Ontario - mâncare pentru câini

Uneori este nevoie de ceva timp pentru a găsi mâncarea potrivită pentru animalul dvs. de companie, iar proprietarul iubitor este obligat să petreacă ore întregi căutând prin forumuri tematice și transferând câinele din dieta unui brand în alt aliment în speranța că de data aceasta mâncarea va justifica încrederea ridicată.

În acest articol vom face cunoștință cu marca Ontario, sub care se produce hrana super-premium pentru câini, vom lua în considerare compoziția uneia dintre diete și vom identifica toate punctele tari și punctele slabe ale rețetei..

Mâncare pentru câini din Ontario

Compania dezvoltă, de asemenea, conceptul de mărci proprii, dintre care unul este Ontario. Chiar dacă marca nu se poate lăuda cu o istorie de câteva decenii, ea a fost creată abia în 2004, dar într-un timp atât de scurt acest brand a câștigat cu succes popularitatea și încrederea proprietarilor de câini din Suedia, Norvegia, Danemarca, Lituania și Letonia. A fost prezentat în Rusia în 2013.

Formula și formularea furajelor au fost dezvoltate în Canada, cu participarea nutriționiștilor pentru animale, oameni de știință și medici veterinari. Datorită acestui fapt, a apărut numele „Ontario”, precum și simbolul familiar al Canadei - o frunză de arțar în culoarea roșie și albă - etalând pe fiecare pachet de alimente de lângă nume. Producătorul este mândru de sistemul său progresiv de control al calității produselor, se asigură că ingredientele lor nu conțin OMG-uri și respectă toate cerințele și reglementările UE. Acest lucru este confirmat de impresionantul premiu Global Pets Forum 2014 în domeniul nutriției animalelor, care se află în banca de salvare a acestui producător..

Gamă

Marca Ontario numește alimente uscate, alimente umede și produse pentru câini. Întregul sortiment de alimente este format din 33 de meniuri diferite, care sunt foarte convenabile de navigat, deoarece sunt împărțite în mai multe categorii principale.

În segmentul alimentelor uscate, sunt evidențiate liniile alimentare pentru câinii mici, mijlocii și mari. În fiecare dintre ele, dietele sunt împărțite în plus după criteriul vârstei:

 • Catelus / junior - pentru pui și animale în creștere (de la 1 lună la 12 - pentru mini rase, de la 1 la 24 luni pentru rasele mari);
 • Adult - animale de companie adulte (de la 1 la 8 ani - rase mici, de la 2 ani - tipuri mari și gigant de câini);
 • Senior - câini de vârstă înaintată (peste 8 ani, nu în linia Medium);

Printre aromele oferite puteți alege miel, carne de vită sau pește și orez, precum și pui și cartofi. Mai mult, toate dietele, cu excepția celor pe bază de carne de pui, sunt formule hipoalergenice.

Dintre dietele speciale din portofoliul de alimente din Ontario, există un singur articol - dieta de control al greutății, concepută pentru animalele de companie supraponderale, pe bază de carne de curcan și cartofi. Este disponibil numai în linia de câini Mini și Large..

Linia de hrană umedă este formată din 15 diete diferite, în principal pentru câinii adulți. Puiilor li se oferă două opțiuni pentru conserve: cu pui, orez și ulei de in într-o cutie de 400 de grame, precum și bucăți de pui și cartilaj într-o cutie de 200 de grame.

Alte trei opțiuni de mâncare umedă sunt pachete porționate de 320 de grame pentru o singură masă. Se diferențiază doar prin gust: carne de vită cu legume, pui și legume (morcovi, mazăre și țelină) și miel cu orez.

Linia de hrană pentru câini din Ontario

Întregul sortiment principal din această categorie este conserve în cutii de 200, 400 și 800 de grame, cu o selecție largă de arome. Pe lângă puiul standard, carnea de vită și peștele, există și combinații mai exotice de ingrediente, de exemplu, gâscă cu afine sau vițel cu cartofi dulci și păpădie, iar pentru cei mai exigenți gurmanzi există carne de vânat cu afine și ulei de șofrănel..

În general, echipa nutrițională din Ontario a făcut o treabă excelentă, întrucât gama de produse nu este doar variată, ci și funcțională. Iar prezența unei serii de conserve este un mare plus suplimentar pentru companie. Hrana pentru câini umede din Ontario va fi cu siguranță apreciată chiar de cel mai pretențios animal de companie cu un gust rafinat, dovadă fiind cuvintele de recunoștință ale iubitorilor de câini care încearcă să-i mulțumească pe gurmanii lor.

Analiza compoziției furajelor din Ontario

În primul rând, observăm prezența pe fiecare pachet de alimente uscate inscripția „formula cu cereale reduse”, ceea ce înseamnă - cu un conținut redus de cereale. În plus, ambalajul susține că dieta este de 60% carne (sau pește / pui), orez (sau cartofi) și ierburi. De asemenea, este de remarcat prezența uleiului de somon, a mineralelor chelate, a roșiilor, a seleniului organic și a prebioticelor în multe diete din Ontario. Aceste suplimente sunt foarte importante pentru corpul fiecărui câine, ajută la întărirea sistemului cardiovascular, crește imunitatea și previne îmbătrânirea..

Alimente de rasă medie Ontario

Pentru o revizuire aprofundată, ne-am uitat la compoziția câinilor medii din Ontario de un an cu pui și cartofi. Valoarea sa nutritivă este exprimată în următorii parametri:

 • Proteine ​​- 26%
 • Grăsime - 15%
 • Umiditate - 10%
 • Cenușă - 7,1%
 • Fibră - 2,9%
 • Ca (calciu) - 1,6%
 • P (fosfor) - 1,1%
 • Na (sodiu) - 0,2%
 • Mg (magneziu) - 0,08%

Pe baza acestor cifre, se poate aprecia că carbohidrații din furaje conțin 39%. Acest criteriu este indicativ pentru dietele super-premium și, în cazul nostru, se încadrează în normele general acceptate. Restul procentelor arată că o astfel de dietă este mai probabilă pentru un câine care trăiește într-un apartament cu un nivel mediu de activitate fizică. În alte cazuri (activitate crescută, conținut de voliere în sezonul rece), proprietarul fie trebuie să mărească porția de furaje, fie să selecteze o dietă mai hrănitoare.

Înainte de a evalua componentele acestei rețete, trebuie să vă amintiți că există norme care impun producătorului să plaseze toate ingredientele în compoziție în ordine descrescătoare (mai întâi sunt indicate cele cu cel mai mare procent). Prin urmare, cele mai importante sunt întotdeauna primele 4-5 poziții, deoarece pot fi folosite pentru a înțelege din ce este făcută mâncarea. Toate celelalte componente pot îmbunătăți sau agrava ușor formula deja finalizată..

Să trecem la primele cinci ingrediente:

 • Carne de pui deshidratată - 32%
 • Fulgi de cartofi - 24%
 • Orez
 • Mere uscate
 • Grăsime de pui

Apoi sunt indicate proteina de pui hidrolizată (4%), drojdia de bere, precum și uleiul de pește și morcovii uscați. Urmează prebiotice (MOS și FOS) și un amestec de alge. Completează lista ierburile: fenicul, cimbru, scorțișoară, anason, cuișoare, rozmarin și yucca..

Compoziția furajelor din Ontario

Producătorul oferă procentul exact din conținutul a doar câteva componente, cât a fost pus aici, de exemplu, orez, se poate ghici doar.

Principalele componente

 1. Componenta numărul 1 - carnea de pui deshidratată - este principala sursă de proteine ​​animale. Este ușor inferior puiului proaspăt, deoarece acest produs a trecut deja de tratamentul termic și de uscare înainte de a pregăti furajul. Cu toate acestea, dacă s-au folosit materii prime de înaltă calitate, atunci componenta în sine poate fi atribuită unor surse de proteine ​​de bună calitate. Puiul este foarte digerabil în corpul câinelui și, prin urmare, este considerat un ingredient de dorit în dieta lor..
 2. Numărul 2 este fulgii de cartofi. Acestea servesc ca sursă de carbohidrați și fibre glicemice scăzute. Carbohidrații oferă energie animalului dvs. de companie, iar fibra de cartofi curăță în mod eficient intestinele și are un efect pozitiv asupra microflorei sale. De asemenea, cartofii nu provoacă alergii și conțin vitamine și minerale. Fulgii de cartofi sunt produși folosind uscarea cu abur. În același timp, coaja și cartofii de calitate slabă sunt cel mai des folosiți. Mulți producători înlocuiesc cerealele cu cartofi, îmbunătățind astfel rețeta. Cu toate acestea, în cantități mari, nicio hrană pe bază de plante din dieta unui câine nu este de dorit..
 3. Ingredient nr. 3 - orez - un bob de dietă, al cărui principal avantaj este hipoalergenicitatea sa. Beneficiile sale depind de tipul de orez: alb, maro, zdrobit. În acest caz, nu există nicio clarificare, deci cel mai probabil au fost utilizate cele mai ieftine materii prime. Orezul în hrana animalelor este adesea folosit în locul grâului sau porumbului, dar dacă este listat printre primele ingrediente din compoziție, atunci rolul său este de a reduce costul produsului.
 4. Componenta 4 - mere uscate - sunt bogate în pectină, antioxidanți, precum și vitamine și minerale. Fibra conținută în mere este foarte utilă, chiar și o cantitate mică din ea poate îmbunătăți digestia, poate forma masele fecale și combate toxinele din intestine. Mărul conține și carbohidrați.
 5. Componenta 5 - grăsime de pui - cel mai frecvent tip de grăsime utilizată în furajele gata preparate. Foarte benefic pentru animale datorită conținutului său ridicat de acid linoleic. Indispensabil pentru menținerea sănătății pielii și a frumuseții părului de companie. Cu condiția să se utilizeze conservanți naturali, este un ingredient de calitate.

Concluzii scurte

Desigur, proteinele și grăsimile de înaltă calitate din formularea furajelor sunt argumente puternice în favoarea acestei diete, dar conținutul suficient de mare de cartofi din compania cu orez depășește în mod clar cantitatea de pui. Potrivit unor veterinari, acesta este un dezavantaj al hranei, având în vedere că câinii au nevoie în primul rând de proteine ​​animale, nu de proteine ​​vegetale..

Alte componente de alimentare

Mai mult în compoziție, producătorul folosește un set complet standard de ingrediente pentru segmentul super premium și nu se remarcă din contextul general al concurenților săi. Convinge-te singur:

 • Al șaselea loc în compoziție este acordat proteinei de pui hidrolizate, dar de fapt servește pentru a adăuga aromă furajelor și joacă doar parțial rolul unei componente nutriționale.
 • Uleiul de pește, deși disponibil în cantități mici, completează dieta cu acizi Omega benefici, care sunt extrem de necesari și benefici pentru animale. Calitatea sa depinde în mare măsură de gradul de purificare a grăsimii și de tipul de pește din care este obținut. Aici vedem doar o formulare generală și nu există specific, ceea ce înseamnă cel mai adesea un amestec de grăsimi din diferite tipuri de pești de calitate slabă..
 • Drojdia de bere este bogată în vitamine B, un supliment foarte util în dieta animalelor. Promovează o mai bună absorbție a nutrienților, normalizează metabolismul. De asemenea, drojdia de bere este importantă pentru disbacterioză, deoarece ajută bacteriile benefice să colonizeze intestinele..
 • Morcovii uscați sunt o sursă de multe vitamine și minerale, chiar și după uscare, îi păstrează pe cei mai mulți.
 • Algele sunt un depozit de vitamine, minerale, oligoelemente, enzime și fitonutraceutice - curăță bine intestinele de toxine, crește și îmbunătățește metabolismul.

Alimentație adecvată pentru câinele tău

Colectarea a șapte tipuri de ierburi prezente în compoziție este un factor care afectează pozitiv impresia generală a rețetei. Potrivit producătorului, cantitatea totală de plante medicinale din formula pentru furaje este de 4%. Proprietățile medicinale ale plantelor au fost folosite de mult timp pentru a vindeca organismul sau pentru a preveni diferite boli. Medicina pe bază de plante acționează în principal într-un mod complex: întărește sistemul imunitar, protejează celulele corpului de îmbătrânire, promovează eliminarea toxinelor.

Prețul alimentelor pentru câini din Ontario

Ontario Adult Medium pui și cartofi sunt vândute în magazinele online la prețul:

 • 2,25 kg - de la 730 la 822 ruble.
 • 12 kg - de la 3408 la 3950 ruble.

Pentru mâncarea din Ontario cu 7 specii de pești pentru câinii adulți, prețul este cel mai mare din întreaga gamă:

 • 0,75 kg - de la 357 la 390 ruble.
 • 2,25 kg - de la 920 la 1130 ruble.
 • 12 kg - de la 4180 la 4490 ruble.

Recenzii despre hrana pentru câini din Ontario

Datorită faptului că, în prezent, acest brand nu este încă foarte popular, nu există încă multe recenzii despre acesta pe forumurile tematice. Cu toate acestea, există proprietari de câini pe Internet care au deja experiență în hrănirea animalelor de companie cu diete din Ontario. Majoritatea dintre ei au o părere pozitivă despre acest brand:

Alexander, Omsk:

„Pentru mine, există două criterii după care aleg mâncarea pentru buldogii mei. Deci, carnea este prima componentă și este potrivită pentru persoanele care suferă de alergii. Când am început să avem întreruperi în vechea mâncare, a trebuit să caut din nou mâncare nouă. Privind rafturile din magazin, am văzut un pachet Ontario și am încercat cu pește. Mirosul nu mi s-a părut prea bun, dar câinilor le place. O izbucnesc de plăcere, în timp ce ochii nu le udă, nici eu nu observ mâncărime. După părerea mea, mâncarea este de înaltă calitate, o recomand tuturor, pentru că am verificat-o practic „pe propria piele”. Cred că singurul dezavantaj este că nu îl poți cumpăra peste tot ”

Svetlana, Ekaterinburg:

„Un prieten m-a sfătuit să-mi transfer cățelul spaniel în acest aliment. La început am fost foarte mulțumit de el, iar bebelușul i-a devorat mereu porția pe ambii obraji. În același timp, el este întotdeauna jucăuș, mulțumit, nu are probleme cu problemele de toaletă. Apoi a început să-l mănânce cu mai puțină voință. Apoi am cumpărat un borcan cu conserve de acest brand și acum le amestec cu uscate. Este foarte convenabil ca o marcă să aibă diferite tipuri de hrană. Consider absența aditivilor dăunători și a grâului ca un plus, iar minusul, în opinia mea, este prețul "

În concluzie, să spunem că marca Ontario oferă astăzi un produs de calitate și, în ciuda defectelor din rețetă, corespunde clasei super-premium declarate. Eticheta sa nu este transcendentală, deci poate lua cu ușurință locul câtorva concurenți în fața mărcilor mai populare. Resursa noastră o poate recomanda ca dietă principală pentru animalul dvs. de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ontario - mâncare pentru câini