39 Dintre cele mai populare rase de câini din lume

Cele mai populare rase de câini din lume

În articol voi vorbi despre cele mai populare rase de câini din Rusia și din întreaga lume, voi oferi descrierea și caracteristicile soiurilor.

Cele mai populare rase de câini existente

Atunci când aleg un prieten cu patru picioare, viitorii proprietari sunt ghidați de diverși factori:

  • aspect;
  • caracter;
  • caracteristicile conținutului;
  • dificultăți apărute în timpul antrenamentului;
  • cost;
  • alți factori determinați de preferințele personale (bărbos, șubred, cu urechi, păros etc.).

Înainte de a obține un animal de companie, se pune adesea întrebarea cu privire la rasa care să dea preferință, care este cea mai la modă. Desigur, puteți apela la enciclopedie sau vă puteți uita la catalog, dar ofer această recenzie, unde voi analiza cei mai comuni și mai renumiți reprezentanți ai familiei canine, împărțindu-i în mai multe tipuri și categorii.

Păr lung

Paltonul lung pare întotdeauna avantajos, dar necesită o întreținere atentă. Există mulți reprezentanți ai acestei categorii, dar voi arăta și caracteriza cele mai interesante și populare.

Hound afgan

Hound afgan
Hound afgan

Afgani - adevărați aristocrați cu o haină unică. Un animal de companie activ se caracterizează prin devoțiune nebună și are nevoie de o atenție umană constantă..

Costul mediu variază de la 45 la 50 de mii de ruble.

Animalul nu este potrivit pentru începători și amatori de muncă. Dispunerea voită și încăpățânată complică foarte mult antrenamentul, prin urmare necesită un antrenament obligatoriu pentru câini.

Rasa este contraindicată pentru familiile cu copii mici. Plânsul bebelușului traumatizează psihicul canin.

Collie (păstorul scoțian)

Collie (păstorul scoțian)
Collie (păstorul scoțian)

Faimos câini de păstorit, cu botul lung, haina de blană luxoasă și ochii fermecători cu margele, le place să vorbească cu proprietarii lor. Animalul de companie își exprimă toate sentimentele cu un set impresionant de sunete variate.

Costul începe de la 15 mii de ruble.

Collie inteligent, ușor de antrenat și capabil să stăpânească cursuri mult mai dificile OKD.

Se înțelege cu orice membru al familiei, dar este greu să suporti despărțirile, deci nu este potrivit pentru persoanele care merg adesea în călătorii de afaceri.

Cocker spaniol

Cocker spaniel american
Cocker spaniel american

Cocker ascultător și jucăuș. Antrenamentul cu un animal de companie atât de inteligent este o plăcere. Acești câini adoră societatea copiilor și adoră să se joace împreună..

Costul mediu este de 15 mii de ruble.

Au existat cazuri când, după ce s-au jucat, pot mușca sau zgâria din greșeală, deci este mai bine să nu lăsați copiii singuri cu ei.

Urechile lungi, acoperite cu blana cretă și netedă, necesită o îngrijire minuțioasă. Lipsa unei ventilații constante perturbă microflora, ceea ce duce la boli ale urechii.

Păr neted

Paltonul scurt pare nu mai puțin prezentabil, dar permite o îngrijire mai ușoară.

Doberman

Doberman
Doberman

Doberman - un caine musculos cu o haina neagra lucioasa necesita antrenament obligatoriu. Când socializați un animal de companie din această rasă, este important să vă dovediți poziția de lider în casă.

Prețul mediu este de 30 de mii de ruble.

Dacă animalul îl respectă pe proprietar, atunci antrenamentul se desfășoară cu ușurință datorită abilităților intelectuale ridicate..

Spre deosebire de câini de luptă, Dobermanii nu sunt predispuși la agresiuni obligatorii. Cu o pregătire adecvată, animalul se distinge prin bunătate și ascultare, iubește să se joace cu copiii și joacă cu bucurie rolul de protector al familiei.

Dalmată

Dalmată
Dalmată

Personajele Disney reperate au capturat inimile iubitorilor de câini din întreaga lume. Dalmați fără conflicte, curajoși și își adoră proprietarii.

Nu va trebui să plătiți pentru un cățeluș de rasă Mops
Mops
Mops

Cățelușul îndesat are un corp pătrat, ochi mari expresivi și multe pliuri. Energia catelului dispare la 2 sau 3 ani, când animalul devine mai flexibil și mai judicios.

Prețul începe de la 14 mii de ruble.

În timpul antrenamentului carlige manifestă încăpățânare și, cu o dispoziție proastă, pot chiar să păstreze resentimente. În restul timpului, animalul de companie arată ospitalitate și iubește compania umană..

Rasa nu se caracterizează prin agresivitate. Sunt amabili cu străinii, copiii mici și alte animale de companie..

Mic

Compacitatea este un factor important în păstrarea unui animal de companie într-un apartament din oraș.

Chihuahua

Chihuahua
Chihuahua

Chihuahua - un câine decorativ din Mexic are urechi largi, ochi expresivi uriași și un cap minuscul care seamănă cu un măr.

Costul minim este de 25 de mii de ruble.

Copilul este gelos, nu digeră farsele copiilor și iubește să intre în lupte cu reprezentanți mai mari de felul său. Animalul de companie învață rapid comenzi și trucuri inteligente.

Eliminați salturile înalte care pot duce la displazie.

Spitz

Spitz
Spitz

Un bot de vulpe viclean și o haină de pluș dau spitz aspect de jucărie. Rasa este foarte afectuoasă și activă.

Costul mediu este de 60 de mii de ruble.

Animalul de companie iubește Instruire, luându-i pentru un bonus frumos.

Principalele dezavantaje ale rasei sunt dispoziția cocoșată și lătratul aproape incontrolabil cauzat de orice eveniment.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier

La fel ca alte rase mici yorkies Ei se disting prin neînfricare și nu se rușinează deloc de mărimea lor. Blana în cascadă, strălucitoare, vă permite să arătați imaginația în împletiturile împletite și alte coafuri originale.

Costul mediu este de 15 mii de ruble.

Câinelui îi place să fie tandru și iubește să stea în brațele sale. Cu un astfel de animal de companie, nu vă puteți teme pentru siguranța bunurilor dvs., deoarece invadatorul va fi cu siguranță întâmpinat cu lătrături de lătrat.

York antrenament mai bine controlat de un manipulator profesionist de câini.

Rase de vânătoare

Rase de vânătoare, create pentru contactul strâns cu oamenii, se disting prin afecțiune și ascultare ridicate, dar nu se înțeleg cu alte animale de companie datorită instinctului de vânătoare dezvoltat.

Beagle

Beagle
Beagle

Urechile atârnate, rotunjite la vârfuri, o haină groasă și o coadă flexibilă cu culoarea albă obligatorie la vârf sunt trăsăturile distinctive ale rasei Beagle.

Costul mediu al unui cățeluș este de 20 de mii de ruble.

Animalele sunt binevoitoare și vesele, nu sunt predispuse la agresiune și adoră compania copiilor, închizând ochii la orice farsă. Instruirea nu este dată tuturor. Îi place să testeze puterea proprietarului, refuzând să execute mai multe comenzi.

Beagle-urile au nevoie de o suprafață mare pentru a-și menține forma și a elibera energia acumulată.

Pointer

Pointer
Pointer

Pointer - un câine de dimensiuni medii cu ochi negri iubește o companie pentru copii și este renumit pentru caracterul său neliniștit. Stăpânirea rapidă a comenzilor de bază.

Costul mediu este de 30 de mii de ruble.

Animalul de companie este greu de suportat singurătatea și necesită activitate fizică zilnică.

Animalul nu este destinat vânătorii în climă rece datorită hainei subțiri de lână.

Weimaraner

Weimaraner
Weimaraner

Un câine impunător și cu picioare lungi, cu ochi chihlimbar, este renumit pentru inteligența și independența sa ridicate. Weimaraneri cu plăcere au roșit granitul științei, cucerind diferite cursuri de formare.

Va trebui să plătiți pentru un animal de companie gri-argintiu de aproximativ 60 de mii de ruble.

Devotamentul ridicat și bunătatea rasei vă permit să găsiți rapid un limbaj comun cu copiii. Singurătatea este slab tolerată, deci este de dorit o companie constantă în persoana unui mic prieten biped.

Ține-ți câinele în lesă în locuri aglomerate. Când găsește prada, animalul este complet implicat în proces, astfel încât se poate pierde.

Ghid

Câinii ghizi se disting prin dispoziția lor bună și intelectul dezvoltat. Sunt foarte atenți la proprietarii lor orbi, încercând să le simplifice viața cât mai mult posibil..

Labradorii

Labrador
Labrador

Labradorii - proprietarii de lână groasă și permeabilă sunt pașnici și nu sunt predispuși la agresiune. Paznicii lor sunt răi, deoarece animalele arată dragoste nu numai pentru membrii familiei, ci și pentru orice străin..

Prețurile încep de la 20 de mii de ruble.

Activitatea incredibilă și optimismul necesită o atenție constantă. Singurătatea este rea pentru câine și chiar îl încurajează să scape..

Datorită naturii ludice, antrenamentul necesită perseverență și consecvență. Animalul de companie tinde să fie distras.

Ciobănesc german

Ciobănesc german
Ciobănesc german

Rasa are o coadă luxoasă și un strat dur.. Ciobănesc german inteligent, neînfricat și nu tolerează încălcarea membrilor mici ai familiei.

Prețurile încep de la 60 de mii de ruble.

Un paznic de încredere și un tovarăș loial memorează cu ușurință comenzile, dar necesită autoritate de la proprietar.

Cu o rigiditate insuficientă în timpul antrenamentului, animalul de companie va fi viclean și va încerca să falsifice.

Labrador

Labrador
Labrador

Dezavantajul retrieverului este haina, care necesită îngrijire obligatorie. Persoanele cu deficiențe de vedere pot întâmpina dificultăți cu ea, dar bunătatea acestui patruped îi face să renunțe la toate îndoielile..

Nu va trebui să renunți la un astfel de animal de companie <15>Retrievere nu provoacă probleme la antrenament, deoarece le place să facă pe plac proprietarilor. Independența și mintea ascuțită vă permit să nu vă pierdeți capul în situații de urgență, așa că, în caz de pericol, animalul de companie va veni cu siguranță în ajutor.Câinii de aur sunt dependenți și potriviți pentru orice persoană. Acestea sunt utilizate în mod activ în terapia anti-stres și pentru cursurile cu copii cu autism..

Inteligent

Aceste animale de companie învață rapid noi cunoștințe și nu necesită ajutor suplimentar..

Pudel

Pudel
Pudel

Lista nu va fi completă fără favoritul cu părul creț al copiilor care iubesc spectacolele de circ. Pudel iubește atenția umană, așa că preferă să-i surprindă pe proprietari inventând trucuri amuzante pe cont propriu.

Prețurile pentru un animal artistic încep de la 20 de mii de ruble. Îngrijirea clasică, presupunând contururile leului, a apărut din cauza nevoii de a se deplasa liber în timpul vânătorii. Fiecare parte a unei tunsoare neobișnuite are propriul său sens..

Papillon

Papillon
Papillon

Papillon - un câine cu părul lung, cu urechi de fluture, un adevărat energizant, ocupând locul onorabil 8 în primii zece câini cei mai inteligenți.

Pentru puii de rasă pură nu va trebui să dați <35>Antrenamentul este perceput ca un joc, prin urmare, sunt fericiți să fie implicați în acest proces și se bucură de succese rapide. Rasa se distinge prin gelozie, prin urmare nu se înțelege bine cu alte animale de companie și este greu să suporti nașterea unui copil.

Rottweiler

Rottweiler
Rottweiler

Câine puternic cu urechi triunghiulare și haina lucioasă. Necesită antrenament obligatoriu sub îndrumarea unui manipulator de câini cu experiență. Un cățeluș bun, care trece peste socializare, poate deveni un câine agresiv și incontrolabil.

Antrenat rottweilers - gărzi de încredere gata să protejeze proprietarii de orice pericol

Locul de naștere al rasei este Babilonul.

Frumos

Iubitorii de aspect atractiv ar trebui să arunce o privire mai atentă asupra acestor bărbați frumoși..

Husky siberian

Husky siberian
Husky siberian

Animalele cu ochi albaștri care seamănă cu lupii au nevoie de un proprietar responsabil și iubitor. Spațiul unui apartament de oraș nu este suficient pentru ei, iar absențele frecvente ale membrilor gospodăriei duc la labirintele din canapeaua lor preferată.

Costul mediu variază de la 30 la 60 de mii de ruble.

Când predai husky folosiți forma de joc de antrenament.

Rasa are adesea heterocromie care nu este o căsătorie.

Câine samoyed

Câine samoyed
Câine samoyed

Un alt reprezentant al Spitzului, cu un zâmbet infecțios, haina de blană albă ca zăpada și un aspect bearish.

Costul mediu variază de la 25 la 35 de mii de ruble.

Câine Samoyed este sociabilă și respectă toți membrii familiei, astfel încât chiar și un bebeluș poate face față antrenamentului ei.

Animalul nu își pierde dispoziția jucăușă nici la bătrânețe.

Akita Inu

Akita Inu
Akita Inu

Celebrul câine din Japonia este un amestec compus din aspectul a 3 animale:

  • lup;
  • o vulpe;
  • urs.
Pentru un bărbat frumos asiatic nu va trebui să oferiți <70>Puteți vorbi despre afecțiunea acestei rase pentru o perioadă foarte lungă de timp. Caracter echilibrat Akita Inu cot la cot cu răutatea, prin urmare, este adesea la răscruce de drumuri între farse și comportament demn. Datorită stăpânirii rasei, antrenamentul nu este oferit tuturor. În raport cu ceilalți câini, animalul de companie prezintă agresivitate deschisă. Akita nu se grăbește spre străini, dar ține sub control strict.

Anticii

Rasele aborigene atrag prin originalitate și istorie veche de secole.

Basenji

Basenji
Basenji

Câini africani Basenji cu o coadă în formă de inel sunt independente și fără conflicte. Ei respectă toți membrii familiei în mod egal și învață rapid comenzi, dar nu le place monotonia..

Costul începe de la 15 mii de ruble. Rasa nu știe să latre, dar nu poate fi numită tăcută. În loc de „hoof” obișnuit, animalul de companie este capabil să scoată o mulțime de alte sunete interesante.

pechinez

pechinez
pechinez

Botul unui câine chinezesc este decorat cu o mască întunecată și ochi expresivi. Un astfel de animal de companie va trebui pus în fruntea familiei. Un câine mândru nu tolerează familiaritatea, prin urmare nu se înțelege bine cu copiii.

Costul mediu variază de la 15 la 30 de mii de ruble.

Instruire pechinez - lecția nu este pentru cei slabi de inimă, deci este mai bine să nu pierdeți timpul și să recurgeți imediat la ajutorul unui manipulator de câini.

Hoții care au încercat să se îmbogățească furând câinele imperial s-au confruntat cu o moarte sigură.

Saluki

Saluki
Saluki

Frumusețea persană uimește cu grație, noblețe și viteză. Fără conflicte, independent și necomunicativ, tolerează cu ușurință absența temporară a proprietarului.

Dacă cumpărați un animal în afara Rusiei, va trebui să nu dați <65>Rase pentru companie

Seniori ar trebui să aleagă dintre tovarăși calmi care nu necesită plimbări frecvente și lungi.

Scotch terrier

Scotch terrier
Scotch terrier

Câinele scoțian în sine seamănă cu un bătrân din cauza hainei alungite care formează barba, mustața și sprâncenele. În ciuda încăpățânării și mândriei Scotch terrier, animalul de companie devine rapid atașat de proprietar, fără a arăta obsesie.

Costul variază de la 26 la 33 de mii de ruble.

Schimbările de dispoziție complică procesul de învățare, deci cel mai bine este să vă alăturați unui club.

Animalul poate fi dresat până la tavă, dar este mai bine să-i dai ocazia să se încălzească pe stradă.

Welsh corgi

Welsh corgi
Welsh corgi

O față zâmbitoare de vulpe și fese adorabile și pufoase au făcut din câine o stea a internetului. Rasa se distinge prin natură bună, toleranță față de farsele copiilor și devotament.

Costul mediu variază de la 20 la 45 de mii de ruble.

Sub formă de joc, antrenament Welsh corgi învață rapid comenzile, dar este predispus la manipulare.

Lătratul Corgi poate fi auzit numai în cazuri speciale: avertisment de pericol sau exprimare de bucurie sinceră.

Malteză

Malteză
Malteză

Alba ca Zapada câini lapizi maltezi inteligent, curios și jucăuș. Nu au un comportament dominant, așa că câinii se înțeleg bine cu alte animale de companie..

Costul mediu este de 45 de mii de ruble.

Un animal de companie curajos și loial este foarte atașat de proprietar și este ușor de dresat.

Lapdogii sunt răzbunători și gata să ierte o insultă doar iubitului lor proprietar.

Copii iubitori

Nu toți câinii sunt capabili să digere răutatea copiilor, dar unele rase sunt gata să se joace cu bebelușii în fiecare zi, preluând rolul unei bone cu patru picioare.

Sfântul Bernard

Sfântul Bernard
Sfântul Bernard

Sfântul Bernard - un câine de salvare mare și amabil, care permite copiilor să se plimbe pe spate. Datorită dimensiunilor sale impresionante, animalul de companie va avea nevoie de o casă mare și de socializare obligatorie. El este reticent în a studia, deci este mai bine să căutați ajutor profesional..

Costul minim este de 10 mii de ruble. Animalul nu tolerează singurătatea, prin urmare are nevoie de o companie constantă.

Sheltie

Sheltie
Sheltie

Sheltie - un câine în miniatură cu o coamă de lux este iubitor, sociabil, inteligent, iubește antrenamentul, dar este greu să suporti nemulțumirea proprietarului atunci când greșești.

Costul începe de la 8 mii de ruble. Orice conflicte familiale duc animalul în depresie și pot rupe psihicul.

Bulldog englez

Bulldog englez
Bulldog englez

Reprezentanții cu patru picioare iubitori de pace din Anglia sunt cele mai bune bone, permițându-vă să îmbrăcați ținute pentru păpuși. Bulldog englez nu va jigni niciodată un copil care a jucat prea mult, va participa la jocuri comune cu plăcere și chiar va trece prin antrenamente comune.

Costul începe de la 10 mii de ruble. Unul dintre dezavantajele rasei este sforăitul puternic.

Chel

Fără păr este o adevărată bucurie pentru alergici și perfecționiști care încearcă să-și păstreze casa cât mai curată posibil.

Chinez crestat

Chinez crestat
Chinez crestat

Chinez crestat rasa - un câine chel cu un smoc este curios, loial, sociabil și fără conflicte. Îi place să se antreneze și îi place să învețe noi trucuri.

Rasa este considerată scumpă, astfel încât prețul mediu este de 130 de mii de ruble. Pentru a evita hipotermia și deteriorarea picioarelor, animalul de companie va trebui să cumpere haine și încălțăminte.

Caine chel peruvian

Caine chel peruvian
Caine chel peruvian

Peruanii au pielea netedă și mătăsoasă cu glande sudoripare. Interesant este că la alți câini, glandele sunt situate doar pe tampoane..

Pentru un animal de companie loial și jucăuș, va trebui să plătiți aproximativ 150 de mii de ruble.

Instinctul teritorial dezvoltat face ca animalul de companie să fie o bună pază, iar inteligența rapidă nu face dificilă memorarea comenzilor de bază.

În cele mai vechi timpuri, animalul era înzestrat cu puteri mistice, prin urmare, îngrijirea și întreținerea câinelui avea un sens special și valoros..

Terrier fără păr american

Terrier fără păr american
Terrier fără păr american

Puțini fire de păr formează perciuni fanteziste. Curioasă, neînfricată, energică și prietenoasă. Terrierii americani se înțelege ușor cu alte patrupede, sunt fericiți să cunoască oameni noi și să adore copii mici.

Costul mediu este de 90 de mii de ruble.

Pentru lauda iubitului său proprietar, animalul de companie învață rapid abilități, demonstrând o ascultare perfectă.

Motivul apariției rasei a fost o mutație genetică care a introdus o genă recesivă responsabilă de lipsa părului.

Cu picioare scurte

Shortcaps-urile sunt drăguțe, dar necesită mult control al mișcării. Saltul pentru astfel de câini este contraindicat din cauza presiunii ridicate asupra coloanei vertebrale..

Jack Russell terrier

Jack Russell terrier
Jack Russell terrier

Celebrul câine, jucat alături de Jim Carrey, a provocat un boom în rasa de vânătoare engleză. Jack Russell terrier prietenos, emoțional și doar iubește să sape găuri.

Costul minim este de 17 mii de ruble.

Datorită dispoziției neliniștite a câinelui, va trebui să aveți răbdare în timpul antrenamentului.

Multă vreme, câinele a fost folosit la vânătoarea de vulpi..

Teckel

Teckel
Teckel

Un alt câine de vânătoare care se îngropa, se distinge printr-un corp alungit, asemănător unui cârnat. Teckel - neînfricat, curios și iubește să latre din orice motiv, care trebuie corectat cu ajutorul antrenamentului.

Costul începe de la 15 mii de ruble.

Animalele de companie încăpățânate și viclene sunt adevărați manipulatori care necesită o mână fermă în educație.

Dacă există o amenințare pentru unul dintre membrii familiei, animalul va veni cu siguranță în apărarea sa.

Bichon Havanese

Bichon Havanese
Bichon Havanese

Cu piciorul scurt bichoni iubitoare și inteligentă. Ușor de antrenat, dar au nevoie de o atenție constantă. Un astfel de câine este potrivit pentru un pensionar sau un independent care este capabil să fie în mod constant lângă animalul de companie..

Costul mediu variază de la 26 la 41 de mii de ruble. Havanezii nu au un miros specific de câine.

Mare

Un animal de companie mare inspiră respect, prin urmare, indiferent de caracter, servește ca un bun apărător.

Mastin englezesc

Mastin englezesc
Mastin englezesc

În ciuda aspectului său impresionant, rasa este calmă și liniștită. Loial și fără conflicte, învață ușor comenzi, străduindu-se să-i facă pe plac iubitului proprietar.

Costul începe de la 30 de mii de ruble. Dispunerea bună nu îi va permite animalului să facă rău copilului, dar dimensiunea mare poate duce la tragedie în timpul jocurilor comune..

Câine german

Câine german
Câine german

Reprezentanții moderni ai rasei sunt adevărați cartofi canapea și cartofi canapea, capabili să concureze cu pisicile. Marele Danez blând, prietenos, iubitor de copii și ușor de antrenat.

Prețul minim începe de la 15 mii de ruble. Datorită dimensiunilor sale mari, are o speranță de viață scăzută, ceea ce nu este >8 ani.

Câine de lup irlandez

Câine de lup irlandez
Câine de lup irlandez

Un alt gigant cu părul dur și lung. Câine de lup irlandez notabil pentru o dispoziție prietenoasă, nu provoacă probleme de învățare și nu tolerează certurile intra-familiale și separarea prelungită.

Rasa este considerată scumpă, deci va trebui să plătiți pentru reprezentantul clasei de spectacol >200 de mii de ruble. Numele este explicat de scopul inițial al rasei. Animalele mari erau folosite pentru a vâna lupi.

În concluzie, observ că chiar și după o scurtă trecere în revistă a 39 de rase, rămâne o listă largă de neacceptate. Varietatea câinilor existenți este cu adevărat uimitoare și face posibilă alegerea prietenului cu patru picioare care vă așteaptă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 39 Dintre cele mai populare rase de câini din lume