"Anandin" - picături veterinare pentru tratamentul conjunctivitei, rinitei și sinusurilor

AnandinAstăzi, există un număr imens de medicamente veterinare eficiente pe piață, dar puține dintre ele sunt cunoscute consumatorului obișnuit. Unul dintre aceste medicamente este picăturile intranasale universale „Anandin”. De mulți ani, medicamentul îi ajută pe iubitorii de animale domestice să lupte cu otita medie, rinita și conjunctivita la câini și pisici. Dar, în ciuda acestui fapt, majoritatea animalelor sunt tratate cu medicamente mai scumpe și nu întotdeauna de înaltă calitate, care pot afecta nu numai sănătatea animalelor de companie, ci și portofelul proprietarilor lor. Prin urmare, astăzi ne vom familiariza în detaliu cu medicamentul de calitate și testat în timp "Anandin", precum și vom determina principalele sale avantaje față de analogi.

Structura

Există două tipuri de aceste picături pe piață, așa-numitul „Anandin” și „Anandin Plus”. În primul caz, agentul este utilizat pentru combaterea otitei medii și rinitei, în al doilea - pentru tratamentul eficient al otitei medii de diferite etiologii.

Dar, în ciuda tipului de medicament, compoziția sa este strict împărțită în două grupe de substanțe, așa-numitele ingrediente active principale și compuși auxiliari.AnandinPrincipalul ingredient activ din picăturile de Anandin este glucoaminopropilacridona. Această substanță are principalul efect terapeutic asupra organismului animal. Excipienții includ glicerol de înaltă puritate și apă purificată.

În ciuda faptului că nu au un efect terapeutic direct, prezența lor este principala condiție pentru efectul efectiv al componentei principale asupra corpului..

Știați? Medicina veterinară este una dintre cele mai vechi ramuri medicale. Primele mențiuni despre bolile animalelor și metodele de tratament ale acestora se găsesc în papirusurile egiptene antice, datând din mileniul II î.Hr..

Procentul din fiecare dintre substanțele din preparatul Anandin:

 • apă purificată - 93%;
 • glicerol - 5%;
 • glucoaminopropilacridonă - 2%.

Picăturile pentru urechi „Anandin Plus” au o compoziție ușor diferită. Principalul ingredient activ al acestui medicament este un întreg grup de substanțe medicamentoase: glucoaminopropilacridonă, permetrină și gramicidină C. Substanțele suplimentare ale acestor picături sunt: ​​apă purificată, izopropanol și ulei de ricin.

Procentul din fiecare dintre substanțele din preparatul Anandin Plus:

 • apă purificată - 97,8%;
 • glucaminopropilcarbacridonă - 2%;
 • izopropanol - 0,075%;
 • permetrină - 0,03%;
 • gramicidină C -0,005%;
 • ulei de ricin - 0,004%.
Anandin

Proprietăți farmacologice

Principalele proprietăți farmacologice ale medicamentelor „Anandin” și „Anandin Plus” se explică prin efectul asupra corpului a principalelor sale componente active.

Cu administrare periodică, glucoaminopropilacridona promovează producția activă de citokinine antiinflamatorii, interferoni endogeni în corpul animalelor și, de asemenea, crește activitatea macrofagelor și a limfocitelor T.

Ca parte a Anandin Plus, permetrina are un efect pronunțat insectă-arcacid, iar gramicidina C contribuie la un puternic efect antimicrobian împotriva tuturor tipurilor de infecții anaerobe. De aceea, acest medicament are efecte antiinflamatorii, antibacteriene și regenerative asupra corpului câinilor și pisicilor..

Datorită utilizării sale, există o recuperare completă a corpului după orice leziuni infecțioase locale..

Știați? Primele clinici veterinare specializate au apărut în Europa la sfârșitul secolului al XVIII-lea în Franța și Germania.

Formular de eliberare

Instrumentul este disponibil în două tipuri. "Anandin" este o soluție clară cu o ușoară nuanță verzuie, turnată în sticle transparente de penicilină de 5, 10 sau 100 ml.AnandinSticlele sunt închise deasupra cu un dop dens din cauciuc, care este acoperit cu un capac protector metalic.

Anandin Plus este ambalat în sticle speciale de picurare din plastic cu un volum de 5 ml sub formă de lichid transparent galben-verzui. Fiecare dintre sticle, indiferent de tipul de picături, este ambalată în ambalaje individuale din carton, furnizate cu instrucțiunile producătorului.

În plus, etichetarea producătorului se aplică fiolelor medicamentului, care oferă consumatorilor informații despre data eliberării, aplicarea și termenul de valabilitate al substanței..

Indicații de utilizare

Picăturile „Anandin” pentru utilizare oculară și intranazală sunt destinate tratamentului rinitei și conjunctivitei de diferite etiologii. Picăturile pentru urechi „Anandin Plus” sunt indicate pentru tratamentul și prevenirea otitei medii, precum și pentru otodectoză complicată de o infecție bacteriană sau fungică..

Aflați mai multe despre, cum se tratează conjunctivita la câini și pisici.

Adesea, ambele tipuri de medicamente sunt utilizate în terapia complexă, ca unul dintre principalii agenți activi, dar în scopuri profilactice și pentru forme ușoare de afecțiuni, agentul poate fi utilizat singur.

În plus, „Anandin” este utilizat în terapia complexă în tratamentul:

 • ciuma câinilor;
 • diverse boli virale infecțioase;
 • complicații care au fost cauzate de o încălcare a microflorei intestinale;
 • orice tulburări ale sistemului imunitar;
 • tulburări ale proceselor regenerative.
Anandin

Dozare

Conform recomandărilor producătorului, picăturile sunt utilizate în următoarele concentrații:

 • cu conjunctivită - nu mai mult de 2 ori pe zi, 2-3 picături;
 • cu rinită - de 2-3 ori pe zi, 3-4 picături;
 • pentru otita medie și otodectoză - pentru rasele mici de câini și pisici, 3 picături, pentru rasele medii de câini, 4-5 picături, pentru rasele mari de câini, 5 picături nu mai mult de 1 dată pe zi.

Important! Doza de mai sus trebuie respectată cu strictețe, altfel medicamentul poate provoca iritații sau o reacție alergică puternică.

Mod de aplicare

În ciuda faptului că aceste picături pentru animale nu sunt doar complet inofensive, ci și extrem de eficiente împotriva tuturor tipurilor de infecții, condițiile de utilizare a medicamentului ar trebui abordate cu atenție.

Neglijarea recomandărilor producătorului poate provoca tratament prelungit și ineficient, precum și stres grav pentru animal. Și acest lucru poate deveni sol fertil pentru afecțiuni mai periculoase..AnandinDeci, pentru tratamentul proceselor inflamatorii din membrana mucoasă a globului ocular, "Anandin" este îngropat în pleoapa inferioară a ochiului inflamat. Dacă este necesar, membrana mucoasă trebuie curățată de tot felul de contaminanți și secreții purulente..

În tratamentul rinitei, agentul este injectat în două cavități nazale, indiferent în care dintre ele se observă procesul patologic. Dacă este necesar, cavitatea nazală este curățată temeinic și eliberată de orice lichide patologice și alte acumulări. Cursul general de tratament pentru rinită și conjunctivită durează 14 zile.

Când se tratează otita medie și otodectoza parazitară, înainte de a utiliza picături Anandin Plus, rana urechii trebuie curățată de orice lichid fiziologic și contaminanți. Pentru a face acest lucru, utilizați un tampon de bumbac umed umezit cu medicamentul.

Important! Dacă, din orice motiv, schema de introducere a picăturilor a fost încălcată, cursul tratamentului trebuie început din nou, altfel eficacitatea terapiei va fi redusă semnificativ.

Picăturile trebuie injectate în ambele urechi, indiferent care dintre ele au apărut primele semne ale bolii. Dacă animalul clatină activ din cap după introducerea picăturilor, capul trebuie fixat timp de 10-15 minute.Anandin

Efecte secundare

Sub rezerva tuturor recomandărilor producătorului, precum și a dozelor stabilite, medicamentele „Anandin” și „Anandin Plus” nu provoacă efecte secundare sau tulburări ale corpului.

De asemenea, în cursul numeroaselor studii efectuate la animale, nu a fost detectat niciunul dintre simptomele supradozajului de droguri în timpul utilizării prelungite..

Cu toate acestea, în caz de intoleranță individuală a organismului animalului la componentele individuale, picăturile pot provoca reacții alergice minore ale corpului (mâncărime, urticarie, salivație crescută).

În acest caz, trebuie urgent să încetați să utilizați picături, contactați imediat medicul veterinar și, dacă este posibil, înlocuiți fondurile cu un analog.

Contraindicații

Medicamentul nu este un compus periculos sau toxic pentru organism sub nici una dintre formele sale, prin urmare astăzi nu există contraindicații pentru utilizarea acestuia în concentrațiile descrise mai sus.AnandinCu toate acestea, în caz de intoleranță individuală la componentele individuale ale picăturilor, utilizarea lor trebuie limitată sau abandonată complet de droguri. În plus, acestea nu sunt contraindicate atunci când sunt utilizate împreună cu medicamente și aditivi alimentari..

Conditii de depozitare

Picăturile „Anandin” și „Anandin Plus” necesită condiții standard pentru depozitare pe termen lung. Mai presus de toate, este un loc uscat și răcoros, departe de lumina directă a soarelui, de copii mici și de alimente..

În plus, o condiție importantă pentru siguranța medicamentului este utilizarea ambalajului original pentru depozitare, care protejează suplimentar sticla de orice deteriorare și alte lucruri. În astfel de condiții, la temperaturi de la 0 ° C la + 25 ° C, picăturile nu își pierd proprietățile medicinale timp de 2 ani de la data fabricației..

Important! Goleste interzisă refolosirea recipientelor din medicament, trebuie eliminată special în conformitate cu standardele sanitare moderne.
În caz de depresurizare a sticlei, picăturile sunt de asemenea depozitate în conformitate cu condițiile descrise mai sus, dar nu mai mult de 30 de zile, după care medicamentul trebuie eliminat.Anandin

Analogi

Astăzi pe piață există o mulțime de tot felul de medicamente și medicamente veterinare pentru tratamentul câinilor și pisicilor. Cu toate acestea, „Anandin” este un medicament unic care nu are analogi. Este capabil să afecteze în mod cuprinzător corpul, precum și să suprime simultan mai multe grupuri de agenți patogeni ai infecțiilor la animale.

Dar, dacă, totuși, animalul dvs. de companie are tot felul de reacții alergice după ce ați utilizat „Anandin”, puteți utiliza următorii analogi focalizați în mod restrâns:

 • cu conjunctivită: „Albucid”, „Iris”, „Misophene”, „Resorcinol”, „Serko S”, „Tsiprovet”;
 • cu rinită: „Maxidin 0,15%”, „Furacilin 0,1%”, decocții de mușețel și șir;
 • cu otită medie și otodectoză: „Bare”, „Dekta”, „Ectodes”, "Otoferonol", Otokan, Serko.

Aflați mai multe despre, cum se tratează otita medie la pisici.

Picăturile de Anandin sunt o alternativă excelentă la medicamentele importate scumpe. Acest medicament este capabil să ofere un efect complex de vindecare a rănilor, antibacterian și antiinflamator asupra organismului, indiferent de complexitatea infecției..Câine cu pisicăCu toate acestea, pentru ca componentele active ale produsului să devină un adevărat panaceu împotriva bolilor complexe la câinii și pisicile domestice, recomandările de bază pentru utilizarea picăturilor trebuie urmate cu atenție. În caz contrar, medicamentul poate provoca reacții alergice grave..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Anandin" - picături veterinare pentru tratamentul conjunctivitei, rinitei și sinusurilor