"Ribotan" - din ce și cum să se utilizeze pentru câini

RibotanImunitatea sănătoasă a câinelui este susținută de o nutriție echilibrată, o activitate fizică adecvată, vaccinarea în timp util și deparazitarea. Cu toate acestea, în cazul unei slăbiri semnificative a imunității cauzate de diverse motive, câinele poate avea nevoie de medicamente, iar apoi imunostimulantul "Ribotan" vine în ajutor..

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

"Ribotan" este un medicament veterinar complex, din care un mililitru conține:

 • polipeptide cu greutate moleculară mică - cel puțin 10 μg / ml;
 • fragmente de ARN de drojdie - cel puțin 105 μg / ml;
 • clorură de sodiu - 8,5 μg / ml;
 • apă fără pirogeni - până la 1,0 ml.
În exterior, este o soluție limpede fără culoare, turnată și sigilată în fiole de sticlă, câte un mililitru fiecare. Un set de douăzeci de fiole este ambalat într-o cutie de carton și livrat cu instrucțiuni de utilizare.

Cel mai bun indicator de sănătate la o rasă de câini Câine ciobanesc asiatic central, Câine ciobanesc caucazian, ca, schnauzer, basset, bichon frize, bessendzhi african.

RibotanDisponibil și sub formă de pulbere poroasă alb-gri, care se diluează cu un mililitru de soluție salină sau apă distilată pentru preparate injectabile înainte de injectare.

Proprietăți farmacologice

„Ribotan” stimulează activ sistemul imunitar al câinelui, crescând rezistența acestuia la diferite infecții. Acest medicament întărește apărarea organismului, asigură o homeostazie sănătoasă și are un efect antitoxic..

În plus, crește durata și nivelul imunității în timpul vaccinării și previne posibilele condiții de stres. Crește nivelul de anticorpi, lizină și lizozimă, favorizează producția de interferon.

Știați? În țara noastră, lătratul unui câine este de obicei desemnat ca „Woof-woof”, dar în unele țări se face diferit. De exemplu, în Germania se spune „Awu-avu”, în Suedia și Canada „Vuv-vuv”, iar japonezii au venit cu propria lor versiune - „Van-van”.
Câine

Indicații de utilizare

"Ribotan" este utilizat în terapia complexă a animalelor ca imunomodulator pentru afecțiuni dureroase care determină dezvoltarea imunodeficienței. Este utilizat în tratamentul și prevenirea:

 • ciuma;
 • viral enterită;
 • hepatita A;
 • conjunctivită virală;
 • demodicoză;
 • dermatofitoză;
 • agranulocitoză;
 • leucopenie.
În plus, pentru a îmbunătăți efectul vaccinării și ca agent nespecific în prevenirea și controlul diferitelor tipuri de infecții cauzate de viruși, bacterii, ciuperci și paraziți.

Paraziții sunt o mare neplăcere pentru câini și îi fac pe proprietarii lor nervoși. Vă sfătuim să aflați cum să scăpați viermi, puricii, păduchi, ureche și căpușă subcutanată la câini.

Ribotan este eficient în prevenirea și reducerea efectelor stresului la câini, cauzate, de exemplu, de transport sau îngrijire. La fel și condițiile înainte și după intervenția chirurgicală și în timpul tratamentului diferitelor boli în combinație cu alte medicamente.Câine la veterinar

Mod de administrare și dozare

Conform instrucțiunilor de utilizare, "Ribotan" este utilizat pentru câini în următoarea doză unică:

 • adulți - 1-2 ml;
 • pui după trei luni - 1-1,5 ml;
 • pui de până la trei luni - 0,5-1 ml.
"Ribotan" se injectează intramuscular sau subcutanat. Pentru prevenirea infecțiilor - o doză de 2-3 ori pe lună, în caz de epidemie - o doză timp de 3-5 zile.

Pentru tratament, se injectează la fiecare 3-5 zile, o doză, dar nu mai mult de cinci ori. Dacă este necesar, după 5-10 zile, cursul se repetă.

În timpul vaccinării, agentul și vaccinul în sine sunt administrate simultan. Utilizarea acestui medicament trebuie combinată cu medicamente serice (imunoglobuline) și simptomatice - vitamine, antibiotice și altele..

Următoarele vaccinuri vă vor ajuta să vă protejați câinele de ciumă, infecții cu adenovirus, parvovirus și enterită coronavirus: „Nobivak DHPPi”, „Multican-6”, „Multican-7”,„Multican-8”, „Multican-4”.

RibotanDacă „Ribotan” este utilizat pentru a elimina impactul negativ al stresului (transport, expoziție etc.), atunci cu 10-18 ore înainte de acest eveniment, se administrează o doză.

În pregătirea operației, se administrează o singură doză o dată, iar după operație - de două până la cinci ori cu un interval de trei până la cinci zile.

Instrucțiuni Speciale

Este categoric imposibil să utilizați „Ribotan” la sfârșitul perioadei de depozitare, dacă integritatea ambalajului este ruptă, nu există etichetare, prezența incluziunilor străine și modificări ale structurii. Aceste fiole trebuie aruncate și aruncate..

La administrarea medicamentului, trebuie respectate următoarele reguli: se folosește un ac individual pentru fiecare câine, locul injectării este tratat cu alcool medical.

Important! Nu vă auto-medicați! Toate medicamentele pentru animalele de companie trebuie prescrise de medicul veterinar. Și nu depășiți doza prescrisă.
Ribotan pentru câini

Contraindicații și efecte secundare

Dacă există o intoleranță individuală la componentele "Ribotan", atunci administrarea acestuia este strict contraindicată. Când medicamentul este administrat în doze corecte și în conformitate cu termenii, nu se observă efecte secundare..

Un vaccin este utilizat pentru a trata și preveni bolile fungice la un câine „Vakderm”.

Termenul și condițiile de depozitare

"Ribotan" trebuie păstrat într-un loc uscat și întunecat, cu temperaturi cuprinse între +2 ° С și +8 ° С.

Termenul de utilizare a produsului sub formă uscată este de doi ani, sub formă lichidă - un an de la data producției. Pulberea diluată poate fi păstrată la frigider pentru o zi..

Sănătatea animalului dvs. de companie este direct dependentă de starea sistemului său imunitar. Prin urmare, dacă medicul veterinar i-a prescris „Ribotan”, atunci merită să-l ascultați. Și atunci câinele va continua să vă încânte cu veselia și energia sa.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Ribotan" - din ce și cum să se utilizeze pentru câini