Cum și este necesar să se înmoaie mâncarea uscată pentru cățeluși?

Uneori, proprietarii de pui se confruntă cu nevoia de a înmuia pelete uscate pentru furaje industriale. Nu este nevoie specială de acest lucru, deoarece producătorii produc produse în conformitate cu caracteristicile fiziologice ale animalelor. Crochetele de catelus de orice marcă au o formă și dimensiuni speciale, potrivite pentru fălcile neformate ale câinilor și care contribuie la dezvoltarea corectă a dinților, precum și a mușchilor maxilarului și gâtului. Dar, în unele situații, este mai bine să dați mâncării moi..

1 De ce alimentele uscate sunt îmbibate și cum se fac?

În perioada de creștere, puii trec prin diferite etape: după naștere, se hrănesc cu laptele mamei lor, mai aproape de lună este timpul ca ei să încerce mâncare mai grea, iar după înțărcare de la cățea devin independenți și trec la alimentația adulților. Dietele industriale iau în considerare acest lucru. Producătorii oferă o serie de „primele alimente complementare” din linia de produse - nutriție completă pentru pui la vârsta de 3-4 săptămâni și diete pentru animale mai în vârstă.

La vârsta de trei săptămâni, câinii izbucnesc dinții de lapte: bucățile tari de mâncare au deja ceva de roșit. Laptele mamei devine hrană naturală pentru bebeluși, atâta timp cât îl consumă. Și nu toți puii se bucură de un produs nou și neobișnuit pentru ei. Prin urmare, este recomandabil să înmuiați peletele de alimente uscate. Grâul rezultat va ajuta la tranziția lină de la lapte la alimentele solide..

Puteți înmuia mâncare uscată pentru cățeluși folosind:

  • apa calda;
  • înlocuitori de lapte (în prima etapă a hrănirii complementare).

Tehnologia în sine este simplă: o cantitate mică de crochete uscate trebuie turnate cu apă și așteptați puțin până se umflă. Uneori sunt îmbibate prin pulverizare cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. Acest lucru va face mâncarea ușor mai moale la exterior, dar va păstra o structură fermă la interior. „Aluatul” moale de pe vârful degetului poate fi plasat în gura cățelușului după gust.

Adăugarea de apă la alimente nu înseamnă că nevoile de lichide ale câinelui dvs. sunt satisfăcute! Alimentele uscate sunt foarte deshidratate. Prin urmare, catelul ar trebui să aibă întotdeauna apă potabilă într-un castron separat..

Cu alte cuvinte, produsul uscat nu este îmbibat pentru a crește aportul de apă al câinelui. Proprietățile nutritive ale alimentelor nu se vor schimba: rămâne fundamentală doar dorința sau lipsa de dorință a cățelușului de a mânca „biscuiți”..

Se crede că granulele uscate sunt dăunătoare câinilor cu predispoziție la anumite boli sau sensibilitate a sistemului digestiv. În acest caz, animalul de companie ar trebui să fie transferat la un alt tip de mâncare sau hrănit cu conserve sau păianjeni care au o textură moale. Doar o listă îngustă de probleme de sănătate la câini exclude utilizarea furajelor industriale, iar prezența unor astfel de patologii la pui este un caz rar..

2 Reguli de bază ale hrănirii

Textura alimentelor uscate permite depozitarea pe termen lung - acesta este unul dintre avantajele lor. Pătrunderea umezelii în recipientul în care se află furajul duce la deteriorarea sa rapidă.

Hrana umezită sau înmuiată în terci nu este depozitată, de aceea trebuie pregătită pentru o singură hrănire și produsul nemâncat trebuie aruncat. Nu numai că pierde proprietăți utile, dar pierde și din gust.

O altă regulă importantă este respectarea igienei orale la un cățeluș. În natură, verii sălbatici ai câinilor roagă oase, ajutând la dezvoltarea mușchilor maxilarului și întărind dinții în creștere. Textura dură a granulelor îndepărtează placa din dinți, prevenind bolile orale. Dacă cățelul nu mănâncă alimente solide, va trebui să se spele pe dinți sau să-i ofere delicii speciale în același scop..

Sistemul digestiv trebuie să învețe, de asemenea, să „funcționeze”. Hrănirea continuă cu produse omogene nu va aduce sănătate animalului de companie, de aceea este recomandabil să înmuiați alimentele pentru pui doar în primele etape ale hrănirii complementare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și este necesar să se înmoaie mâncarea uscată pentru cățeluși?