Găcător de prepeliță diy: material, cerințe

Dispozitiv brooder de prepelițăCreșterea prepelițelor la o fermă este o afacere profitabilă. Dar majoritatea oamenilor cresc prepelițe nu numai în proprietăți private, ci și în apartamente din oraș.. Costuri de întreținere a prepelițelor

mic. La ieșire, produsul este gustos și sănătos. Pentru a păstra pui, puteți folosi cuști obișnuite din magazin. Dar cel mai bun rezultat poate fi obținut atunci când crește prepelița în case numite pui. Din articolul nostru puteți afla cum să creați un pui de bricolaj.

Găcător de prepeliță DIY: recomandări pentru realizare

Brooder este o cameră în care sunt păstrați puii care tocmai s-au născut. Prepelițele rămân în casă până la vârsta de trei săptămâni. Scopul principal al unui brooder este crearea unor condiții optime pentru conținutul lor. Este necesar să se creeze un anumit microclimat în interiorul acestuia. În aceste scopuri, structura este echipată cu lămpi speciale care emit radiații infraroșii. Este necesar pentru iluminarea și încălzirea camerei. În plus, camera poate avea alimentatoare și băuturi..

Principalii indicatori ai microclimatului în proiectarea brooder sunt.

 1. Pentru puii ecloziți, regimul optim de temperatură este de 37 de grade Celsius..
 2. Odată păsările ajunge la vârsta de zece zile, temperatura scade la treizeci de grade.
 3. Puii care au atins vârsta de trei săptămâni se mută în cuști cu păsări adulte.

Pui de prepeliță: cerințe de bază

 1. Brooder pentru prepelițe, fă-o singurPrincipala cerință pentru un brooder este o sursă bună de căldură. Sursa de căldură în acest caz este o lampă cu infraroșu..
 2. În plus, poate fi necesar un termostat automat. Este posibil ca iluminatul să fie lăsat aprins câteva săptămâni.
 3. Este demn de remarcat faptul că expunerea la radiațiile infraroșii va ajuta la accelerarea pubertății..
 4. Va trebui să atașați desprealimentatoare individuale și boluri pentru băut. O schemă de hrănire pentru pui care se poate aplica la păsările adulte este inacceptabilă..
 5. Menținerea ordinii în brooder este o cerință de bază. Animalele vor muri într-o cameră murdară.
 6. Este necesar să echipați băutorii și alimentatoarele astfel încât să se potrivească exact cu dimensiunea camerei.

Cum să alegeți materialele potrivite pentru puiul dvs.?

Dispunerea unui brood pentru prepelițePrimul lucru de făcut este să ridicați materialele pentru pui. Structura poate fi proiectată pentru funcționare permanentă. Merită să alegeți materiale durabile și solide pentru brooder. Cutia de gunoi trebuie să fie din tablă zincată. Structură metalică va fi ușor de curățat și, de asemenea, nu corodează și nu colectează arome.

Mărimea brooderului va depinde de câți pui sunt în cameră. Și, de asemenea, merită să luați în considerare locul pentru brooder. O sută de prepelițe, pot fi așezate într-o casă cu o dimensiune de 700 pe 500 pe 500 de milimetri. După două săptămâni, puii se înghesuie în cameră și încep să se așeze. Pentru aceasta merită să construiți o casă spațioasă de prepeliță..

Pentru a crea un broodator de bricolaj, puteți utiliza următoarele materiale.

 1. BrooderMaterialul pentru brooder este lemnul. Luați o scândură și o foaie de placaj groasă de trei centimetri. Tratați pomul în avans când ajutor antiseptic. După aceea, utilizarea foilor de fibră de lemn devine inacceptabilă. Deoarece o astfel de structură va rezista de câteva ori mai puțin decât o foaie de placaj.
 2. Pentru a face un brooder, puteți utiliza un alt material - policarbonat. Este foarte durabil și igienic. În același timp, spălarea structurii este destul de simplă. Mai mult, materialul are un dezavantaj semnificativ. Nu permite trecerea aerului, astfel încât puii sunt inconfortabili în el. Pentru aceasta veți avea nevoie stabiliți o ventilație de înaltă calitate. Peretele frontal al broodului va trebui să fie realizat dintr-o plasă metalică cu celule de zece cu zece milimetri. Până la vârsta de trei săptămâni, în timp ce cele mici sunt împletite, puteți utiliza o plasă cu dimensiunea ochiului de cinci milimetri.

Brățară de prepeliță DIY: asamblare

Broodorul poate fi fabricat într-o dimensiune standard de 700 x 500 x 500 milimetri. În acest caz, înălțimea interioară va fi de patru sute de milimetri. Brodătorul va consta în următoarele etape de lucru.

 • construirea unui container pentru prepelițe mici;
 • instalarea unui fund de plasă și a unui colector de excremente;
 • instalarea sistemului de încălzire și premise.

Pentru a face o pui de prepeliță bricolaj, veți avea nevoie de următoarele materiale, care constau din părțile principale.

 1. Broderie DIYPerete lateral, ai nevoie de două unități.
 2. Peretele din spate, fundul și tavanul.
 3. Fundul ochiurilor de plasă și derapajele pentru paleți.
 4. Față, jos, sus și laterale.
 5. Cadru inferior și două uși.

Pentru fabricarea palet la brooder cu propriile mâini veți avea nevoie de următoarele materiale.

 • lamele de cadru pentru paleți care alunecă în derapaje - două unități;
 • partea din față a paletului;
 • foaie de placaj și grinzi de lemn;
 • panou PVC și plasă zincată cu dimensiunea de celulă dorită;
 • șuruburi autofiletante și două balamale pentru pian.

Luați în considerare ce trebuie să faceți cu aceste materiale pentru a crea un brooder pentru prepelițe.

 1. Brooder pentru prepelițe cu propriile salePentru ca paletul să se miște liber, aveți nevoie de o structură de derapare. Astfel de modele sunt realizate în mese de mobilier și în timpul instalării sertarelor. Pentru pereții laterali, va trebui să utilizați patru benzi de placaj, iar pentru pereții laterali, două benzi. În acest caz, o bară trebuie fixată pe partea inferioară a peretelui, astfel încât să nu ajungă la laturi cu zece milimetri. O altă bară trebuie atașată paralel cu prima la o distanță de treizeci de milimetri. În acest caz, lucrările trebuie verificate constant între scândurile de pe toți pereții și acest lucru trebuie făcut astfel încât în ​​timpul instalării parametrii să coincidă între ei.
 2. Grinzi de lemn trebuie tăiate în patru părți egale de patru sute de milimetri. În acest caz, barele vor servi drept marginile structurii. Pe pereții laterali, trebuie să le atașați cu șuruburi cu latura largă. Marginile superioare ale peretelui trebuie să se potrivească cu lungimea barei.
 3. Trebuie să fixați pereții cu șuruburi autofiletante. Dar dacă totul a fost făcut corect, atunci canelurile dintre ele vor coincide pe toți pereții.
 4. Instalarea părții frontale se realizează conform pieselor pregătite anterior. Astfel, este necesar să asamblați cadrul și părțile laterale trebuie să meargă către părțile superioare și inferioare cu o apropiere de douăzeci de milimetri. În partea din față, trebuie să atașați buclele de pian.
 5. Ușile pot fi tăiat din placaj și atașat la balamalele pianului. Astfel, dacă este planificat fixarea lor pe plasă, atunci veți avea nevoie de placaj cu grosimea de cinci milimetri. În acest caz, două benzi trebuie decupate din calculul ușii. Va trebui să le colectați ca partea de jos descrisă în ultimul pas. Astfel, trebuie să atârnați ușile de balamalele pianului. Partea frontală poate fi încorporată în corpul principal. În cazul în care vor exista toate regulile sunt respectate și dimensiunea, apoi ușile își vor putea îndeplini principalele funcții - deschidere și închidere. Ultimul pas al acestui paragraf este asigurarea fundului placajului de tavan..
 6. Pentru instalarea fundului de plasă și a scândurilor din placaj. Instalarea se realizează cu fixarea ochiurilor între două benzi și totul se fixează cu șuruburi autofiletante. Partea de jos a ochiurilor de plasă ar trebui să se așeze pe partea superioară de multe ori pe palet. Astfel, fundul grosier al prepeliței nu cade prin. Merită să îl faceți temporar de cinci pe cinci centimetri.
 7. Colectarea gunoiului este colectată identic. Singura diferență este că ochiurile sunt înlocuite cu o foaie din PVC. Puteți alege o foaie pentru decor interior sau o foaie de metal zincat. Banda de placaj ar trebui să fie fixată pe palet din față, care va acoperi orificiul de admisie și va împiedica vărsarea deșeurilor.
 8. Merită să instalați sistemul de încălzire atunci când conectați lampa cu infraroșu. Acesta va acționa ca un termostat. Temperatura în brooder nu trebuie să depășească treizeci și șase de grade Celsius. În plus, trebuie să calculați corect numărul de lămpi și înălțimea de deasupra podelei. Această opțiune de încălzire este mai potrivită pentru casele mici. În cazul în care animalele sunt mari, merită să vă gândiți la un alt sistem de încălzire, cum ar fi podeaua caldă. Pentru ca puiul să fie suficient de luminat va trebui să atașați o lampă suplimentară la peretele din spate.
 9. Pe lângă bolurile de băut, trebuie să oferiți un loc pentru un termometru pentru un alimentator. Trebuie să fie vizibil fermierului prin ușile din plasă.

Este demn de remarcat faptul că o pui de casă poate fi întotdeauna modificată în cazul în care trebuie să echipați camera cu lămpi suplimentare, băuturi sau boluri pentru mâncare. Crearea unui brooder va ajuta la rezolvarea multor probleme.

Brood DIY pentru prepelițe: iluminat și încălzire

Pui de prepelițăUn rol important în dezvoltarea corectă a prepelițelor într-o tocătoare este abordarea agricultorului de iluminat. Cu iluminarea potrivită, prepelițele cresc mai repede, iar păsările adulte produc mai multe ouă. Este demn de remarcat faptul că iluminatul excesiv poate fi dăunător păsărilor. Pe fondul excesului de lumină apare supraîncălzirea și apar condiții stresante. Puii se dezvoltă împreună cu spectrul de culori.

Puii se maturizează cel mai repede sub lămpile cu infraroșu. În plus, pot încălzi puiul. În cazul în care încălziți casa numai cu lămpi cu infraroșu, merită să faceți calculele corecte pentru numărul de lămpi. Direct pe încălzirea corectă a păsării, va conta locația puiului..

În cazul în care ferma de creștere a prepelițelor este mică, atunci va fi suficientă o lampă. În cazul producției în masă de păsări de curte, utilizarea unor astfel de lămpi va duce la costuri financiare ridicate. În această versiune, va fi suficient să atașați un element de încălzire pe peretele din spate, care este destul de des utilizat în apartamente pentru o podea caldă. Iluminarea poate fi apoi organizată folosind lămpi mici..

Durata unei zile luminoase pentru prepelițele mici ar trebui să continue pe tot parcursul zilei. Pe măsură ce pasărea crește, poate fi redus treptat o reducere săptămânală a costurilor de trei ore. Treptat va fi necesar să le aduceți până la cincisprezece ore. În acest fel, puteți atinge normele unei păsări adulte. Dar scurtarea intervalului de timp nu este recomandată drastic. Posibil de redus performanța păsărilor.

Dispunerea unui brood pentru prepelițe

Găcător de prepeliță DIYPentru păstrarea corectă a prepelițelor, nu trebuie doar să construiți sau să cumpărați un brooder, trebuie să echipați în mod corespunzător casa, astfel încât păsările să se simtă confortabil și să nu experimenteze stresul..

În timp ce prepelițele sunt la o vârstă fragedă. Pot aduce orice ca mâncare. Prin urmare, nu trebuie să aduceți pardoseli moi de rumeguș.

Podeaua din brooder trebuie să fie realizată din plasă de oțel cu celule de cel mult un centimetru. În cazul în care intenționați să păstrați prepelițele mai mult de două săptămâni, atunci dimensiunea celulei ar trebui mărită cu un centimetru. Cel mai bine este să pregătiți două ochiuri simultan cu aceeași dimensiune a celulei. În acest caz, trebuie să aveți grijă fixarea structurii. Ar trebui să puteți elimina și schimba cușile cu ușurință. Acesta este și un punct important..

Alimentatoarele, băuturile ar trebui să fie făcute cele mai bune de tip buncăr sau automate. Acest lucru vă va ajuta să nu deranjați puii și să îi mențineți într-o stare psihologică normală. Păsările timide sunt prepelițe. Orice zgomot, apariția bruscă a unei persoane, poate afecta negativ sănătatea găinilor. Prin urmare, cel mai bine este să acordați mai puțină atenție participării la acest proces. În același timp, nu ar trebui să faceți acest lucru fără daune și performanță..

Echipamente suplimentare sub formă de băuturi și hrănitoare pot fi achiziționate la un magazin specializat. Deși mulți fermieri folosesc materiale reziduale în aceste scopuri. Materialele de bricolaj pentru a face o brooder pot fi achiziționate de la orice magazin de hardware. Un punct important și ultim în aranjarea unui brooder este controlul temperaturii. În aceste scopuri, trebuie instalat un termometru în interiorul containerului. Ar trebui să fie ușor vizibil fără a deschide ușa prin plasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Găcător de prepeliță diy: material, cerințe