Amoxicilină pentru câini

Amoxicilina este un medicament antibacterian veterinar cu un spectru larg de acțiune. Este adesea utilizat în tratamentul bolilor respiratorii, precum și a patologiilor sistemului digestiv și genito-urinar cauzate de microorganisme dăunătoare. Este extrem de eficient și este considerat unul dintre cele mai sigure antibiotice pentru câini.

Amoxicilină pentru câini

Notă! Puteți păstra medicamentul într-o sticlă deschisă timp de cel mult 28 de zile..

De asemenea, un agent antibacterian este produs sub următoarele forme farmacologice:

 1. Pastile. Poate conține 0,25 și 0,5 g de ingredient activ. Comprimatele sunt rezistente la sucurile gastrice și sunt absorbite rapid în tractul gastro-intestinal.
 2. Pulbere pentru administrare orală. Concentrația substanței active este de 150 mg de amoxicilină pentru fiecare gram de pulbere. Ambalat în pungi de plastic de diferite dimensiuni - de la 1 g la 1 kg.

Principalul ingredient activ amoxicilina este un antibiotic semisintetic din seria penicilinei. Principalul său avantaj constă în spectrul său larg de acțiune. Medicamentul este activ împotriva diferitelor bacterii gram-pozitive și gram-negative. Acestea includ:

 • streptococi;
 • stafilococi;
 • salmonella;
 • enterobacter;
 • pseudomonas;
 • erizipeloide;
 • pasteurella;
 • listeria etc..

O listă completă a bacteriilor împotriva cărora Amoxicilina este eficientă atunci când este utilizată la câini poate fi citită în instrucțiunile atașate medicamentului..

Cum se

Principiul de acțiune al medicamentului se bazează pe faptul că, atunci când intră în organism, substanța activă blochează producția de substanțe care asigură activitatea vitală și reproducerea bacteriilor. Ca urmare a acțiunii sale, celula bacteriană este distrusă.

Caine trist

Odată injectat în organism, medicamentul de la locul injectării se răspândește rapid în tot corpul. Datorită acestui fapt, Amoxicilina este utilizată eficient pentru a distruge bacteriile dăunătoare, indiferent de locul principal de localizare a acestora. În doar 1-2 ore, concentrația agentului antibacterian din plasma sanguină a animalului atinge valoarea maximă. Datorită umpluturii uleioase, efectul medicamentului durează 2 zile. Substanța activă este excretată din organism împreună cu bila și urina. Nu este metabolizat în corpul animalului de companie și este excretat nemodificat.

Notă! Amoxicilina aparține unor agenți antibacterieni siguri; este strict interzisă utilizarea acesteia fără prescripția medicului. Puteți utiliza medicamentul numai după examinare și după un diagnostic precis..

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, Amoxicilina este utilizată pentru câini în tratamentul următoarelor boli:

 • gastroenterită;
 • enterită;
 • gastroenterocolită;
 • patologii cauzate de alte infecții intestinale;
 • bronşită;
 • pneumonie;
 • rinita;
 • afectiuni respiratorii;
 • endometrita;
 • pielonefrita;
 • mastită;
 • cistita;
 • artrită;
 • inflamația articulațiilor;
 • leptospiroza;
 • parainfluenza etc..

Mastita la un câine

Medicamentul poate fi prescris și pentru procesele inflamatorii ale țesuturilor moi sau ale pielii, provocate de microorganisme sensibile la amoxicilină. De asemenea, medicamentul este utilizat pentru tratarea și prevenirea complicațiilor după intervenții chirurgicale, cu răni grave și cu risc de infecție..

Instructiuni de folosire

Datorită acțiunii îndelungate și eficienței ridicate a medicamentului, injecțiile se fac o singură dată. Dacă boala este avansată sau severă, poate fi necesară oa doua injecție după 2 zile. Decizia privind necesitatea administrării repetate a medicamentului trebuie luată exclusiv de către medic..

Un avantaj important al unui antibiotic în suspensie este ușurința dozării. Cantitatea necesară de medicament se calculează conform schemei de 1 ml de suspensie la 10 kg de greutate. Rasa și vârsta animalului nu contează, doza este întotdeauna calculată în același mod. Medicamentul poate fi administrat intramuscular (în mușchiul de pe picior) sau subcutanat (sub cutea gâtului). Agitați bine suspensia înainte de utilizare, astfel încât să devină omogenă. Seringile sterile trebuie utilizate pentru injecții. Este mai bine să acordați preferință seringilor de unică folosință.

Injecția câinilor

Dacă se utilizează tablete pentru tratament, doza zilnică este de 12,5 mg de substanță activă la 1 kg de greutate corporală. Se recomandă împărțirea dozei zilnice în două doze. Durata tratamentului nu trebuie să depășească 7 zile, ci este determinată de medic în fiecare caz individual.

Pulberea se administrează cu alimente sau apă în doză de 2 g pentru fiecare 10 kg de greutate animală o dată pe zi. Durata tratamentului este de la 3 la 5 zile, în funcție de simptome și de severitatea patologiei.

Notă! Dacă se utilizează tablete sau pulbere, după un curs de terapie cu antibiotice, animalului i se prescriu lactobifidobacterii pentru restabilirea microflorei intestinale și prevenirea dezvoltării disbiozei.

Contraindicații și efecte secundare

Medicamentul nu trebuie utilizat pentru câinii care au o sensibilitate crescută la antibioticele cu penicilină. Dacă medicamentele din acest grup nu au fost utilizate anterior pentru animal, la prima administrare este necesar să se observe reacția corpului. Agentul antibacterian nu are alte contraindicații și poate fi utilizat pentru câinii de diferite rase și greutăți. Este necesar un consult medical dacă animalul are boli renale severe.

De obicei, amoxicilina este bine tolerată de animale și nu are efecte secundare. În caz de hipersensibilitate la medicament, se poate dezvolta o reacție alergică. În acest caz, utilizarea suplimentară a Amoxicilinei este exclusă, iar animalului i se prescrie un tratament simptomatic. Preparatele sunt selectate individual, în funcție de caracteristicile manifestării alergiilor.

Câine la veterinar

În cazuri rare, apare o ușoară umflare la locul injectării. Nu trebuie tratat special, roșeața și umflăturile dispar de la sine în decurs de 1-2 zile. Pentru a preveni apariția edemului, se recomandă masarea ușoară a locului de injectare după injectarea suspensiei. Acest lucru va ajuta la distribuirea fluidului uniform în țesuturile moi..

Notă! Este strict interzisă amestecarea Amoxicilinei cu orice alte medicamente..

Nu puteți utiliza medicamentul în același timp cu alți agenți antibacterieni, precum și cu medicamente pentru chimioterapie.

Costul

Prețul Amoxicilinei depinde de forma de eliberare și de volumul ambalajului. Mai jos sunt prețurile aproximative de la farmaciile online:

 • tablete 20 buc. - aproximativ 100 de ruble;
 • soluție de injecție 10 ml - 200-260 ruble;
 • soluție de injecție 100 ml - 600-800 ruble.

Dacă farmacia nu are medicamentul de care aveți nevoie, puteți cumpăra unul dintre analogii lor. Mai mulți agenți antibacterieni sunt produși cu ingredientul activ amoxicilină.

Recenzii proprietarului

Margarita, proprietarul unui terrier:

„Când temperatura câinilor a crescut la aproape 41 de grade, ne-am dus imediat la spital. Bietul animal tremura doar. Medicul a stabilit că câinele avea salmoneloză și i-a prescris un antibiotic. Deja la două ore după injectarea de amoxicilină, câinele a devenit mult mai bun. Nu am avut o a doua injecție, animalul nostru de companie și-a revenit. Nu am observat efecte secundare ".

Anton, proprietarul câinelui ciobanesc din Europa de Est:

„Locuim într-o casă privată, iar câinele merge constant în curte. Într-o zi și-a rănit laba cu o bucată de metal ruginit. Rana nu s-a vindecat mult timp, deși am folosit un antiseptic și unguente speciale. Când a început supurația, au consultat un medic. El a descoperit că rana a fost infectată și i-a prescris amoxicilină. Doar o injecție și câinele se repede în curte și nu se plânge din cauza durerii de pe saltea. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Oleg, medic veterinar cu 13 ani de experiență:

„Amoxicilina este un agent antibacterian accesibil și eficient care poate fi utilizat pentru adulți și pui. Lucrez într-un oraș mic, iar principalul avantaj al antibioticului este considerat că este întotdeauna disponibil la farmacie. Medicamentul se descurcă bine cu infecțiile respiratorii, urinare și intestinale. Efectele secundare apar uneori, dar cum fără ele, dacă se utilizează un medicament semisintetic puternic ".

Olga Andreevna, medic șef al clinicii veterinare:

„În clinica noastră, medicii folosesc Amoxicilină de mult timp. Recenziile majorității colegilor mei sunt doar pozitive. Personal, printre beneficii, aș remarca cel mai larg spectru de acțiune, un minim de efecte secundare și o eficiență ridicată. În ciuda faptului că medicamentul este relativ sigur, nu ar trebui să-l utilizați fără prescripția medicului. ".

Citește și:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Amoxicilină pentru câini