Opțiuni diy pentru a face pui de găină cu desene

Dispozitiv DIY brooderCrescătorii de păsări cu experiență știu că puiul este o cutie, o ladă sau o parte a unei camere care conține pui în primele zile de viață. Un astfel de tip de locuință pentru bebeluși îndeplinește funcția de a le încălzi, înlocuind astfel găina mamă. Calitatea păstrării găinilor depinde complet de dezvoltarea și productivitatea lor ulterioară..

Brooders sunt vândute în magazine specializate, dar le puteți face singuri pentru a economisi bani. Pentru a face acest lucru, trebuie să selectați materiale de înaltă calitate, să decideți dimensiunile pentru realizarea desenelor și să urmați ghidul și instrucțiunile video descrise în articolul nostru..

Ce ar trebui să fie un brooder?

Brooder (creșă) pentru bebeluși este un dispozitiv destul de simplu. În centrul său, aceasta este o cutie obișnuită, echipată cu sisteme de iluminat și încălzire care vor ajuta puii să se dezvolte și să crească..

Când faceți un brood cu propriile mâini, trebuie să țineți cont de următoarele cerințe:

 1. Pui de casăDimensiuni. Deoarece puii de carne cresc rapid și devin nu numai grei, ci și destul de mari, cu vârsta de până la 50 de zile, creșa trebuie să fie spațioasă. Într-o structură prea mică, creșterea tânără nu se dezvoltă bine, devine slabă și începe să doară. Dimensiunea aproximativă a unui brooder este de 100 cm lungime și 50 cm înălțime și lățime. Totuși, totul depinde de câte găini vor fi crescute în ea..
 2. Podea. Suprafața pe care vor merge păsările nu trebuie să fie alunecoasă. În caz contrar, labele lor vor începe să se disperseze constant, ceea ce poate duce la diverse răni ale animalelor de companie. Cel mai bine este dacă podeaua este supraetajată. Nivelul inferior ar trebui să fie retractabil, ceea ce va facilita schimbarea gunoiului și curățarea podelelor. Într-o locuință în care locuiesc găinile, curățarea trebuie făcută în mod regulat. Un nivel de podea retractabil vă va permite să faceți acest lucru pentru a nu deranja puii încă o dată.
 3. Boluri și hranitoare pentru băut. Dacă este posibil, cel mai bine este să echipați creșa cu hranitoare și băuturi automate. Puii pot răsturna bolurile alimentare normale și de apă, ceea ce duce la poluarea constantă a casei lor. În plus, atunci când așezați alimentatorul în poziție, va trebui să vă lipiți mâna în structură, ceea ce este stres pentru tineri.
 4. Sistem de incalzire. Dacă s-au folosit recipiente din plastic sau cutii obișnuite pentru a face o brooder, atunci lămpile de masă sunt potrivite pentru iluminat și încălzire. Pentru modele mai complexe, se aleg dispozitive de iluminat cu infraroșu.

Pregătirea materialelor și a instrumentelor

Deoarece un brooder poate fi realizat din multe materiale la îndemână, nu există o listă exactă a acestora. Pentru fabricarea veți avea nevoie de foi de carton cu mai multe straturi, grinzi de lemn. Containere din plastic, butoaie, noptiere, cutii din lemn și așa mai departe pot fi utile.

Din instrumentele pe care ar trebui să le pregătiți:

 • Din ce să faci un brooderruletă;
 • creion;
 • tăietoare;
 • cleşte;
 • şurubelniţă;
 • un ciocan;
 • ferăstrău sau ferăstrău manual.

Înainte de a începe asamblarea, trebuie să decideți dimensiunile prin care este realizat desenul. După aceea, conform desenului, sunt selectate materialele necesare.

A face pui cu propriile mâini

Pentru cincizeci sau mai mulți pui, trebuie să faci constructie cu dimensiuni de 100x50x50 cm. Puii de carne nu pot conține mai mult de cincizeci de capete și mult mai multe prepelițe..

Creșă de placaj

Pentru construirea dimensiunilor scrise de mai sus, vor fi necesare următoarele materiale:

 • o foaie de placaj cu dimensiuni de 150x150 cm și o grosime de 1 cm;
 • bucle - 4 bucăți;
 • șină cu o secțiune de 50x15 mm;
 • șuruburi sau cuie;
 • foaie de tablă de staniu, pânză de ulei sau panouri de plastic pentru palet;
 • plasă de ipsos pentru uși;
 • furculiță - 1 bucată;
 • reflector;
 • lampă cu infraroșu pentru 40 sau 60 W - 1 bucată;
 • Dimmer;
 • cartuş;
 • cablu de lungimea necesară.

După ce ați pregătit materialele și instrumentele, puteți începe să faceți o pui de găină cu propriile mâini.

Etape de fabricație:

 1. Construcție DIY brooderO bucată de 50x150 cm este tăiată dintr-o foaie de placaj și tăiată în jumătate. Acestea vor fi pereții laterali, a căror dimensiune ar trebui să fie de 50x50 cm.
 2. Piesa mare rămasă este tăiată în trei părți egale, care vor fi partea de jos, peretele din spate și partea de sus a structurii..
 3. Toți pereții sunt fixați împreună.
 4. Acum puteți începe să faceți un palet pentru excrement și o podea, pentru care sunt realizate două șine din șină cu dimensiuni de 98x49 cm.
 5. Fundul paletului va fi o foaie de placaj de 100x50 cm, care este fixată pe unul dintre rame.
 6. Pentru a facilita îndepărtarea excrementelor, fundul paletului este căptușit cu folie.
 7. Deasupra paletului instalat, lamelele sunt atașate de pereții laterali. Vor ține cuvântul.
 8. Fundul podelei va fi o plasă zincată, care este atașată la cadrul pregătit. Pentru a menține puii calzi în pui, plasa este căptușită cu ziare.
 9. Ușile cu dimensiunile de 45x31 cm sunt realizate dintr-un șanț, care este cusut cu o plasă de ipsos.
 10. Cadrul cu lamele este agățat pe peretele frontal cu ajutorul balamalelor ușii.
 11. Dacă este necesar, zăvoarele sunt atașate.
 12. O gaură este tăiată în tavan în care este filetat cablul, iar cartușul este instalat.
 13. O priză și un regulator de intensitate sunt instalate în exterior.
 14. Un termometru este atașat la partea din spate a structurii.
 15. Un bec este înșurubat pe care este instalat un reflector. Acest lucru va permite puiilor să aibă un spațiu mai cald și mai rece. Dacă îngheață, vor sta sub reflector și, când se încălzesc, vor merge la celălalt capăt al broodului..

Un pui de mână este gata să se mute la copii mici. Dacă se dorește se poate vopsi. Și realizând încă două structuri similare și plasându-le una peste alta, puteți obține o baterie spațioasă și convenabilă. Va fi posibil să țineți pui de diferite vârste..

Broodă cu capac de sticlă

Cu propriile mâini, puteți face o structură cu un capac de sticlă, care va fi încălzită cu apă fierbinte. Este mai potrivit pentru perioada de vară, când în timpul zilei puii se vor lăsa la soare și în timpul unei apăsări reci și noaptea - în partea închisă a creșei.

Materiale necesare:

 • Cum să faci un broodermateriale standard pentru realizarea unei cutii lungi sau a unui container adecvat gata pregătit;
 • sticlă organică;
 • canistră;
 • șuruburi autofiletante;
 • material de plasă;
 • balamale metalice;
 • bucăți de pânză.

Etape de lucru:

 1. Marcați două segmente în caseta asamblată.
 2. Faceți pereți dubli în partea închisă la 15 cm deasupra podelei.
 3. Cuieți suporturile pentru canistre pe perete.
 4. Realizați un cadru de dimensiunea adecvată din lamele și introduceți sticlă în ea.
 5. În partea deschisă a structurii, instalați suporturile cadrului, preselectând unghiul de înclinare.
 6. Folosind balamale, atașați cadrul cu sticlă la lamelele situate deasupra peretelui dublu.
 7. Atașați ușa laterală la balamale.
 8. Realizați o gură de aerisire cu o plasă într-unul dintre pereții laterali.
 9. Umpleți spațiul dintre pereți cu material izolant în ideea de cârpe și rumeguș.
 10. Instalați capacul și agățați ecranul între cele două segmente.
 11. Fixați recipientul cu apă pe suporturi, puneți bumbac deasupra și acoperiți cu un capac.

Puiul tău DIY este gata. Va avea nevoie schimbați regulat apa răcită la fierbinte.

Creșă cadru

Acest design simplu va fi convenabil atunci când aveți grijă de pui. Materialele pentru fabricarea sa sunt aceleași ca și pentru iesle din placaj, fiind necesare doar mai multe șipci sau bare.

Etape de fabricație:

 1. Cum să-ți faci singur un brooderCadrul este asamblat din bare pentru părțile superioare și inferioare ale structurii.
 2. Șinele laterale sunt instalate între cadre, rezultând un cadru.
 3. Laturile, spatele și podeaua sunt realizate din foi de placaj.
 4. Partea superioară și inferioară din mijlocul structurii sunt conectate printr-o bară.
 5. Un brooder este asamblat folosind cuie și șuruburi autofiletante.
 6. Plasa frontală este atașată.
 7. Cele patru bare instalate pe laterale vor servi drept picioare.
 8. Ușile sunt decupate din placaj și atașate la partea superioară cu balamale.
 9. Supapele de poartă sunt instalate dacă este necesar.

Construcția DIY este echipată cu iluminat, ventilație și termometru.

Aranjamentul unui brooder

Pe lângă iluminat și încălzire, găinile au nevoie pardoseli, alimentatoare și băuturi convenabile.

Pui de puiÎn timpul verii, un covor subțire și ușor poate fi folosit ca podea. În timpul iernii, ar trebui să fie mai cald, deci este preferabilă o versiune profundă sub formă de nisip, turbă uscată și coji de semințe. Nu se recomandă utilizarea fragmentelor de coji de porumb, paie și paie, care se mulează rapid. Puii mănâncă rumeguș, motiv pentru care mor adesea, prin urmare este strict interzisă utilizarea lor.

Cel mai bine este să alegeți hrănitoare de tip buncăr, care sunt convenabile, deoarece puiul va fi întotdeauna curat, deoarece păsările nu vor împrăștia hrana. Aceste hrănitoare sunt hrănite din exterior fără a deranja locuitorii creșei.

Recipientele cu apă nu trebuie să fie mari. Bebelușii se pot îneca în ei. Cel mai bine de folosit băutor cu mamelon sensibil, prin instalarea unui dispozitiv de captare a picăturilor pe acesta.

Este destul de ușor să faci o broodă cu propriile mâini. Principalul lucru este că este întotdeauna cald, ușor, uscat și curat. În acest caz, puii vor crește sănătoși fără a cauza probleme proprietarului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Opțiuni diy pentru a face pui de găină cu desene