Ulcer la un câine: simptome, fotografii și videoclipuri ale tratamentului

Un abces, abces, abces este o leziune locală a pielii sau a țesuturilor interne, însoțită de formarea de puroi. Fiecare crescător responsabil, de-a lungul timpului, devine antrenor, nutriționist și medic veterinar, toate într-un singur. Luptele, luptele, rănile sunt un eveniment frecvent și destul de frecvent care trece fără nicio consecință specială. Dar ce să faci dacă observi abcese pe corpul, fața, coada, labele câinelui? În primul rând, nu intrați în panică și, în al doilea rând, determinați gradul de înfrângere și întocmiți un plan de acțiune.

Tipuri de abcese la câini, simptome, cauze

Orice abces, este o inflamație care necesită terapie sau tratament de susținere. La recomandarea manipulatorilor de câini și regulile de păstrare a animalelor de companie, câinele trebuie examinat de proprietar după fiecare plimbare, pentru căpușe, răni, mușcături. Cele mai frecvente cauze ale supurației sunt rănile suferite într-o luptă. Luptând, animalele își folosesc toată puterea și „arsenalul” - gheare și dinți.

Ghearele câinilor nu au o ascuțeală ca cele ale pisicilor, cu toate acestea, în ciocnirile grave, când unul dintre adversari îl bate pe celălalt la pământ, câinele de jos începe să lovească burtica și corpul adversarului cu picioarele din spate. Zgârieturile, cel mai adesea puțin adânci, dar ghearele în contact constant cu solul sunt literalmente pline de germeni și bacterii. Dacă imunitatea câinelui este slăbită, se pot forma focare de inflamație și ulcere la câine pe burtă, piept, axile, inghină.

Mușcăturile, în special puncțiile canine, sunt răni mai periculoase. În afară de deteriorarea evidentă, puncțiile unice nu sunt însoțite de sângerări severe. Bacteriile sunt scoase din rană cu sângele, iar când rana se vindecă după sângerări minore, o cavitate plină de salivă, germeni și sânge rămâne în corp. La un câine sănătos și puternic, sistemul imunitar distruge infecția în 2-3 ore, dacă animalul este slăbit sau rănit grav, începe procesul de inflamație.

În perioada de înflorire a ierburilor și plantelor, o plimbare se poate încheia cu o vătămare imperceptibilă. Alergând pe iarbă, câinele poate obține o așchie din spikelet (ustyug). Ustyugs au un capăt ascuțit și intră complet sub piele. Imunitatea încearcă să respingă proteinele străine, dar organismul nu are cum să se curețe. Zona afectată devine foarte inflamată, cel mai adesea se formează abcese grave la câine pe labele, părțile laterale, între degete. Inflamația este atât de agresivă încât câinele se poate opri din mers, poate refuza să mănânce și să sufere de febră. În prima etapă, focalizarea arată ca un abces de mărimea unui bob de mazăre, dar crește în mod activ în dimensiune.

Important! Nu încercați să vindecați sau să îndepărtați singur așchia, decât dacă aveți experiență. Nu apăsați pe abces și duceți animalul la medicul veterinar cât mai curând posibil. În faza inițială, problema este rezolvată operativ sub anestezie locală, în cazuri avansate, putem vorbi despre excizia neoplasmelor - o operație cu drepturi depline.

Dacă câinele prezintă abcese în zona inghinală, fenomenul este cel mai probabil asociat cu alergii, în special la pui. Înfrângerea este similară cu căldura înțepătoare, dar cu „capete” purulente. O cauză foarte rară, dar posibilă, a unei erupții purulente în zona inghinală este o formă a pielii ciuma. Animalele nevaccinate, în principal puii, suferă.

Pe baza tabloului clinic, abcesele sunt împărțite în funcție de:

  • Ratele bolilor: fierbinte (rapidă) și rece (cronică).
  • Gradele de deteriorare: profunde și superficiale.
  • Calitatea infecției: benignă și malignă.

Abcesele maligne fără tratament se dezvoltă în flegmon - deversarea de puroi în țesuturile înconjurătoare. Înfrângerea încetează să mai aibă limite clare, poate intra adânc în corp și afectează organele. Majoritatea leucocitelor din exudat (puroi) sunt moarte, deci un miros neplăcut poate emana din rană sau scurgerea poate căpăta o culoare anormală - verde, negru, maro.

Diagnostic - detectarea unui abces

Ulcerele sunt inflamații pe piele, deci numai două metode sunt utilizate în diagnostic - examinarea și testarea sângelui (creșterea numărului de leucocite și VSH). O examinare externă trebuie efectuată zilnic, pielea nu trebuie să aibă:

  • Sigilii, pete roșii, zgârieturi.
  • Papule - o zonă umflată a pielii de formă rotundă, uneori cu un „ax”.
  • Punctele negre pe față, abdomen, toată pielea expusă, crupă, în jurul anusului. Acnee - acestea sunt porii înfundați cu sebum și murdărie, într-un stadiu incipient, tratamentul se limitează la curățarea porilor și selectarea unei îngrijiri speciale.
  • Formațiuni nodulare sau „mazăre” mobile sub piele pe burtă, pliuri axilare, inghinale.

Dacă găsiți un abces pe pielea animalului de companie, pentru a înțelege algoritmul acțiunilor, trebuie să evaluați gradul de deteriorare.

  • Zona inflamată are o formă rotundă, nu există erupții cutanate în masă, nu există exsudat verde, câinele are dureri moderate, rana nu emite un miros înțepător, puroiul are o structură groasă, de culoare albă sau gălbuie - poate fi tratat acasă.
  • Abcesul este situat adânc sub piele, un miros puternic emană din rană sau corpul câinelui, câinele șchiopătând, reticent în a se ridica, refuză să mănânce băutură, febră sau apatie severă, deversare verde - contactați medicul veterinar fără întârziere.

Tratamentul abceselor la un câine acasă

Veți avea nevoie de: unguent Vishnevsky, ihtiol, infuzii alcoolice încălzitoare, novocaină, seringi, mănuși, tăieturi de tifon, bureți de bumbac, tencuială, bandaj pentru pansament, plasă medicală, Chlorfilipt, soluție de înmuiere pentru pansament.

Ai grija! Un abces nu trebuie încălzit dacă cauza sa principală este patologia. Încălzirea ajută la accelerarea procesului de rănire a rănilor dacă infecția este adusă din exterior și supurația se află la suprafața pielii.

Aplicați bandaje de unguent cu ihtiol sau Vishnevsky până când pielea devine mai subțire. Vizual, ar trebui să vedeți puroi sub piele. Pansamentul se schimbă de 5-6 ori pe zi și este bine fixat. După deschiderea plăgii (se poate întâmpla în mod arbitrar), urmăriți marginile lacrimii, acestea nu trebuie să se strângă până când plaga nu este complet curățată. Evaluează starea și starea de spirit a animalului, clătește rana cât mai des posibil și continuă să aplici unguentul. Dacă se formează o crustă, înmuiați-o și îndepărtați-o. Bandajul este îndepărtat atunci când ior pur se scurge din rană, fără niciun amestec de sânge sau alte incluziuni.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ulcer la un câine: simptome, fotografii și videoclipuri ale tratamentului