Unde trăiesc păsările rapide, când ajung, cum arată în fotografie

Cum arată o pasăre rapidă?Swifturile se întorc întotdeauna acasă după o iarnă lungă. Aceste păsări locuiesc aproape pe întregul glob și nu numai în mediul rural, ci și în oraș. Acestea sunt adesea confundate cu rândunelele, deoarece păsările au un aspect foarte asemănător. Când ajung, ce arată și ce mănâncă?

Descrierea swiftului negru: fotografie

Swift-urile sunt printre cele mai comune păsări de pe pământ. Locuiesc pe toate continentele, cu excepția Antarcticii și a unor insule oceanice. Acestea sunt păsări mici cu un corp dens și puternic. Pe un corp ușor alungit există un cap lat și plat, cu un gât scurt. Ciocul păsării este foarte scurt, slab și triunghiular și aplatizat la capăt. Fălcile ciocului sunt despicate foarte adânc, datorită cărora ciocul se poate deschide cât mai larg posibil.

Aripile Swift-urilor sunt înguste și curbate, asemănătoare în formă de sabii. Un swift negru sau turn poate avea o dimensiune a corpului de până la 18 cm, cu o anvergură a aripilor de 40 cm. Lungimea aripii ajunge la 17 cm, iar coada este de 8 cm. Greutatea corporală variază de la 90 la 110 grame. Penajul păsării este de culoare maro închis, cu o nuanță verzuie. Barbia și gâtul sunt decorate cu un guler alb, ciocul păsării este negru, labele sunt maro deschis, ochii sunt maro închis. Dacă priviți cu atenție fotografia unui swift negru, puteți vedea că are o mare asemănare cu o rândunică. De fapt, sunt uniți de similitudinea externă și de un stil de viață similar..

Swift-urile sunt mai mari ca rândunicile. Au picioare scurte care le permit să prindă confortabil și ferm o suprafață abruptă. Zboară majoritatea vieții lor pentru că în zbor, acestea sunt practic invulnerabile. Pe sol, pot deveni prada unui prădător, așa că rareori se scufundă la suprafața pământului..

Habitat și stil de viață

Această specie de păsări efectuează zboruri migratoare. Vara, se stabilesc în număr mare în Siberia de Vest, China și așa mai departe în Spania. În partea de nord a planetei, Finlanda, Norvegia, zonele subarctice ale Rusiei sunt alese ca loc de cuibărit pentru păsări rapide. Negrul își întoarce descendenții retras în teritoriile sudice:

 • Algeria;
 • Israel;
 • Liban;
 • Maroc:
 • Estul apropiat.

Păsările iernează în Africa de Sud, precum și la ecuator. Locuiesc acolo cel mai confortabil. Rapidele se simt cel mai bine atunci când sunt în zbor. Zboară mereu repede și face o cotitură mare de cotitură. O trăsătură distinctivă a swifturilor negre este faptul că, în zbor, o pasăre poate:

 • există;
 • partener;
 • dormi.

MartletNu există nicio altă pasăre din lume care să o poată face. Pot petrece 2-4 ani în aer fără să stea pe pământ. În timpul perioadei de cuibărit, sunt obligați să construiască cuiburi pentru reproducere. Majoritatea acestor păsări trăiesc în turme și cuibăresc întotdeauna în colonii..

Swift-urile au 4 degetele de la picioare pe labele lor, îndreptate spre lateral, așa că le este greu să mențină echilibrul în timp ce stau pe pământ. Nu se pot mișca - sări, merg pe labele lor. Din acest motiv, rapidele sunt întotdeauna în zbor pentru a se menține în siguranță. Se crede că aceste păsări sunt cele mai rapide, deoarece viteza lor de zbor atinge 120 km / h, iar rândunelele pot atinge maximum 60 km / h. Swift-urile sunt întotdeauna active de dimineață până seara. Durata lor de viață este de aproximativ 20 de ani..

Alimente

Stilul de viață al rapidelor este foarte influențat de condițiile meteorologice. Acest lucru este valabil și pentru dieta păsărilor. Acestea sunt dependente de mediu și de temperatura acestuia. Activitatea și temperatura corpului depind de nutriție. Dacă rapidele nu au ce mânca, temperatura corpului poate scădea la 20 ° C. Din acest motiv, păsările cad adesea într-o „uimire”. O astfel de hibernare este necesară pentru ca păsările să-și mențină ultima putere în caz de lipsă de hrană. Într-o astfel de stare staționară, rapidele pot petrece câteva zile. Starea va depinde de condițiile meteorologice. Acest lucru este deosebit de acut în vremea ploioasă, deoarece nu există insecte în aer..

Fiind în zbor, păsările prind insecte ca o plasă de fluturi în condiții meteorologice favorabile. Păsări mâncați mici insecte zburătoare. Când nu există hrană, adulții zboară de câțiva kilometri pentru a obține hrană. Puii în acest moment rămân în cuiburi și sunt în hibernare până când părinții le aduc mâncare. Astfel de zboruri se numesc migrație meteorologică. Zborul de iarnă va depinde de condițiile meteorologice. Dacă vremea este nefavorabilă, atunci rapidele pot zbura pentru iarna din august din cauza lipsei de hrană.

Reproducere

Pentru cuibărit, rapidele aleg goluri de copaci, peșteri, roci și găuri. Locul de cuibărire va depinde de habitatul păsărilor. Se pot așeza în munți, păduri, orașe și deșerturi. Rapidele sunt loiale și se împerechează pe viață. Pentru a construi un cuib de părinți extrageți materialul de construcție din mers. Poate fi:

 • crenguțe;
 • pene;
 • fibra vegetala.

Când sosesc rapidelePăsările prind toate acestea din mers. După iernare, se întorc la locul lor și se stabilesc în cuiburi vechi pentru reproducere. Este nevoie de aproximativ 1 săptămână pentru a construi un cuib. Femela incubează ouăle timp de 16-22 de zile, în tot acest timp masculul se angajează în extragerea alimentelor. Femela poate depune ouă, pentru un ambreiaj de la 1 la 4 bucăți.

Puii care au apărut sunt complet neajutorați și sunt în permanență în cuib timp de 33-39 de zile. Numărul de zile este întotdeauna legat de condițiile meteorologice. Părinții îngrijitori încearcă să-și hrănească descendenții de mai multe ori pe zi cu un amestec de salivă și insecte. Când descendenții sunt gata pentru o viață independentă, atunci ei zboară pentru totdeauna din cuib.

Păsări rapide Pasărea Stirzh și reproducerea eiRapid în zborAlimentație rapidă a păsărilorCum arată o pasăre rapidă?Cum arată o pasăre rapidă?Rapid negruHrana rapidăCe mănâncă un rapid?MartletRapid negru
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiesc păsările rapide, când ajung, cum arată în fotografie