Câine lătrat african: cât costă, cum se educă, cum se hrănește, cât trăiesc

BasenjiAlegerea unui cățeluș nu este o sarcină ușoară, deoarece canisa oferă multe pietre. Iar criteriile de selecție sunt diferite pentru toată lumea: cineva are nevoie de un paznic activ, alții ca mini-câinii decorativi, alții ... Și așa mai departe ad infinitum. Dar există câteva rase cu adevărat unice care pot deveni adevărați prieteni de familie. Aflați mai multe despre Basenji - asta câine cunoscut și sub numele de tăcut african.

Cunoașterea rasei

Să începem cu date generale.Basenji în Africa

 • Origine: Africa Centrală.
 • grup: serviciu.
 • Durata de viata: 10-12 ani.
 • Gunoi: până la 5 pui (de obicei 3-4).
 • Culoarea stratului: Culorile principale sunt roșu și negru și piebald. Variantele pur negre sau albe sunt mai puțin frecvente (aceste culori sunt considerate fundal, întâlnite în principal pe labe sau stern, sau ca „pete” pe pomeți). Cea mai rară este culoarea tigrată, cu o alternanță clară de dungi negre și roșii..
 • Lungimea lânii: mic de statura.
 • Molting: moderat.
 • Dimensiuni: la greabăn, masculii cresc până la 40-43 cm. Nodurile sunt puțin mai mici - 38-41 cm.
 • Greutate: pentru bărbați, 10-12 kg sunt considerate norma, pentru cățele această cifră variază între 8,5-11 kg.
 • Caracter Basenji are un echilibru, dar în același timp cu luminos vânătoare note. Curiozitatea naturală este combinată cu o vigilență accentuată și chiar o anumită vigilență. Un câine activ este loial stăpânilor săi și se înțelege bine cu copiii. Un necunoscut nu o va mângâia - câinele se va purta pur și simplu deoparte, evitând contactul cu un străin.
BasenjiProprietarii de "africani" notează că acești vânători nativi demonstrează adesea o pură felină trăsături - voința și chiar independența. Uneori pare amuzant.

Important! Văzând gropi și umflături sub ochii unui cățeluș, nu-l „respinge”: acesta este și unul dintre semnele rasei.

Caracterizarea rasei ar fi incompletă fără a menționa standardul descendenței Basenji.BasenjiUrmătoarele semne sunt considerate principalele:

 1. Fizic ușor accentuat de oasele fine.
 2. Sunt permise „pete” albe pe picioare, piept și vârful cozii (în timp ce picioarele, capul și se ofilesc în această culoare nu vă vor permite să luați un premiu la expoziție).
 3. Picioare lungi și subțiri, cu o musculatură clar vizibilă pe perechea din spate.
 4. Cap ridat (lungimea botului în raport cu craniul oferă o proporție de 2/3).
 5. Ochii în formă de migdale, oblici, de culoare închisă.
 6. Nas negru lucios.
 7. Fălci puternice cu mușcătură puternică de foarfecă.
 8. Urechile ridicate cu margini ascuțite.
 9. Înveliș subțire neted, fără substrat.
 10. Coada este strâns ondulată cu o gogoasă.
 11. Funcționare ușoară, în care crupul nu se ridică (chiar și atunci când se trece la un trap mai rapid).
Basenji

Știați? Biologii observă că dingo-ul australian semi-sălbatic poate fi numit rude ale acestei rase. Au obiceiuri și stiluri de viață surprinzător de similare..

Nu uitați de caracteristicile care disting câinele Basenji de ceilalți. Își vine imediat în minte „tăcerea” ei - un astfel de câine într-adevăr nu latră, ci doar ocazional scoate sunete liniștite, pufnind sau un fluierat amuzant..Sănătate remarcabilă și de invidiat: în știință, această linie este considerată semi-sălbatică, astfel încât vizitele la medicii veterinari sunt destul de rare. Adăugați la aceasta absența mirosului de „câine”, împreună cu o vărsare aproape imperceptibilă - și devine clar de ce acești băieți frumoși nu își pierd popularitatea.

Important! În magazinul pentru animale de companie va trebui să cumpărați mai multe jucării care vor „lega” câinele de proprietar în timpul lecțiilor. Între plimbări, este mai înțelept să le ascunzi - atunci înfățișarea lor va trezi un interes real, distrăgând câinele de la actualități.

Istoria rasei

Statuia antică a câinelui egipteanApariția primilor Basenjis este învăluită în mister. Se știe doar că au fost ținute la tribunal Faraoni egipteni.

Confirmarea acestui fapt este numeroasele corpuri de câini îmbălsămate găsite în timpul săpăturilor mormintelor conducătorilor antici. Este demn de remarcat faptul că aproape toate erau învelite în țesături scumpe, spălate cu tămâie.

Declinul civilizației egiptene antice a dus la o lungă uitare. Dar câinii agili încă nu au fost uitați complet - aborigenii care s-au stabilit în Africa Centrală i-au folosit în mod activ pentru vânătoare sau escortare în junglă. Tăcerea a fost deosebit de apreciată - jocul până la ultima nu știa despre apropierea pericolului.

Cele mai vechi rase, a căror istorie este estimată în mii de ani, sunt carlige, Shar Pei, Câinii Ciobănesc din Asia Centrală, Câini de păstor caucazieni, Mastini tibetani, spanielii, bigley, teckelii.

Imagine de câineDe ce acești câini au fost privați de „dreptul de vot” este încă necunoscut. Aceeași întrebare a ocupat mintea britanicilor, care au fost primii care au adus câteva animale în patria lor. Era în 1895, dar încercarea a eșuat - câinii s-au îmbolnăvit și au murit.African BasenjiPână la mijlocul anilor 1930, doar biologii și-au amintit de vânătorii mici din Europa. Descoperirea a venit în 1937: la una dintre expozițiile europene, publicul larg a văzut animale în mișcare, dar în același timp liniștite, cu cozi amuzante. Semnele explicate - aceștia sunt „câini de junglă” sau „terrierii Congo”.

Aproape simultan cu câinele ciudat, s-au întâlnit în state (dar primele perechi au fost aduse acolo abia în 1941).Adevăratul boom a început după război - Basenjii au devenit cu adevărat populari: au fost aprinși de către augustii și reprezentanții boemilor de atunci. „Aprins” în mai multe filme, „ciupercile” agile au cucerit în cele din urmă întreaga lume.

Știați? Basenji a intrat pe lista celor 14 cele mai vechi rase din lume - toate aceste linii au un genotip cât mai aproape de „lup”.

Alegerea competentă și prețul unui cățeluș

După ce au declanșat ideea de a cumpăra un astfel de miracol, mulți încep imediat să-și dea seama exact cât costă un cățeluș standard Basenji. Ordinea prețurilor răcorește oarecum ardoarea, sugerând ideea - și nu pentru a găsi mai ieftin. Cel mai bine este să contactați crescătorii care știu multe despre câini..Cățeluș BasenjiDupă ce a sunat la vânzător, vă rugăm să rețineți că alegerea unui câine necesită cunoașterea multor nuanțe. Iată principalele:

 • cea mai bună alegere ar fi un bebeluș la vârsta de 2 luni. Vârsta minimă de vânzare este de 1,5 luni. Un crescător cu experiență nu va renunța niciodată la un cățeluș mai tânăr;
 • inspectați toate excrementele. Dacă există doar 3 exemplare în el, acest lucru este în general excelent - bebelușii din astfel de descendenți sunt mai puternici;
 • încântat să mă uit și la părinți. La câinii activi și sănătoși, descendenții vor fi aceiași - copii mici bine hrăniți;
 • înainte de a vă ridica cățelul preferat, aruncați o privire mai atentă asupra comportamentului. Dacă nu ați mai avut de-a face cu această rasă înainte, atunci cea mai bună alegere ar fi o „medie” moderată activă. Faptul este că va fi dificil pentru un începător să facă față creșterii unui cățeluș prea agil (și nu toată lumea poate păstra un copil prea modest);
 • un punct important este reacția la cei din afară. Va fi precaută, mai ales la o vârstă atât de fragedă. Câinele poate privi cu atenție viitorul proprietar mult timp înainte de a reacționa în vreun fel la el;
 • după ce ați observat câinele, mângâiați-l - haina trebuie să fie netedă, fără încurcături și, mai ales, răni;
 • ochii câinilor îngrijiti sunt întotdeauna curati, iar membrana mucoasa este roz;
 • nu ezitați să evaluați starea nasului și a anusului. Urmele uscate de descărcare de lichid grele semnalează o problemă nutrițională. Un câine sănătos va avea curățenie în locurile menționate;
 • examinează cu atenție toate blănurile, labele, urechile și coada. Dacă sunt formate corect, nu există daune - considerați că achiziția a avut loc.
Puii BasenjiNu uitați de hârtie. Vânzătorul este obligat să elibereze un pașaport veterinar emis corect și un card de cățeluș, care menționează pedigree-ul.

Important! Dacă copiii locuiesc în casă, vor trebui să explice că nu este deloc necesar să îndreptați coada strâns răsucită a câinelui - acest lucru este foarte traumatic și astfel de „covrigi” nu ascund niciun secret.

Rămâne de văzut cât costă Basenji, ținând cont de „clasa” unui anumit câine. După ce ați studiat listele de prețuri ale creșelor și anunțurile regulate, puteți afla că politica de prețuri este aproximativ după cum urmează:

 1. Puii sunt considerați în mod tradițional cei mai scumpi. arată categoriile. Aceștia sunt viitorii câștigători ai expozițiilor cu un pedigree de referință care respectă pe deplin standardul. Preț mediu - de la 1200 USD.
 2. Prețurile pentru câini rămân mai umane Clasa BRID: Ordin 800-1100 de dolari. Astfel de exemplare se apropie exterior de standard, dar le lipsește temperamentul de expoziție.
 3. Reprezentant Categorii PET poate fi luat pentru 500-750 USD. Astfel de pui nu au voie la spectacole din cauza unei ușoare abateri de la standard. Poate fi o fontanelă, o căsătorie de culoare sau alte „abateri” care nu afectează sănătatea - altfel acestea sunt animale absolut normale.
 4. Cea mai ieftină opțiune va fi „Off hand”. Aici te poți întâlni 250-400 de dolari. Este adevărat, o astfel de achiziție profitabilă este plină de multe riscuri - de obicei nu există documente pentru astfel de animale de companie, iar vânzătorii pot înșela ascunzând date despre bolile trecute ale persoanei tăcute sau condițiile de detenție..
Cățeluș Basenji

Locuință pentru un câine

Animalele cu păr neted din latitudinile noastre au uneori dificultăți (mai ales iarna). Prin urmare, nu este deschis celule sau voliere pentru cazare peste noapte - numai cameră închisă.

În mod ideal, basenji va locui casă privată cu o curte mare. Pentru un câine curios activ, aceasta va fi cea mai bună opțiune. Dar este mai bine să țineți poarta închisă - dacă este dus de joc, câinele poate sări în stradă sau poate fi lovit de o mașină.

Știați? Africanii atribuie acestor câini capacitatea de a alunga spiritele rele din casă..

Pregătește-te pentru faptul că animalul de companie va trebui să fie ținut la vedere tot timpul - posedând energie neobosită și o reacție rapidă, se mișcă într-o clipită. Unii, din lipsă de experiență, cred că Basenji se află la umbră sau stă modest sub un copac. Aceasta este o greșeală și este mult mai probabil ca în acest moment să se grăbească prin paturi sau, și mai rău, să se lupte cu pisică.

Apropo, despre animale de companie. Absența sau izolarea lor va fi doar un plus: pot provoca câinele să atace (genele de vânătoare afectează).Loc pentru un câine în casăMulți continuă să mute animale înăuntru apartamente. Nici rău, mai ales că nu există miros.

Dar există și câteva subtilități aici. Primul este să nu uitați de plimbările zilnice și să nu lăsați catelul singur mult timp. Siguranța sa nu este mai puțin importantă. Picioarele destul de fragile ale unui câine tânăr sunt ușor rănite, mai ales atunci când se ciocnește cu obiecte ascuțite sau grele pe drum.

Din același motiv, va trebui să îndepărtați vazele, cărțile grele sau fierele de călcat mai sus, care pot cădea sau pot deveni o pradă ușoară pentru firimiturile agile..

Important! Nu merită să păstrați doi Basenjis de același sex într-o singură curte (și cu atât mai mult un apartament) deodată - vor începe imediat să-și dea seama care dintre ei este mai important. Atât câinii înșiși, cât și mediul din casă pot fi afectați.

O atenție deosebită este acordată ferestrelor. Saltul pe un scaun și apoi pe pervazul ferestrei nu este o astfel de problemă (precum și roșirea prin plasă în deschidere). Urmăriți acest lucru, altfel există riscul ca câinele să cadă pur și simplu de pe un etaj înalt..Basenji în apartament

Fiecare rasă de câini are anumite calități. de exemplu, Sfântul Bernard și Newfoundland - câini de salvare, jagdterrier, indicator cu păr scurt, shiba inu, akita inu, Jack Russell terrier - vânători, samoyed, Husky siberian și Alaska Malamute - călărie, Cane Corso, Ciobănesc german - paznici.

Cum să-ți pese

In termeni de plecând astfel de „rapizi” sunt destul de nepretențioși. Toate cele necesare proceduri simplu și în puterea tuturor. Dar există o serie de caracteristici despre care ar trebui să știți înainte de a cumpăra..

Îngrijirea părului

Totul este simplu aici: 1-2 treceri săptămânale cu o mănușă specială de curățare vor fi suficiente pentru o acoperire subțire. Un prosop umezit bogat nu este întotdeauna potrivit pentru astfel de scopuri - apa nu este în mod clar elementul „fabulelor” și doar cei mai calmi dintre ei tolerează calm o astfel de procedură.

Frecvența pieptănării moi periat - nu mai mult de două pe lună. Pielea câinilor este delicată și nu este de dorit să o iritați din nou..

Examinările zilnice de obicei nu relevă o contaminare gravă: curățenia relativă se datorează obiceiului persistent al câinelui de a linge haina mult timp..Basenji

Baie

„Ciupercile” tăcute nu au funcționat cu apă - o evită în orice mod posibil, ceea ce complică procedurile de apă.

Dar sunt încă necesare: o dată la 3-4 luni trebuie să spălați bine câinele. Este necesar să vă obișnuiți cu astfel de proceduri din copilărie - un câine adult, care este scăldat pentru prima dată, poate mușca reflexiv mâna.

Știați? Pentru a nu-și pierde ajutoarele tăcute, vânătorii africani care trăiesc în regiuni îndepărtate își leagă de gât clopote din dovleac uscat..

Dacă decideți să faceți un astfel de pas, va trebui să cumpărați un șampon special pentru câinii cu piele sensibilă. Aceste formulări au o aciditate mai blândă, care nu lasă iritații după scăldat..

Mulți proprietari înlocuiesc băile cu șervețele mai sigure cu un prosop umed. De asemenea, sunt rareori folosite - nu mai mult de 2 ori pe lună sau, dacă este necesar.Baie

Ochii, urechile, dinții, ghearele

Este necesară o inspecție zilnică ochi. Căile lacrimale sunt înfundate foarte repede, iar curățările se fac la aceeași frecvență..

Pentru a face acest lucru, luați șervețele de hârtie sau tampoane de bumbac umezite (bumbacul uscat lasă în spatele vilozităților).

Acordați atenție naturii descărcării. Câteva lacrimi obișnuite pe zi vor fi norma, în timp ce înfundarea necesită tratament. Pentru a face față problemei, ajută spălarea de două ori pe zi cu ceai verde preparat la rece. Dacă nu ajută, vizitați medicul veterinar (ca în cazul în care nu există deloc evacuare).

Cu larg urechi cam aceeași situație - se curăță o dată pe săptămână cu bastoane de urechi sau tampoane, îndepărtând praful și ceara de pe cochilii sau colțuri. Nu vă grăbiți să treceți bagheta peste ureche: o mișcare neglijentă poate deteriora țesutul sensibil.

Important! La reprezentanții de rasă pură, urechile, privite din lateral, arată ca niște hote ușor înclinate. În plus, acestea nu trebuie „întinse” până la vârf.

Dar este imposibil să eliminați complet depunerile de sulf - după ce ați pierdut o astfel de „armură”, urechea devine vulnerabilă la infecții. Auto-medicația ajută rar aici - medicamente precum „Furacilin” nu sunt potrivite pentru un câine. Va fi mai sigur să cumpărați picături speciale pentru prelucrare profundă la magazinul de animale de companie.BasenjiDe asemenea, va trebui să mergeți acolo pentru paste dinții, care necesită curățare regulată. Pasta potrivită pentru compoziția pentru animale se aplică pe perii moi moi (dacă nu există, puteți lua o grădiniță). Apoi - ca de obicei: mișcări circulare și clătire ulterioară.

Este simplu, dar remediul în sine nu ar trebui să pătrundă în stomac - deși grădinile zoologice nu sunt prea acide, ele sunt și dăunătoare în cantități mari..

În ceea ce privește regularitatea unei astfel de curățări, atunci intră în joc principiul simplu „mai des înseamnă mai bine”. Bineînțeles, primele ședințe încep din primele luni de viață..

Citiți și despre rasele de câini: chihuahua, pomeranian, terrier de jucărie rusesc, Yorkshire Terrier, Buldog francez, Labrador, pinscher miniatural, Fox Terrier, pechinez, shih tzu, rottweiler, pit bull terrier, bull terrier, staffordshire terrier, doberman.

Gheare necesită tunsori (o dată pe lună). Sarcina este facilitată de faptul că câinele mobil îi macină puțin în timp ce se joacă sau aleargă. Dar acasă va trebui să ajute.

Dintre „recuzită” este nevoie doar de gheara din mijloc. Tăietorii de unghii obișnuiți ar putea să nu facă față creșterilor dure. Cu un tăietor de gheare, îndepărtează 1-2 mm, făcând mișcări sigure. Dacă mergeți mai adânc, puteți deteriora venele care vin de la tampoane..Basenji

Mersul pe jos și activitatea fizică

Un câine activ are nevoie plimbări zilnice lungi (cel puțin 2 ore).

Pentru acces la un parc din apropiere sau chiar afară, ia-ți o lesă lungă cu un ham moale. Aceasta este o condiție prealabilă - văzând ceva interesant, cățelul va fugi pur și simplu după obiect, care pentru un animal neînfricat este plin de răni.

Știați? Se crede că această rasă are peste 6.000 de ani..

Traseul ar trebui să fie așezat astfel încât alte animale să se întâlnească cât mai rar posibil. Străzile aglomerate, o zonă industrială sau zone aproape de un depozit de deșeuri nu vor fi, de asemenea, cel mai bun loc..

Pe măsură ce crește, atunci când atașamentul față de proprietar a apărut deja, câinele poate fi eliberat fără a uita să strige (altfel va fugi fără a privi înapoi). Pentru a o ține lângă el și, în același timp, asigura o priză de energie, se aruncă bastoane sau mingi de tenis, pe care câinele le va întoarce cu plăcere.

În vremurile geroase, Basenji termofil va avea nevoie haine și protecție pentru labe.

Un câine adult poate fi luat în siguranță în natură sau ca partener la mersul cu bicicleta - o escortă pe îndelete va fi doar o bucurie.plimbare

Ce să hrănească Basenji

Manipulatorii și crescătorii cu experiență de câini știu că răspunsul la întrebarea cât timp trăiesc acasă Basenjis depinde de dietă..

Dieta este întocmită deja în primele zile de viață. Ar putea fi ca. mâncare uscată, și produse naturale. Cel mai bine este dacă sunt combinate, alternând la două sau două zile (nu uitați că nu puteți regla meniul de două ori pe zi).

Rețineți că numai mâncarea premium este potrivită pentru un cățeluș de rasă. Dorința de a economisi bani poate fi dăunătoare - nu puteți lua amestecuri mai accesibile.

Important! Produsele lactate trebuie să aibă o perioadă de valabilitate de cel mult 7 zile. Alte iaurturi sau kefir sunt considerate dăunătoare oricărui câine..

Produsele naturale vor trebui, de asemenea, administrate în proporții stricte..Mâncare BasenjiPrintre componentele unei diete echilibrate, merită subliniate următoarele „gustări”:

 • carne de vită sau vitel crud, dar cu conținut scăzut de grăsimi, care reprezintă cel puțin 1/3 din volumul zilnic de produse. Ocazional pot fi înlocuite cu măruntaiele brute (cu excepția plămânilor și a ficatului);
 • cereale fierte;
 • legume și ierburi. Morcovii și sfecla, dovleceii și dovleacul sunt ideali. Sunt potrivite și soiurile de varză albă și castraveții cu ardei gras. Frunze de salată, pătrunjel, mărar - toate acestea pot fi hrănite prin condimentarea felului principal. Sunt interzise doar cartofii sub orice formă și exotici;
 • bucăți de fructe neacide. Citricele în acest caz sunt tabu;
 • diverse produse lactate fermentate - sunt utile mai ales dimineața. Adevărat, chefirul sau brânza de vaci se administrează separat, fără a se amesteca într-o singură zi. În schimb, chefirul poate fi combinat cu iaurt sau iaurt..
 • ouă ca element al meniului lactatelor (nu mai mult de 2 ori pe săptămână).

Pentru o masă mai convenabilă, utilizați două boluri de 1,5-2 litri, dintre care unul trebuie să conțină întotdeauna apă.

Puii cu vârsta sub 5 luni sunt hrăniți frecvent, împărțind doza zilnică în 5-6 abordări. După această perioadă, numărul meselor este redus la 2, crescând treptat porțiunile la norma pentru adulți.Hrănirea basenji

Instruire și educație

Interesat de, cum să creezi un Basenji neliniștit, mulți își dau seama rapid că acest proces începe simultan cu apariția unei „cozi” în casă. Totul începe simplu:

 • câinele este așezat imediat în colțul său (este suficient 1 „pătrat” al zonei într-un loc retras);
 • apoi începe cunoașterea toaletei și a întregii case;
 • încă din primele minute cățelușul trebuie să înțeleagă că stăpânul casei aparține proprietarului (acești câini percep familiile ca un fel de „haită”, unde ar trebui să fie liderul);
 • se întâmplă ca mersul la toaletă sau mersul pe jos prin apartament să nu fie dat imediat unui cățeluș capricios. Arătați răbdare - nu-l certați pe bebeluș (și cu atât mai mult, nu ridicați vocile), ci conduceți încă o dată pe traseul dorit;
 • „Prindeți” echilibrul corect între interdicții și libertate - comportamentul prea liber va afecta la o vârstă mai matură, când câinele crescut va ignora comenzile. Dar nici nu puteți „ciupi” câinele: poate provoca stres, care în combinație cu tendințele de vânătoare este plin de pericole pentru alții.

Știați? În folclorul congolez, Basenji este considerat o „creatură din desiș” care a auzit accidental secretul uneia dintre triburi și a jurat să rămână tăcut.

Instruire micul Basenji începe de la primele plimbări. Începeți prin a lăsa câinele să alerge cu o lesă lungă. După aceea, un copil curios va învăța comenzi simple mult mai bune, cum ar fi „pentru mine”, „fu” sau „așezat”.Antrenament BasenjiAcest lucru va ajuta la o minge de tenis obișnuită, care atrage invariabil atenția unui câine în mișcare..

După cum puteți vedea, câinele va trebui să dedice mult timp, astfel încât un astfel de animal de companie nu este potrivit pentru oamenii prea ocupați. În cazul „fabulelor”, contactarea secțiunii canine nu dă întotdeauna roade - setarea „un singur proprietar” complică semnificativ procesul. Și prezența altor câini pe terenul de joacă perturbă adesea clasele - genele dominante, împreună cu curajul, pot duce la o luptă.

Important! Tărâțele cumpărate de la farmacie pot fi adăugate atât la preparatele din carne, cât și la produsele lactate.

Deci, chiar înainte de a vizita creșa, evaluați în mod sobru rezervele de timp liber, care vor fi necesare pentru mersul pe jos și creșterea unui animal de companie ghimbir..

Monitorizăm sănătatea

Ca orice creatură vie, „vânătorul tăcut” se poate îmbolnăvi. Acesta poate fi rezultatul unui conținut incorect sau al unei predispoziții la anumite afecțiuni (da, există unele).

Posibile boli

Printre afecțiunile „generice” ale acestei rase, precum probleme de sanatate:

 1. Atrofia retiniană acută (din păcate, acest lucru este frecvent la majoritatea câinilor, indiferent de specie și vârstă).
 2. Cataracta ca urmare a îngrijirii insuficiente a ochilor.
 3. Urolitiaza (în cazuri rare, însoțită de uscăciune intestinală).
 4. Insuficiență renală, ale cărei prime simptome sunt identice cu cele ale sindromului Fanconi.
 5. Entropie cu pierderea proteinelor de fond în tractul gastro-intestinal.

Aceste boli sunt neplăcute atât pentru câinii înșiși, cât și pentru proprietari, cărora le este greu să privească animalul pierzând vigoare. Pentru a preveni „eșecurile” temporare din corp să se transforme în procese ireversibile, la cea mai mică suspiciune, arătați câinele medicului veterinar.Boli Basenji

Vaccinări necesare

Orice cățeluș are nevoie de vaccinare. Unii proprietari, temându-se de sănătatea saloanelor lor, îl cheltuiesc prea des - acest lucru nu ar trebui făcut. Practica a dovedit eficacitatea acestei scheme de vaccinare:

 1. Prima injecție se administrează la vârsta de 8 săptămâni. Dacă mama cățelușului nu a fost vaccinată, vaccinul poate fi administrat la 6 săptămâni (dar nu mai devreme). Imunitatea se formează timp de cel puțin 10 zile și în tot acest timp catelul încearcă să nu-l scoată în curte și să nu se spele.
 2. După 3 săptămâni, se administrează o injecție de „fixare” cu îngrijire sporită pentru următoarele 12 zile.
 3. Următoarea etapă este după schimbarea dinților, care se observă la puii cu vârsta de 4-5 luni. Adică, în șase luni, se administrează un vaccin antirabic și se introduce un vaccin complex..
 4. Complexele profilactice sunt făcute pentru câinii de un an (și apoi - cu un interval de 1 an). Există o excepție pentru cățele - acestea sunt vaccinate cu aproximativ o lună înainte de împerechere..

Știați? Este foarte posibil ca „hidrofobia” persoanelor tăcute drăguțe să fie asociată cu memoria genetică a crocodililor, care se găsesc din abundență în râurile africane..

Toate aceste manipulări protejează împotriva diferitelor boli, dar sunt unite de faptul că sunt efectuate numai dacă câinele este sănătos. Injecțiile sunt făcute de un medic veterinar, care este înregistrat în documente (sunt indicate data, numele medicamentului și doza acestuia, precum și metoda de injectare).

Există încă un detaliu pe care mulți proprietari îl uită. Vaccinarea va avea efect numai după un „vierme” preliminar (14-15 zile) - astfel de medicamente sunt vândute în toate magazinele de animale de companie.

Acum știți tot ce trebuie avut în vedere un viitor proprietar al unui câine Basenji, iar aceste date ar trebui să fie suficiente pentru a vă gândi dacă familia poate oferi acestei rase o atenție maximă. Sperăm că cititorii noștri vor aborda alegerea unui cățeluș cu toată seriozitatea, după ce au primit loialitate de la el în schimb. Și lăsați animalele de companie să aducă doar bucurie casei!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câine lătrat african: cât costă, cum se educă, cum se hrănește, cât trăiesc