Pește de argint comun sau zahăr

Descrierea peștilor argintiiConfortul la domiciliu este adesea încălcat de diferite insecte. Mai mult, toată lumea știe să facă față gândacilor, păduchilor de lemn și țânțarilor, dar o creatură vie atât de neplăcută precum un pește de argint obișnuit poate duce la o stupoare. În acest articol, vă vom spune cine sunt peștii de argint și cum să le recunoașteți. De asemenea, vă vom explica în detaliu cum apar în apartamente și cum puteți scăpa de ele..

De acord, este neplăcut să găsești oaspeți neinvitați cu aspectul cel mai plăcut în propria ta casă. Peștii de argint nu sunt periculoși pentru oameni, nu tolerează infecția și nu mușcă, dar totuși nu trebuie să îi lăsați să ocupe apartamentul.

Cine sunt pești de argint

Apariția peștilor argintii obișnuiți nu evocă emoții plăcute. Cu doar vederea acestei creaturi, apare o singură dorință - să le transferăm pe toate și rapid. Dar, din păcate, această metodă este absolut ineficientă în lupta împotriva peștelui argintiu și nu vă va ajuta să scăpați de ele..

Pește de argint comun sau, așa cum se numește și datorită dragostei pentru produsele dulci în vrac, zahărul aparține ordinii cozilor de păr. Această insectă fără aripi are un corp plat, alungit, de la opt la nouăsprezece milimetri lungime. Există două antene pe cap, trei mustăți de coadă la celălalt capăt al corpului. Viziunea acestor creaturi este fațetată, adică ochii disting perfect culorile și percep lumina ultravioletă..

Această specie și-a luat numele datorită pielii solzoase argintii. Oamenii de știință susțin că aceste insecte sunt cele mai vechi vie. Apariția lor se încadrează în era paleozoică, care a fost acum mai bine de trei sute de milioane de ani. Atunci strămoșii peștilor argintii moderni și-au început călătoria..

Zahăr pește argintiu - insectă foarte rapidă, poate rula pe podele, pereți și plafoane, se poate urca în fisuri și găuri înguste. Sunt ajutați în mișcare de trei perechi de labe cu gheare mici foarte tenace. Dacă te uiți atent la această creatură, vei observa o asemănare cu puii de pește, motiv pentru care britanicii au botezat silverfish - silverfish.

Astăzi sunt cunoscute aproximativ șase sute de specii ale acestei insecte, dintre care zece sunt comune în Rusia. Dar doar două tipuri își fac loc în case și apartamente - termobiu intern și pește de argint comun (zahăr).

Dieta și localizarea

Dacă cunoașteți modul de viață al acestor insecte urâte, atunci va deveni mult mai ușor să vă ocupați de ele. Mai presus de toate le place umiditatea și locurile în care puteți profita de ceva comestibil.. Dieta peștilor argintii este destul de variată.. Ei mananca:

 • Unde trăiesc peștii de argintAbsolut orice produs din hârtie, fie că este vorba de cărți, ziare, reviste sau chiar hârtie igienică.
 • Produse în vrac precum zahăr, cereale, paste, făină, amidon etc..
 • Hrană uscată pentru animale.
 • Țesături din bumbac, mătase, in și chiar materiale sintetice.

Unul dintre cele mai neplăcute fapte este al lor vitalitate și vitalitate. Zahărul argintiu poate rămâne fără hrană timp de un an și, în condiții favorabile, speranța de viață este de aproximativ cinci ani.

Determinarea prezenței peștelui argintiu în casa dvs. este destul de dificilă, deoarece acestea sunt foarte rapide și preferă să-și lase ascunzătoarele doar în întuneric. Cel mai adesea se stabilesc în locuri cu umiditate ridicată - băi și toalete. Acolo, peștele argintiu alege locuri greu accesibile cu condens: cutii de duș, țevi, goluri sub baie..

Motivele apariției

Înainte de a trece la creșterea peștilor de argint obișnuiți, merită să vă dați seama de ce le-a făcut să apară în casa dvs.. Să luăm în considerare cele mai de bază:

 • Puteți aduce mai multe persoane cu dvs. de pe stradă sau de la oaspeți. Mărimea lor mică, capacitatea de a se agăța de diferite obiecte cu ajutorul labelor tenace și viteza de mișcare fac ca peștele argintiu să fie aproape invizibil și au ocazia să pătrundă calm în casa ta.
 • Peștele argintiu, la fel ca toți dăunătorii domestici, se deplasează adesea prin arborii de ventilație. Dacă acești chiriași neplăcuti s-au stabilit cu unul dintre vecini, atunci cu o mare probabilitate de ventilație vor pătrunde în curând în toate apartamentele casei.
 • Umiditate ridicată a camerei, baie slab ventilată, crăpături în podea, izolație slabă - toate acestea contribuie la apariția oaspeților neinvitați.

Modalități de luptă

Pentru a extermina chiriașii nedoriti, este necesar să se determine locurile cu cea mai mare concentrare și locuire a acestora. În primul rând, inspectați baia și toate părțile apartamentului cu umiditate ridicată. Micile bucăți întunecate, găuri și pete galbene pe țesături și hârtie indică faptul că peștii argintii sunt aproape. Una dintre metodele eficiente de a face față acestor insecte sunt capcanele, le puteți face singuri și le puteți plasa acolo unde apar deseori dăunători..

Trei capcane de casă, pentru a vă ajuta să vă ocupați de oaspeții nedoriti.

 1. Pește de argint comunLuați un borcan de sticlă de 1 litru și înfășurați-l cu bandă electrică din exterior. Așezați momeala de pește argintiu înăuntru. Aceasta ar putea fi o felie de pâine, o mână de zahăr sau amidon. Așezați capcana rezultată în zona intenționată a congestiei insectelor. Noaptea, atrași de mâncare, vor urca în borcan de-a lungul benzii electrice, dar nu vor mai putea ieși înapoi. Labele lor tenace nu vor avea nimic de apucat și vor aluneca în jos.
 2. Rulați o rolă de ziar nedorit sau pur și simplu frângeți-o într-o minge. Umeziți momeala rezultată cu apă și lăsați-o peste noapte lângă habitatul peștelui argintiu. Deoarece adoră umezeala și se hrănesc cu hârtie, vor reacționa imediat la capcana ta. Trebuie doar să aștepți dimineața și să arunci bucata împreună cu dăunătorii care au urcat în ea.
 3. Dacă nu doriți să vă deranjați cu momeli de casă, atunci o capcană pentru gândaci cumpărată în magazin va fi utilă. Pentru a face peștele de argint să dorească să urce în acest dispozitiv, puneți pâine sau zahăr în el.

Metode de acasă de a scăpa de peștii de argint

În plus față de capcane, există și alte câteva modalități de a face față peștilor argintii fără utilizarea substanțelor chimice. Aceste insecte reacționează slab la mirosurile puternice și înțepătoare ale condimentelor și părăsesc locurile în care au miros de frunze de dafin, ghimbir sau scorțișoară..

Dacă aceste creaturi s-au instalat în baie sau toaletă, atunci spălarea toaletei cu un astfel de mijloc vă va permite să scăpați de ele:

Structura:

 • Un pahar de sifon.
 • Două linguri de săpun ras pentru rufe.
 • Trei pătrimi de pahare de peroxid de hidrogen.
 • Câteva picături de ulei aromat puternic parfumat, lavandă sau citrice funcționează excelent.

Toate ingredientele trebuie combinate împreună și amestecate într-o masă omogenă. Apoi, bilele sunt rulate din masa rezultată și murdărite pe suprafața interioară a toaletei de două sau trei ori pe săptămână..

Produsul are agenți de curățare buni și un miros puternic, de lungă durată. Astfel, puteți ucide până la trei păsări cu o singură piatră:

 1. Oferiți un miros plăcut în cameră.
 2. Curățați vasul de toaletă de germeni și murdărie.
 3. Și cel mai important, să alungi peștele argintiu din apartamentul tău.

Cum să te descurci cu peștele argintiuUleiuri de lavandă și citrice poate fi folosit diferit. Deoarece aceste insecte nu tolerează mirosurile puternice, adăugând câteva picături de ulei aromatic în apă și ștergând locurile în care se acumulează, puteți scăpa permanent de prezența locatarilor nedoriti. Principalul lucru este, pe măsură ce mirosurile dispar, repetați procedura din nou și din nou până când dispar toti peștii de argint.

Pe lângă uleiurile aromate citrice, fructele în sine sunt adesea folosite în stare proaspătă. Pentru a face acest lucru, luați o lămâie sau o portocală, de preferință cu un miros puternic. Frecați partea luminoasă a pielii cu o răzătoare fină și plasați coaja rezultată în habitatele de pești argintii. Mirosul puternic va speria insectele și le va forța să părăsească casa ta..

Acid boric este considerat un remediu foarte eficient în lupta împotriva peștelui argintiu. Este suficient doar să îi ungi colțurile, crăpăturile și podeaua.

Produse chimice

Dacă metodele de acasă de a face față cu peștele argintiu dintr-un motiv oarecare s-au dovedit a fi ineficiente, atunci este timpul să apelăm la substanțele chimice industriale..

În acest moment, piața insecticidelor (substanțe chimice care vizează uciderea insectelor) oferă o gamă largă de medicamente care vă pot scăpa de acasă de peștii de argint. Sunt produse sub diferite forme, iar un instrument nu va funcționa., trebuie să fie utilizate într-un complex.

 • Pește de argint comunCel mai popular tratament comercial pentru peștii de argint este diatomitul. Poate fi găsit în aproape orice magazin de produse chimice sau de grădină și vine sub formă liberă. Este suficient doar să stropiți locul, presupusa acumulare de dăunători, cu preparatul pe timp de noapte. Dimineața, poate fi îndepărtat în siguranță cu un aspirator. Pământul de diatomee este absolut sigur pentru oameni, deci nu este nevoie să te temi de el.
 • Piretrina este o substanță utilizată la fabricarea aerosolilor insectelor. Un astfel de remediu ajută la scăparea nu numai a peștelui argintiu, ci și a altor oaspeți neinvitați. Medicamentul nu trebuie pulverizat lângă alimente. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.
 • Safer Brand este o pulbere din pietre. Când este înghițit de insecte, le rupe corpul din interior cu colțuri ascuțite de granule de nisip, ceea ce duce la moarte. Este sigur pentru oameni și animale, dar este totuși mai bine să evitați contactul strâns cu acesta. Medicamentul este împrăștiat seara de-a lungul plintei, în jurul fisurilor și în băi. Dimineața, pleacă cu cadavrele de pești argintii.

Prevenirea aspectului

Este mai bine să evitați apariția insectelor în apartament decât să petreceți timp și efort în lupta împotriva acestor creaturi. Respectarea regulilor elementare de prevenire va ajuta la prevenirea apariției peștilor argintii sau a revenirii lor pe teritoriile deja cucerite.

 1. Încercați să păstrați baia uscată.
 2. Sigilați toate golurile din podea și pereți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pește de argint comun sau zahăr