Cum să tăiați ghearele unui papagal

Tunderea ghearei de papagalÎn condițiile naturale ale sălbăticiei, păsările și animalele își rezolvă singure toate problemele. În captivitate, soluția tuturor problemelor cade pe umerii unei persoane care este responsabilă de animalele sale de companie, chiar tăind ghearele, care vor fi discutate în continuare.

Trebuie să tai ghearele unui papagal

În sălbăticie, în ținuturile lor natale, papagalii, urcând copacii și alergând pe pământ, inclusiv pietre, își macină capetele excitate pe labe în cel mai natural mod. Trăind într-o cușcă din lumea stinghilor și jucăriilor din plastic, păsările sunt private de acest lucru, motiv pentru care ghearele lor cresc mult.

Drept urmare, devine dificil pentru ei să urce, să manipuleze jucăriile și să meargă pe o suprafață plană. În plus, datorită manipulării nepăsătoare a capetelor lor excitate care au ajuns la o lungime nefirească, papagalii se rănesc adesea.

Vă sfătuim să citiți despre, cum să tai ciocul unui papagal acasă.

Și încă un pericol stă în așteptarea păsării într-o situație similară datorită posibilității detașării unei gheare prea lungi sau a ruperii acesteia și a sângerării ulterioare. Prin urmare, proprietarul trebuie să ajute animalul de companie să readucă sfârșiturile excitate într-o stare normală, ceea ce nu poate fi realizat fără tăiere..Tăiați ghearele unui papagal

Este posibil să tai

Unii proprietari de papagali încearcă să rezolve problema formațiunilor excitativ alungite de pe labele saloanelor lor tăindu-le cu pile de unghii sau chiar cu pile de pila..

S-ar părea că aceasta este o soluție bună, deoarece tăierea cu un tăietor de unghii sau un tăietor de unghii lasă margini ascuțite pe unghii, în timp ce utilizați un fișier puteți obține un rezultat mai bun. Cu toate acestea, proprietarii experimentați de papagali nu-l recomandă în niciun caz, iar medicii veterinari interzic complet acest lucru..

Important! Tăierea ghearelor - o operație extrem de dureroasă, neplăcută și provocatoare de șocuri.

Cum să tăiați ghearele unui papagal

Pentru a tăia eficient și fără probleme capetele excitate de pe labele păsării, desigur, este cel mai rezonabil să solicitați ajutor de la specialiști..Tunderea ghearei de papagalCu toate acestea, mulți proprietari de păsări, cu un bun ajutor și cu grija cuvenită, fac o treabă excelentă cu această sarcină pe cont propriu..

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, Trebuie să acoperi papagalul noaptea, pot să scald un papagal, când și cum să scoată papagalul din cușcă, și, de asemenea, aflați ce trebuie făcut dacă un animal de companie cu pene se teme de proprietarul său.

Unelte de tuns

Pentru a scurta ghearele unui papagal, trebuie:

 • tăietoare de unghii sau tăietoare de unghii;
 • mănuși groase;
 • un mijloc de a opri sângerarea posibilă.
Unelte de tuns

reguli

Procesul de tăiere merge de obicei astfel:

 1. Dacă pasărea are încredere deplină în proprietar și nu ia niciun fel de măsuri de protecție sub formă de smulgeri de unelte de pe mâini și chiar mușcându-le, atunci operațiunea este destul de posibilă de realizat singură.
 2. Pentru a face acest lucru, corpul păsării este prins într-o mână, iar al doilea, cu ajutorul unui tăietor de gheare, scurtează formațiunile excitate de pe labe la lungimea necesară.
 3. Tăiați în bucăți mici și în diagonală la un unghi natural.
 4. În timpul tăierii, este necesar să se monitorizeze cu atenție localizarea capilarelor în gheare, care sunt foarte clar vizibile pe formațiunile ușoare cornioase.
 5. Dacă pasărea este foarte îngrijorată, iese din mâini și mușcă, atunci în timpul operației este nevoie de ajutorul cuiva din familie, care ține corpul păsării și capul acesteia cu mâinile înmănușate..
 6. După tăierea bazelor excitate pe labe, pasărea se află de obicei într-o stare stresantă, din care poate fi îndepărtată cu delicii sau cu o jucărie nouă. După aceasta, papagalul ar trebui lăsat singur o zi..

Video: cum să tăiați unghiile de papagal

Ce trebuie făcut dacă este atins un vas de sânge

Se întâmplă ca, din cauza neatenției sau a faptului că secția înaripată și-a smuls brusc labela, un vas de sânge este deteriorat accidental.

Pentru a opri sângele, trebuie să utilizați o pudră hemostatică specială sau vată înmuiată în clorură ferică. Popularul permanganat de potasiu, în special sub formă de cristale, nu este recomandat din cauza posibilelor arsuri.

Prevenirea creșterii puternice a ghearelor la un papagal

Prevenirea creșterii excesive a bazei excitate pe labele animalelor de companie cu pene constă în eliminarea motivelor care duc la aceasta:

 1. Este necesar să se corecteze imediat o situație în care papagalul petrece mult timp pe umerii proprietarilor sau se plimba în principal pe mobilier tapițat și covoare.
 2. Este necesar să înlocuiți stâlpii de plastic, scările, labirintele și alte jucării și echipamente din plastic cu lemn.
 3. Stingherile din lemn nu trebuie să fie prea subțiri, permițând ghearelor să intre în contact cu copacul.
 4. Este necesar să permiteți animalelor de companie să meargă pe podele dure din locuința proprietarilor.
Papagal pe un biban de lemn

Scurtarea bazelor excitate crescute pe picioarele papagalilor este o operație simplă, dar stresantă pentru ei..

Știați? Un budgie extrem de vorbăreț numit Pak nu numai că a reușit să memoreze 1.728 de cuvinte, care este înregistrat oficial, dar a reușit să formeze și propoziții destul de rezonabile din acestea. O persoană stăpânește un astfel de vocabular numai la vârsta de cinci ani.
Prin urmare, un bun proprietar va prefera să prevină o astfel de problemă, mai ales că o poate face..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să tăiați ghearele unui papagal