Apoquel pentru câini: instrucțiuni de utilizare, dozare, modul de administrare

Imunologii moderni cred că multe dintre bolile mortale sunt rezultatul reacțiilor alergice „inofensive”. Prin urmare, orice boală cu caracter alergic la animalele de companie trebuie tratată imediat. Ajută în acest Apoquel pentru câini.

Apoquel pentru câini: ce este, caracteristicile generale ale medicamentului

Acesta este numele unuia dintre cele mai moderne medicamente veterinare utilizate pentru a combate alergii și consecințele sale (inclusiv bolile autoimune). În plus, medicamentul poate fi utilizat ca imunosupresor. Denumire de proprietate internațională - oclacitinib.

Mecanismul de acțiune este destul de complex. Dar, dacă sunt explicate în termeni simpli, componentele medicamentului inhibă acțiunea substanțelor pro-inflamatorii, pro-alergice și pruritogene (cauzează mâncărime) (mai precis, citokine), care funcționează datorită activității enzimatice.

Medicamentul vă permite să luptați eficient împotriva mâncărimilor și inflamațiilor rezultate din dezvoltarea reacțiilor alergice. Unul dintre cele mai importante avantaje ale medicamentului este siguranța acestuia pentru citokine, într-un fel sau altul implicat în procesul de hematopoieză..

Dacă medicamentul este utilizat o perioadă suficient de lungă de timp, se manifestă efectul său inhibitor asupra țesutului limfoid al corpului câinelui (mai precis, agentul suprimă activarea limfocitelor T). Acest lucru permite (în unele cazuri) utilizarea medicamentului pentru a menține calitatea vieții normale a animalelor de companie care suferă de boli autoimune (periculoase, numai sub supravegherea constantă a unui medic veterinar).

Formular de eliberare

În prezent, medicamentul este produs exclusiv sub formă de tablete. În aparență, acestea sunt tablete ovale destul de mari, culoarea este de la galben albicios până la complet alb. În mijlocul fiecărei pilule există un risc de divizare clar marcat și suficient de profund.

Atenţie! Pe fiecare tabletă, printre altele, există o denumire de literă care indică cantitatea de ingredient activ principal (acesta este marcajul AQ, M sau L).

Ambalare - 20 sau 100 de comprimate. Medicamentul este ambalat în sticle albe dense din polietilenă. Sunt închise cu un capac cu șurub, echipat cu protecție standard împotriva deschiderii de către copii (pentru a-l deschide, trebuie să împingeți).

Depozitare adecvată, termen de valabilitate

Depozitarea adecvată este cheia pentru păstrarea proprietăților medicinale ale medicamentului. Perioada de valabilitate standard (de la data de producție ștampilată pe ambalaj) este de exact doi ani. Comprimatele divizate pot fi păstrate până la trei zile, de asemenea, plasându-le în orice sticlă sigilată. Dacă data de expirare a expirat, utilizarea medicamentului este strict interzisă. În plus, alte reguli trebuie respectate în timpul depozitării:

 • Medicamentul trebuie păstrat la temperaturi de la 0 la 25 ° Celsius. Nu se recomandă congelarea produsului. Un medicament care a fost expus la temperaturi peste 30 ° C timp de câteva zile nu trebuie utilizat. În astfel de condiții, are loc distrugerea principalelor componente medicinale, motiv pentru care eficacitatea terapeutică scade brusc..
 • Este necesar să depozitați medicamentul în camere cu umiditate normală a aerului. Cu toate acestea, recipientele din plastic iartă multe libertăți, dar la umiditate ridicată, acestea trebuie să fie complet sigilate..

De asemenea, medicamentul trebuie păstrat într-un loc bine protejat de lumina directă a soarelui.. Acesta din urmă dăunează medicamentelor, deoarece promovează distrugerea lor în componentele lor constitutive. În plus, medicamentul nu trebuie păstrat împreună cu alimente (în special mirositoare).

Procesul de asimilare în organism

Gradul de asimilare a componentelor medicamentului ajunge la 90%: în decurs de o oră după administrarea acestuia, începe activ să intre în țesuturi și organe. Acest lucru este confirmat de concentrația medicamentului în plasma sanguină, care atinge un vârf în decurs de o oră după administrare..

Rețineți că acest agent nu se acumulează în organism, ceea ce este foarte bun în ceea ce privește reducerea încărcăturii asupra ficatului..

Concentrația medicamentului scade cu 50% în decurs de trei ore după administrare, după alte șase ore este aproape complet excretată din organism. Retragerea se efectuează cu urină. Deoarece componentele sale nu se schimbă în niciun fel în corp, sarcina sistemului excretor este minimă..

Proprietățile cumulative (capacitatea de a se acumula în organism) sunt slab exprimate, motiv pentru care medicamentul aparține clasei a treia de pericol. În dozele recomandate, medicamentul este considerat absolut sigur pentru sănătatea animalului..

Compoziția preparatului

Compoziția medicamentului include următoarele componente:

 • Oklacitinib este principalul ingredient activ. În funcție de tipul de tablete, fiecare poate conține 3,6 mg (marcaj pe tableta AQ), 5,4 mg (marcaj M) sau 16 mg (marcaj L).
 • Celuloză prelucrată special, stearat de magneziu și amidon carboximetil de sodiu sunt utilizate ca umpluturi..
 • Lactoză monohidrat.
 • Opadry II White este utilizat pentru a crea un strat stabil pe suprafața tabletei.

În plus, la fabricarea medicamentului se utilizează apă purificată, demineralizată..

Analogi

Apoquel este un medicament unic: în prezent nu există analogi ai acestuia în principiu.

Indicații de utilizare: când și pentru ce merită să folosiți Apoquel

Producătorul însuși oferă următoarele indicații pentru utilizarea medicamentului:

 • Medicamentul este prescris pentru orice dermatită, într-un fel sau altul asociat cu reacții alergice (chiar dacă probabil).
 • Cu mâncărime severă a diferitelor etiologii. Medicamentul reduce semnificativ eficacitatea acestuia, ceea ce ajută la reducerea leziunilor cutanate cauzate de zgârieturi constante.
 • În plus, utilizarea medicamentului este demonstrată pentru a preveni dermatita idiopatică și atopic etiologie.

Contraindicații

Deoarece medicamentul este destul de specific, există și contraindicații:

 • Este posibilă intoleranța individuală la componentele medicamentului de către corpul unui anumit animal. Este adevărat, în practică, astfel de cazuri sunt rare..
 • Este strict interzisă prescrierea medicamentului animalelor cu imunitate suprimată. Am scris deja că agentul poate suprima activitatea limfocitelor T și, în astfel de situații, nu se va termina bine..
 • Din aceleași motive, este strict interzisă prescrierea medicamentului la animale chiar și cu suspiciuni de oncologie, fără a menționa cazurile de prezență a tumorilor (și toate în funcție de faptul dacă sunt benigne sau maligne).
 • Nu recomandăm utilizarea remediului pentru tratamentul bărbaților, care sunt planificați să fie împerecheați în viitorul apropiat. Există informații că Apoquel poate reduce activitatea spermei, ceea ce va afecta negativ calitatea viitoarelor descendenți..

 • Nu administrați medicamentul animalelor cu vârsta sub un an. De asemenea, numirea sa nu este recomandată pentru animalele de companie a căror greutate corporală este mai mică de trei kilograme (indiferent de vârstă).
 • Este interzisă prescrierea medicamentelor pentru câinii însărcinați și care alăptează.
 • Nu este recomandat vaccina animale în timpul perioadei de tratament, precum și cu două săptămâni înainte (dacă apare nevoia, trebuie să așteptați încă 14 zile) și după aceasta. Acest lucru se datorează anumitor tulburări de imunitate care apar la animalele de companie în timpul terapiei. Dacă sunt vaccinați în acest moment, nu va fi posibil să se formeze un răspuns imun normal..

Apoquel pentru câini - instrucțiuni de utilizare

Așadar, am examinat nuanțele de bază ale Apoquel. Dar acestea nu sunt toate instrucțiunile de utilizare. Există și alte puncte importante care trebuie păstrate atât de proprietari, cât și de medicii veterinari..

Cum se administrează medicamentul

Asa de cum să dai medicamente câinilor? La fel ca orice altă pastilă veterinară pentru animale:

 • Deoarece învelișul pastilelor are gust dulce, multe animale de companie le mănâncă fără probleme singure. În astfel de cazuri, este suficient să dați numărul necesar de tablete hrănindu-le câinelui din mână..
 • Oficial, acest lucru nu este recomandat, dar nu este nimic în neregulă cu zdrobirea comprimatelor și apoi amestecarea lor cu furaje. În astfel de cazuri, administrarea de medicamente câinelui este o sarcină foarte simplă. Mai mult, prezența / prezența furajelor nu afectează în niciun fel gradul și rata de asimilare a componentelor medicamentului..
 • Și doar câțiva „încăpățânați” trebuie să dea medicamente cu forța. În astfel de cazuri, vă recomandăm să plasați comprimatele pe rădăcina limbii și să masați gâtul animalului, astfel încât să se garanteze înghițirea medicamentului..

Doze și alte reguli de utilizare a medicamentului

Rețineți că un medic veterinar cu experiență ar trebui să calculeze doza exactă, deoarece, în caz de supradozaj sever, există posibilitatea „plantării” sistemului imunitar al animalului. Dozajul este relativ simplu: 0,4-0,6 mg de oclacitinib pe kilogram din greutatea vie a animalului de companie. Medicamentul se administrează de două ori pe zi, dar nu mai mult de o săptămână la rând.

Alte opțiuni și reguli de aplicare:

 • În tratamentul cazurilor recurente de dermatită atopică, medicamentul este utilizat în aceleași doze și, de asemenea, nu mai mult de două săptămâni la rând.
 • În caz de îndoială, se recomandă insistent un test biochimic. sânge și alte analize (deoarece este necesar să se afle cu precizie cauzele patologiei).
 • Ar trebui să verificați întotdeauna dacă câinele dvs. a înghițit cantitatea corectă de medicament. Chiar dacă omiteți un medicament de două ori, puteți reduce semnificativ eficacitatea generală a unui curs terapeutic..

Efecte secundare: la ce să ne așteptăm în caz de supradozaj sau intoleranță individuală

În caz de supradozaj grav, se pot dezvolta următoarele reacții adverse:

 • Animalul devine deprimat și apatic.
 • Există probleme cu sistemul digestiv, inclusiv constante vărsături și diaree.
 • Este posibilă apariția petelor chele (alopecie) pe diferite părți ale corpului.
 • Pielea pe alocuri se îngroașă și se îngroașă, ceea ce se manifestă cel mai mult la axile și abdomen.
 • Pe pielea îndelungată se formează numeroase cruste și cruste.
 • Formarea chisturilor este posibilă și în spațiile interdigitale.
 • Dezvoltarea fenomenelor edematoase este destul de caracteristică..

Rețineți că nu există remedii specifice pentru tratamentul unei astfel de otrăviri. Terapia simptomatică este utilizată pentru a stabiliza starea animalului. Din păcate, toate cele de mai sus nu reprezintă o listă completă a posibilelor efecte secundare. Lucrurile ar putea fi mult mai rele:

 • Cazurile sunt descrise atunci când, ca urmare a prescripției nerezonabil de lungi a medicamentului, cistita cronică s-a dezvoltat la animale. Uneori boala s-a dezvoltat sub formă acută, fiind complicată de ulcerația membranei mucoase a vezicii urinare.
 • Dacă medicamentul a fost administrat unui animal mult mai mult de 16 zile, atunci în aproximativ 1% din astfel de cazuri, comportamentul la animale de companie devine agresiv, în același timp, pofta de mâncare crește foarte mult.
 • În aceleași cazuri (utilizare pe termen lung) există posibilitatea dezvoltării neoplasmelor în țesutul subcutanat și pe suprafața pielii.

 • Datorită suprimării sistemului imunitar al câinelui (aceasta este o problemă frecventă cu utilizarea prelungită a medicamentelor antialergice), riscul de a dezvolta drojdie și fungice infecții ale pielii.
 • Prinderea ganglionilor limfatici.
 • Probabilitatea de dezvoltare crește cu aproximativ 70% demodicoză (care este, de asemenea, asociat cu un sistem imunitar slăbit).

Compatibilitatea cu alte medicamente

Este permisă utilizarea Apoquel în asociere cu medicamente antimicrobiene, antiparazitare și antiinflamatoare, deoarece în practică nu au existat efecte secundare din utilizarea articulațiilor. Dar, simultan cu imunosupresoare (dintr-un motiv cunoscut) și anticonvulsivante, este interzisă utilizarea medicamentului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Apoquel pentru câini: instrucțiuni de utilizare, dozare, modul de administrare