Desman - descriere și fotografie unde trăiește animalul

Desman este un animal uimitorDesman este unul dintre animalele rare și uimitoare. Animalul trăiește pe planeta Pământ de peste 30 de milioane de ani. Desmanul rus este în prezent listat în Cartea Roșie a Rusiei, deoarece specia este pe cale de dispariție. Ce fel de animal este, cum arată, unde locuiește desmanul, aflăm din articol.

Descrierea și fotografia lui Desman

Animalul aparține categoriei mamiferelor din familia alunițelor și ordinii insectivorilor. În sălbăticie există două tipuri de desman:

 • Rusă;
 • pireneic.

Apariția animalului desmanPrintre oameni, animalul este numit și aluniță de apă, deoarece animalul are capacitatea de a înota și de a scufunda perfect, de a rupe prin tuneluri-găuri lungi în pământ. În fotografie, puteți vedea că animalul are un aspect interesant. Privind la Desman, puteți determina imediat că acesta este legat de habitatul acvatic..

Lungimea corpului animalului atinge o lungime de 18-22 cm. Masa animalului poate ajunge la 520 de grame. Coada desmanului are aceeași lungime ca și corpul său și este complet acoperită cu solzi excitați. Vârful cozii este, de asemenea, acoperit cu fire de păr ascuțite care creează o chilă. Prin aceasta, animalul seamănă cu păsările, dar numai la păsări, o regiune toracică specială servește drept chilă. Coada are cel mai mic diametru la bază și la început are o îngroșare în formă de pară. Glandele specifice sunt situate în această zonă a cozii. Îngroșările scad și există multe găuri în ele, prin ele emană mosc uleios de aromă specifică. Imediat după îngroșare, coada se îngustează puternic de ambele părți.

La desman bot îngust alungit cu nasul (trunchiul) alungit echipat cu o supapă specială. În timpul scufundării în apă, supapele închid nările. Animalul are vibrații lungi și foarte sensibile. Desmanul are membrele scurte, iar picioarele din spate sunt mult mai mari decât cele din față. Membrele cu cinci degete sunt echipate cu membrane care acoperă labele până la gheare. Ghearele sunt lungi și aproape drepte. Marginile labelor acoperă părul grosier și ajută la creșterea zonei de contact cu mediul acvatic.

Fotografia arată clar că desmanul are blana groasă și catifelată. Pe laturi și pe spate, blana este maro închis și poate avea și o culoare gri închis. Partea inferioară a feței animalului, precum și burta și gâtul său, sunt mult mai ușoare. Aceste părți ale corpului sunt gri deschis sau aproape alb. Blana are capacitatea de a reține perfect aerul, ceea ce îl ajută pe desman să nu înghețe în zilele grele de iarnă. Animalul are o vedere slabă, prin urmare este orientat datorită simțului său excelent de atingere și miros..

Habitat, stil de viață

Desmanul rus este semnificativ mai mare decât Pirineul și această specie trăiește în principal în bazinele multor râuri mari:

 • Don;
 • Nipru;
 • Volga.

Animal Huhol în aparențăAnimalul se găsește și în Uralul de Sud și în partea de nord a Kazahstanului. Se găsește pe teritoriul Belarusului și Lituaniei. Desmanul Pirinei locuiește în apropierea munților Pirinei, în zona frontierei dintre Spania și Franța, precum și în unele părți ale Portugaliei. Habitatul preferat - lacuri și râuri montane.

Animalul are un stil de viață semi-acvatic și este considerat cel mai plăcut loc de locuit corpuri de apă din zonele inundabile închise. De obicei, acestea sunt rezervoare cu o suprafață de până la 1 hectar și o adâncime de până la 5 metri. Animalul preferă, de asemenea, că există zone uscate cu maluri abrupte joase în apropiere. Îi place abundența vegetației acvatice.

Animalul își trăiește cea mai mare parte a vieții într-o gaură cu o singură ieșire. Se ascunde sub apă, iar cea mai mare parte a cursului este situată deasupra nivelului apei și merge aproape orizontal cu 3 metri. Tunelul este echipat cu mai multe camere extinse. Când inundația de primăvară începe primăvara, animalul își părăsește gaura din cauza apei. Trăiește pe copaci plutitori, pe punți de frunze și ramuri. De asemenea, pot echipa o vizuină superficială într-un loc inundat pentru reședință temporară..

Odată cu debutul verii, Desman trăiește mai ales singur, rareori în perechi și familii. În timpul sezonului rece până la 12-13 indivizi pot locui într-o gaură, și de orice sex și vârstă. Fiecare animal vizitează vizuini temporare, sunt situate la 20-30 de metri unul de altul. Un desman poate săpa o astfel de distanță subteran în doar 1 minut. Animalul petrece puțin timp sub apă, cât mai mult posibil în coloana de apă poate sta până la 4-7 minute.

Sub apă într-o tranșee de fund, desmanul expiră aerul, care este atras în plămâni sub formă de bule. Apoi ies prin suprafața apei, precum și prin blana animalului. Iarna, bulele formează goluri de diferite dimensiuni în masa de gheață. Acestea devin poroase și fragile în zona șanțului..

Bulele de aer de deasupra șanțului inferior sunt foarte atractive pentru moluște și lipitori. Le place mirosul de mosc în zona tranșeelor, de unde se trag victimele. Animalul este considerat foarte muncitor, pentru că construiește mai mult de un nurcă pentru a trăi. Într-una dintre ele trăiește permanent, iar în vizuini temporare se usucă după scufundare în apă și se odihnește. În vizuina principală de cuibărit, fundul este expulzat de frunze și iarbă. Desman are o durată de viață de aproximativ 5 ani..

Nutriție și reproducere

Animalul are un apetit bun și, în ciuda dimensiunilor mici, mănâncă mult. Se crede că este cea mai mare specie insectivoră de pe planetă.. Practic, desman se hrănește cu:

 • larve de insecte;
 • crustacee;
 • crustacee;
 • lipitori.

Animalul nu știe cum să se miște rapid pe uscat, așa că este forțat să se teamă de dușmani. Printre ei:

 • vulpi;
 • dihori;
 • vidre;
 • pisici și câini sălbatici.

Ce mănâncă desmanulDe asemenea, Desman este atacat de păsări de pradă, de exemplu, zmee. Sunt obligați să iasă pe uscat primăvara în timpul potopului și pentru reproducere. Primăvara începe sezonul de împerechere pentru animale. Femelele emit sunete melodioase, iar masculii ciripesc. Bărbații se ciocnesc uneori de femele.

Femelele aduc o așternut de 5 pui de două ori pe an. Acest lucru are loc la începutul verii și toamnei. Bărbații sunt întotdeauna în apropiere, participă activ la hrănirea familiei și la creșterea descendenților, o protejează în mod fiabil. Puii se nasc cu o greutate de doar 2-3 grame, sunt orbi și goi. În termen de 2-3 săptămâni, corpul lor este acoperit de vegetație. La aproximativ 3 săptămâni după naștere, ei încep să se familiarizeze cu lumea din jur..

Desman se remarcă prin faptul că spre deosebire de alte animale. Animalul ciudat a devenit acum o raritate și populația sa este forțată să se restabilească în rezervațiile și rezervațiile naturale.

Animal Desman Tipuri de desmanDescrierea lui desmanDesman este un animal uimitorAnimal desmanDesman este un animal uimitorCum se reproduce desmanCel mai deplasat animalStilul de viață DesmanCum arată un desmanZvekr desmanCe fel de animal este desman
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Desman - descriere și fotografie unde trăiește animalul