12 Motive pentru care un câine nu este în căldură

Orice câine în vârstă de reproducere are în mod necesar perioade de căldură sexuală (estru). În acest moment, corpul animalului este gata să fertilizeze ouă și să poarte pui. Prin urmare, situațiile în care un câine nu este în căldură pot fi considerate aproape întotdeauna anormale..

Cauze frecvente ale câinilor care nu sunt în căldură

Să enumerăm principalele motive pentru care câinele nu va „vâna”:

 • Scurgerile din motive naturale nu apar la câinii care sunt prea tineri (până la șase luni) și prea bătrâni (peste 6 sau 7 ani). În aceste cazuri, proprietarii nu ar trebui să se îngrijoreze..

 • La animalele cu supraponderalitate. Cand obezitate funcția reproductivă este afectată în primul rând.
 • Dacă câinele este slăbit la limită. Dacă organismul se confruntă cu o lipsă severă de substanțe nutritive, sistemul de reproducere nu va putea funcționa normal..
 • Tratamentul cu medicamente hormonale. Sistemul endocrin al mamiferelor nu este încă pe deplin înțeles și, prin urmare, consecințele (inclusiv pe termen lung) ale tratamentului cu astfel de agenți pot fi multe.
 • Pe termen lung sau / și puternic stres. La câini, în special, estrul poate dispărea după mișcare, intervenție chirurgicală etc..
 • La animalele slab hrănite. Mai precis, li se pot da multe furaje, dar dacă alimentele sunt sărace în vitamine, macro și microelemente, atunci acestea vor fi în continuare „goale”.

Nu există flux de peste un an: care ar putea fi motivul

Dacă animalul nu are scurgeri de mai bine de un an, atunci acest lucru indică aproape întotdeauna patologii destul de grave:

 • Chist ovarian. Ele apar foarte des la animale ale căror stăpâni, dintr-un motiv sau altul, „apasă” constant estul cu ajutorul „Barierelor sexuale” și medicamente similare de origine hormonală. Încă o dată, vă reamintim că hormonii sunt un lucru nesigur, ar trebui prescriși și utilizați exclusiv așa cum este prescris de un medic veterinar! În plus, medicamentele hormonale care sting manifestările dorinței sexuale, cu utilizare prelungită, cresc semnificativ riscul de oncologie a organelor genitale..
 • Oncologie. După cum tocmai am scris, este o consecință frecventă a utilizării prelungite a medicamentelor hormonale. În plus, cancerul este o problemă obișnuită la câinii mai în vârstă. Apropo, cu cât cățeaua a născut mai rar în vârstă de reproducere, cu atât este mai mare riscul de a dezvolta cancer ovarian (acest lucru nu se aplică câinilor sterilizați).
 • Endometrita cronică sau chiar piometru. Cu toate acestea, în aceste cazuri, estrusul apare uneori, dar foarte lent și fără manifestări evidente. Este ușor de ghicit că ceva nu este în regulă prin prezența unor cantități mici de exsudat uscat sub coada animalului și la locul de odihnă al acestuia. În plus, în prezența piometrei, în multe cazuri, există o tendință de umflare treptată a abdomenului, în timp ce starea generală a animalului de companie se înrăutățește semnificativ..

Alte motive pentru lipsa scurgerilor la timp

Din păcate, acestea nu sunt toate patologiile care duc la încetarea scurgerilor la timp:

 • Uneori, prada sexuală este absentă la animalele puternice vaginită (mai ales purulent). În acest caz, puteți observa un amestec de puroi în urina femelei. Organele genitale externe (bucla) cu această patologie se umflă și se înroșesc în mod vizibil, se poate părea că cățeaua „merge” în mod constant.

 • Corpul galben persistent. În mod normal, această formațiune, „crescând” în ovare la locul unui folicul care izbucnește, secretă hormoni care previn estrul în timpul sarcinii. Dar uneori se întâmplă ca corpul galben să rămână după nașterea puilor, în urma căreia corpul câinelui nu poate „curge” fizic. Corpul galben în sine nu amenință câinele cu nimic, dar ar trebui totuși îndepărtat, deoarece absența vânătorilor sexuale în vârstă de reproducere are un efect negativ asupra sănătății unei femele nesterilizate..
 • Patologii hormonale de orice altă etiologie.

Consecințele absenței vânătorilor sexuale

În general, unii proprietari nu sunt deosebit de îngrijorați (vânătoarea este încă un test pentru nervii crescătorului), dar trebuie totuși să duceți câinele la medicul veterinar.

Este recomandabil să faceți acest lucru cât mai repede posibil, deoarece consecințele ne vânării sunt foarte grave:

 • După cum am spus mai sus, absența îndelungată a actului sexual și, în consecință, sarcina reprezintă aproape 100% garanție a cancerului sau a leziunilor chistice ale ovarelor..
 • Practica demonstrează că, cu o absență prelungită de scurgeri și sarcini, riscul de a dezvolta endometrita cronică și piometra crește, de asemenea..

Ce să faci cu un câine care nu are scurgeri și este necesar?

Deci, ce trebuie făcut dacă animalul de companie nu are scurgeri în timp util? Din păcate, este imposibil să dai un răspuns neechivoc la această întrebare, deoarece totul depinde de cauzele specifice:

 • Pentru chisturi și corpul galben persistent, se utilizează terapia hormonală. Cu toate acestea, leziunile chistice avansate sunt o indicație comună pentru îndepărtarea ovarelor. Deci, este mai bine să nu-l aducem la acest lucru.
 • Cu cancerul, lucrurile sunt mult mai complicate. Dacă patologia a fost detectată în stadiile incipiente, uneori radio și chimioterapia ajută. Dar, de obicei, organele afectate trebuie îndepărtate (sterilizare).
 • Endometrita este de obicei tratată cu antibiotice și alți agenți antimicrobieni în doze de șoc.
 • Cu piometra, există de obicei o singură „rețetă” - îndepărtarea uterului și a ovarelor.

Poate câinele să rămână însărcinată în același timp?

Mulți crescători se întreabă dacă câinele poate rămâne însărcinată în același timp. Și nu ar trebui să dați un răspuns neprevăzut la această întrebare: cititorul va spune probabil că un animal nu poate rămâne însărcinată în absența estrului ... Și va fi corect, dar doar parțial.

Într-adevăr, din motive patologice pentru absența estului, un câine nu poate rămâne însărcinată doar din punct de vedere tehnic. Dar există momente în care vânătoarea sexuală este foarte neclară și atât de ascunsă încât proprietarii nici măcar nu bănuiesc. Dacă în acest moment câinele întâlnește un bărbat deosebit de sensibil, ar putea rămâne însărcinată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 12 Motive pentru care un câine nu este în căldură