"Calm, numai calm": sedative pentru câini

Un câine este o ființă vie, ceea ce înseamnă că tinde să experimenteze periodic stres. Sarcina unui bun proprietar în acest caz este de a oferi animalului său de companie tot ceea ce este necesar, astfel încât stresul în viitor să nu afecteze sistemul nervos al animalului. Puteți afla ce sunt sedativele pentru câini și informații de bază despre ele aici.

Indiferent de tipul lor, sedativele sunt împărțite în următoarele grupe:

 1. Benzodiazepine. De obicei, aceste medicamente antistres sunt de scurtă durată. Sunt folosite de oameni pentru a calma frica unui animal de companie sau într-un moment în care animalul este anxios. Proprietarului nu i se recomandă să utilizeze medicamente din acest grup de medicamente la discreția sa și pentru o lungă perioadă de timp.
 2. Tranchilizante non-benzodiazepinice. Astfel de medicamente sunt utilizate ca medicamente antifobice, adică sunt destinate combaterii diferitelor fobii ale animalului..
 3. Antidepresive triciclice. Utilizarea unor astfel de medicamente anti-stres este utilă și pentru anumite fobii. În plus, antidepresivele similare sunt, de asemenea, atribuite agresiunii puternice a animalului față de alte animale de companie sau oameni..
 4. Opriți stresul pentru recaptarea serotoninei. Acest medicament poate fi clasificat ca un antidepresiv foarte puternic..
 5. Droguri generale. De regulă, acestea sunt utilizate în medicina veterinară, adică în timpul diferitelor operații sau alte proceduri medicale..

În orice caz, utilizarea medicamentelor stop-stress de la unul dintre grupuri înseamnă adesea un risc pentru sănătatea animalului. Desigur, una sau mai multe ori de utilizare nu vor aduce beneficii câinelui, dar uneori producătorii adaugă substanțe dependente la medicamentele lor. Desigur, în acest caz, nimeni nu se gândește la sănătatea animalului, prin urmare, înainte de a cumpăra orice medicament, în orice caz, ar trebui să consultați un specialist.

Medicamente pentru tratarea anxietății la câini

În continuare, vom arunca o privire asupra tuturor tipurilor de medicamente stop-stress pentru a calma la rândul animalelor de companie.

Preparate din plante

 1. Primul remediu pe bază de plante pentru câini și cățele este Phitex, destinat utilizării în caz de alergii sau tensiune arterială scăzută. Conform recenziilor proprietarilor, acest medicament ajută să facă față perfect alergiilor nu numai la rasele mici, ci și la persoanele destul de mari. În ceea ce privește utilizarea, va fi suficient să oferiți Fitex animalului dvs. de companie de trei ori pe zi, la o rată de 1 picătură pe 1 kilogram din greutatea câinelui. Recomandat a fi consumat pe stomacul gol.
 2. Pisica Baiyun. Adesea, proprietarii de animale de companie care nu știu cum să-și liniștească câinele nu acordă atenție acestui medicament anti-stres. Deși, în ciuda numelui său, este minunat nu numai pentru pisici, ci și pentru câini. Poate fi utilizat numai de animalele de companie care au împlinit vârsta de un an. Produs de producător atât sub formă de decoct, cât și sub formă de tablete. De regulă, perioada de utilizare nu trebuie să fie mai mică de o săptămână. De fapt, utilizarea sa nu poate fi întotdeauna eficientă, deoarece producătorul nu ia în considerare greutatea animalului la dozare.
 3. Dbd Relax Plus. Aceste tablete medicinale conțin extracte de plante calmante. Nu se poate spune încă nimic rău despre acest medicament, dar este vândut cu succes în farmacii. În ceea ce privește doza, 1 comprimat la 10 kg de câine ar trebui să fie suficient. Trebuie să îi dați medicamentului animalului de companie de 2-3 ori pe zi..
 4. Esență de flori de echilibrare a hormonilor. Acest medicament este disponibil numai în picături. De regulă, astfel de picături sunt prescrise de medicii veterinari în caz de modificări hormonale la animalul de companie, adică în timpul estului, perioada de act sexual sau cu o sarcină falsă. În aceste cazuri, medicamentul este unul dintre cele mai eficiente - șapte picături pentru un câine de orice greutate - chiar și rase mici, chiar mari.

Feromoni

 1. Primul medicament din grupul de feromoni este Adaptil. Poate fi achiziționat în farmacii în două forme - un difuzor electric sau un spray. Dacă utilizați un difuzor, acesta ar trebui să funcționeze constant, de obicei durează cel puțin o lună de utilizare constantă. În cazul unui spray, utilizarea acestuia va fi mai relevantă pentru transportul unui animal sau în timpul vizitei unui medic sau, de exemplu, la un spectacol de animale. Apropo, un astfel de medicament fabricat în Franța nu are niciun efect asupra testelor de diagnostic..
 2. Ajutor câine. Acest medicament se vinde numai sub formă de spray pe bază de ulei. Câinele de ajutor trebuie aplicat pe cârpă, care trebuie așezată lângă câine. Medicamentele fabricate în Rusia pot acționa în acest caz timp de cel puțin două ore.
 3. Calm - Quil calmant. Acest spray fabricat în Germania se face pe bază de feromoni folosind uleiuri aromatice și alte elemente vegetale. Ar trebui utilizat ca preparat topic. Adică, spray-ul trebuie pulverizat acolo unde câinele doarme, în timpul transportului - în mașină, când vizitați medicul veterinar - în transportator. Uneori poate fi aplicat pe haina animalului de companie, dar spray-ul nu trebuie să ajungă pe față. Dacă animalul dvs. de companie este sensibil la tot felul de mirosuri, atunci ar trebui să vă abțineți de la utilizarea Calm - Quil Soothing..

Preparate care conțin aminoacizi

 1. De mătase. Acesta este un supliment alimentar fabricat în Franța, care a apărut recent pe piața internă. Acest medicament se bazează pe o proteină găsită în laptele matern animal. Apropo, această proteină este unul dintre elementele principale care ajută puii să se relaxeze după ce au mâncat. Esența acțiunii lui Zilken este că are un anumit efect asupra receptorilor creierului, ceea ce permite animalului să se calmeze.
 2. Sanal Relaxează-te. După cum se menționează în instrucțiuni, acest medicament sub formă de pilule este potrivit pentru toate rasele de câini atât pentru cățele, cât și pentru bărbați..
 3. Vibrak Anxitan. Este o tabletă masticabilă pe bază de elemente vegetale. Utilizarea acestui medicament este cea mai importantă atunci când vă deplasați, dar este mai bine să nu le utilizați pentru persoanele gravide..
 4. Seren-Um. Aceste picături sau tablete pot fi utilizate pentru cățele și bărbații de toate rasele. Gustul pentru animal nu este deloc dezgustător, acest medicament poate fi adăugat la mâncare sau pur și simplu dat animalului de companie, el va crede că aceasta este o delicatesă.

Alte mijloace

 1. Opriți stresul. Baza pentru producerea Stop-Stress, care este potrivită pentru orice rasă de câini sau cățele, este un tranchilizant. De aceea, înainte de a utiliza Stop-Stress, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile pentru a înțelege ce doză trebuie urmată. Uneori, după aplicarea Stop-Stress, câinele este atras de somn, el poate fi ușor „inhibat”. De asemenea, trebuie remarcat faptul că acest medicament nu poate fi utilizat des, și anume în scop preventiv. Opriți stresul trebuie administrat animalului dvs. de companie dacă este clar stresat..
 2. Fopasim. Un medicament complex care practic nu are contraindicații, dar trebuie utilizat intravenos. În acest moment, este imposibil să spunem ceva sigur despre eficacitatea sa..

Tincturi de plante

 1. Cel mai eficient și mai popular remediu pe bază de plante este tinctura de valeriană. Ajută atât oamenii, cât și animalele. De obicei, tratamentul nu durează mai mult de trei până la patru zile, dar este mai bine să nu dați valeriană animalelor agresive.
 2. Tinctura de muștar. În unele cazuri, valeriana este mai eficientă, dar totul depinde de individul specific.
 3. Floarea pasiunii. Foarte potrivit pentru un animal de companie care prezintă agresivitate și panică în același timp. În plus, utilizarea florii pasiunii va ajuta la rezolvarea problemei geloziei câinelui față de un alt animal..

Recomandări veterinare

Amintiți-vă că utilizarea medicamentelor de mai sus, fie că este vorba despre medicamente sau tincturi de plante, trebuie să fie justificată. Adică, în orice caz, înainte de a da pastile, picături sau tincturi pentru animalele de companie, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Utilizarea fiecărui medicament individual trebuie justificată și, cel mai important, medicamentul trebuie să fie pe deplin compatibil cu corpul animalului.

Prin urmare, un medic specializat ar trebui să vă diagnosticheze animalul de companie și, de asemenea, să identifice cu ce efecte secundare poate fi afectată utilizarea anumitor medicamente..

Videoclip „Câine sub valeriană”

Videoclipul arată cum arată un animal de companie sub influența valerienei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Calm, numai calm": sedative pentru câini