Cum se spune sexul prietenilor

BudgiesBudgerigarii se disting printr-o dispoziție curioasă și sociabilă, popularitatea lor ca animale de companie cu pene domestice este foarte mare. Cu toate acestea, de multe ori iubitorii de păsări nu sunt în măsură să determine sexul papagalului care locuiește cu ei și, de fapt, nu numai numele creaturii iubite depinde de aceasta, ci și caracteristicile individuale ale condițiilor de păstrare a acesteia. Astăzi, în articol, vă vom spune cum să determinați sexul unui papagal folosind diferite semne.

La ce vârstă este cel mai ușor să afli sexul unui papagal

Papagalii masculi și femele sunt atât de asemănători încât este dificil pentru nespecialiști să stabilească sexul. Dar crescătorii de păsări încep să facă presupuneri despre sexul puilor de la vârsta de trei săptămâni - în funcție de culoarea ciocului (formațiunea supra-ciocului în care sunt situate nările). Până în această perioadă, culoarea este similară la ambele sexe și variază de la roz deschis la violet închis. De obicei, pe măsură ce femela îmbătrânește, în jurul nărilor se formează cercuri albe. La masculi nu se observă contururile albe, iar ciocul are o culoare mai intensă.Pui de budgerigarPe măsură ce îmbătrânesc, culoarea ceară de albine se schimbă și obține rezultatul final în cele patru luni de viață ale papagalului. Apar și alte semne de sex, deoarece femela și masculul sunt gata de reproducere, corpurile lor sunt formate, comportamentul lor este subordonat dorinței sexuale, culoarea ciocului a căpătat o nuanță stabilă. Astfel, cea mai exactă determinare a sexului este posibilă numai la papagali, a căror vârstă a atins patru luni..

Știați? Papagalii nu au corzi vocale și scot sunete cu gura. Unele dintre ele pot fi auzite la peste un kilometru distanță..

Cum se spune sexul: băiat sau fată

Absența primei năpârliri, prezența pufului pe cap, prezența ochilor asemănători butoanelor întunecate - aceste semne indică faptul că puiul nu are încă patru luni.

În această perioadă, rezultatele determinării sexului numai prin culoarea cerii nu sunt exacte. Astfel de trăsături distinctive precum forma capului și a corpului, culoarea picioarelor, petele pe obraji, comportamentul păsării vin în ajutor..

Potrivit voskovitsa

În majoritatea cazurilor, toți papagalii sunt înzestrați cu ciocuri de o nuanță gălbuie similară, dar culoarea cerii nu este aceeași la diferiți indivizi. Înainte de pubertate (dar nu mai devreme de 3 săptămâni), ciocul masculilor are o culoare uniformă purpurie strălucitoare, roz sau purpuriu pal.Cum se spune sexul prietenilorCeara femelelor este de culoare roz, albastru, purpuriu pal, dar nu uniform, ci cu cercuri luminoase, albicioase alternante în jurul nărilor. În cazuri izolate, cercurile pot fi găsite lângă nări și la băieți, dar au o nuanță albăstruie.

Mai târziu (cu 4 luni), formația supra-cioc indicată devine albastră la masculi și devine maro la femelele mature sexual. În cazuri rare, femela rămâne un amestec ușor de albastru cu cercuri peri-pubice albe puternic vizibile.

Ca urmare, principalii factori decisivi pentru orientare sunt uniformitatea culorii și cercurile paranasale..

Știați? Papagalii disting toate culorile. Într-o secundă, un papagal ondulat este capabil să distingă 150 de imagini și un reprezentant al rasei umane - doar 16.

Forma capului

Forma capului de papagal vă va spune și genul păsării. Dar această metodă este imprecisă și subiectivă, este mai potrivită ca sursă suplimentară de informații atunci când se decide problema genului.

Diferențele constau în faptul că capul femelei are o formă ascuțită și o ceafă turtită, în timp ce coroana masculului este mai plată și de dimensiuni mai mari..Cum se spune sexul prietenilor

După culoarea picioarelor

Natura le-a înzestrat masculilor un aspect mai strălucitor, mai atractiv, spre deosebire de femelele de burgeri. Trebuie doar să comparați vizual reprezentanții diferitelor sexe. Pentru iubitorul mediu de păsări este dificil să facă comparații fără a avea cel puțin două păsări..

Se crede că masculii au labele roz, iar femelele au albastru. Cu toate acestea, metoda nu garantează rezultatul corect.

Important! Temperatura normală a unui papagal este de 41°C. În același timp, temperatura sub 41 de grade este considerată scăzută și peste 42 - deja crescută.

După forma corpului

Structura corpului masculilor și femelelor are propriile sale caracteristici..

Femelele au:

 • o mică cocoașă pe spate;
 • despărțirea în mijlocul burții;
 • forme de corp rotunjite într-o stare calmă (seamănă cu o minge);
 • coada lată, oarecum dezordonată;
 • picioare larg distanțate;
 • o creastă largă, formată din 5-6 pene lungi, altele nu diferă prea mult de ele.
Cum se spune sexul prietenilorDimpotrivă, bărbații posedă:
 • spate plat;
 • o formă tonificată a corpului;
 • o coadă îngustă la bază cu pene multicolore;
 • picioarele apropiate unele de altele;
 • smocul îngust, format din 2-3 pene lungi, restul sunt scurte, de lungime egală.
Cu toate acestea, poziția oaselor pelvine devine o metodă mai fiabilă pentru determinarea sexului. Punând degetul sub coada papagalului pe zona situată chiar deasupra cloacei, puteți găsi două proeminențe - oasele bazinului.

În procesul de maturare la bărbați, protuberanțele se apropie una de alta (aproape). La femele, aceste proeminențe se îndepărtează pentru a facilita depunerea ouălor, între ele este plasat vârful degetului mijlociu.

Precizia rezultatelor crește odată cu debutul perioadei de maturitate sexuală a papagalilor.

Știați? Budgies sunt dreptaci și stângaci. Fii atent la ce labă țin mâncarea.

Pe petele de pe obraji

La papagalii femele, crescătorii observă pete purpurii deschise pe obraji, iar la papagalii masculi, violet închis. Cu toate acestea, această diferență este adesea abia vizibilă, astfel încât această metodă nu are precizie și fiabilitate..Cum se spune sexul prietenilor

Prin comportament

Comportamentul bărbaților se caracterizează printr-o joacă sporită, cântare îndelungată, ciripit, curtarea sexului opus. Masculul se învârte constant în jurul femelei, îi oferă bucăți gustoase, atunci când se împerechează sau imită relațiile sexuale, întotdeauna de sus. Îi place să se arate în fața altor animale de companie acasă, poate aranja o luptă, o ceartă pentru orice.

Important! Budgerigars sunt creaturi monogame. Odată ce își aleg un partener, rămân împreună pentru totdeauna, deci nu ar trebui să fie separați..

Femelele se disting printr-un caracter echilibrat și calm. Fac mai puțin zgomot și nu intră în conflicte din niciun motiv. Adesea, femela începe să roiască tijele cuștii: așa spune că trebuie să facă un cuib, deoarece în condiții naturale construiește un gol pentru cuibărit folosind această metodă.

Băieții papagali ondulați sunt mai ușor de învățat să vorbească, onomatopeea. Acest lucru nu înseamnă că papagalii femele nu sunt susceptibili la învățare, ci doar că femela nu manifestă prea mult interes pentru acest tip de activitate. Acuratețea determinării sexului prin comportamentul lor crește odată cu vârsta papagalilor - înainte de prima mută, este luată în considerare ca un semn suplimentar.Cum se spune sexul prietenilor

Depunerea ouălor

Cel mai precis mod de a determina sexul este prin depunerea ouălor: fără îndoială, doar o femeie poate face acest lucru. Uneori, problemele de sănătate sau foamea forțată nu permit femeii să se bucure de maternitate - în aceste cazuri, reconsiderați dieta și îmbunătățiți condițiile de viață ale animalelor de companie.

afla, care sunt cele mai populare tipuri de culori de papagal ondulat, cum să aibă grijă de prieteni, ce determină durata lor de viață, cum să le hrăniți corect, cum să crești pui ondulați.

Papagalii se reproduc pe tot parcursul anului. Dimensiunea ambreiajului este de obicei de 12 ouă albe. Nou-născuții goi și orbi cântăresc 2 grame, iar după o lună își iau rămas bun de la cuib.

Chiar dacă după un anumit timp îți dai seama că ai făcut o alegere greșită, iar animalul de companie este de gen greșit, nu dispera. Papagalul, iubitul sau iubita ta, te vor iubi și vor comunica indiferent de ce.

Cum se determină vârsta și sexul unui papagal: videoclip

Recenzii

Ei bine, despre hormoni și coajă la bărbați, personal nu știu nimic, că aceasta este o femeie - aceasta este doar o opinie subiectivă bazată doar pe o fotografie vizuală a unei păsări pe care o văd pentru prima dată. Dacă aveți dubii, atunci acordați atenție și comportamentului verde ondulat, ce puteți spune aici?

Femelele sunt mai reținute, pot conduce masculul dacă i-a ieșit în cale "la un moment nepotrivit", uneori mușcă dacă enervează femela. De exemplu, suntem trei perechi de noi, în toate cele trei perechi semnele comportamentale sunt evidente și sunt aceleași. În toate perechile, bărbații din fața domnișoarelor lor dansează și cântă mult timp, ciripesc și fac tot posibilul pentru a atrage atenția. Femelele, pe de altă parte, rareori dau o voce, iar vocile lor diferă semnificativ de vocile masculilor, arată ca niște triluri scurte monotone (eu și soția mea îi numim "conducte metalice"). Femelele încearcă toate să ciugulească, să ciocnească o oglindă sau crenguțele cu ciocul. Ceva de genul.

Trimis după 21 minute 49 secunde:

Un alt exemplu din experiența noastră personală. Am cumpărat linia ondulată masculină # 3 de la un magazin de animale de companie. În acel moment, aveam deja doi bărbați. Așa că acești doi bărbați au început să aibă grijă de # 3 disputând între ei :-) și am început să ne îndoim că era un băiat. Și apoi, după 2 luni, ceara lui și-a schimbat culoarea din violet-roz în maro. S-a dovedit că papagalul nostru # 3 este încă o fată

Olga și Alexey

https://forum.volnistye.ru/viewtopic.php?t=7847#p235104

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se spune sexul prietenilor