Dexafort pentru câini

Dexafort este un medicament antiinflamator hormonal. Medicamentul, care aparține tipului de glucocorticosteroizi, a fost dezvoltat de compania olandeză Intervet, dar acum este utilizat cu succes de medicii veterinari din întreaga lume. Deoarece Dexafort are contraindicații, înainte de a-l utiliza pentru tratarea câinilor, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare..

Doi câini

Eliminarea proceselor inflamatorii este asigurată de două substanțe active:

 • fenilpropionat de dexametazona (1 ml de medicament conține 2,67 mg din această substanță);
 • fosfat de sodiu de dexametazona (conținutul său este de 1,32 mg în 1 ml).

Acțiunea ingredientelor active este similară, dar diferența constă în faptul că fosfatul de sodiu dexametazonă este absorbit rapid și începe imediat să acționeze, dar fenilpropionatul de dexametazonă este absorbit încet. Ca urmare, medicamentul începe să funcționeze imediat, dar are un efect pe termen lung..

Soluția injectabilă conține, de asemenea, componente suplimentare care îndeplinesc doar o funcție auxiliară..

Dexafort poate fi depozitat timp de 3 ani de la data producției, dar sub rezerva unor reguli simple:

 1. Temperatura aerului trebuie să fie între 15 și 25˚C.
 2. A se păstra departe de razele UV directe.
 3. Medicamentul nu poate fi aproape de alimente sau furaje.
 4. Copiii și animalele nu trebuie să aibă acces la acesta.

Dexafort pentru câini

Important! După deschiderea flaconului, puteți utiliza soluția numai în termen de 28 de zile. După ce medicamentul trebuie eliminat.

Proprietăți și principiu de funcționare

Principiul de acțiune al Dexafort se bazează pe faptul că ingredientul său activ este un analog sintetic al cortizolului. Hormonul glucocorticosteroid din corpul animalelor este produs de cortexul suprarenal. O caracteristică a acestui hormon este capacitatea de a bloca producția de substanțe care sunt implicate în procesele inflamatorii. În plus, medicamentul stimulează sinteza substanțelor care au un efect decongestionant..

Proprietățile farmacologice includ următoarele:

 • are efect antialergenic;
 • ameliorează inflamația;
 • elimină edemul;
 • îmbunătățește imunitatea celulară;
 • are un efect desensibilizant, adică reduce sensibilitatea organismului la factori iritanți.

La administrarea medicamentului, capacitatea membranelor celulare de a rezista la deteriorare crește, datorită căreia se obține un efect anti-șoc și antitoxic. În plus, permeabilitatea vasculară scade, celulele hepatice sunt activate, care metabolizează toxinele și substanțele dăunătoare și contribuie la eliminarea lor din organism.

La doar o oră după injectare, concentrația componentelor active din sânge atinge valoarea maximă. Efectul medicamentului durează o perioadă lungă - de la 30 la 96 de ore. Depinde de masa animalului, de caracteristicile organismului, de patologiile existente. Componentele medicamentului sunt excretate prin rinichi și ficat..

Dexafort se referă la substanțele moderat periculoase, dar este interzisă utilizarea acestuia fără prescripția medicului..

Cât și de unde să cumpăr

Prețul Dexafort este destul de ridicat. O sticlă de 50 ml costă aproximativ 950 de ruble, deși costul poate varia în sus sau în jos în diferite farmacii. Puteți cumpăra medicamentul la cea mai apropiată farmacie veterinară. Locuitorii din orașele mici se pot confrunta cu problema lipsei drogului. În acest caz, puteți efectua o achiziție pe Internet, cel mai important, utilizați serviciile magazinelor și farmaciilor de încredere..

Indicații de utilizare

Medicamentul este utilizat pentru a elimina procesele inflamatorii cauzate de reacții alergice sau boli autoimune. Conform instrucțiunilor, Dexafort pentru câini este prescris pentru următoarele patologii:

 • cu dermatită alergică;
 • cu astm bronșic;
 • cu boli articulare;
 • cu mastită acută;
 • cu eczeme.

De asemenea, medicamentul poate fi utilizat pentru tratarea edemului post-traumatic..

Instructiuni de folosire

Injecțiile se fac subcutanat sau intramuscular în mușchiul de pe coapsă. Acesta este cel mai mare mușchi, deci este ușor de lovit. Injecțiile se fac subcutanat la greabăn sau în cutele de sub genunchi, prima opțiune fiind preferabilă. Pentru a injecta în greaban, trebuie să trageți pielea cu o mână, iar cu a doua străpungeți pliul cu un ac de seringă și să injectați încet soluția medicamentoasă.

Dexafort se injectează la câini o dată la o doză de 0,5-1 ml, în funcție de greutatea lor. În caz de boală severă, injecția se repetă după 7 zile. O a doua injecție este posibilă numai după ce animalul a fost examinat de un medic..

Examinare veterinară a câinelui

Instrucțiuni Speciale

Dacă inflamația este complicată de o infecție bacteriană, Dexafort este utilizat împreună cu antibiotice..

Pentru a accelera debutul efectului terapeutic în șocul anafilactic, medicamentul este utilizat împreună cu medicamente antialergenice. În unele cazuri, este necesară și utilizarea adrenalinei.

O seringă de insulină cu un ac fin poate fi utilizată pentru a reduce durerea. Când se face o injecție intramusculară, trebuie să conduceți acul în mușchi aproximativ 1,5 cm. Cu o penetrare mai profundă, puteți atinge osul.

Înainte de a trage soluția în seringă, asigurați-vă că agitați sticla. Dacă vă este frică să faceți injecții animalului dvs. de companie, încredințați acest lucru personalului clinicii veterinare..

Contraindicații și restricții

Utilizarea Dexafort pentru câini este imposibilă în prezența următoarelor patologii:

 • osteoporoză;
 • infecții virale;
 • hiperadrenocorticism;
 • Diabet;
 • boli fungice;
 • insuficienta cardiaca;
 • ulcer stomacal sau 12 ulcer duodenal;
 • ulcer corneean;
 • boală de rinichi.

În stadiile incipiente ale sarcinii, medicamentul este utilizat numai dacă este absolut necesar, deoarece există un risc ridicat ca acesta să provoace anomalii fetale. Medicamentul este contraindicat la sfârșitul sarcinii, deoarece poate provoca naștere prematură sau avort spontan.

Câinele se întinde pe saltea

Important! Nu utilizați Dexafort cu vaccinuri, deoarece are un efect imunosupresor.

Medicamentul poate reduce eficacitatea anumitor medicamente, prin urmare, ar trebui să fie prescris exclusiv de către un medic. Nu vă auto-medicați decât dacă aveți o educație veterinară!

Efecte secundare

Utilizarea medicamentului poate provoca următoarele reacții adverse:

 • sete intensă;
 • consum excesiv de alimente;
 • creșterea producției de urină.

Dacă se respectă dozele și recomandările de utilizare, medicamentul provoacă rareori efecte secundare. Cu utilizare prelungită sau supradozaj, se poate dezvolta sindromul Cushing (hiperadrenocorticism), care se manifestă datorită unui nivel crescut de corticosteroizi. În acest caz, animalul dezvoltă următoarele simptome:

 • pierdere în greutate;
 • somnolenţă;
 • osteoporoză;
 • slabiciune musculara;
 • urinare crescută;
 • incontinenta urinara;
 • apetit crescut;
 • chelie simetrică etc..

Dacă găsiți aceste simptome, ar trebui să solicitați ajutorul unui medic..

Magazin de animale

Recenzii proprietarului

Tatiana, proprietara Fox Terrierului de 12 ani:

„În ciuda vârstei sale, câinele nostru rămâne activ și vesel. Doar asta s-a întâmplat - a început să mâncărească rău, să mănânce la sânge. Pe spate, aproape complet dezbrăcată de blană. După o examinare completă, sa dovedit că mâncărimea a provocat un dezechilibru hormonal. Veterinarul a prescris Dexafort. După prima injecție, câinele s-a liniștit, a oprit mâncărimea și a început să doarmă noaptea. Acum folosim medicamentul o dată pe săptămână pentru a exclude re-dezvoltarea patologiei, dar Rick tolerează bine injecțiile, nu există efecte secundare ".

Maria, proprietara Buldogului francez:

„Câinele meu are hipersensibilitate. Lista factorilor care pot provoca alergii este destul de mare și este foarte dificil să vă păstrați câinele în siguranță de toată lumea. Mâncărimea a fost adesea însoțită de alopecie și eczeme. Am încercat diferite metode, dar niciun rezultat. Medicul a recomandat Dexafort. Și, deși câinele nu a vrut să injecteze hormoni, ulterior nu a trebuit să regret decizia. Simptomele au fost oprite rapid și, după un ciclu de trei injecții, părul a început să crească din nou. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Elizaveta, medic veterinar cu 15 ani de experiență:

„În practica mea, folosesc diferite medicamente, dar așa-numitele medicamente de urgență trebuie să fie întotdeauna disponibile. Pot include Dexafort printre acestea. Este practic indispensabil pentru reacțiile alergice, care sunt însoțite de mâncărime severă și alte simptome neplăcute. Ajută la eliminarea rapidă a manifestărilor patologiei ".

Pavel, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„În caz de reacții alergice severe, Dexafort este o adevărată salvare pentru animale. Mâncărimea și alte simptome dispar în decurs de o oră după injectare. Și, deși producătorul avertizează asupra posibilelor efecte secundare, animalele de companie o tolerează de obicei bine. Cred că singurul dezavantaj este sticlele de 50 ml. Proprietarii de câini trebuie adesea să plătească suspendarea, care apoi trebuie eliminată din cauza datei de expirare. ".

Cum să faceți câinelui o injecție intramusculară: video

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dexafort pentru câini