Medicament veterinar "hepatovet": modul de utilizare pentru câini

„Hepatovet”Ficatul este un organ important în corpul oricărui animal, deoarece este un fel de filtru și protecție împotriva substanțelor nocive. Pentru a-l susține și trata, se folosește un grup special de medicamente - hepatoprotectoare.

Unul dintre aceste medicamente în medicina veterinară este „Hepatovet”.

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

"Hepatovet" se referă la un grup de medicamente cunoscut sub numele de hepatoprotectoare complexe. Este produs sub formă de suspensie cu miros aparte. Vine la vânzare în sticle de plastic închis la culoare de 50 sau 100 ml.

Important! Kitul include, de asemenea, un dozator de seringă și o ceașcă de măsurare.
„Hepatovet”

1 ml de medicament conține:

  • fosfolipide esențiale - 60 mg;
  • metionină - 100 mg;
  • L-ornitină - 50 mg;
  • extract de ciulin de lapte - 15 mg;
  • extract de nemuritoare - 15 mg.
Deoarece sunt prezente componente auxiliare: sorbat de potasiu (1,5 mg), benzoat de sodiu (1,5 mg), carboximetil celuloza de sodiu (1,5 mg), tween-80 (6 mg), apă distilată.
Un drog „Hepatoject” are, de asemenea, un efect benefic asupra ficatului animalelor.
„Hepatovet”

Proprietăți biologice

Medicamentul corectează starea funcțională a ficatului datorită prezenței fosfolipidelor, flavonoidelor și aminoacizilor în compoziție. Ca urmare a aportului său, structura celulelor hepatice este păstrată și restaurată, nivelul colesterolului scade și excesul de amoniac este eliminat din corpul animalului. În plus, colicile și flatulența sunt eliminate. Ficatul începe îndeplinește mai bine funcțiile tale pentru a elimina toxinele din corp.

Indicații de utilizare

Suspensie "Hepatovet" pentru câini este prescris în principal pentru profilaxie, precum și în terapia complexă a bolilor hepatice acute și cronice. Este, de asemenea, prescris ca suport pentru organism după intoxicație, tulburări infecțioase și pentru a minimiza efectele secundare în timpul chimioterapiei.Tratamentul câinilor

Știați? Ciocolata este un aliment periculos pentru câini, deoarece conține substanțe pe care corpul lor nu le poate descompune..

Mod de administrare și dozare

Agitați bine flaconul cu suspensie înainte de fiecare utilizare. Medicamentul este dat câinelui fie cu o cantitate mică rautacios, sau infuzarea forțată în cavitatea bucală cu o seringă. Conform instrucțiunilor de utilizare, doza zilnică de „Hepatovet” pentru câini este împărțită în 2-3 doze. Cursul tratamentului este de 3 până la 5 săptămâni. Dacă este necesar, repetați tratamentul după 2 săptămâni..

Pentru claritate dozele recomandate pentru câini afișat în tabel.

Greutatea animalelor, kg Doză unică, ml Doza zilnică, ml
Înainte de 1011–2021–3031–40 Peste 41 12345 2–34–66–98–1210–15
Aflați despre bolile câinilor, cum ar fi ciuma, piroplasmoza, bursita cotului, dirofilarioza, enterită, aspergiloză a căilor respiratorii superioare și demodicoză.
Aplicarea medicamentului

Precauții și igienă personală

"Hepatovet" este inclus în categorii de medicamente cu risc scăzut, prin urmare, nu sunt necesare condiții speciale atunci când lucrați cu acesta. La manipularea medicamentelor trebuie respectate practicile de siguranță și igienă personală acceptate în general. Deci, regula de bază care ar trebui respectată este aceea de a da medicamentul câinelui numai conform instrucțiunilor medicului și de a studia instrucțiunile de utilizare înainte de utilizare. După administrare, trebuie să vă spălați bine mâinile cu săpun, închideți bine sticla cu capacul și puneți-o în ambalajul original..

În caz de contact cu membranele mucoase, clătiți-le abundent cu apă curentă.

Important! Medicamentele nu pot fi utilizate pentru hrană.
„Hepatovet”

Contraindicații și efecte secundare

În general, se ia în considerare o contraindicație sensibilitatea personală la componentele medicamentului. De asemenea, nu este recomandat câinilor cu insuficiență hepatică severă, encefalopatie hepatică sau epilepsie.

Reacțiile alergice apar uneori din efectele secundare. Apoi, suspendarea ar trebui anulată și câinelui ar trebui să i se administreze un antihistaminic. Ocazional, la câteva minute după ce a luat „Hepatovet”, animalele experimentează o salivație abundentă, care însăși se oprește.Tratamentul câinilor

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Medicamentul este potrivit pentru utilizare în termen de 2 ani de la data producerii. O sticlă deschisă nu poate fi utilizată după 21 de zile. Gama optimă de temperatură pentru depozitare este 2-25 ° C. Trebuie să vă păstrați într-un loc întunecat și uscat, la îndemâna copiilor..

Știați? Nasul umed al unui câine este o trăsătură vitală. Cu ajutorul acestuia, ei sunt capabili să determine cu exactitate direcția mirosului..

Vă atragem atenția asupra faptului că tratamentul ficatului la câini nu se efectuează numai cu acest medicament, ci necesită o abordare integrată. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă contactați medicul veterinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Medicament veterinar "hepatovet": modul de utilizare pentru câini