7 Animale de companie pe care le poți avea chiar dacă ai un apartament mic

Animalele de companie nu numai că aduc o atmosferă specială în casă, dar devin și prieteni loiali, încântând proprietarii cu dragostea și activitatea lor. Din păcate, spațiul apartamentului nu permite întotdeauna păstrarea câinilor sau pisicilor mari. Dar nu disperați, există cel puțin 7 animale de companie pe care le puteți avea într-un apartament mic..

Hamster

Hamsterii sunt cele mai populare animale de companie, mai ales dacă familia are copii. Prin îngrijirea unui rozător, copilul va învăța responsabilitatea și concentrarea. Animalele de companie pufoase sunt nepretențioase în întreținere și necesită doar costuri de hrană și locuință.

Își permit să fie ridicați, nu mușcă și nu se comportă agresiv față de proprietarii lor. În plus, hamsterii sunt foarte ascultători și se obișnuiesc rapid cu stăpânii lor: dacă animalul de companie iese din cușcă, atunci nu va trebui să-l căutați mult timp, va ieși independent cu o voce familiară.

Avantaje:

 • Hamsterii sunt solitari prin natura lor, nu au nevoie de parteneri și pot trăi bine singuri. Cu toate acestea, proprietarii ar trebui să aibă grijă de petrecerea timpului liber al animalului de companie: atârna scări, o roată, aranja tuneluri și hamace. Un astfel de aranjament nu numai că va face viața hamsterului mai distractivă, ci va contribui și la menținerea sănătății acestuia, deoarece lipsa mișcării poate duce la obezitate și boli ale sistemului cardiovascular..
 • Cușca pentru hamsteri nu ocupă mult spațiu, așa că o puteți așeza în orice colț al apartamentului, dar, deoarece animalul este nocturn, ar trebui să aveți grijă ca jocurile de noapte să nu vă interfereze cu somnul..

Minus, poate, unul. Hamsterii nu diferă în ceea ce privește longevitatea: durata de viață ajunge de la 2 la 3 ani, astfel încât părinții trebuie să fie pregătiți mental pentru faptul că copilul își va face griji cu privire la moartea unui prieten cu blană.

Papagal

Papagalii sunt animale de companie foarte populare datorită aspectului și caracterului lor atractiv și sunt minunați și pentru persoanele alergice la lână. Papagalii adoră să interacționeze cu proprietarii lor, își amintesc perfect vocile, sunetele și cuvintele și, în majoritatea cazurilor, le pot repeta în timp.

Avantaje:

 • Tot ce are nevoie papagalii este o cușcă spațioasă cu biban. Este recomandat să lăsați pasărea să meargă la plimbări prin apartament, astfel încât să nu se simtă singură.
 • Papagalii se disting prin inteligență, curățenie și vitalitate. În funcție de rasă, papagalii pot trăi până la 70 de ani acasă.!

Dezavantaje:

 • În ciuda bunăvoinței și liniștii, papagalii pot mușca proprietarul. Nu le place să fie atinși, mângâiați sau ridicați.
 • Papagalii necesită atenție și îngrijire. În caz contrar, vor țipa puternic și se vor comporta zgomotos până când veți lua măsuri..

Iepure

Iepurii sunt animale de companie foarte amabile, afectuoase și inteligente. Se adaptează rapid noilor condiții și devin atașați de proprietar. Cu toate acestea, trebuie să începeți un iepure la o vârstă conștientă: animalele de companie sunt timide, astfel încât sunetele ascuțite sau mișcările aspre îi pot speria foarte mult..

Avantaje:

 • Iepurii se împrumută la antrenament: atenția și delicatese nu numai că vă permit să instruiți iepurele la tavă în cel mai scurt timp posibil, dar, de asemenea, să-l învățați comenzile de bază.
 • Iepurii nu sunt capricioși în alimentație și în condițiile de viață, dar proprietarii trebuie să țină cont de faptul că iepurele trebuie călcat zilnic.
 • Cu o îngrijire adecvată, iepurii trăiesc între 5 și 11 ani.

Dezavantaj: iepurii au un sistem digestiv slab, deci trebuie inițial să alegeți alimentele potrivite și să monitorizați sănătatea rozătoarelor.

Broasca testoasa

Testoasele terestre sunt animale de companie care sunt perfecte pentru copii, persoanele care iubesc animalele de companie calme și cei care sunt alergici la lână. Țestoasele se adaptează rapid la locuințe noi și se atașează de proprietarii lor.

Avantaje:

 • Broasca testoasa nu necesita intretinere costisitoare, tot ce are nevoie este mancarea potrivita si apa curata in acvariu.
 • Acvariul nu durează mult. Țestoasele pot fi luate la plimbări prin apartament. Dacă le pierzi, vor ieși rapid cu o voce familiară.

Dar în timp acestea cresc și necesită extinderea teritoriului în acvariu..

peștișor de aur

Goldfish este o opțiune pentru persoanele care doresc ceva viu în casă. Peștii nu sunt capricioși: acvariul trebuie curățat doar de 2-3 ori pe lună.

Avantaje:

 • Acvariul cu pești ocupă puțin spațiu, dar completează confortul și interiorul casei.
 • Goldfish este un animal de companie minunat pentru persoanele care sunt în permanență pe drum sau pentru cei care au prea puțin timp să aibă grijă de rozătoare sau animale de companie mari.

Dezavantaj: peștii nu sunt atașați de proprietari, respectiv proprietarii nu primesc nicio returnare.

Caine mic

Un câine este un prieten minunat al omului. Mulți oameni visează să aibă un câine, dar neavând suficient spațiu, o astfel de dorință se estompează în fundal. Dar nu disperați, puteți obține un câine mic. Astăzi, există o mulțime de rase care nu sunt inferioare în loialitate și afecțiune față de frații lor mari..

Avantaje:

 • Câinele este potrivit pentru persoanele cărora le place să petreacă mult timp în aer liber..
 • Câinele este foarte loial proprietarului, așa că nu te vei simți singur..
 • Nu aveți nevoie de mult spațiu.

Dezavantaje:

 • Câinelui nu-i place să fie singur, așa că dacă petreceți mult timp la serviciu sau călătorind, este mai bine să nu aveți un astfel de animal de companie..
 • Dacă nu ai timp să-ți plimbi micul animal de companie, atunci este mai bine să-l iei pe un alt animal de companie..

Iguană

Reptilele sunt o opțiune excelentă pentru iubitorii de exotici. Sunt obișnuiți să locuiască într-un spațiu restrâns, deci sunt potrivite pentru apartamente cu o suprafață mică..

Avantaje:

 • Ocupă puțin spațiu, nu sunt capricioși în îngrijire.
 • Nu aveți nevoie de un partener și de o comunicare constantă.
 • Durata de viață - de la 5 la 10 ani.

Minusuri:

 • Nu vă atașați de proprietar.
 • Nu vă lăsați călcați sau zgâriați.
 • Dacă o iguana se îmbolnăvește, este dificil să găsești un specialist care să poată identifica cauza bolii..
 • Păstrarea unei reptile nu este ieftină.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 7 Animale de companie pe care le poți avea chiar dacă ai un apartament mic