Nume pentru papagali, cum să numiți băieți și fete cu pene

Nume pentru papagali, cum să numiți băieți și fete cu peneUn chiriaș colorat cu pene a apărut în casa dvs., iar prima întrebare pe care ați pus-o este cum să numiți un animal de companie mult așteptat sau o pereche de ei. Desigur, puteți fi ghidat exclusiv de propriile preferințe interne. Dar se pare că există o gamă întreagă de recomandări, astfel încât numele pe care îl va purta animalul dvs. de companie timp de zece ani buni nu numai să fie relevant, ci să contribuie și la dezvoltarea vorbirii, dacă în viitor pasărea nu numai că ciripeste, dar și vorbește.

Cum să alegeți un nume: sfaturi generale

Alegerea unui nume - nu este o sarcină atât de ușoară pe cât părea la prima vedere. La urma urmei, ar trebui să vă mulțumească și să fie ușor de reprodus pentru pasăre. Dacă rasa nu vorbește a priori, atunci este puțin mai ușoară. Nu trebuie să vă deranjați cu nuanțele pronunției, ci alegeți orice nume doriți. Deși aici trebuie să încerci și tu.

Adesea practică nume străine ca Miranda, Ricardo, Orlando. Dacă, de exemplu, unui cuplu de papagali le place să dea porecle legendare, de exemplu, Kai și Gerda, Bonnie și Clyde, Scarlett și Ratt.Cum să alegeți un nume: sfaturi generaleUneori proprietarul numește creatura lui Dumnezeu cu simțul umorului: Skoda, Chatterbox, Grunt, Donut etc. Aceasta, desigur, este o decizie îndrăzneață, deoarece atunci când dobândești o pasăre, încă nu îi cunoști natura și caracterul..

Important! Este extrem de nedorit să redenumiți un animal - pentru o pasăre aceasta este o pauză de șablon.

Deși se întâmplă invers - încă din primele secunde fiara cu coadă are deja caracteristici individuale atât de pronunțate, încât numele reflective sunt clar întrebat acolo: Vyuzhik, Whirlwind, Shustrik, Tishka.

Unora gazde le place să dea nume duble tip: Mary Poppins, Jean Jacques. S-ar putea să fie dificil ca pasărea să nu răspundă la nicio contracție. Sau obișnuiți imediat cu numele prescurtat.

De asemenea, folosesc variații de nume „Unisex”, de exemplu: Quillie, Robertino, Ricky - asta dacă în momentul apariției păsării în casă nu există o certitudine completă a sexului ei.Cum să alegeți un nume: sfaturi generale

Alegerea unui nume (poreclă)

Dacă rasa vorbește, experții în păsări recomandă respectarea unor reguli:

 • numele ar trebui să fie scurt, clar și clar. Litera „P” ar trebui să fie auzită acolo brusc. Papagalii ridică cu bucurie cuvinte cu sunete mârâitoare. Exemple vii: Patrick, Lavrik, Garik, Marik;
 • numele de până la 6 litere sunt cel mai ușor de reținut;

Este interesant: Cele mai bune 10 rase de papagal vorbitor.

 • sunete șuierătoare în numele: „k”, „h” cad ușor pe urechea și memoria papagalilor, de exemplu: Chris, Casper, Chizhik, Charlie;
 • Multe arame le place prezența vocalelor întinse în nume. Le pronunță într-o cântare, de exemplu: Da-a-asha, Ke-e-esha;
 • Porecle scurte, inteligibile și ușor de înțeles s-au dovedit bine. De exemplu: Kesha, Gesha, Pașa;
 • chiar și un nume împrumutat din alte culturi ar trebui să fie accesibil, ușor de pronunțat, de exemplu: Oliver, Kerry, Heinrich.

Important! Unele specii de papagali au dificultăți în pronunțarea sunetelor fluierătoare: „ts”, „z”, „s”. Unii oameni nu se pot descurca cu vocale profunde precum „o”. Există, de asemenea, dificultăți în pronunțarea literelor „l”, „m” și „n”.

Pentru ca pasărea să-și perceapă porecla și să înceapă să o repete cât mai repede posibil, este de dorit să o repeti deseori în diferite variații. Vocea ar trebui să fie calmă, repetăm ​​lin, cu dragoste. Când pasărea simte că nu există niciun pericol în cuvânt, el va începe să-l repete el însuși și apoi să însușească mai îndrăzneț alte cuvinte și sunete simple.Alegerea unui nume (poreclă)

De pe podea

Alegerea bine a unui nume nu garantează că pasărea ta batjocoritoare își va aminti și repeta rapid. Trebuie să te ocupi de el cel puțin câteva minute pe zi. Nu-l certați pe cel crestat dacă tot nu reușește - totul trebuie învățat.

Știați? Practica arată că vorbitorii mai dotați sunt bărbați tineri. Ei iau expresii întregi mai repede și au mai mult vocabular. Dacă aveți o femeie, aceasta nu este o propoziție - ei sunt doar mai puțin înclinați să învețe. Dar mai devreme sau mai târziu va vorbi. Pentru ea, cea mai bună opțiune de antrenament este sugestia.

 • Pentru băieți

Când numesc băieți, proprietarii tind să se mențină la forme mai simple.: Misha, Gosha, Kesha. Eroii în serie sunt, de asemenea, imortalizați la animalele de companie și li se potrivește bine: Tarzan, Kemal, Emir, Robinson.Pentru băiețiDacă rasa este de dimensiuni medii până la mari, poreclele sunt potrivite.: Cezar, marchiz, Aristarh. Dar iată o avertizare: acestea sunt opțiuni complexe și sunt date fie raselor care nu vorbesc, fie celor mai inteligente. Să încercăm să vă ajutăm să faceți alegerea corectă.

Fraze sonore pentru papagali băieți, câteva opțiuni pentru fiecare literă în ordine alfabetică.

 1. A - Diamant, Cupidon, Ataman, Hayk.
 2. B - Boss, Bruce, Bucks, Berkut, Baron.
 3. ÎN - Venya, whisky, vulcan, fermoar.
 4. D - Earl, Gray, Grill, Hector, Grand, Hussar.
 5. D - Danko, Dandy.
 6. E - Egor, Eroshka.
 7. F - Mirele, Zhorik, Jacques / n.
 8. Z - Zeus, Zorro, Zero, Zephyr .
 9. ȘI - Irwin, Yosif.
 10. LA - Casper, Casanova, Corrado, comandant.
 11. L - Lord, Laurel, Pet, Lucky.
 12. M - Milano, magnat, marchiz.
 13. H - Nelson, Nestor, Narcis, Napoleon.
 14. DESPRE - Foc, Oscar, Ostap.
 15. P - Prince, Pirate, Dodger, Perseus.
 16. R - Raph, Romeo, Rubik, Ricardo.
 17. DIN - Skiff, Samurai, Octopus, Sultan, Safir.
 18. T - Tristan, Tisha, Tair, Troy, Tarzan, Topaz, Typhoon, Trash.
 19. Avea - Umka, uragan.
 20. F - Figaro, Philip, Funtik, Farik, Flint.
 21. X - Hulk, Hippy, Javier.
 22. C - Cezar, țigan.
 23. H - Charles, Churchill.
 24. SH - Shrek, Sherkhan, Chef, Schumacher, Chopin.
 25. E - Elf, Elvis, Einstein.
 26. YU - Junga, Yuzik.
 27. Eu - Yarosh, Yarik.
Pentru băieți

 • Pentru fete

De obicei, pentru o fată cu pene se alege un nume mai moale, afectuos. Sau invers - pasional, luminos. Este foarte posibil să numiți numele eroinei cărții sau serialelor dvs. preferate: Nihan, Hazal, Cansu.

Pentru admiratorii de porecle exotice, atrăgătoare, cum ar fi: Tiffany, La Gioconda, Penelope.

Deși vechile Shura, Masha, Dashi sunt populare și pentru versatilitatea lor. Fetele vorbitoare reproduc cel mai bine aceste nume..Pentru feteDeci, oferim câteva opțiuni specifice de poreclă bune în ordine alfabetică.

 • A - Ariel, Adele, Alice, Asya.
 • B - Bella, Betsy, Businka, Boney.
 • ÎN - Viola, Vlada, Varya, Venus.
 • D - Gerda, Gloria, Gretta, Glasha.
 • D - Dallas, Jesse, Doley, Dasha.
 • E - Eva, Eshka, Egoza.
 • F - Giselle, Julia, Zhuzha.
 • Z - Zara, Zita, Zlata, Zulfiya, Zabava
 • ȘI - Ivita, Ida, Irma, Iriska.
 • LA - Kira, Cooky, Xena, Cameo, Doll, Coquette, Candy.
 • L - Lola, Luna, Lada, Lady, Lyalya.
 • M - Madeleine, Maggie, Milady, Martha, Malvina, marchiz.
 • H - Nancy, Nadira, Nika, Norma.
 • DESPRE - Onika, Olivia, Olympia.
 • P - Pandora, Prima, Plush.
 • R - Rada, Rosa, Rubina, Rita.
 • DIN - Sabrina, Moș Crăciun, Selena, Stella.
 • T - Tutta, Tina, Taira, Truffle.
 • Avea - Uma, Ondine, Ulya.
 • F - Frida, Feona, Fairy, Fury, Faina.
 • X - Hanni, Chloe, Helena
 • C - Pui, Tsarina, Tsatsa.
 • H - Chita, Chinara, Changa.
 • SH - Sherri, Shahinya, Shaina, Thing.
 • E - Elsa, Erica, Elvira.
 • YU - Jurmala, Yusya, Utah.
 • Eu - Java, Jasper, Berry.

Din rasă

Nu uitați de caracteristicile stâncilor. La unii, aparatul vocal nu percepe un set de sunete, la unele specii - altele.

Budgies, cea mai populară alegere, reproduc cu ușurință cuvinte cu sunete șuierătoare și vocale rulante „i”, „a”, „y”, „e”. Dar, în general, nu percep sunetele „z”, „s” și „c”.Din rasăȘi unii sunt în pierdere cu literele „l”, „m” și „n”.

Citiți și despre trăsături de cântare ale pergăriilor, și cum să le extindă viața acasă.

Pentru fetele ondulate cu pene impresionat de porecle precum Glasha, Masha, Eshka, Tyusha, Shella, Shendi, Sheri, Shusha, Nyusha.

Băieți ondulați serioși va suna solid ca Arkasha, Vikesha, Bosch, Trash, Zhora, Flusha.

Următoarea rasă cea mai populară (disponibilitate / pozitivă și confort / capricioasă) este cockatiel. A fost o perioadă în care erau foarte scumpe și erau disponibile doar grădinilor zoologice și oamenilor foarte bogați. Situația s-a schimbat în secolul trecut. Se alătură cu bucurie noi familii. Foarte nevoie de contact (mângâieri, zgârieturi). După stabilirea contactului emoțional, acestea sunt destul de predispuse la învățare și antrenament..Din rasă

 • Fete Corellam porecle potrivite Ursula, Norma, Kira, Frosya, Rozzi, Jasper.
 • A cocoși masculi armonios cu numele Thunder, Gray, Le Havre, Rocky, Archie, Philip, Caesar.

Papagalii raselor inteligente sunt foarte talentați la antrenament și memorează foarte ușor nu numai poreclele lor lungi și complicate, ci și propozițiile întregi. Prin urmare, cu numele lor puteți să vă arătați toată imaginația și creativitatea..

Preferințele individuale

Bineînțeles, este fundamental important ca dvs. și pasăreilor dvs. să vă placă noul nume. Încercați să „încercați” porecla pentru pasăre. Sunați-l pe nume de mai multe ori - urmăriți reacția. Dacă nu există nicio reacție, încercați să repetați puțin mai tare sau cu o intonație diferită. Dacă pasărea nu reacționează în niciun fel de două sau trei ori, probabil ar fi mai bine să încercați un alt nume..

Știați? Primele 7 cele mai inteligente rase de papagali incluse gri, Amazoane, cacadu, macaw, prieteni, cockatiel, rosella.

Nu este recomandat să numiți pasărea pe numele politicianului sau stelei dvs. preferate, de exemplu, Zhirik, Yanyk, Decl. În timp, „steaua” va dispărea, iar numele își va pierde atractivitatea și relevanța. Sau chiar te poate enerva. Și makholeta trăiește cu el timp de zece ani buni.

Dacă ați numit pasăre pe numele eroului serial preferat - urmăriți împreună emisiunea TV preferată, numărul de repetări va contribui, de asemenea, la procesul de memorare.

Cum să obișnuiești un papagal cu un nume

Dorința ta de a avea un „tovarăș” și de a auzi deja vorbărie specifică de la animalul tău de companie cât mai repede posibil este normală și naturală.Cum să obișnuiești un papagal cu un numeDar ar trebui să aveți răbdare și să vă configurați procesul de învățare, respectând toate regulile pe care le-am atins într-un fel sau altul de-a lungul articolului:

 • Stabiliți contactul emoțional cu papagalul, acest lucru vă va facilita comunicarea nu numai în procesul de învățare, ci și pe tot parcursul vieții păsării.

Vă sfătuim să citiți ce să faci dacă papagalul se teme de tine.

 • Este recomandabil să evitați contactul animalului de companie cu alte păsări / animale în timpul perioadei de antrenament.
 • În funcție de rasă, ia în considerare ce sunete vor fi mai ușor de reținut și care vor provoca în mod clar dificultăți..
 • Alegeți o poreclă bună pe baza recomandărilor observatorilor de păsări.
 • Petreceți cel puțin câteva minute pe zi învățând.
 • Luați în considerare metodele de antrenament bazate pe sexul păsării.
 • Nu uitați să aveți răbdare, pronunțați cuvintele cu o voce blândă, binevoitoare, clar și specific.
Cum să obișnuiești un papagal cu un nume

Important! Budgerigarele pot absorbi mai ușor vocile femeilor și ale copiilor. Dar există cazuri când bărbații au devenit profesori de succes. Deși păsările, copiind intonația masculină, și-au schimbat vocea cu o jumătate de ton - un ton mai înalt.

Și câteva tehnici de predare.

În primul rând, se recomandă setarea cuștii la nivelul creșterii umane (dulap, raft) și, apropiindu-se de ea, pronunțați numele păsării cu o voce chiar limpede, fără mișcări bruște..

Peste aproximativ o săptămână, se va adapta deja la un loc nou și se va simți mai liniștit și mai sigur. În pasul următor, îl înveți pe papagal să mănânce alimente în prezența ta, apoi din mâinile tale. Acest lucru se face treptat. La început, mergi încet spre cușcă în timp ce mănâncă. Și apoi încearcă încet să-l liniștiți cu o delicatesă, împingându-l în cușca din degete. Aceasta este chiar prima și cea mai dificilă etapă a antrenamentului. Este posibil să fie necesar să se repete mai mult decât pare..Cum să obișnuiești un papagal cu un numeCând animalul dvs. de companie începe să vă ia mâncare din mâini, cel mai probabil va cădea până la cea mai îndepărtată margine a bibanului, ascunzându-vă de voi. Dar această etapă este înlocuită de următoarea - înveți pasărea să stea pe mână. Pentru a face acest lucru, o palmă cu un delicat este împins într-o cușcă deschisă și, vorbind cu o voce calmă, calmează și hrănesc pasărea.

Știați? O delicatese pentru un papagal va fi pâinea de grâu înmuiată în lapte, ceai ... sau cafea dulce!

Când va sări calm în palma ta și va sta acolo mult timp, poți începe să-l scoți din cușcă.

Este necesar ca el să se așeze fără frică pe brațul sau umărul tău. Chemându-l după nume, îi arăți răsfățul și îl inviți să iasă din celulă în cameră. Este important ca pasărea antrenată să se întoarcă întotdeauna în cușcă. Prin urmare, trebuie să-l hrăniți numai din mână sau într-o cușcă. În general, această etapă de antrenament se face cel mai bine atunci când păsarea este flămândă, așa că este mai dispus să urmeze comenzile ca răspuns la delicii.

Când o pasăre devine blândă, ea percepe deja vorbirea umană fără teamă. Tonul afectiv și încrederea sunt necesități de bază. Puteți începe antrenamentul atunci când papagalul este deja așezat fără frică pe braț sau pe umăr. Este recomandabil să pronunți fraze adecvate la fiecare dintre aceste procese..

Când vă întâlniți, spuneți „salut”, spunând la revedere - „la revedere”. Când pasărea este flămândă, învață expresia „dă terci”, lăsând să plece din cușcă - „să mergem la plimbare” și așa mai departe. Întotdeauna pronunțarea clară și repetarea adecvată înainte de acțiunea repetitivă.Cum să obișnuiești un papagal cu un numePrezența acestui tip sau fată activă, colorată în casa ta evocă o mulțime de emoții pozitive și îi învață pe copiii tăi grijă, compasiune și disciplină. Procesul de învățare și formare a unui papagal este o experiență foarte interesantă și emoțională. De cele mai multe ori sunt destul de capabili.

Timpul și efortul pe care l-ați petrecut vă vor aduce o sută de ori atunci când elevul dvs. va talenta și va menține în mod adecvat un dialog cu dumneavoastră și familia dumneavoastră..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nume pentru papagali, cum să numiți băieți și fete cu pene