Guler de protecție pentru câini: faceți-o singur

Se întâmplă ca animalele noastre de companie să aibă nevoie de o intervenție chirurgicală sau pe corp ca urmare a unei lupte, există răni care nu pot fi linsă în niciun fel sau o mulțime de situații diferite. Un guler de protecție ajută câinele să fie tratat corect. Pentru a nu-l cumpăra, puteți face un lucru atât de util cu propriile mâini. Articolul nostru este doar despre asta..

Animalelor de companie nu le place întotdeauna îngrijirea clinică, așa că pentru a limita numărul de vizite la medic, proprietarii achiziționează gulere care împiedică câinii să atingă rana. Rănile se vindecă rapid, iar riscul de otrăvire a câinilor cu medicamente externe care tratează pielea este redus.

Gulerul pentru câini este un con cu un vârf tăiat. Pentru fabricarea sa se utilizează diverse materiale: plastic, nailon, carton etc. Un alt plus al acestui lucru este că nu interferează cu mâncarea animalului. Dacă obișnuiești un patruped cu un astfel de „guler”, atunci cu utilizarea acestuia nu vor exista deloc probleme. Animalul de companie îl va percepe ca pe un lucru familiar și nu va deveni nervos.

O facem noi înșine

Un guler de protecție pentru câini poate fi realizat cu propriile mâini și în diferite dimensiuni, în funcție de rasa câinelui, începând cu cel mai mic (pentru chihuahua) și terminând cu voluminos (pentru păstori și buldogi). Alegerea materialelor pentru acest caz este nelimitată, așa că verificați diverse articole din casa dvs. care vă pot fi utile. Așa că folosesc găleți din plastic moale, raze X, cutii, carton, fețe de masă groase pentru masă, în general, tot ceea ce este vizibil pentru ochi. Pentru câinii mici, este mai bine să folosiți material mai moale, iar pentru cei mari este mai dens, astfel încât să nu ajungă la rană, mai ales că nu va fi dificil să o faceți singur..

Materiale și instrumente

Pentru guler veți avea nevoie de:

 • plastic sau carton (sau orice alt material pe care îl aveți);
 • foarfece;
 • bandă sau capsator;
 • material moale sau gulerul câinelui tău.

Instrucțiuni pas cu pas

Gulerul nu durează foarte mult.

Asa de:

 1. Măsurăm diametrul gâtului animalului de companie. Acesta va fi punctul de plecare pentru desenarea ulterioară..
 2. Desenați un cerc pe materialul ales de dvs., a cărui rază ar trebui să fie puțin mai mare decât gâtul câinelui. Pentru un desen corect, este mai bine să folosiți o busolă, dar dacă nu există așa ceva în casă, puteți lua o placă obișnuită, care va fi mai mare decât diametrul gâtului.
 3. Desenați cercul exterior. Distanța de la cercul interior la cel exterior trebuie să fie cu 5 centimetri mai mică decât lungimea feței câinelui. Aceasta va oferi o imagine de ansamblu confortabilă și nu va provoca disconfort..
 4. Decupați cercul exterior, apoi faceți o incizie spre centru, astfel încât cercul interior să poată fi tăiat.
 5. Fixăm părțile laterale ale gulerului cu bandă sau o capsator, suprapunându-le ușor una peste alta. Acesta este modul în care ar trebui să obțineți un con tăiat.
 6. Apoi, ar trebui să încercați mai întâi gulerul pentru câinele dvs., astfel încât totul să fie confortabil.
 7. Efectuăm tăieturi verticale scurte de-a lungul marginii găurii din mijloc..
 8. Punem janta pe gulerul vechi și, după ce am înfășurat aceste tăieturi, fixăm întreaga structură împreună cu o capsator sau o bandă.
 9. Este imperativ să vă asigurați că nu există colțuri și suprafețe ascuțite, altfel câinele se poate răni.
 10. Două degete ar trebui să se încadreze între guler și gât, astfel încât animalul de companie să poată purta confortabil.
 11. Dacă nu aveți un guler potrivit pentru acest atașament, puteți folosi o varietate de hamuri și țesături..
 12. Dacă vă gândiți să creați un guler de carton cu propriile mâini, atunci cel mai probabil nu va fi durabil. Cu toate acestea, îl puteți îmbunătăți și înfășurând bandă pe întreaga suprafață, astfel încât saliva și apa să nu o înmoaie..

Videoclip „Guler de câine”

Acest scurt videoclip demonstrează un guler de carton de casă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Guler de protecție pentru câini: faceți-o singur