Baycox pentru păsări de curte. Instructiuni de folosire

Medicamentul BaikoksPăsările sunt predispuse la unele boli infecțioase, iar crescătorii ar trebui să ia în considerare acest lucru. Pentru profilaxie, este deja necesar ca puii să primească preparate speciale, printre care Baycox este un remediu eficient împotriva infecțiilor. Preparatul este potrivit pentru păsările tinere și adulte. Utilizat pentru tratamentul coccidiozei la păsări și iepuri, precum și în scopuri profilactice.

Acțiunea medicamentului Baycox

Medicamentul este utilizat în tratament coccidioză la păsări. Distruge toate tipurile de coccidii, chiar și cele cu rezistență crescută la alte medicamente. Utilizat în tratamentul păsărilor, cum ar fi găinile, curcanii, gâștele, rațele, porumbeii, prepelițele și altele.

Componenta principală a medicamentului toltrazuril este un distrugător de agenți patogeni în orice stadiu al dezvoltării lor. Imunitatea și rezistența corpului la păsări nu scad în timp ce luați acest medicament. Baycox este adăugat în apă și hrană pentru păsări; poate fi combinat cu alte medicamente. Se recomandă utilizarea împreună cu vitaminele atât pentru tratamentul coccidiozei, cât și pentru prevenire.

Proprietăți farmacologice

Coccidioza afectează complet corpul păsărilor. Dacă izbucnește epidemie, Acest lucru poate ucide toate păsările. De îndată ce apar primele simptome, este necesar să începeți imediat tratamentul cu Baycox. Tratează păsările tinere și adulte și sunt utilizate și pentru profilaxie. Acest medicament distruge coccidia într-un timp scurt și, în același timp, nu reduce imunitatea și rezistența corpului la agenții infecțioși..

CoccidiozaMedicamentul aparține grupului anti-coccidial fonduri. Luptă activ împotriva agenților cauzali ai coccidiozei, inclusiv a acelor forme care sunt rezistente la alte medicamente.

Odată ajuns în corp, componenta activă toltrazuril luptă împotriva agentului cauzal al coccidiozei, perturbă procesele de fisiune nucleară și dăunează mitocondriilor coccidiei. Când medicamentul trece prin tractul gastro-intestinal, are un efect anticoccid asupra membranelor mucoase din corp. Medicamentul este excretat din organism cu excremente.

Instrucțiuni de utilizare și dozare a medicamentului Baycox

Medicamentul este adăugat în băutura pentru păsări, în 1 litru de apă dilua 1 ml de soluție 2,5%. Și pasărea cântă cu această apă timp de 2 zile. O altă regulă de admitere: diluați 3 ml dintr-o soluție de 2,5% în 1 litru de apă și dați păsării 8 ore pe zi timp de două zile. În caz de boală severă, repetați programarea după 5 zile.

Medicamentul diluat trebuie consumat până la 48 de ore, după care soluția medicamentoasă trebuie preparată din nou. Când se formează un precipitat, amestecați bine soluția.

Dozajul medicamentului se calculează după cum urmează: 7 ml pe 1 kilogram de persoană fizică sau 28 ml pe 100 de kilograme.

Aici sunt generale reguli luând medicamente, dar există reguli mai detaliate pentru tineri și adulți.

Reguli de admitere pentru păsări tinere

Regulile de admitere pentru păsările tinere diferă, de asemenea, în funcție de speciile de păsări. Mai jos sunt instrucțiuni pentru puieturi, găini, curcani și alte păsări.

Pentru puști

Preparat Baikoks pentru puieturiÎncă din primele zile, puietele sunt susceptibile la infecția cu coccidioză și alte boli infecțioase, au o imunitate slabă și o rezistență corporală destul de scăzută. Prin urmare, tratamentul în timp util este foarte important, altfel puieturile pot muri. Cu o îngrijire adecvată, puietele au rate de supraviețuire bune.

De la naștere, este deja necesar să le monitorizăm starea sănătate, dezvoltare. La vârsta de două săptămâni, puilor se administrează măsuri preventive împotriva coccidiozei și a altor infecții. Li se administrează medicamentul Baycox. În 1 litru de apă potabilă, diluați 1 ml dintr-o soluție de 2,5% și dați-i această băutură în timpul zilei.

Pentru găini

Creșterea puilor nu este foarte ușoară; trebuie să le creați condiții destul de confortabile. Și pentru ca aceștia să supraviețuiască, la vârsta de două săptămâni, ar trebui luate deja măsuri preventive împotriva infecțiilor. De la naștere, puii sunt expuși la diverse probleme și boli:

 • Întârziere și slăbiciune în dezvoltare. Dacă se observă o astfel de problemă, atunci puii trebuie să adauge seturi speciale de vitamine în furaje..
 • Lipsă de oxigen. Se manifestă prin întârzierea creșterii, fragilitatea și fragilitatea oaselor, precum și umflarea plămânilor, apare ascita. Dacă există o lipsă de oxigen, antibioticele sunt prescrise găinilor.
 • Pot apărea tulburări digestive, în care puii primesc probiotice și glucoză.
 • Pentru patologiile virale, se efectuează vaccinarea.
 • Diferite forme de coccidioză. Baycox ajută la vindecarea acestei infecții.

Baycox pentru pui poate fi administrat împreună cu alte medicamente în tratamentul coccidiozei. Puii se administrează la vârsta de două săptămâni. În 1 litru de apă, diluați 1 ml dintr-o soluție 2,5% și dați puii în timpul zilei.

Pentru curcani

La fel ca alți pui, și puii de curcan au nevoie de îngrijire. Următoarele instrumente ar trebui să fie întotdeauna disponibile, care ar putea fi necesare în orice moment:

 1. Preparat Baikoks pentru pui de curcanComplexele de vitamine și minerale trebuie administrate curcanilor din momentul nașterii. Acestea contribuie la creșterea și dezvoltarea puilor. La alimente se adaugă complexe.
 2. Acceleratoare speciale de creștere, dezvoltare și productivitate a păsărilor.
 3. Medicamente pentru ciuperci și infecții virale.
 4. Probioticele sunt folosite pentru a spori și întări imunitatea.
 5. Pregătirea Baycox trebuie să fie obligatorie. Păsările de curcan sunt greu de tolerat coccidioza, deci este necesar să preveniți boala, precum și să începeți tratamentul la timp.

Dacă puii dezvoltă coccidioză, simptomele vor fi slabe apetit, slăbiciune și fecale sângeroase. Puii li se dă Baycox de luat. În 1 litru de apă, diluați 1 ml de 2,5% medicament și dați în timpul zilei. Pentru profilaxie, puii primesc o soluție pentru prima săptămână de viață. Soluția este preparată în același mod și administrată în 24 de ore.

Pentru alte păsări

Acasă din primele zile, păsărilor trebuie să li se administreze medicamente pentru a crește imunitatea. Și, de asemenea, vitamine și minerale pentru dezvoltare și creștere. Regulile de utilizare a medicamentului pentru alte specii de păsări sunt aceleași. Pentru prevenirea coccidiozei, se utilizează Baykoks, diluat în apă, administrat în timpul zilei.

Reguli de admitere pentru păsările adulte

 • Medicină pentru pui de carnePentru pui de carne. Pentru coccidioză, păsărilor li se administrează Baycox. Medicamentul este diluat în 1 litru de apă cu 1 ml de soluție 2,5% și administrat păsărilor în 24 de ore. Sau diluați 3 ml dintr-o soluție 2,5% în 1 litru de apă și dați timp de 8 ore în 48 de ore. Baycox este, de asemenea, utilizat pentru a preveni coccidioza la puii de carne. În funcție de doză, soluția se administrează una sau două zile..
 • Pentru alții specii de păsări. Regulile de admitere pentru găini, curcani, rațe și alte păsări de curte sunt similare. Baykoks este diluat în apă potabilă. Pentru 1 litru de apă, luați 1 sau 3 ml dintr-o soluție de 2,5% și dați-i păsărilor bolnave timp de una sau două zile, în funcție de doză. Pentru profilaxie, preparați 1 ml de soluție în 1 litru de apă, dați adulților în timpul zilei.

Baycox. Instrucțiuni de utilizare pentru iepuri

Iepurii sunt, de asemenea, susceptibili la coccidioza bolii infecțioase.. aplica Baykoks pentru iepuri sub formă de soluție de 2,5 și 5% se administrează împreună cu alimente, băuturi sau în gura animalului. În timpul bolii, iepurii își pierd pofta de mâncare și nu este recomandabil să administrați medicamente cu alimente. În instrucțiunile Baycox, este prescris să adăugați medicamentul în apa potabilă. Baykoks pentru iepuri se diluează în 1 litru de apă cu 1 ml de soluție, se lasă să bea timp de două până la trei zile. După 5 zile, repetați cursul. Efectul medicamentos al medicamentului durează 48 de ore după diluarea acestuia în apă sau adăugarea acestuia la hrană. Și, de asemenea, merită să ne amintim că dă un sediment, deci trebuie să amestecați soluția pregătită înainte de utilizare..

Pentru prevenirea coccidiozei la iepuri, precum și în timpul focarelor de epidemii la iepuri, se recomandă utilizarea unei soluții de 5% din medicament. Prevenirea trebuie efectuată la fiecare șase luni. Pentru iepurii sănătoși, Baycox poate fi adăugat la alimente.

Contraindicații și efecte secundare

Nu este necesar să se administreze Baycox găinilor ouătoare, deoarece medicamentul intră în ouă. Dacă, cu toate acestea, a fost necesar să se dea medicamentul unei astfel de păsări, atunci ouăle nu pot fi consumate.

Dacă este planificat sacrificare păsări, atunci ar trebui să se efectueze nu mai devreme de 8 zile după încheierea tratamentului. În caz contrar, carnea poate fi utilizată numai pentru prepararea făinii de carne și oase sau pentru hrănirea altor animale..

Efectele secundare ale administrării medicamentului nu sunt observate dacă se respectă doza corectă. Toate speciile de păsări tolerează bine acest medicament. Deoarece medicamentul este clasificat ca o clasă 4 în funcție de gradul de pericol, atunci dacă doza este depășită de 10 ori, nu va afecta viața animalelor sau alte efecte secundare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Baycox pentru păsări de curte. Instructiuni de folosire