Hepatoject pentru câini

Hepatoject este un medicament hepatoprotector eficient care este utilizat pentru bolile hepatice acute și cronice. Este un complex de aminoacizi care restabilește funcțiile acestui organ după boli infecțioase și patologii de diferite etiologii. Aplicați Hepatoject pentru câini ca ajutor în terapia complexă sau independent, așa cum este prescris de un medic, dar numai după citirea instrucțiunilor.

Hepatoject pentru câini

Extern, Hepatoject este un lichid limpede care nu are sediment. Dacă apar turbiditate sau impurități, produsul nu poate fi utilizat. Lichidul este ambalat în sticle de sticlă închisă la culoare cu un volum de 20 sau 100 ml. Flacoanele sunt ambalate cu capace de cauciuc și laminate cu folie de aluminiu.

Ingredientele active ale medicamentului sunt aminoacizii:

 • L-ornitină;
 • L-arginină;
 • L-citrulina.

În plus, compoziția hepatoprotectorului include excipienți care sporesc efectul substanțelor active, opresc inflamația, reduc durerea și îndeplinesc alte funcții. Următoarele sunt utilizate ca componente auxiliare:

 • sorbitol;
 • betaină;
 • clorhidrat de lidocaină;
 • propilparaben;
 • metalparaben.

Apa purificată este una dintre principalele componente suplimentare..

Proprietăți farmacologice

Datorită complexului de aminoacizi, Gepatoject are un efect hepatoprotector pronunțat:

 1. L-Ornitina participă la ciclul Krebs, procesul de formare a urinei din amoniac. De asemenea, are un efect pozitiv asupra metabolismului proteinelor, promovează producția de insulină și hormon de creștere și reduce nivelul de amoniac. Concentrația acestei substanțe crește întotdeauna odată cu afecțiunile hepatice..
 2. L-arginina îndepărtează amoniacul din organism și normalizează, de asemenea, nivelul zahărului. În plus, crește tonusul vascular și stimulează metabolismul celular..
 3. L-citrulina participă la formarea ureei și, de asemenea, promovează excreția sa din organism.

Cățeluș în haine

Împreună cu componente suplimentare, aminoacizii au următorul efect asupra corpului:

 • stimulează metabolismul în ficat;
 • promovează regenerarea celulelor acestui organ;
 • îndepărtați amoniacul din corp, reducând nivelul acestuia;
 • crește fluxul de bilă;
 • normaliza metabolismul glucidic;
 • opriți procesele inflamatorii;
 • crește tonusul arterelor;
 • stimulează producția de enzime care conțin azot.

În plus, medicamentul are un efect detoxifiant, prin urmare este adesea utilizat împreună sau după terapia cu medicamente toxice care au un efect negativ puternic asupra ficatului..

De la locul injectării, medicamentul este foarte rapid absorbit și se răspândește în toate organele și sistemele, depășind cu ușurință barierele corpului. Participă la procesele metabolice, în care este parțial utilizat. Reziduurile sunt excretate prin rinichi împreună cu urina.

Indicații de utilizare

Prescrieți utilizarea Hepatoject pentru câinii cu boli ale ficatului de diferite natură și severitate:

 • cu hepatită, inclusiv de natură infecțioasă;
 • cu ciroza;
 • cu hepatoză;
 • cu calculi;
 • cu inflamația tractului biliar;
 • cu neoplasme.

Următoarele simptome indică de obicei patologia ficatului:

 • apetit slab sau refuz complet de a mânca;
 • o burtă mărită;
 • vărsături persistente sau intermitente;
 • schimbarea culorii sau a consistenței fecalelor (dacă alimentele și furajele rămân aceleași);
 • galbenitatea membranelor mucoase;
 • letargie și slăbiciune.

Câine lent

Dacă se constată unul sau mai multe simptome, ar trebui să solicitați ajutor la o clinică veterinară..

Medicamentul este, de asemenea, utilizat pentru a restabili funcția ficatului în bolile infecțioase și parazitare. Medicul poate prescrie Hepatodeject chiar și după administrarea de antibiotice și alte medicamente care sunt excretate prin ficat, având un efect toxic asupra acestuia.

Medicamentul poate fi utilizat și în terapia complexă în tratamentul insuficienței renale, diabetului zaharat și a altor boli. Conform instrucțiunilor de utilizare, tratamentul cu Hepatoject al câinilor, ca și alte animale, trebuie efectuat sub supravegherea unui medic veterinar..

Instructiuni de folosire

Soluția injectabilă poate fi administrată în mai multe moduri:

 • subcutanat (mai potrivit pentru câinii mici);
 • intramuscular;
 • intravenos.

Atunci când se utilizează calea intravenoasă, lichidul este injectat foarte lent.

Conform instrucțiunilor de utilizare, o doză unică de Hepatoject pentru câini este de 2-5 ml. Se fac 1 sau 2 injecții pe zi, în funcție de greutatea și vârsta animalului, gradul de dezvoltare a patologiei și starea generală de sănătate. Cursul tratamentului este de obicei de 5-7 zile, dar în unele cazuri poate fi crescut la 2 săptămâni.

Reguli de aplicare

Pentru un tratament eficient, este important să urmați reguli și recomandări simple:

 1. Seringile sterile de unică folosință trebuie utilizate pentru injectare.
 2. Ar trebui respectate toate regulile aseptice.
 3. Nu săriți să luați medicamentul, altfel proprietățile farmacologice ale acestuia vor scădea. Dacă totuși acest lucru s-a întâmplat, trebuie să faceți o injecție cât mai curând posibil și să reluați regimul de tratament prescris anterior de medic.
 4. Medicamentul poate fi utilizat în combinație cu alte medicamente..

Injecția subcutanată a unui câine

Nu există date privind incompatibilitatea Hepatoject cu alte medicamente sau aditivi pentru hrana animalelor.

Contraindicații și efecte secundare

Potrivit GOST, medicamentul este clasificat ca substanță cu risc redus. Nu are contraindicații, cu excepția intoleranței componentelor. Nu utilizați medicamente chiar dacă există antecedente de intoleranță. Hepatodeject nu are restricții asupra vârstei și greutății animalului. Veterinarul determină individual necesitatea tratamentului, dozelor, duratei și regimurilor.

Medicamentul nu provoacă reacții adverse. Uneori pot apărea reacții alergice. În acest caz, tratamentul hepatoprotector trebuie întrerupt. Pentru a elimina reacțiile alergice, care se pot manifesta sub formă de mâncărime, roșeață, erupții cutanate sau în alte moduri, sunt prescrise antihistaminice.

Otita medie alergică la un câine

În ciuda faptului că conține lidocaină, prima injecție poate fi destul de dureroasă. În viitor, corpul animalului se adaptează și tolerează injecțiile mai ușor.

Precauții și reguli de depozitare

Și, deși hepatoprotectorul este un mijloc sigur, dacă intră pe membranele mucoase sau pe piele, trebuie spălat imediat. Mâinile trebuie spălate după injecții. În caz de alergie, trebuie să consultați un medic.

Este important să respectați regulile simple de stocare:

 1. Condițiile de temperatură trebuie să fie cuprinse între +5 și + 25 ° C.
 2. Medicamentul trebuie păstrat departe de lumina soarelui și într-un loc uscat.
 3. Soluția injectabilă nu trebuie să fie la îndemâna copiilor.
 4. Nu depozitați produsul lângă alimente și alimente.

După deschiderea sticlei, medicamentul poate fi utilizat în decurs de 3 săptămâni.

Preț

Costul Hepatoject pentru câini depinde de volumul sticlei:

 • 20 ml - 500-630 ruble;
 • 100 ml - 920-1100 ruble.

Recenzii proprietarului

Angelina, proprietara câinelui ciobanesc sud-rus:

„Când Martha noastră (așa se numește câinele) a fost diagnosticată cu piroplasmoză, am fost șocați. După testele din spital, am primit o injecție cu Pyro-stop și alte medicamente, iar aceștia au prescris Metrogyl și Hepatoject acasă. Au făcut injecții intramuscular. Era evident că câinele suferea, dar a îndurat cu curaj. În câteva zile, Marta s-a simțit mai bine și rezultatele testelor au revenit la normal. Am citit în mod repetat recenzii pozitive despre acest hepatoprotector și mă bucur să mă alătur acestora ".

Lydia, amanta buldogului:

„După tratamentul inflamației tractului urinar cu antibiotice, testele funcției hepatice s-au înrăutățit. Câinele și-a pierdut pofta de mâncare, ea nu a vrut să se joace și să se întindă toată ziua. Medicul a prescris o injecție cu Hepatoject. Medicamentul nu poate fi numit ieftin, ci eficient. A doua zi, câinele a devenit mult mai bun, a început să mănânce mâncarea lui preferată. La reluarea testelor la sfârșitul cursului (înțepate timp de 5 zile), toate rezultatele au fost normale. Cred că acest hepatoprotector intern ne-a ajutat să scăpăm de intoxicația cauzată de antibiotice ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Nikolay, medic veterinar la clinica din Moscova:

„Hepatoject este un medicament modern și foarte eficient, care ajută ficatul să se refacă după boli și medicamente toxice. De obicei, prima injecție este foarte dureroasă, dar apoi animalele tolerează injecțiile mai ușor. ".

Valentina, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Consider că Hepatoject este cel mai eficient hepatoprotector. Îl prescriu pacienților mei de peste un an. În acest timp, nu au existat niciodată efecte secundare sau reacții alergice. Câinilor nu le plac în mod deosebit aceste fotografii din cauza durerii, dar oferă un sprijin extraordinar pentru ficat. Eu prescriu medicamente atât pentru patologiile hepatice, cât și pentru bolile infecțioase sau în perioada de administrare a medicamentelor puternice ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hepatoject pentru câini