Anandin pentru pisici

La diagnosticarea otitei medii, rinitei și conjunctivitei la pisici, atât infecțioase, cât și alergice, se prescrie Anandin. Medicamentul fabricat în Rusia are proprietăți imunomodulatoare, vindecătoare, deci poate fi utilizat, inclusiv pentru conjunctivita posttraumatică.

Pisică cu capul roșu

Notă! În ciuda faptului că compozițiile picăturilor diferă doar ușor, este interzisă utilizarea aceluiași medicament pentru urechi și ochi. Otita medie este prea agresivă pentru mucoasa sensibilă a ochilor. Dar forma intranazală a medicamentului poate fi instilată în ochii pisicii..

Indicații de utilizare

Otita medie, rinita și conjunctivita se pot dezvolta în același timp dacă o infecție respiratorie a intrat în organism. Dacă animalul suferă doar de rinită și conjunctivită, atunci este probabil ca o reacție alergică să fie cauza. În ciuda faptului că, în majoritatea cazurilor, problema poate fi rezolvată cu doar picături, este mai bine să consultați mai întâi un medic veterinar și să determinați cauza exactă a bolii. Este probabil ca medicul să fie în măsură să sfătuiască și metode non-medicamentoase pentru rezolvarea problemei..

Interesant de știut! Pisicile sunt de zece ori mai puțin susceptibile de a suferi de urechi și probleme oculare decât câinii. Acest lucru se datorează faptului că reprezentanții familiei feline duc un stil de viață mai închis și ieșesc mai rar..

Merită să acordați o atenție deosebită sănătății pisicii, dacă nu este vaccinată și a fost în aer liber de mult timp - în contact cu animalele bolnave. În stadiile incipiente ale bolii, simptomele infecției pot să nu fie evidente, dar este important să începeți tratamentul în această etapă. În caz contrar, se pot dezvolta complicații sub forma deteriorării vederii, auzului, mirosului. În cazuri avansate, inflamația minoră poate duce la orbire și surditate completă..

Anandin pentru pisici

Se recomandă prezentarea animalului medicului și instilarea unei doze profilactice de Anandin în cazul în care:

 • pisica se freacă de urechi, clipește des;
 • există rupere excesivă;
 • apare o descărcare anormală din urechi, ochi, nas;
 • roșeața pe cornee este clar vizibilă;
 • animalul respira greu.

Dacă nu este posibil să mergeți la medicul veterinar într-un viitor foarte apropiat, atunci când apar simptomele de mai sus, trebuie să examinați în mod independent pisica. Dacă deviațiile sunt vizibile în mod clar, puteți picura o doză profilactică de Anandin (2 picături în fiecare ochi, pasaj nazal sau canalele urechii). Cu toate acestea, trebuie înțeles că un astfel de tratament este utilizat numai pentru ameliorarea afecțiunii. Un curs de terapie cu adevărat eficient poate fi prescris doar de către un medic..

Instrucțiuni pentru utilizarea picăturilor

Pentru a vindeca complet boala, va trebui să-l îngropați pe Anandin de trei ori pe zi timp de o săptămână. Cu toate acestea, calendarul terapiei și doza pot fi modificate de medicul veterinar, în funcție de starea inițială a animalului..

Procesul de instilare poate fi complicat de temperamentul animalului. Pisica poate zgâria, scoate și mușca. Acest lucru crește semnificativ riscul de picurare a picăturilor peste zona afectată. Pentru a trata nasul și urechile, trebuie să stați animalul de companie pe poală și să apucați capul între cot și antebraț. Pentru a împiedica animalul să zgârie pielea, cel mai bine este să îmbraci un sacou strâns și pantaloni. Dacă animalul de companie aruncă și se rotește activ și se îndepărtează, atunci merită să-l înfășurați într-o pătură, astfel încât labele să rămână imobilizate.

Dacă aveți nevoie doar pentru tratarea otitei medii, trebuie doar să scoateți capacul și să introduceți vârful picurătorului în urechea animalului. Pentru un confort mai mare al animalului de companie, instrucțiunea recomandă preîncălzirea sticlei cu picături în palme.

Notă! Picăturile intranazale și pentru ochi sunt disponibile în flacoane fără duză, deci trebuie să pregătiți o pipetă în avans. Acest lucru complică ușor procesul de aplicare..

Pentru a picura medicamentul în ochii și nasul unei pisici, va trebui să colectați produsul într-o pipetă în avans și abia apoi să imobilizați animalul. De obicei, animalul de companie încearcă să strângă ochii sau chiar să închidă ochii. Prin urmare, se recomandă să creați o lumină slabă în cameră (dacă nu este posibil să reglați luminozitatea luminii, atunci puteți acoperi pur și simplu lampa cu o cârpă). Dacă animalul încăpățânat nu vrea să deschidă ochii, puteți deschide singur pleoapele (după ce vă spălați pe mâini). Și pentru a insufla medicamentul în nas, este suficient să țineți ferm fața pisicii în palma mâinii.

Sfaturi pentru creșterea eficienței

Unele recenzii despre Anandin pentru pisici spun că tratamentul cu picături a durat săptămâni întregi și nu a existat nicio îmbunătățire. Veterinarii recunosc că motivul unei astfel de terapii prelungite poate fi fie utilizarea unui produs expirat, fie încălcarea regulilor de igienă de bază. Deci, de exemplu, remediul va fi absolut inutil dacă îl îngropați direct în puroi. Prin urmare, primul lucru de făcut: curățați zona tratată. Pentru a face acest lucru, este suficient să aplicați soluție salină normală pe un tampon de bumbac și să vă ștergeți ochii sau urechile. O astfel de acțiune simplă va permite componentelor active ale lui Anandin să ajungă direct la membranele mucoase afectate..

Ochii pisoiului sunt frecați

Sfat! Când insuflați ochii, trebuie să acordați atenție faptului că vârful pipetei nu zgârie corneea, dar este cu cel puțin 1-2 mm mai mare. Cel mai bine este să orientați distribuitorul spre colțul interior al ochiului. Când clipește, medicamentul se răspândește pe întreaga zonă a sclerei..

Medicii veterinari spun, de asemenea, că este necesar să se acorde atenție finalizării procedurii. Chiar dacă pisica a stat liniștită și a permis injectarea cantității necesare de medicamente, o atenție insuficientă a proprietarului după finalizarea procesului de tratament poate nega toate rezultatele pozitive..

Trebuie să respectați următoarele reguli:

 1. Nu lăsați animalul să iasă din mâini timp de 10-15 minute după finalizarea procedurii. Aproape toate animalele pe care le-a picurat medicamentul, imediat după eliberarea din mâinile proprietarului, încep să-și frece urechile / nasul pe podea sau să încerce să-și atingă ochii cu labele. Pentru ca medicamentul să aibă efect, se recomandă să țineți animalul de companie în mâini timp de cel puțin 10 minute.
 2. Nu încercați să masați suprafața interioară a urechilor sau a ochilor pentru o „mai bună absorbție” a medicamentului. Este probabil ca animalul să se bucure de masajul improvizat, dar viteza medicamentului nu se va schimba. Dar probabilitatea de a răspândi resturile de puroi este destul de mare.
 3. Oferă-i pisicii tale un tratament. Pentru ca animalul să nu se teamă de următoarea procedură și să nu se ascundă de fiecare dată când proprietarul ridică o sticlă de medicament, este necesar să pregătiți un tratament. Se pot da vitamine veterinare cu o aromă atractivă.

Pisica își linge buzele

Efecte secundare și contraindicații

În ciuda faptului că producătorul indică absența efectelor secundare din utilizarea Anandin, medicii veterinari recomandă monitorizarea atentă a comportamentului animalului de companie tratat. Dacă animalul clipește adesea și își freacă botul pe podea în decurs de cincisprezece minute după procedură, atunci aceasta este considerată o variantă normală. Dar dacă acest comportament continuă mai mult de o oră și există și înroșirea pielii, o erupție cutanată, atunci este nevoie urgentă de a contacta medicul veterinar. Este probabil ca animalul dvs. de companie să dezvolte o reacție alergică. Un antihistaminic poate fi administrat ca prim ajutor.

Recenzii despre picăturile Anandin pentru pisici

Angelina, 29 de ani:

„Am un pisoi britanic. Am studiat caracteristicile rasei pentru o lungă perioadă de timp și am fost pregătit pentru faptul că în primul an de viață animalul meu de companie va avea ochi apoși. La început am tratat pisoiul cu ser fiziologic, dar în timp am observat că ochii nu numai că au început să se udă, ci și să se înfometeze. Farmacia veterinară m-a sfătuit să iau Anandin. Deoarece prețul produsului nu depășea 100 de ruble, am decis să-l încerc. După două tratamente, puroiul a început să dispară. După aproximativ o săptămână, toate problemele s-au oprit "..

Konstantin Viktorovich, medic veterinar:

„Îl prescriu pe Anandin destul de des. Medicamentul este ieftin, astfel încât proprietarii animalelor nu încearcă să-l dilueze singuri sau să-l înlocuiască cu ceva. Cu toate acestea, pentru rinită, încerc să găsesc un alt remediu, deoarece mulți dintre clienții mei s-au plâns de salivare abundentă și chiar vărsături după ce au insuflat medicamentul în nasul animalului de companie. Nu există astfel de probleme la tratarea urechilor și a ochilor ".

Soluție injectabilă Anandin

Soluția de apă Anandin, destinată injectării, este produsă sub forma unui lichid verde limpede. Principalul ingredient activ, la fel ca în picături, este glucaminopropilcarbacridona. Conținutul substanței active din soluție este de 10%. De asemenea, conține un excipient numit albastru de metilen, care are proprietăți antiseptice.

Soluția are un miros specific ușor. Pentru ambalarea sa, se folosesc fiole de sticlă, care sunt sigilate ermetic. Capacitatea fiecărei fiole este de 2 ml. Fiolele sunt ambalate în 3 bucăți în cutii de carton. Costul unui astfel de pachet variază între 155-170 de ruble. În unele farmacii, fiolele sunt vândute pe bucată (60-70 ruble pe bucată).

Soluție Anandin pentru pisici

Când și cum să aplicați

Medicamentul are un efect imunostimulator, antiviral și antiinflamator. De obicei, este prescris pisicilor ca parte a terapiei complexe pentru tratamentul infecțiilor virale:

 • ciuma;
 • enterita parvovirusului;
 • hepatită virală etc..

De asemenea, medicamentul poate fi utilizat pentru tratarea complicațiilor de origine bacteriană care au apărut pe fondul bolilor infecțioase. Utilizarea Anandin poate fi combinată cu antibiotice, agenți hormonali, seruri și medicamente destinate ameliorării simptomelor..

Soluția este injectată intramuscular. Dozajul se calculează conform schemei: 0,15-0,2 ml per 1 kg de greutate. Dacă boala se află într-un stadiu incipient, este necesar să faceți injecții o dată pe zi timp de 3 zile. Dacă patologia este dificilă, cursul tratamentului poate fi crescut la 6 zile, dar numai un medic ar trebui să determine durata tratamentului.

Notă! Injecțiile cu Anandin nu trebuie făcute în caz de insuficiență renală.

Unguent pentru uz extern

În exterior, unguentul are o consistență păstoasă de culoare galben deschis. Există un miros specific ușor pronunțat. Este ambalat în borcane mici din polimer. Fiecare recipient conține 10 g de medicamente. Conținutul de glucaminopropilcarbacridonă este nesemnificativ - doar 2%. Compoziția conține, de asemenea, substanțe auxiliare:

 • Ulei de ricin;
 • petrolatum;
 • apa purificata;
 • acid salicilic de potasiu.

Prețul medicamentului este de 45-60 ruble pe sticlă.

Medicamentul aparține unor substanțe cu risc scăzut, dar în același timp are un spectru larg de acțiune:

 • crește imunitatea;
 • stimulează regenerarea țesuturilor;
 • previne dezvoltarea infecțiilor;
 • ameliorează simptomele traumei.

Caracteristici de utilizare

Unguentul este utilizat pentru a trata leziunile și patologiile pielii de diferite origini:

 • tăieturi și răni;
 • arsuri;
 • dermatită;
 • eczeme etc..

Medicamentul se aplică într-un strat subțire pe zona afectată. În funcție de gradul bolii și de gravitatea leziunii, procedura se efectuează de 1-3 ori pe zi. Înainte de a aplica din nou unguentul, zona afectată a pielii este spălată cu soluție salină și, dacă este necesar, tratată cu antiseptice. Durata tratamentului poate dura de la 4 la 7 zile. Nu puteți utiliza unguentul numai dacă componentele sunt intolerante. Medicamentul nu are alte contraindicații.

Recenzii proprietarului

Julia, proprietara unei pisici și a 2 câini:

„Folosesc injecții cu Anandin de mult timp pentru a trata orice infecții intestinale. De obicei, 2-3 injecții sunt suficiente pentru a scăpa complet de simptomele neplăcute. L-am folosit în mod repetat atât pentru pisici, cât și pentru câini, așa că pot spune despre eficacitatea medicamentului. ".

Alexandra, proprietara unei pisici britanice:

„Rana purulentă a pisicii noastre nu s-a vindecat timp de aproape 2 luni, până când medicul veterinar a prescris unguent Anandin. Un curs de 5 zile a fost suficient pentru ca rana să se vindece complet. Instrument ieftin. Ușor de folosit. Lucrează bine. Sigur pentru pisici ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Arthur, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Unul dintre cele mai bune medicamente de pe piața internă. Nu foarte popular în rândul medicilor veterinari, dar în zadar. Este disponibil în mai multe forme, astfel încât să puteți alege opțiunea potrivită pentru fiecare caz. Ieftin, dar întotdeauna ajută ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Anandin pentru pisici