Cum să înțelegeți vârsta unui papagal

BudgiesPapagalii sunt păsări foarte amuzante și inteligente. De aceea sunt foarte populari ca animale de companie. Pentru a cumpăra nu un adult, ci un animal de companie tânăr, trebuie să cunoașteți câteva trucuri. Vom da câteva sfaturi pentru achiziționarea unui tânăr peruș.

Cum să aflați vârsta unui papagal

Cele mai exacte semne atunci când se determină vârsta acestor păsări sunt:

 • prezența unui model ondulat pe cap;
 • culoarea capacului cornului de pe cioc.
Știați? Papagalii au viziune monoculară (fiecare ochi are propria imagine). Într-o secundă, aceasta cu pene recunoaște 150 de imagini, iar un om - doar 16.

Penaj

Pentru a afla vârsta unui papagal în penaj, trebuie să acordați atenție următoarelor caracteristici:

 • puii dinaintea primei năpârliri au un penaj mai puțin luminos decât păsările mai în vârstă. Dar această diferență este foarte mică. O pasăre are de obicei o ținută strălucitoare și frumoasă cu 4-6 luni;
 • un detaliu foarte important este prezența așa-numitului „capac” (galben sau alb) pe capul papagalului. La păsările tinere, aproape din ceară, începe un model ondulat, iar la vârsta de aproximativ 6 luni apare o mască (capac), iar ondulația este estompată-
  Important! Prezența „valurilor” pe capul papagalului cu 99% garantează că acest „adolescent” are aproximativ 4 luni.
 • ar trebui să luați în considerare și forma petelor de pe gât. La păsările adulte, acestea au limite clare, în timp ce la păsările tinere sunt semicercuri și segmente încețoșate..
Modul de determinare a vârstei de muguri

Ochii, ciocul

Puii tineri au ochi mari și negri. Prezența unui iris alb în jurul pupilei indică faptul că pasărea are peste 10-12 luni. De foarte multe ori, păsările mai în vârstă nu au pene în jurul ochilor..

Vă sfătuim să citiți despre, cum să alegi prieteni sănătoși pentru casa ta, câți ani trăiesc acasă, și cum se spune sexul prietenilor.

Dar ciocul tinerilor este fie absolut negru, fie are un frotiu negru: un astfel de pui are aproximativ 2 luni. Mai târziu, acest semn dispare, iar ciocul capătă o culoare verzuie sau gălbuie..Determinarea vârstei papagalului

Labe și coadă

Privind la picioarele unui papagal, nu numai că îi puteți determina vârsta, dar puteți afla și despre sănătatea păsării. O pasăre tânără și sănătoasă are picioarele netede și solzi strâns unul față de altul. Dacă papagalul este bătrân sau bolnav, atunci pielea de pe labe va fi aspră, cu solzi bine vizibili.

Lungimea cozii poate ajuta, de asemenea, la navigarea în vârstă. Tinerii cu vârsta de până la 2,5 luni au o coadă mai scurtă decât păsările mai în vârstă. Dar acest indicator este suplimentar la determinarea vârstei, deoarece un papagal, din diverse motive, poate pierde pene lungi de coadă.

Voskovitsa

Un alt semn în determinarea vârstei poate fi culoarea cerii: masculii din primele luni au o culoare roz sau roz-violet..

Citiți mai multe despre, despre ce vorbește ceara de papagal.

Mai târziu, capătă o culoare albastră strălucitoare. Femelele de până la 2–2,5 luni au ceară roz-violet, bej sau alb-albastru. Mai târziu devine bej, alb, uneori cu o nuanță albastră..Cum se determină vârsta de muguri prin cearăPoate deveni maroniu cu 4-5 luni, uneori în timpul pubertății (8-9 luni). Dar în timpul cuiburilor, ceara poate deveni din nou albă și albastră.

Important! După prima năvală (la 3-4 luni) determinarea vârstei este dificilă. După un an, acest lucru este aproape imposibil de făcut. Se poate argumenta doar că pasărea este tânără sau bătrână.

Excepții de la regulă

Nu toți papagalii îndeplinesc criteriile de mai sus. Albinii și lutinozele, precum și păsările cu o culoare deschisă, fac excepție..

Astfel, este aproape imposibil să se determine vârsta lor, deoarece:

 • ochii acestor papagali rămân negri sau roșu închis toată viața;
 • un frotiu negru pe cioc dispare deja în 25 de zile;
 • Ceara masculilor este roz-violet toată viața;
 • la femele, culoarea cerii de albine se modifică conform regulilor generale;
 • dungile ondulate de pe cap sunt subtile sau absente.
Video: modul de determinare a vârstei unui papagalVă dorim mult noroc cu tânărul dvs. animal de companie sănătos. Iubiți-l și aveți grijă de el și cu siguranță vă va răspunde cu afecțiunea sa..
Știați? Păsările descrise au un simț al ritmului. Există chiar și un grup muzical al cărui vocalist este papagalul Waldo. Au înregistrat deja 3 albume.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțelegeți vârsta unui papagal