Ce vitamine trebuie administrate papagalilor?

În sălbăticie, papagalii nu au capacitatea de a lua o varietate de complexe de vitamine, cum ar fi Gamavit sau Beaphar. Cu toate acestea, în captivitate, au nevoie de resurse minerale, datorită cărora reușesc să suplinească lipsa nutrienților din organism. În unele situații, mâncarea poate fi prea monotonă. Acest lucru duce la o deficiență a elementelor utile..

Cu toate acestea, un exces de vitamine din corpul unui pui ondulat duce la o încărcare crescută a ficatului. Acest lucru ar trebui înțeles dacă s-a decis utilizarea suplimentelor de vitamine..

Ce elemente sunt necesare?

Dieta monotonă budgerigar afectează negativ sănătatea păsării. Păsările necesită diferite substanțe, care ar conține vitamine, cum ar fi A, B, D, E.

Deficitul de retinol

Creșterea va avea de suferit dacă puiul ondulat nu obține suficientă vitamina A. Pot exista tulburări ale membranei mucoase a ochiului, a funcționării sistemului nervos. Furajele preparate uscate conțin de obicei retinol. Cu toate acestea, nu este suficient acolo. Din acest motiv, este necesară diversificarea dietei..

Un exces de vitamină va duce la creșterea osoasă anormală. De asemenea, puteți observa pierderi abundente de pene..

Lipsa grupei B

Vitaminele B sunt disponibile și în alimentele uscate. Cu toate acestea, dacă nu este administrat în mod regulat, va exista un deficit în corpul păsării, deoarece astfel de substanțe sunt consumate foarte repede..

Lipsa de B1 se va manifesta prin:

  • aruncarea capului înapoi;
  • convulsii;
  • dezvoltarea paraliziei picioarelor;
  • tulburare a sistemului digestiv.

Dacă vitamina B2 nu este administrată în cantități suficiente, creșterea va fi afectată. Mucus va fi lansat. Animalul ondulat va avea diaree. Penajul își va pierde densitatea și se va forma o crustă pe picioare și cioc.

Datorită lipsei de vitamină B6 în corpul papagalului, greutatea corporală va începe să scadă. Funcțiile sistemului musculo-scheletic vor fi afectate.

Element necesar creșterii

Vitaminele D sunt necesare pentru ca un tânăr prieten cu pene să se maturizeze complet. Acest element promovează retenția de calciu și ajută la menținerea nivelurilor optime de minerale. O deficiență poate duce la simptome neplăcute. De exemplu, se va produce deformarea ciocului.

Importanța vitaminei E

Vitamina E este importantă pentru papagal. Din cauza lipsei sale, coordonarea prietenului cu pene va avea de suferit. Va deveni mai slab, tremurând în picioare va apărea. O pasăre adultă va experimenta o scădere a libidoului și o scădere a fertilității..

Videoclipul va detalia de ce sunt necesare vitamine. De asemenea, vă va spune ce medicamente și produse ar trebui achiziționate pentru a oferi păsării elementele necesare..

Achiziționarea de droguri

Vitaminele trebuie administrate unui animal de companie cu pene pentru a-i asigura viața deplină. Medicamentele populare pentru animale ar trebui luate în considerare în detaliu..

Dacă păsările de curte primesc regulat fructe sau alimente care le conțin, nu este necesar să se utilizeze astfel de complexe de vitamine sintetice, cum ar fi Gamavit sau Beaphar. Aceste medicamente sunt de obicei concepute să dureze câteva săptămâni. După aceea, se recomandă o pauză de două luni..

Important! Medicamentele sintetice încarcă în principal ficatul într-o mare măsură. Din acest motiv, nu este recomandat să vă lăsați purtați cu doze dacă acest organ al unui prieten ondulat suferă de boli.

Gamavit

Complexul vitaminic Gamavit poate fi achiziționat sub formă lichidă. Într-o astfel de situație, va conține nu numai vitamine, ci și aminoacizi. Se recomandă administrarea gamavitului puiului ondulat cu apă. Ar trebui schimbat la fiecare câteva ore. În caz contrar, va merge prost.

Gamavitul poate fi deteriorat dacă nu îl închideți cu un capac. Asigurați-vă că lichidul nu își schimbă culoarea. Nu se recomandă administrarea complexului de vitamine Gamavit mai mult de 10 zile..

Complex multivitaminic

Vita-Sol 8in1 UltraVite Complex ar trebui administrat acelor păsări bolnave. Potrivit pentru papagalii slabi. Pentru animalele de companie care sunt bolnave, se recomandă administrarea medicamentului 2 picături pe 30 ml de apă. Pentru un papagal, o picătură pentru fiecare 30 ml de apă este considerată norma..

Beaphar

Folosind complexul Beaphar, va fi posibilă creșterea imunității păsării. Corpul va rezista bolilor cu răzbunare. Se recomandă administrarea Beaphar în cantitate de 3-4 picături zilnic per băutor. Nu este recomandat să luați mai mult de două săptămâni.

Există vitamine pentru prietenul ondulat numit Beaphar Trink + Fit Birds. Cu ajutorul lor, va fi posibil să se formeze pene frumoase și să se întărească masa osoasă. Se recomandă să o dați animalului dvs. de companie dacă există un deficit de vitamina C. 10-15 picături trebuie diluate în 20-30 ml de apă. Păstrați medicamentul într-un loc uscat la o temperatură de 25 de grade.

Droguri și complexe interzise

Este interzis să oferiți unui prieten ondulat amestecuri de vitamine uscate. Într-o astfel de situație, este dificil să se controleze cantitatea de amestec mâncat. Același lucru se aplică mâncării de tip fortificat, precum și delicateselor..

Nu este recomandat să cumpărați Radostin. Acest medicament este comercializat în mai multe forme - Vitasil și Antistress. Primul complex se distinge printr-o rată excesiv de mare de componente. Luarea acestuia va afecta negativ ficatul. Datorită antistresului, o reacție alergică poate apărea la un prieten cu pene.

Atunci când achiziționați complexe de vitamine, se recomandă respectarea unei reguli simple. Nu ar trebui să le dai în fiecare zi. Introduceți-i în dieta unui pui sănătos în cursuri.

Videoclip „Ce să hrănești”

Cum să-ți hrănești prietenul cu pene? Acest lucru va fi discutat în detaliu suficient în videoclip. Urmăriți-l sigur pentru a înțelege cum să faceți o dietă pentru un pui..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce vitamine trebuie administrate papagalilor?