Alegerea poreclelor pentru câinii băieți

Adesea crescătorii de câini începători se gândesc la întrebarea: „cum poți numi câinele unui băiat?” Poreclele exotice devin repede plictisitoare, nu poți ține pasul cu cele la modă, dar cele obișnuite sunt deja obosite. Cum să fii?

Am colectat recomandări pentru alegerea poreclelor în acest articol..

Recomandări generale

Nu este suficient să veniți cu o poreclă care să vă placă dvs. și membrilor familiei, este necesar ca numele să se potrivească animalului de companie și el îl poate învăța rapid.

Recomandări pentru alegerea unei porecle pentru câinii băieți:

 • Numele ar trebui să fie ușor de recunoscut de câine, așa că folosiți un cuvânt cu una sau două silabe;
 • Cuvântul pentru o poreclă ar trebui să fie ușor de pronunțat cu intonații diferite (afectuoase, stricte etc.);
 • Alegeți un nume care suna diferit de comandă, pentru a nu deruta câinele (de exemplu, va fi dificil pentru un câine să distingă comanda „față” de porecla „farsă”);
 • Nu este necesar să numim un cățeluș un cuvânt jignitor pentru alții care degradează demnitatea unei persoane (Niger, Gad) sau ofensează sentimentele religioase ale oamenilor;
 • Nu utilizați cuvinte străine abuzive (Schwein) și partener.
Copil
Copil

Dacă nu știți cum să numiți un cățeluș de băiat, atunci puteți naviga prin:

 • culoare;
 • rasă;
 • caracter;
 • comportament;
 • nume generic (poate fi prescurtat);
 • reacțiile câinilor la o poreclă.

Pentru trimitere: Interesant este că, în opinia unui număr de manipulatori de câini, litera „r” din numele câinelui face porecla similară cu „limba câinelui”, astfel încât animalul nu percepe un astfel de cuvânt ca adresa unei persoane către el.

Când dați porecle animalelor, nu repetați greșelile obișnuite:

 • Numele lung (atâta timp cât spui „Francis, fu” sau „Angelbert, fu”, câinele tău va avea timp să muște);
 • O poreclă care îi face pe oameni să râdă. Treptat, câinele poate avea o asociație „râs-poreclă” și va alerga la orice persoană care râde;
 • Numele uman comun (Vanya, Vovka). Cățelușul nu va înțelege pe cine suni pe stradă: un vecin sau al lui.

După rasă

Acum există aproximativ cinci sute de rase în lume. Prin urmare, mulți crescători de câini, atunci când aleg porecle pentru câinii masculi, sunt ghidați de standardele sau istoricul de selecție al unei anumite rase..

Ciobănesc german
„Baroni” germani

De exemplu, ciobanii germani sunt apreciați pentru rezistența, inteligența și puterea lor. Pentru aceasta li se dau nume sonore: Șoim, Graf, Baron și altele. Husky - un cățeluș adorabil cu ochi albaștri din Siberia rece se va potrivi cu numele Buran, Valdai, Zador, Yarlik, Eugene și altele asemenea.

Poreclele pentru câinii de luptă ar trebui să reflecte calitățile câinilor pentru care această rasă este renumită, de exemplu: Yary, Yaropolk, Uragan. Aceste animale sunt războinici domestici, capabili să protejeze proprietarul, ajungând din urmă cu frica de infractor.

Având în vedere rădăcinile englezești, o ocupație obișnuită este vânătoarea, precum și trăsăturile de caracter: viteza, rezistența și devotamentul - puteți veni cu porecle interesante pentru câinii de vânătoare băieți. De exemplu, Largo, Taylor, Kevi, Iron și așa mai departe.

Câinii mici: teckelii, terrierii scotch, terrierii vulpilor - vânători de animale care trăiesc în vizuini, crescătorii de câini dau nume spectaculoase: Jazz, Pete, Theo, Nick. Un spaniel prietenos și frumos va iubi numele Eric, Yarin, Monk, Eyck, Michel, Sean.

Frumoasă poreclă nordică: Yuki, Bars, Cold, Storm merge bine cu un husky vioi. Basset Hound cu picioare scurte cu urechi căzute poate fi numit Randy, Pickwick, Zach, Bass, Otto.

Important! Dacă sunteți un vânător pasionat, atunci nu îi acordați câinelui o poreclă cu litera „i”. Această vocală nu poate fi strigată cu voce tare și un câine la vânătoare va trebui să strige, astfel încât să poată auzi la o distanță mare.

Collie
- Vrem nume scoțiene ...

Pentru băieții de rase mari: Alabai puternic, colie inteligent, St. Bernards devotat, păstori, Newfoundlands și alții, puteți alege o poreclă cu semnificația:

 • Aryslan (leu);
 • Matal (ghicitoare);
 • Tskheli (fierbinte);
 • Vagip (cadou);
 • Zar (aur);
 • Yarak (mușcă).

Poreclele pentru câinii băieților mici nu ar trebui asociate cu reprezentanții mari. De exemplu, Mukhtar, Rex, Beethoven. Pot fi amuzanți precum Moș Crăciun, Cercetaș, Romeo și așa mai departe..

Cele mai populare porecle

Interesant este că există o modă pentru numele câinilor. În secolele XVIII-XIX, a existat o înflorire a câinilor, așa că poreclele erau potrivite: sperietoare, mușcătură, jaf și altele asemenea. În secolul XX, câinii au început să fie numiți numele creaturilor și zeităților mitologice: Hercule, Zeus, Antey, Hermes, Olimp.

În anii postbelici, numele câinilor pentru băieți au început să glorifice calitățile războinicilor: Brave, Dina, Verny. De asemenea, au fost folosite nume formate din numele râurilor, așezărilor, munților, lacurilor: Baikal, Don, Everest, Amur. Era cosmonauticii a adus valul de proteine, butoane, Ryzhikov, Shooter.

În era perestroicii, a venit moda cuvintelor străine, așa că au apărut Blackie, Oranzhi, Smilies, Redi și alții..

Poreclele populare moderne sunt numele eroilor literari și ale persoanelor celebre, de exemplu, Wii, Roosevelt, Wandam, Buggy, Theodore, Sherlock.

Printre programatori, numele câinelui Unix sau Uni este popular.

portocale
portocale

Porecle frumoase pentru băieți

Mulți proprietari iau mult timp pentru a alege o poreclă pentru un câine. Și nu este o coincidență, deoarece numele câinelui reflectă gusturile proprietarului, spune despre gândurile, ideile, temperamentul său. Oamenii care iubesc armonia în toate vor ca numele câinelui să fie eufonic. Numele frumoase pentru câinii băieți pot fi găsite printre:

 • pietre (Opal, Diamond);
 • flori și plante (Bujor, Heather);
 • elemente și manifestările lor (Tunet, Zăpadă, Ceață);
 • personaje mitologice (Hades, Neptun);
 • doar cuvinte care suna bine.

Porecle grozave

Dacă doriți să vă numiți animalul de companie într-un mod original, atunci vă vor plăcea nume de câini atât de neobișnuite precum Marmot, iPhone, Banana, Whisky, Caise, Yeralash. Mai ales că astfel de nume și nume similare sunt potrivite pentru rasele decorative de câini..

Puteți crea singur porecle originale folosind următoarele metode:

 • aranjament (conectați părți din numele părinților);
 • calendar (căutați baza unei porecle după data nașterii, poate în această zi s-a născut cineva faimos, a avut loc un eveniment istoric sau se sărbătorește o sărbătoare);
 • asociativ (trebuie să vă imaginați cu cine sau cu ce este asociat animalul dvs. de companie);
 • cupare (pentru a tăia un nume comun al unei persoane într-o poreclă. De exemplu, Dima - Dim, Alexander - Xander, Lex).

Cu aromă națională

Unii proprietari de câini cred că câinele va avea mai mult succes dacă îi dai o poreclă cu aromă națională. Poreclele rusești pentru câinii băieți sunt variate și potrivite pentru orice personaj.

Ciobanesc sud-rus
Trei bolatiri

Tipul rasei

Poreclă

câini

Skif, Karat, Smeyan

păstor

Agate, Zenith, Buran

mic

Shura, Umbrella, Kid

călăreț

Beloyar, Izbor, Lut

luptă

Tiger, Whirlwind, Ratibor

mongrii

Bobik, prietene

Numele german și austriac sunt populare pentru câinii de pază și rasele mari (Blitz, Jurg, Stefan, Dimo, Frank, Dieter, Hans și alții). Numele franceze (Neuville, Armani, Dandy, Alain, Jacques) sau italiene (Bambino, Gucci) sunt potrivite pentru animalele de companie vesele, vesele. Nu mai puțin populare sunt numele câinilor americani (Buddy, Baxter, Hudson, Ben, Rocky) și englezi (Blizzard, Bentley, Green, Rigby, Colin, Chelsea).

Concluzie

Porecle interesante pentru câini pot fi cool, frumoase, cu o aromă sau sens național - puteți alege oricare. Dar catelul nu va fi fericit dacă nu îi acordați suficientă atenție și grijă. Amintiți-vă cuvintele micului prinț Exupery: „Suntem responsabili pentru cei pe care i-am îmblânzit”..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea poreclelor pentru câinii băieți