Cum apare descendenții păsărilor

Budgerigars

- creaturi credincioase. Dacă bărbatul a făcut o alegere - aceasta este pe viață. Nu se va răzgândi în câteva zile. Cum să înțelegeți că a început curtarea? Păsările încep să-și mângâie ușor penajul și să se aline. Video și fotografie vor demonstra comportamentul unui papagal căruia îi place femela.

Cum să înțelegeți că un bărbat este pregătit pentru familie

În timpul sezonului de împerechere, masculul ia inițiativa. Pentru a înțelege că este pregătit pentru viața de familie, urmăriți-l. Toată puterea și timpul (oricât ar fi nevoie) penei le vor arunca la cucerirea celui ales.

Papagalul ciripeste, atinge jucăuș cu ciocul, sare în jur, hrănește femela, prezintă o varietate de cadouri. De ce face asta? Atrage atenția asupra ta.

Demonstrarea disponibilității pentru maternitate

Faptul că femela este pregătită pentru maternitate este semnalat de culoarea maro în care este pictată o mică creștere a pielii pe cioc. Când cea aleasă este gata, ea va accepta curtarea. Urmărind videoclipul, puteți vedea cum se comportă perechea formată.

Femela va începe să-și apese aripile și să ridice coada, pufind pene pe cap, la câteva zile după începerea curtei.

Cum funcționează împerecherea?

Animalele de companie cu pene nu au organe genitale externe. Reproducerea mugurilor apare din cauza contactului cu cloaca.

Femelele au un ovar și un oviduct care se deschide în cloacă. Bărbații au testicule multiple cu canale care se extind și în cloacă. Animalele de companie cu pene se reproduc astfel: perechea este poziționată astfel încât femela să fie pe fund. Masculul va trebui să se apropie de zona de sub coadă.

Împerecherea are loc în mod repetat în timpul reproducerii. Procesul de creare a unei familii poate începe la câteva zile după suspendarea casei cuibului. Uneori există situații în care o pereche de lungă durată începe să se reproducă fără a aștepta construcția.

Când apare împerecherea

Puii se nasc de obicei vara. În această perioadă, papagalii au tot ce este necesar (lumina soarelui, vitaminele, condiții de temperatură confortabilă).

Toamna și iarna este, de asemenea, posibil să aduni papagalii împreună, să-i prezinți unul altuia. Extindeți ora de zi folosind iluminatul artificial până la 16 ore. Asigurați-vă că temperatura camerei este de 20 de grade. Papagalii au nevoie de hrană fortificată cu drepturi depline, astfel încât nașterea puilor să nu fie însoțită de probleme.

Apariția puilor

În timpul reproducerii, femela începe să se grăbească o dată pe zi. Câte zile va dura până să apară descendenții? Ouăle vor începe să apară în cușca casei cuiburilor la 2-3 săptămâni după ce au fost suspendate.

De obicei, păsările nu clocesc descendenți imediat. Acest lucru se întâmplă numai după ce au apărut 2 ouă în cuib. Femela îi încălzește cu corpul ei, incubează, iar masculul în acest moment este angajat în mâncarea ei.

Câți pui să mă aștept? De obicei, ouă ondulate au 5 ouă. Puii mici eclozează după 17 zile. Dacă ouăle zac mai mult de 21 de zile, atunci nu sunt fertilizate sau embrionii au murit.

Pasăre însărcinată sau nu?

De unde știi dacă o femeie este însărcinată? Dacă împerecherea are succes, ea va deveni mai tensionată și mai agresivă după câteva zile. Femela va înceta să mănânce singură. Bărbatul va avea grijă de ea.

În plus, ea va începe să smulgă penele de lângă cloacă. Faptul că pasărea este însărcinată va fi, de asemenea, indicat printr-o modificare a naturii așternutului. Proprietarul papagalilor poate observa cu ușurință când pasărea este gata să depună un ou: după câteva zile, locul de lângă fântână se va umfla vizibil.

Crearea unui cuib

Nașterea descendenților la papagali este posibilă numai atunci când este construit cuibul. Ce trebuie luat în considerare atunci când formați o casă?

Dimensiunile pot fi de 17x25x17. În aparență, seamănă cu o casă de păsări. Este necesar să se fixeze din exteriorul cuștii. Folosiți scânduri pentru a vă construi casa, nu placaj.

Așezați o crestătură de 4-5 cm mai aproape de vârful casei. Faceți o gaură în mijlocul fundului și puneți rumeguș acolo. Datorită acestui fapt, ouăle (oricât de multe ar fi) nu se vor desface. Adăugați mușețel uscat în rumeguș pentru dezinfectare. Casa trebuie să fie dotată cu biban.

Nu mișcați cușca în timpul cuibăritului. Acest lucru va face rău papagalilor, îi va speria. Deci, puteți reduce toate eforturile la „nu”.

Motive pentru care împerecherea nu este posibilă

De ce împerecherea nu este întotdeauna posibilă? Trebuie luate în considerare câteva motive care fac imposibilă existența descendenților:

  1. În cușcă există certuri constante între papagali. Acesta este un semn sigur că cuplul nu a avut loc. Nu va funcționa pentru a aduce papagali împreună, deoarece simpatia dintre ei nu va apărea nici după un an.
  2. Nu există certuri, dar păsările nu se contactează, există în paralel. Acest lucru poate indica faptul că papagalii sunt încă tineri pentru reproducere..
  3. De ce nu se împerechează papagalii? Pot fi de același sex. Bineînțeles, nu va funcționa pentru a le aduce împreună într-o astfel de situație..
  4. Ouăle de papagali nu pot fi puse în discuție atunci când sunt imature sau „pensionate”.
  5. Ouăle nu pot fi fertilizate dacă masculul sau femela sunt bătrâni.

Trebuie înțeles că întrebarea de ce păsările nu încep să depună ouă acasă este destul de complicată. Și dacă cuplul nu are descendenți, este recomandat să contactați un ornitolog. El vă va da sfaturi și vă va ajuta să aflați adevăratele motive, indiferent de câte dintre ele..

Videoclip „Reproducerea papagalilor”

Videoclipul detaliază cum să crești papagali acasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum apare descendenții păsărilor