Bravecto pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Ectoparaziții sunt frecvenți la câini. Pur și simplu, marea majoritate a animalelor de companie au puricii

. Aceștia sunt purtători ai multor boli infecțioase și pot provoca înșelători de sânge dermatită. De aceea Bravecto pentru câini este o adevărată mântuire pentru toți „blochasticii”.

Indicații de utilizare

Enumerăm principalele indicații pentru utilizarea medicamentului (indiferent de forma de dozare specifică):

 • Pentru prevenirea infestărilor cu purici și căpușe, precum și pentru eliminarea cazurilor existente de infecție.
 • Un remediu este folosit pentru a trata mango sarcoptic.
 • Medicamentul poate fi utilizat pentru a trata otodectoză (adică infestarea cu acarieni).
 • În plus, medicamentul este adesea utilizat de crescătorii cu experiență pentru a reduce riscul piroplasmoza, dezvoltându-se la câini după ce a fost mușcat de paraziți căpușe ixodide.
 • În cele din urmă, agentul este utilizat ca adjuvant în tratamentul dermatitei prin purici (previne reinvazia).

Efectul profilactic după utilizarea medicamentului durează aproximativ 12 săptămâni (sau patru luni). În ceea ce privește debutul acțiunii sale, se dezvoltă în decurs de 12 ore de la aplicare, dar experții recomandă așteptarea de la o zi (împotriva puricilor) la două zile (împotriva căpușelor). În acest caz, va exista o garanție solidă că substanțele active au reușit să fie absorbite în sânge și au fost deja distribuite în țesuturile corpului animalului..

După administrare orală, substanța intră rapid în circulația generală. După utilizarea unei picături, fluralaner este distribuit pe suprafața pielii timp de câteva ore, absorbit în stratul subiacent al epidermei și de acolo este absorbit în fluxul sanguin general prin numeroase capilare ale pielii.

Interesant! În funcție de forma de eliberare, concentrația maximă a substanței active în corpul animalului este atinsă în decurs de o săptămână până la două luni, după care începe să scadă încet.

 • Spre deosebire de medicamentele antiparazitare din soiurile vechi, acest medicament se distinge printr-o distribuție extrem de uniformă în țesuturile corpului. Studiile au arătat că cantitățile maxime ale acestuia sunt depuse în sistemul muscular, ficat, rinichi și, de asemenea, în țesutul gras subcutanat..
 • Acest remediu este foarte lent prelucrat în ficat, rămânând mult timp în plasma sanguină. Datorită acestui fapt, se asigură acțiunea prelungită a medicamentului..
 • Din corp, componentele sale sunt excretate cu 90% cu fecale, în timp ce resturile sunt excretate în urină. Substanța nu are practic niciun efect asupra țesutului renal și hepatic, ceea ce îl face foarte sigur pentru animalele cu sânge cald.

Ca de obicei, există anumite dezavantaje. În special, biodisponibilitatea componentelor medicamentului nu depășește 30%. Utilizarea medicamentului în același timp cu alimentele (este adecvată numai pentru comprimate) crește rata de absorbție și crește gradul de digestibilitate.

Eliberați formularele

După cum am spus, tipul principal este forma tabletei, dar există și alte forme de eliberare (mai exact, doar una).

Pastile

Comprimatele masticabile produse de industria farmaceutică sunt de culoare maro deschis sau maro închis. Pastilele sunt ambalate în blistere din folie de aluminiu alimentară, câte o bucată în fiecare. Blistere de protecție, împreună cu instrucțiunile de utilizare, sunt ambalate în pachete din carton gros. Următoarele informații trebuie imprimate fără greș pe fiecare pachet:

 • Trebuie indicat pentru care rase (mici, medii, mari) este destinat medicamentul.
 • Trebuie indicată concentrația substanței active.
 • De asemenea, este necesar ca ambalajul să conțină informații despre data eliberării, numărul lotului de producție și durata de valabilitate a medicamentului..

Picături

Această formă se numește BRAVECTO SPOT-ON M. Picăturile (cum ar fi forma tabletei) sunt produse separat pentru diferite categorii de rase și greutate de animale, variind de la câini pitici la rase uriașe. Prin urmare, atunci când cumpărați, este important să nu faceți o greșeală, deoarece concentrația substanței active în aceste soiuri de medicament este complet diferită!

Producătorul ambalează forma de picurare a medicamentului în pipete de dozare, care diferă nu numai în volum, ci și în concentrația substanței active (doar cinci soiuri). Prin urmare, atunci când cumpără, proprietarii trebuie să se uite cu atenție la ambalaj.!

Structura

Comprimatele conțin următoarele componente:

 • Principalul ingredient activ este fluralaner. Trebuie discutat separat. Acesta este un nou tip de insectoacaricid (adică un compus care ucide insectele și artropodele). Este apreciat de medicii veterinari pentru capacitatea sa de a-și menține concentrația în țesuturile corpului pentru o lungă perioadă de timp și pentru o excreție îndelungată. Acest lucru asigură efectul pe termen lung al medicamentului fără a fi nevoie să administreze doze noi câinelui. Mai precis, activitatea antiparazitară a acestui compus persistă timp de 12 săptămâni de la momentul administrării sale orale unice..
 • Arome și zaharoză. Componente extrem de importante, deoarece fără ele animalele de companie nu ar fi atât de dornice să mănânce drogul.
 • Ulei de soia stabilizat și glicerină. Primul menține consistența corectă a comprimatelor masticabile, în timp ce glicerina acționează ca stabilizator și conservant..
 • În plus, polietilen glicolul este utilizat pentru conservare..
 • Amidonul de porumb, de asemenea, trebuia să dea o anumită consistență.
 • Pamoat de sodiu monohidrat, stearat de magneziu și aspartam sunt folosite ca componente auxiliare.

În ceea ce privește picătura, totul este mult mai ușor cu ei. Acestea conțin doar două componente: același fluralaner și un solvent.

Analogi

După cum am spus de multe ori, principalul ingredient activ al medicamentului este fluralanerul. În consecință, toți analogii sunt, de asemenea, produși pe baza acestui compus. Și acesta este ... același fluralaner. Pur și simplu, instrumentul nu are încă analogi absoluți, dar se știe că compania Pfizer promite să creeze ceva similar în viitorul apropiat..

Bravecto pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Fiecare ambalaj al medicamentului are o instrucțiune de utilizare tipărită, dar vom oferi recomandări generale atât pentru formele de picurare, cât și pentru tabletele medicamentului..

Cum se folosește formularul de tabletă

Totul este foarte simplu. Tabletele conțin arome și arome, astfel încât câinele să mănânce fără probleme problemele propuse.

În cazuri extreme, este permisă măcinarea tabletei în pulbere și amestecarea acesteia cu furaje. Medicamentul nu își va pierde eficacitatea..

Cum se aplică formularul de picurare

În acest caz, totul este ceva mai complicat. Trebuie să ne amintim că o pipetă cu picături este de unică folosință și, prin urmare, trebuie deschisă imediat înainte de utilizare. Deoarece medicamentul sub formă de picături este destul de volatil, pipeta trebuie menținută strict verticală înainte și după deschidere. După aceea, trebuie să deschideți capacul, rotiți-l în sens invers acelor de ceasornic cu o rotație. Trebuie amintit că capacul rămâne la locul său chiar și după deschiderea pipetei: medicamentul vine de sub el. În cele din urmă, medicamentul este distribuit pe pielea animalului între omoplați și la baza craniului..

Dozarea formei de tablete

Deci, doza este strâns legată de toți factorii de mai sus..

Greutatea animalului, kg Cantitatea de substanță activă și scopul pipetelor 112 mg, pentru rasele „de buzunar” și pitice 250 mg, pentru rasele mici 500 mg, pentru rasele medii 1 g, pentru rasele mari 1,4 g, pentru rasele gigant De la 2 la 4,51 Până la 101 Până la 201 Până la 401 Până la 561> 56 În acest caz, este selectată o combinație de tablete medicamentoase, a căror cantitate este cea mai apropiată de greutatea vie a animalului de companie.

Important! Mulți proprietari preferă să regleze doza rupând tableta în mai multe bucăți. Este absolut imposibil să faci asta. Îți poți otrăvi cu ușurință animalul de companie. Dacă vorbim despre o combinație de tablete cu concentrații diferite de substanță activă, otrăvirea este aproape inevitabilă..

Dozare sub formă de picurare

Greutatea animalelor, kg Cantitatea de substanță activă și scopul comprimatelor 112 mg, pentru rasele „de buzunar” și pitice 250 mg, pentru rasele mici 500 mg, pentru rasele medii 1 g, pentru rasele mari 1,4 g, pentru rasele gigant De la 2 la 4,51 Până la 101 Până la 201 Până la 401 Până la 561> 56 În acest caz, este selectată o combinație de tablete medicamentoase, a căror cantitate este cea mai apropiată de greutatea vie a animalului de companie

Astfel, dozarea formei de picurare este complet similară cu livrarea comprimatelor (cu excepția unor lucruri mici).

Depozitarea corectă a medicamentelor

Cel mai simplu mod de a organiza stocarea în cazul tabletelor:

 • Pastilele trebuie păstrate între 1 ° și 30 ° Celsius. În principiu, nimic teribil nu se va întâmpla cu medicamentul atunci când este înghețat, dar în acest caz, condensul se va forma inevitabil în interiorul ambalajului din aluminiu, ceea ce evident nu va îmbunătăți proprietățile medicinale ale medicamentului..
 • Este necesar să păstrați medicamentul numai în locuri protejate de lumina directă a soarelui. Substanțele active ale preparatului nu tolerează radiațiile UV și încep să se dezintegreze în componentele lor constitutive.
 • Desigur, zona de depozitare trebuie izolată cu grijă de accesul copiilor și al animalelor de companie..

Dar medicamentul sub formă de picătură este ceva mai dificil de păstrat:

 • În acest caz, nu puteți congela deloc produsul. A se păstra la temperaturi cuprinse între 4 ° și 27 ° Celsius. Supraîncălzirea este deosebit de nedorită. Medicamentul va supraviețui unei scăderi a temperaturii pe termen scurt, dar atunci când este supraîncălzit, va începe să se dezintegreze în componentele sale componente.
 • În plus, varietatea de picurare trebuie protejată și mai atent de lumina directă a soarelui, deoarece radiațiile UV acționează în acest caz mult mai repede și mai puternic, distrugând mai repede medicamentul.
 • Ca în orice altceva, este necesar să protejați bine medicamentul de accesul copiilor și al animalelor de companie..

Indiferent de forma de eliberare, medicamentul este stocat timp de doi ani de la data fabricării sale. Desigur, acest lucru se aplică numai cazurilor în care au fost respectate pe deplin toate condițiile pentru depozitarea agentului antiparazitar.

Dacă informațiile despre data de producție sunt neclare sau lipsesc (sau nu pot fi citite din alte motive), medicamentul nu poate fi utilizat. Acest lucru este valabil mai ales pentru tablete.

Contraindicații

Desigur, medicamentul are și contraindicații. Este adevărat, nu sunt atât de mulți și nu se referă la toate categoriile de animale de companie:

 • Intoleranță individuală la componentele medicamentului, care este extrem de rară și nu apare la toate animalele de companie.
 • Nu administrați medicamentul animalelor cu vârsta sub cel puțin opt săptămâni. Ingredientele active ale medicamentului au un efect sistemic și, prin urmare, corpul unor astfel de animale de companie tinere ar putea să nu acționeze conform planului.
 • Este interzisă (din motivele menționate mai sus) utilizarea medicamentului pentru tratamentul câinilor a căror greutate corporală este mai mică de două kilograme.

Rețineți că sarcina și chiar hrănirea cățelușilor nu sunt considerate oficial o contraindicație, dar cu toate acestea, medicii veterinari experimentați recomandă să nu dea medicamentul în acest moment. În acest moment, este mai bine să te descurci cu puricii prin alte mijloace..

Efecte secundare

Ca și în cazul altor medicamente antiparazitare, reacțiile adverse sunt posibile, dar se dezvoltă mai des cu un supradozaj sever:

 • Letargie, apatie generală.
 • Scăderea apetitului.

Rețineți că toate aceste semne ar trebui să dispară spontan, în câteva ore. În caz contrar, este recomandat să contactați medicul veterinar. În plus, nu vă sfătuim să întrerupeți regimul de administrare a medicamentelor, deoarece în acest caz eficacitatea acestuia se deteriorează foarte mult..

Dacă, dintr-un anumit motiv, frecvența a fost încălcată, medicamentul este reluat în aceleași doze și cu aceeași frecvență..

În ceea ce privește efectele secundare cu utilizarea normală a produsului, în deplină conformitate cu instrucțiunile, acest lucru se întâmplă rar. Posibilă pierdere a poftei de mâncare pe termen scurt, creșterea salivației, diaree și, în situații rare, vărsături. Din nou, toate aceste semne ar trebui să dispară spontan în maxim cinci ore. În caz contrar, se recomandă apelarea unui medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bravecto pentru câini: instrucțiuni de utilizare