Wakderm pentru câini

Vakderm este un vaccin eficient împotriva dermatofitozei. Conceput pentru prevenirea lichenului și a altor boli fungice la pui și adulți. Poate fi utilizat și pentru tratament dacă infestarea cu spori se află în perioada de incubație. Medicamentul este considerat sigur, dar este încă necesar să studiați instrucțiunile Vakderma înainte de a administra un vaccin unui câine.

Vaccin Vakderm

Vaccinul constă din sporii mai multor tipuri de dermatofiți, inclusiv microsporia și trichofitoza. Sunt cultivate artificial pe un mediu nutritiv. Formalin 0,3% este utilizat ca inactivator. Medicamentul este sigur pentru animale atunci când este utilizat corect. Oferă imunitate la bolile fungice timp de un an.

Vaccinul este produs în două tipuri - lichid gata preparat pentru injecție și pulbere, care trebuie dizolvat înainte de vaccinare. În exterior, lichidul este omogen și are o culoare maro deschis. Cel mai adesea, medicamentul este ambalat în flacoane de 1 ml (doză unică), sigilate cu dopuri de cauciuc și închise cu capace de aluminiu pentru etanșeitate completă. Există, de asemenea, o altă formă de ambalare - fiole sigilate din sticlă. Volumul fiolelor este, de asemenea, de 1 ml.

Preparatul sub formă de pulbere uscată este ambalat în flacoane de sticlă, care sunt sigilate cu dopuri de cauciuc și acoperite cu folie de aluminiu. Se diluează cu soluție salină sau apă pentru injectare înainte de injectare..

Indicații de utilizare

Medicamentul este destinat vaccinării. Indicațiile de utilizare sunt prevenirea infecției:

 • microsporia;
 • trichofitoza.

În scopuri medicinale, medicamentul este utilizat numai în cazurile în care boala se află în stadiul de incubație. De obicei, manifestările externe ale infecției fungice nu sunt observate, dar după injectarea Vakderma, apar focare micotice, care în cele din urmă încep să se dezlipească, iar pielea și părul sunt restabilite după vaccinarea repetată.

Leziuni fungice ale pielii

Medicamentul formează imunitate după 25-30 de zile și durează un an. Din acest motiv, vaccinarea împotriva zosterului cu vaccinul Vakderm trebuie efectuată anual. Dacă nu respectați programul de imunizare recomandat (nu administrați medicamentul în timp util), eficacitatea acestuia poate scădea..

Instructiuni de folosire

Conform instrucțiunilor de utilizare, Vakderm pentru câini trebuie utilizat în următoarele doze:

 1. Pentru puii și câinii care cântăresc mai puțin de 5 kg, o doză unică este de 0,5 ml (jumătate din doza farmaciei).
 2. Animalelor de peste 5 kg trebuie injectate câte 1 ml de medicament la un moment dat.

Vaccinarea se face prin injectarea dublă a medicamentului în coapsă. Ar trebui să existe un interval de 10-14 zile între prima și a doua injecție, a doua injecție fiind plasată în cealaltă coapsă. Dacă, după imunizare, s-a dovedit că animalul se află în perioada de incubație (acest lucru va fi demonstrat de focarele emergente ale bolilor fungice), vaccinarea se repetă în același interval, adică, ca urmare, câinelui i se administrează 4 injecții la fiecare 2 săptămâni.

Injectarea coapsei unui câine

Puii pot fi vaccinați cu medicamentul de la vârsta de 2 luni. Înainte de injecție, este necesar un consult medical.

Când vaccinați cu Vakderm, trebuie să urmați o serie de recomandări simple:

 1. Cu 10 zile înainte de prima injecție, se efectuează deparazitare. Pentru aceasta, animalului de companie i se administrează o singură dată un medicament antihelmintic..
 2. Injecțiile sunt administrate intramuscular în spatele coapselor. Prima injecție se face într-o coapsă, iar a doua (după 2 săptămâni) în cealaltă.
 3. Atunci când efectuați vaccinarea, este necesar să respectați regulile de asepsie și antisepsie.
 4. Locul injectării trebuie șters cu alcool.
 5. Pentru injecții, trebuie să utilizați seringi de unică folosință sau ace sterile (sterilizate prin fierbere lungă).
 6. Când se imunizează mai multe animale, trebuie să se ia o seringă sau un ac nou pentru fiecare animal de companie.
 7. Dacă medicamentul este sub formă de pulbere, se diluează cu 1 ml de apă pentru injecție sau soluție salină. Medicamentul este administrat numai după dizolvarea completă a pulberii.
 8. Revaccinarea trebuie efectuată anual. De asemenea, se administrează două injecții cu un interval de 10-14 zile..
 9. Înainte de injecții, câinele trebuie examinat de un medic pentru eventuale boli, inclusiv cele care se desfășoară într-o formă latentă.
 10. Temperatura vaccinului trebuie să fie aceeași cu temperatura corpului.
 11. Dacă se găsesc semne de lichen, este necesar să se proceseze gunoiul și habitatele animalului.

Perioada anului pentru vaccinare nu contează, deși experții observă că focarele de boli fungice apar în perioada de toamnă-iarnă. Faptul este că umiditatea ridicată și temperaturile scăzute sunt condiții ideale pentru dezvoltarea și reproducerea sporilor, dar căldura verii și lumina ultravioletă sunt distructive pentru ei..

Injecțiile cu Vakderma nu trebuie efectuate în timpul tratamentului cu medicamente care suprimă imunitatea.

Contraindicații și efecte secundare

Vaccinul lichen Vakderm nu trebuie administrat câinilor în astfel de cazuri:

 • în timpul sarcinii;
 • vârsta de până la 2 luni;
 • cu boli infecțioase;
 • cu boli cronice care reduc imunitatea;
 • la temperaturi ridicate.

În prezența bolilor cronice sau infecțioase, este necesar să se efectueze mai întâi tratamentul și numai apoi vaccinarea. Doar câinii sănătoși pot fi vaccinați.

Câinele își ascunde botul

La unii câini, se observă o reacție locală, care se manifestă prin apariția unei durități la locul injectării. Mai mulți factori îl pot provoca:

 • folosind un vaccin pentru răceală;
 • seringă nesterilă;
 • lipsa tratamentului locului de injectare cu alcool;
 • sensibilitate crescută a animalului.

În cazuri rare, sigiliul curge într-un abces. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să efectuați următoarele acțiuni:

 1. Ungeți locul sigiliului și pielea din jur cu iod.
 2. Păstrați-vă câinele odihnit câteva zile, evitând stresul..
 3. În caz de inflamație, medicul poate prescrie medicamente antiinflamatoare, dar nu ar trebui să le utilizați fără recomandarea unui specialist.

După 3-5 zile, sigiliul se va desprinde.

Precauții și reguli de depozitare

Produsul ambalat poate fi depozitat timp de 1 an, dar supus unor reguli simple:

 1. Temperatura trebuie să fie între 2 și 10 ° C. Frigider ideal.
 2. Nu ar trebui să existe umiditate ridicată în locul de depozitare.
 3. Evitați razele solare dăunătoare.
 4. Preveniți contactul medicamentului cu copii și animale.
 5. Respectați limitele de temperatură în timpul transportului.
 6. Dacă, după deschiderea flaconului, medicamentul nu a fost utilizat timp de o jumătate de oră, acesta trebuie eliminat.

Dacă data de expirare a expirat, ambalajul flaconului este rupt sau nu există etichetă pe acesta, este interzisă utilizarea medicamentului. Medicamentul trebuie eliminat dacă în lichid apar sedimente, mucegai sau turbiditate.

Minciunile câinilor

Vakderm este considerat un medicament sigur, dar este necesar să urmați reguli simple pentru lucrul cu medicamente veterinare. Când administrați vaccinul, utilizați echipament de protecție și îmbrăcăminte specială, apoi spălați-vă bine mâinile cu săpun și apă curentă. Dacă medicamentul ajunge pe piele sau pe membranele mucoase, este necesar să clătiți zona cu apă.

Preț

Medicamentul este de obicei cumpărat nu în pachete, ci pe bucată (o sticlă - o doză). Prețul Vakderma pentru câini variază de la 100 la 120 de ruble pentru o fiolă sau sticlă, în funcție de regiune și farmacie.

Recenzii proprietarului

Larisa, proprietarul Cocker Spanielului englez:

„După ce am vizitat expoziția, am primit licheni. Veterinarul a prescris un tratament și apoi a recomandat utilizarea Vakderm pentru prevenire. De doi ani acum vaccinăm cu acest medicament în fiecare an. Nu s-au găsit efecte secundare. Medicamentul este considerat a fi eficient, deoarece nu a trebuit să ne întâlnim niciodată cu zona zoster ”.

Taya, amanta poochului:

„Când câinele nostru de curte a născut un singur cățeluș, am decis să-l păstrăm pentru noi. Când bebelușul avea două luni, pisicile aduceau licheni acasă și infectau câinele. Am fost la veterinar. Medicul a prescris vaccinul Vakderma. Pisicile au luat bine injecțiile, dar câinele s-a simțit rău. Văzând acest lucru, ne-am dus din nou la medic, a spus că trebuie să bem antihelmintic, dar două zile mai târziu cățelușul a murit. Pisicile și-au revenit repede. Nu pot spune lucruri rele despre medicament, pentru că cred că un medic incompetent este de vină pentru cele întâmplate "..

Recenzii ale medicilor veterinari

Tamil, medic veterinar:

„Am auzit o mulțime de recenzii negative despre Vakderma, că toate consecințele negative apar doar din utilizarea necorespunzătoare. Medicamentul este destinat prevenirii bolilor. Nu se recomandă utilizarea pentru tratament, deoarece starea animalului se poate deteriora foarte mult. O altă regulă importantă pentru utilizarea Vakderm este deparazitarea obligatorie ".

Alexander, medic veterinar cu 5 ani de experiență:

„Scopul principal al vaccinului Vakderm este de a preveni bolile fungice. Recomand clienților să se vaccineze anual pentru a preveni lichenul, care este periculos atât pentru animale, cât și pentru oameni. Este important să se vaccineze în timp util și în dozele indicate de producător, altfel nu va aduce rezultatul dorit și nu va oferi protecție împotriva disputelor ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Wakderm pentru câini