5 Greșeli de îngrijire a animalelor de companie care îi rănesc

Îngrijirea adecvată a animalului de companie este baza sănătății și a vieții sale lungi. Înainte ca o pisică sau un câine să apară în casă, trebuie să studiați toate regulile pentru păstrarea unui animal, mai ales dacă rasa aleasă are anumite particularități. Proprietarii fac adesea aceleași greșeli comune care nu sunt benefice animalului de companie, care ar trebui evitate..

Pisică și câine

Hrănirea animalului de companie cu diferite tipuri de alimente simultan

O atenție deosebită trebuie acordată nutriției animalului. Nu toate alimentele pot fi incluse în dieta pisicilor sau câinilor. Este strict interzisă hrănirea animalelor de pe o masă umană. Odată cu apariția unui animal de companie în casă, trebuie să decideți dacă va mânca produse naturale (carne, pește, organe, cereale, produse lactate etc.) sau furaje industriale gata preparate, care sunt produse sub formă de granule uscate și diverse conserve umede..

În primul caz, prepararea alimentelor va dura mult mai mult, deoarece va necesita o dietă echilibrată din produsele permise animalului. A doua opțiune este mult mai simplă, dar atunci când alegeți un feed gata făcut, trebuie să acordați preferință mărcilor super-premium.

Amestecarea a două tipuri de alimente (hrană organică și hrană gata preparată) este interzisă. Acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate, manifestate sub formă de tulburări în funcționarea sistemului digestiv, precum și alte perturbări ale organismului asociate cu o lipsă sau, dimpotrivă, un exces de nutrienți și vitamine în dietă..

Sterilizare sau castrare prematură

Mulți proprietari presupun în mod eronat că sterilizarea sau sterilizarea animalelor este o operație inumană care poate dăuna sănătății animalului de companie. În realitate, opusul este adevărat. Refuzul operației poate avea consecințe negative..

În primul rând, puțini oameni sunt mulțumiți de descendenții nedoriți, iar mulți proprietari nu încearcă întotdeauna în mod corespunzător să găzduiască pisoi sau pui. În al doilea rând, schimbările hormonale din corpul animalului devin cauza comportamentului său particular (agresivitate, țipete etc.). Și încă un plus în favoarea castrării este eliminarea riscului de boli genitale la pisici și câini..

Nu vă spălați haina

Nu trebuie să uităm de părul animalelor de companie. În funcție de caracteristicile pisicii sau câinelui (păr lung, gros cu substrat etc.), haina trebuie pieptănată cu o anumită regularitate. Acest lucru va preveni apariția de încurcături, care provoacă mult disconfort..

Cu îngrijirea regulată, pisicile își vor linge mai puțin blana și, în consecință, vor avea mai puține probleme digestive. Câinii și pisicile, al căror corp nu este practic acoperit cu păr, nu trebuie să fie pieptănate, dar în locul lor este adesea necesar să le scăldăm cu șampoane speciale..

Nu vă spălați dinții animalului

Dinții animalului trebuie, de asemenea, să fie îngrijiți. La pisici și câini, placa se acumulează în timp. Dacă nu este eliminat în timp util, atunci în viitor acest lucru poate duce la o serie de probleme, dintre care cea mai inofensivă este mirosul neplăcut din gura animalului de companie. Există periuțe de dinți speciale la vânzare. Acestea pot fi sub formă de perie mică cu mâner lung sau vârf de deget special din cauciuc.

Pastele de dinți umane nu pot fi utilizate pentru îngrijirea cavității bucale a câinilor și pisicilor; pastele speciale pentru animale sunt vândute în magazinele de animale de companie și în farmaciile veterinare. Dacă neglijați spălarea dinților, atunci periile obișnuite nu vor mai putea face față unui strat dens de plăci și pietre pe dinți și problema va trebui rezolvată cu ajutorul unui medic veterinar..

Lăsați animalul de companie în pace mult timp

Animalele sunt foarte dependente de o persoană și a fi lângă el este una dintre condițiile pentru confortul lor. Singurătatea este deosebit de dificilă pentru câini. Din cauza lipsei de atenție și a unei supraabundențe de energie, lăsate singure acasă, ele pot răsturna apartamentul.

Deși pisicile sunt considerate animale mai independente, încep să se plictisească în absența stăpânilor. Dacă munca durează foarte mult, dar totuși doriți să aveți un animal de companie, trebuie să alegeți rase care pot tolera cu ușurință singurătatea (câine de munte bernez, câine de munte pirineic, pisică albastră rusă și altele).

Îngrijirea unui animal de companie necesită timp și efort din partea proprietarului. Animalului trebuie să i se ofere nu numai o dietă echilibrată și acces în timp util la un medic veterinar, ci și o îngrijire adecvată a părului și a dinților, precum și a distracțiilor active. Toate aceste componente sunt cheia unei vieți sănătoase și confortabile pentru animalul dvs. de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Greșeli de îngrijire a animalelor de companie care îi rănesc