Cărbune activat pentru papagali: metodă de aplicare, dozare

PapagalCărbunele activ beneficiază nu numai de oameni, ci și de papagali. Acest medicament aparține adsorbanților. Este fabricat din diverse materiale organice, cum ar fi scoici de mesteacăn și nucă de cocos. Cărbunele are o structură poroasă, datorită căreia, ca un burete, atrage și absoarbe molecule de diferite substanțe. Odată ajuns în corp, acesta nu este absorbit, ci atașează la sine diverse „gunoaie” și iese cu el. Poate extrage toxine chiar și din sânge, prin urmare este adesea utilizat în caz de otrăvire..

Este posibil să se dea unui papagal cărbune activ uman

Cărbunele activ servește ca aditiv biologic activ și este inclus în multe amestecuri minerale pentru păsări. Dar, din când în când, este nevoie să se utilizeze o substanță în forma sa pură, fără impurități..

Important! Alte tipuri de cărbune, de exemplu, pentru un filtru, pentru un grătar sau doar dintr-un foc, sunt strict interzise a fi utilizate pentru tratarea păsărilor. Acestea conțin diverse impurități care pot dăuna sănătății păsărilor..

Unii consideră că este recomandabil să efectuați cursuri de curățare de toxine pentru papagalii lor, dar cel mai adesea medicamentul cu cărbune este utilizat pentru a trata otrăvirea.

Pentru aceste cazuri, sunt potrivite atât cărbunele special pentru păsări, cât și cărbunele activ obișnuit - compoziția și proprietățile acestor medicamente sunt identice. Trebuie doar să știți când și cum să dați acest medicament unui animal de companie cu pene..Cărbune activ

Ce ajută

Ca sorbent, cărbunele activ curăță corpul, eliminând din acesta toxinele și alte substanțe nocive.

Prin urmare, este primul ajutor pentru:

 • diaree, când pasărea are excremente lichide amestecate cu apă;
 • otrăvire, ale căror simptome sunt diaree, lipsă de activitate și apetit, sete crescută, crampe, aripi coborâte.
Citiți mai multe despre, ce medicamente pot fi administrate papagalilor pentru diferite boli.

Comprimatele de cărbune ajută la otrăvirea de diferite natură:

 • mancare rea: furaje de calitate slabă, apă, alimente stricate, cereale otrăvite, cantități mari de sare de masă;
 • substanțe chimice: medicamente, produse chimice de uz casnic, produse cosmetice (o pasăre o poate încerca din curiozitate);
 • vapori chimici: lacuri, vopsele, clor;
 • dezinsecție înseamnă de la gândaci, furnici, molii, șoareci.
Dând cărbune dizolvat unui papagal

Intervalul de acțiune al adsorbantului negru are limite; nu elimină toate toxinele. Nu este necesar să se dea cărbune în caz de otrăvire cu acizi puternici, alcooli, solvenți, metale grele și pesticide.

Știați? Vechii egipteni foloseau cărbune în interior pentru a curăța corpul și spiritul de murdărie..

Cum se dă un papagal cărbune activ: metodă și dozare

Dozajul este legat de greutatea corporală a păsării bolnave:

 • pentru cockatiels o singură doză cântărind 100 g constă din 0,5-1 comprimate;
 • budgie (50 g sau mai puțin) 0,25 comprimate sunt suficiente.

Cum să luați medicamentul:

 1. Dacă un papagal bolnav mănâncă singur, atunci doza necesară dintr-o tabletă de cărbune ar trebui să fie mărunțită și amestecată cu alimente moi.
 2. Presărați furajele cu apă, astfel încât medicamentul să se lipească și presărați cărbune deasupra.
 3. Dacă pasărea nu poate mânca, trebuie să pregătiți o suspensie: amestecați comprimatul zdrobit cu apă. Acest lichid trebuie tras într-o pipetă sau seringă fără ac și injectat încet în ciocul papagalului prin deschiderea laterală.
Oferind cărbune activ papagalului împreună cu mâncareMedicamentul trebuie administrat la fiecare 3-4 ore timp de 3 zile. În absența îmbunătățirii, merită să consultați un medic veterinar.
Important! Carbonul activ adsorbe nu numai substanțele nocive, ci și cele utile. Prin urmare, nu ar trebui să combinați administrarea de medicamente negre cu altele, de exemplu, antibiotice. Intervalul dintre doze este de 2 ore.

Contraindicații și efecte secundare

Adsorbantul negru este contraindicat pentru:

 • prezența ulcerelor și sângerărilor în sistemul digestiv;
 • tratamentul cu alți adsorbanți și medicamente antitoxice.

Este necesar să tratați cu atenție prietenul cu pene cu tablete de cărbune, deoarece pot apărea efecte secundare: diaree, constipație, dispepsie.

Știați? Dintre papagali, precum și printre oameni, există dreptaci și stângaci. Unii țin o bucată de mâncare în laba dreaptă, în timp ce alții în stânga.
Cu utilizarea prelungită a acestui medicament, se pot observa hipovitaminoză și absorbția slabă a hormonilor, grăsimilor și proteinelor..PapagalCărbunele activat ar trebui să se afle în dulapul de medicamente de acasă al oricărui iubitor de papagali, dar nu ar trebui să vă auto-medicați, ar trebui să dați medicamente păsării așa cum v-a prescris un medic. Acest lucru va face tratamentul mai eficient și păsările mai sănătoase și mai distractive..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cărbune activat pentru papagali: metodă de aplicare, dozare