opțiune ar fi un tip combinat de alimente.

Rația principală ar trebui să fie furaje și cereale. Curcanii adoră porumbul, orzul și grâul. Se recomandă să dai cereale uscate seara, deoarece este mai hrănitoare, iar pasărea va rămâne plină până dimineața. Adulții mănâncă de bunăvoie piure umed și uscat, care hrănirea păsării este recomandată dimineața și la prânz.

Vara, curcanii vor primi vitamine împreună cu verdeață în timp ce merg pe jos. Cu toate acestea, pe lângă furaje, acestea ar trebui să adauge păpădie, ceapă verde, blaturi de morcov.

Iarna, păsările au nevoie în special de vitamine, așa că atunci când le hrănești, nu trebuie să uiți de legume. Curcanii vor mânca cu plăcere varză, sfeclă, morcovi, care pot fi adăugați la piure. Vara, puteți să vă aprovizionați cu fân și să-l dați înmuiat iarna.

Pentru a obține carne fragedă și suculentă, păsările de curte ar trebui să aibă o cantitate mare de furaje suculente.

Curcani albi cu piept larg sunt una dintre cele mai profitabile rase atunci când le cresc în ferme și curți mici. Până la a 20-a săptămână de viață, pasărea are timp să se îngrașe normal și costul întreținerii sale dă roade. Cu toate acestea, fermierul de păsări ar trebui să fie conștient de faptul că hrănirea și îngrijirea curcanilor domestici este solicitantă fizic..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Curcani albi cu piept larg: caracteristici de întreținere, îngrijire și hrănire