Casă de cuibărit diy pentru muguri

BudgiesÎn mediul lor natural de cuibărit, pergăriile aleg trunchiurile goale ale copacilor bătrâni. Este vorba despre o astfel de mănăstire de care ar trebui să aibă grijă crescătorii care intenționează să-și reproducă casele cu pene acasă. Din ce și cum să faceți în mod independent un cuib pentru păsări de curte, precum și momentul instalării sale, veți afla mai multe din articol.

Când să cuibărască periculoși

Fermierii de păsări se plâng adesea de lipsa de descendenți atunci când păstrează o pereche de papagali. Experții explică această nuanță prin instinctele naturale ale maternității, care apar la femele într-un loc retras sub formă de gol.

Știați? Mulți papagali iubesc alcoolul. În natură, îl obțin mâncând fructe și nuci fermentate..

În cuștile care nu sunt echipate pentru astfel de scopuri, nu este nevoie de puiet la păsări. Prin urmare, dacă intenționați în mod intenționat să creați păsări tropicale, este imperativ să instalați o casă de cuibărit suplimentară în locuința lor.. BudgiesÎnainte de a instala cuibul, este important să acordați atenție maturității păsărilor. Potrivit experților, productivitatea maximă a mugurilor începe de la un an și jumătate și durează până la 4 ani de viață..

afla, ce sa faci daca musca un papagal.

S-a observat că procesele de fertilizare au mult mai mult succes în acele celule în care trăiesc mai multe perechi. Acest lucru se datorează stilului de viață gregar al animalelor de companie..Budgies Pentru a determina categoriile de vârstă, fermierilor de păsări cu experiență li se recomandă să acorde atenție următoarelor semne:

 • prezența unui model pe cap care ajunge la cioc în sine este caracteristică numai indivizilor tineri care au ajuns la câteva luni;
 • absența unui model deasupra cerului de cioc - dispare după prima năpârlire (pentru prima dată, papagalii ondulați mută la vârsta de 4 până la 6 luni);
 • absența unui iris în jurul ochiului indică faptul că pasărea a atins 6-7 luni (cu cât este mai largă, cu atât este mai veche secția).

Casă de cuibărit DIY pentru papagali

Proprietarii de vorbitori domestici nu trebuie să caute goluri adecvate pentru creșterea lor. Este foarte posibil să creați singur designul dorit din materiale reziduale. Vom discuta în detaliu materialele și acțiunile necesare..

Știați? În Roma antică, un papagal era mai scump decât un sclav.

Design și dimensiuni

În primul rând, maestrul trebuie să determine dimensiunile structurii care urmează să fie create și să pregătească desenele corespunzătoare. Conform standardelor grădinii zoologice, lungimea părților laterale ale camerei de cuibărit pentru o pereche de muguri ar trebui să fie de cel puțin 10 cm. Schema casei Cu toate acestea, în etapa de proiectare a structurii, crescătorul poate prefera următoarele opțiuni pentru case:

 • vertical - lățimea și lungimea sa este de 20 cm, iar înălțimea sa de 25 cm. Avantajul său este că papagalii nu vor putea zbura din cuib prea devreme, dar amplasarea ridicată a ieșirii creează riscul de a deteriora ambreiajul feminin;
 • Casa verticală papagal
 • orizontală - lățimea sa este de 25 cm, lungimea - 20 cm, înălțimea - 15 cm. Convenabil prin aceea că zona inferioară nu permite femelei să deterioreze ambreiajul la intrarea în casă, cu toate acestea, puii pot ieși cu ușurință din cuib înainte de timp;
 • Casă orizontală de papagal
 • compromite - dimensiunile sale corespund lățimii de 25 cm, lungimii și înălțimii de 20 cm. Dimensiunile cuibului permit puii să crească nu în condiții de îngustare, iar ultimii papagali nu riscă să fie zdrobiți.
Casa de papagal de compromis

După ce ați desenat desenul corespunzător pe o foaie de hârtie, transferați-l cu atenție pe o foaie de placaj sau o placă de pe care intenționați să construiți. După aceea, toate detaliile trebuie tăiate și fixate.

Știați? Aproximativ o treime din toate speciile de papagali sunt în prezent pe cale de dispariție datorită activității umane și braconajului.

Unelte și materiale

Pentru muncă avem nevoie de următoarele:

 • busolă (pentru desenarea orificiului de admisie);
 • creion și bandă de măsurat (pentru măsurători și marcaje);
 • ferăstrău și ferăstrău pentru lemn;
 • șurubelniță sau burghiu electric;
 • șuruburi, cuie și ciocan;
 • lipici pentru piese din lemn;
 • placaj.
Budgerigar

Proces de fabricație

Procesul de construcție nu va dura mai mult de o oră. Chiar și școlarii pot face față acestei sarcini..

Important!Pentru a dezinfecta cuibul, este mai bine să utilizați metoda de ardere, deoarece substanțele chimice pot afecta negativ sănătatea secțiilor.

Deci, să începem în ordine:

 1. Mai întâi, tăiați semifabricatele casei din placaj. Ar trebui să aveți un fund, 2 pereți laterali și frontali, un acoperiș.
 2. Semifabricate din placaj
 3. După aceea, pe partea care va servi drept perete frontal, folosind o busolă, trageți 1 cerc mare pentru intrare (diametrul său nu trebuie să depășească 5 cm) și 2 mici pentru biban.
 4. Desenarea cercurilor cu un circ
 5. Folosind un ferăstrău, tăiați găurile necesare și așezați bibanul pregătit sub căminul de vizitare. Vă rugăm să rețineți că una dintre marginile sale ar trebui să se sprijine de peretele opus al structurii, iar cealaltă ar trebui să rămână în exterior.
 6. Tăierea găurii pentru intrare
 7. Apoi faceți mici găuri de ventilație în pereții laterali (diametrul lor este de 0,8-1 cm).
 8. Găuri de ventilație
 9. În partea destinată fundului casei, trebuie să construiți o mică adâncitură pentru depunerea ouălor. În acest scop, crescătorii de păsări cu experiență recomandă utilizarea unei busole pentru a desena un cerc cu diametrul de 5-8 cm în partea opusă a casei de biban. Este recomandabil să asamblați mai întâi toate piesele fără elemente de fixare. Este important să luați în considerare lățimea pereților care vor fi implicați în acest proces. Când cercul inscripționat este decupat, trebuie să-l lipiți înapoi, lăsând o mică depresiune.
 10. Reces pentru depunerea ouălor
 11. După aceea, fixați toți pereții structurii. În acest scop, găuriți mai multe găuri de-a lungul marginilor pieselor și fixați-le cu șuruburi autofiletante. Alternativ, puteți folosi cuie și ciocan. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu există elemente sau materiale ascuțite în interiorul structurii. Ca urmare, ar trebui să obțineți o cutie fără acoperiș..
 12. Casă legată (fără acoperiș)
 13. Așezați o piuliță în structura finită din partea laterală a intrării (aceasta nu trebuie să împiedice pătrunderea păsărilor).
 14. Pragul păsărilor
 15. Mai mult, structura trebuie dezinfectată și bine uscată..
 16. Vă va fi util să știți, ce trebuie făcut dacă un papagal are o problemă cu așternutul.
 17. Apoi, un acoperiș poate fi atașat la acesta. Este realizat dintr-un martor de dimensiunea adecvată, fără zăvor. Dar pentru ca piesa să nu bată atunci când este atinsă, creând astfel disconfort locuitorilor cuibului, profesioniștii sfătuiesc pe interiorul acestuia să lipească 2 benzi de lemn pentru o potrivire mai strânsă (puteți folosi bețe de înghețată).
 18. Acoperiș pentru casă
 19. După finalizarea acestor manipulări, puteți începe să aranjați cuibul păsărilor.
Video: cum să faci o casă pentru papagali

Cum să echipezi un cuib

Deoarece mugurii nu fac niciodată cuiburi din ramuri, crenguțe și pene, crescătorul ar trebui să-și ajute secțiile cu amenajarea mănăstirii..

Aflați cum să creați un papagal: băutor și cuşcă.

Acest proces se realizează folosind rumeguș de calitate sau flori uscate de mușețel. Materialul este pur și simplu turnat pe fundul structurii de casă ca așternut. Mai mult, experții nu impun restricții privind utilizarea anumitor tipuri de copaci pentru materialul de așternut. Asigurați-vă că este suficient.Lite în casă În viitor, crescătorul va trebui să curețe periodic așternutul vechi, înlocuindu-l cu unul nou. De asemenea, dezinfectarea nu va interfera cu sănătatea descendenților păsărilor..

Experții recomandă planificarea primei curățări pentru perioada în care puii au 14 zile. Acestea vor trebui îndepărtate cu atenție din cuib prin capacul îndepărtat și transplantate temporar într-o cutie mică de carton. După aceea, cojile de ou, excrementele trebuie îndepărtate din structură și așternutul trebuie înlocuit..

Important! După ce puiul a părăsit casa, este dezinfectat suplimentar prin opărire cu apă clocotită.

După cum puteți vedea, realizarea unui cuib de pasăre acasă nu este dificil și, mai mult, nu este scump, dar veți fi siguri că animalele de companie au găsit un colț confortabil pentru reproducerea lor. Sperăm că articolul nostru vă va ajuta să îl construiți..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Casă de cuibărit diy pentru muguri