Clasificarea câinilor și câte rase există în lume

Clasificarea câinilor

În acest articol vă voi spune câte rase de câini există în lume, conform clasificărilor Federației Ruse. Voi considera rasele recunoscute și nerecunoscute de Federația Cinologică Internațională. De asemenea, voi indica locația acestora în clasificarea generală. În plus, vor fi furnizați principalii parametri și comparații care ar trebui urmați la alegerea unui animal..

Câte rase de câini există în lume?

În total există câteva sute de rase de câini. Dintre acestea, ICF recunoaște în totalitate 332 și încă 11 - condiționat.

Federația Rusă a Crescătorilor de Kennel oferă o listă de 234 de rase, iar Asociația Internațională Cinologică (FCI) include 213 de titluri. Dintre acestea, 146 de titluri sunt recunoscute de fiecare asociație și federație. Sunt descrise în total 376 de rase existente.

În sistemul FCI, buruienile sunt împărțite în 10 grupuri mari, fiecare dintre acestea fiind împărțit în continuare în subgrupuri:

Originea și clasificarea raselor de câini existente
Originea și clasificarea raselor de câini existente

Compararea animalelor de companie existente

În plus față de clasificarea „oficială” prezentată mai sus, care ia în considerare numele și etimologia, există divizii nerostite în funcție de diferite criterii:

  • Dimensiune - câinii pot fi mic (greutate mai mică de 12 kg, înălțime de până la 28 cm), in medie (greutate 12-25 kg, înălțime 28-60 cm), mare (greutate peste 25 kg, înălțime de la 60 cm).
  • După tipul de înveliș de lână - sunt luați în considerare simultan mai mulți parametri: gradul de lipsă de păr, creșterea excesivă, lungimea părului, grosimea părului.
  • Prin hipoalergenicitate - aici se iau în considerare prezența sau gradul de salivație, intensitatea năpârlirii.
  • După popularitate - se iau în considerare cele zece rase cumpărate cel mai frecvent. Depinde de diverși factori: comoditate, mențiune culturală, preț etc..
  • La programare - o clasificare care evidențiază calitățile de lucru ale animalelor. Toate rasele pot fi aproximativ împărțite în: vânătoare, serviciu, tovarăși.

Care sunt parametrii pentru alegerea unui animal de companie

Dacă o persoană alege un animal de companie pentru vânătoare, atunci ar trebui să decidă scopul preferințelor sale în alegerea jocului și să prevadă acțiunile pe care tovarășul său va trebui să le efectueze.

Dacă ținta este o pasăre, iar asistentul cu patru picioare trebuie să alerge după ea și să-l aducă proprietarului, este recomandat să acordați atenție recuperatori și spanielii. Dacă scopul este de a conduce un iepure sau o vulpe, ei vor ajuta aici câini sau ogari. Când vânează cu o armă, se vor arăta cel mai bine polițiști. În vânătoarea vânatului de vizuini (bursuc, vulpe), teckelii.

Înainte de a începe un câine, trebuie să decideți pentru ce va fi nevoie
Înainte de a începe un câine, trebuie să decideți pentru ce va fi nevoie
Un câine de vânătoare care trăiește într-un apartament ca „jucărie de canapea” va experimenta suferințe și neplăceri proprietarului.

Câinii ciobănești sunt potriviți pentru a păzi și a ajuta la curtoarea turmei. Sunt autonome, deștepți și fac o treabă excelentă cu animalele..

Dacă aveți nevoie de un partener pentru plimbări lungi, atunci alegerea poate cădea pe oricine, dar terrierii și recuperatorii sunt cei mai potriviți pentru acest rol. Sunt mobili, curioși și ascultători..

Dacă o persoană caută un decor de sufragerie sau un câine accesoriu, atunci în această zonă crescătorii au crescut multe rase potrivite și interesante: mici chihuahua, fermecător pudelii pufoși, chinez crestat, buldogi, pechinez.

Clasificarea câinilor este un sistem complex și are multe forme și modalități de interpretare. Dacă decideți să alegeți un nou animal de companie, consultarea unui manipulator de câini nu va fi de prisos. Dar dacă proprietarul este nepretențios și caută doar un tovarăș bun și simpatic, atunci rolul unui nou prieten de familie poate fi jucat de orice câine, chiar și un mongrel, fără o selecție lungă și minuțioasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Clasificarea câinilor și câte rase există în lume