Baytril pentru păsări broiler. Instructiuni de folosire

Instrucțiuni pentru utilizarea bytrilOdată ce puii de pui de carne au ieșit și au părăsit cuibul steril, aceștia intră într-o lume în care nu există un confort cum ar fi într-un incubator sau sub aripa unui pui de carne. Antibioticul Baytril va ajuta la supraviețuire. Păsările au fost obținute prin încrucișarea raselor de carne de pui și fără furnizarea în timp util a medicamentului, încrucișările sunt sortite morții, deoarece corpul lor este instabil la influențele mediului.

Cultivare fără pierderi

Adesea, bolile afectează corpul delicat al puiului din cauza îngrijirii necorespunzătoare. Este important să știți care sunt simptomele bolilor și cum să aveți grijă în mod corespunzător de pui..

Puii trebuie transferați într-un stilou unde temperatura este de 30 ° și există un flux de aer proaspăt. În caz de lipsă de oxigen puiul este inevitabil bolnav. Temperatura și iluminatul din brooder sunt menținute în conformitate cu programul de dezvoltare Piskun.

În prima zi de viață, puiul este steril, iar corpul său produce suficiente enzime pentru a digera alimentele. Băuturile și hrana sunt administrate cu moderare, astfel încât resturile alimentare să nu putrezească în tractul gastrointestinal slab.

Dacă urmați regimul și adăugați vitamine în furaje, puii cresc rapid, iar greutatea lor crește de 50 de ori într-o lună! O creștere de 1 kg de greutate vie va necesita 2 kg de furaje. Pentru a menține sănătatea puiului și dezvoltarea acestuia, se efectuează prevenirea. La cea mai mică suspiciune de infecție, puiul este izolat și încep să lupte pentru viața ei cu consumul de droguri.

Baytril

Utilizarea nediscriminatorie a medicamentelor duce la dependență, imunitatea găinilor se înrăutățește, tractul digestiv refuză să funcționeze.

Antibioticele trebuie utilizate conform indicațiilor și Baytril nu face excepție.

Baytril se vinde sub formă de soluție gălbuie de 10%. Microbii sunt distruși de enrofloxacină conținută în Baytril.

Medicamentul are un efect asupra microbilor gram-negativi și pozitivi. Bolile cu participarea lor includ:

 • micoplasmoza;
 • colibaciloza;
 • enterită.

50 ml de Baytril se dizolvă în 100 de litri de apă. În cazul unui efectiv mic de 1 litru, diluați cinci picături. După trei săptămâni, dacă boala devine cronică, doza se dublează.

Conform instrucțiunilor de utilizare, Bytril pentru pui trebuie consumat cu apă și antibiotic timp de trei zile, apoi se face o pauză săptămânală, iar următoarele cinci zile li se oferă complexe de vitamine care refac microflora intestinală.

Medicamentul poate fi utilizat împotriva infecțiilor mixte și a salmonelozei, dar nu este utilizat în cazul streptococului, deoarece nu este eficient în acest caz.

Simultan cu Baytril nu se utilizează:

 • Vaccinul lui Marek;
 • microlide;
 • tetraciclină;
 • cloramfenicol.

Medicamentul trebuie păstrat și utilizat în conformitate cu instrucțiunile de utilizare Baytril..

Dithrim

Cum se utilizează Baytril corectPreparatul cu compoziție dublă conține 20% sulfademizină și 4% trimethaprină. Cu ajutorul acestui agent cu toxicitate scăzută, eimerioza și coxidioza sunt tratate la puii de găină. Componentele acționează la rândul lor, întărindu-se reciproc. Păsărilor li se administrează injecții intramusculare cu acest medicament, utilizat pentru lipire. Nu apare nicio inflamație la locul injectării, iar produsele de descompunere sunt excretate în 24 de ore.

Beneficii:

 • Eficiență ridicată.
 • Datorită absenței tulpinilor rezistente, acesta poate fi utilizat pentru prevenire.
 • Toxicitate scăzută a celui de-al patrulea grup.

Borgluconat de calciu

Medicamentul este utilizat la primele semne ale deficitului de vitamine. Când păsările cad în picioare fără cașa să se descarce din ochi și penele murdare. Acest preparat complex este steril și este utilizat pentru injecția subcutanată..

Un litru conține:

 • Sare complexă de tetraborat 10 apă - 13 g.
 • Gluconat de calciu - 200 g;
 • Acid boric - 18,5 g.

Când este administrat subcutanat, produsul nu provoacă iritații. După administrarea medicamentului, metabolismul este stimulat, se obține un efect antiinflamator și inima începe să funcționeze mai bine .

Tromexin

Pulberea este dizolvată în apă în proporție pentru prima zi de tratament 2g / 1l de apă. În a doua, a treia zi, concentrația este redusă la jumătate. Dacă simptomele persistă, băutul continuă încă două zile..

Tromexin este utilizat pentru următoarele boli:

 • colibaciloza;
 • enterita bacteriană;
 • salmoneloză.

Cu doza corectă, nu există efecte secundare. Trebuie luat exact așa cum este indicat.

Amprolium

Instructiuni de folosireMedicamentul este utilizat pentru tratarea și prevenirea coccidiozei la puii de carne și puii tineri.. Este o pulbere complexă, solubilă în apă, în care 70% din lactoză și 30% din substanța activă a amproliului își păstrează eficacitatea timp de 5 ani dacă sunt depozitate corespunzător. Substanța medicinală este utilizată ca aditiv pentru alimentele uscate.

Pulberea distruge paraziții din seria coccidiei prin înlocuirea vitaminei B1 apropiate, perturbând astfel echilibrul carbohidraților. Celulele membranei mucoase ale tractului gastro-intestinal al unei păsări nu permit amproliu în interior, este excretat cu fecale.

Pulberea se adaugă în apă sau se alimentează în conformitate cu instrucțiunile.

Metronidazol

Există pastile și pulbere ale acestui medicament. Substanța activă este perfect solubilă în apă. Se recomandă udarea puilor folosind o formă de pulbere. Metronidazolul nu are efecte secundare și este eficient împotriva infecției cu Trichomonella.

Medicamentul este recomandat pentru prevenirea tricomoniazei.

Baycox

Se vindecă perfect și este utilizat pentru a preveni orice formă de coccidioză. Ingredientul activ în acest caze este tetrazuril, care acționează selectiv asupra agenților patogeni în orice stadiu de dezvoltare, chiar și în stadiul intracelular.

Produsul poate fi adăugat în apă și hrănit împreună cu preparate de vitamine.

Baikos este utilizat conform instrucțiunilor pentru păsările cu alte complexe medicamentoase. Programarea este scrisă de medicul veterinar. Un remediu este prescris atunci când nivelul de coccidie în așternut este de 10-20 mii / g.

Pentru băut, luați 1 ml soluție Baikos 2,5% la 1 litru de apă. Soluția poate fi utilizată în termen de două zile. După această perioadă, se prepară o soluție proaspătă. În caz de îmbunătățiri minore, tratamentul poate fi repetat după 5 zile.

Trisulfonă

Medicamentul este utilizat pentru tratarea coccidiozei. Ingerarea încetinește metabolismul și blochează producția de acizi nucleici, care ucide germenii.

Acest remediu vindecă:

 • colibaciloza;
 • pasteureloza;
 • coccidioză;
 • salmoneloză.

Trisulfona se adaugă băuturilor. 200 g de pulbere se diluează în 100 de litri de apă sau 1 ml de suspensie se dizolvă în 1 litru de apă.

Preparate cu vitamine

Cum să dați baytrilCând puii de carne sunt lipsiți de vitamine atunci când hrănesc puii de carne, păsările pot începe să se îmbolnăvească de boli netransmisibile, care sunt exprimate în diferite semne externe. Prin urmare, pentru prevenire și tratament, este imperativ să se utilizeze tetrahidrovit și trivitamina P. Compoziția conține vitaminele cele mai importante pentru dezvoltarea găinilor - A, D, E.

Vitamina A crește rezistența - D - este necesară pentru absorbția calciului - E - îmbunătățește vederea. Trivitamina P este adăugată la furaj, deoarece este absorbită într-un mediu uleios.

Tetrahidrovita se vindecă deficit de vitamine și conține suplimentar vitamina C.

Vitaminele sunt adăugate păsărilor în bolurile pentru băut, dacă nu se îngrașă bine. Medicamentul este luat în cazul unei diete echilibrate sub supravegherea unui medic veterinar.

Preparatele enumerate ar trebui să fie întotdeauna la îndemână la fermierul de păsări, dar trebuie utilizate numai atunci când este necesar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Baytril pentru păsări broiler. Instructiuni de folosire