Când să vaccinați puii: un program de vaccinare a animalelor de companie

Vaccinarea pentru câiniobiectivul principal vaccinarea puiilor

- aceasta este dobândirea imunității la cele mai periculoase boli. Capacitatea de a rezista infecțiilor după vaccinare apare datorită formării de anticorpi în organism care protejează cățelul pe tot parcursul vieții sale.

Este important pentru fiecare crescător de câini să știe că animalul său de companie va fi sănătos și că toate vaccinările îi vor fi livrate la timp. Unii proprietari pun la îndoială beneficiile vaccinării. În favoarea vaccinărilor este faptul că, fără punerea lor în aplicare la timp, cățelul este mai susceptibil la boli periculoase, care de cele mai multe ori duc la moarte. După toate activitățile, animalul poate merge în siguranță de-a lungul străzii și proprietarul este calm pentru sănătatea lui.

Pentru câini cel mai mult ciuma este considerată o boală periculoasă, rabie și hepatită virală. Anterior, acestea erau vaccinate doar împotriva acestor boli, dar acum practica vaccinării complexe câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Acele boli care erau ușoare la câini pot provoca acum un mare rău animalului. Există o singură concluzie din toate acestea - este imperativ să vaccinați un câine împotriva tuturor bolilor.!

Pentru aceasta, ele sunt potrivite ca Droguri rusești și străine. Acum puteți găsi medicamente care protejează efectiv animalul de mai multe boli după o singură injecție..

Vaccinările pentru pui sunt începute după ce sunt înțărcate de mama lor. Apoi încep să piardă în mod activ protecția naturală pe care au primit-o din laptele matern. Acest lucru apare de obicei la vârsta de 2–2,5 luni. Până în acest moment, animalele de companie nu poate fi lăsat să iasă în stradă, pentru a evita contractarea bolilor de la alte animale.

Reguli de vaccinare a catelului

Vaccinarea după vârsta cateluluiCâinii sub 8 săptămâni nu trebuie vaccinați. Pentru ca procedura să aibă succes, fără efecte secundare, trebuie să vă pregătiți pentru aceasta:

 1. Pentru adaptarea cu succes la medicamentul trebuie să alunge viermii de la câine. Acest lucru se face cu mult timp în avans, de obicei cu 2 săptămâni înainte de administrarea vaccinului. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza orice mijloace care sunt prezentate într-o gamă largă în clinici veterinare și magazine de animale de companie..
 2. În timpul vaccinării, animalul trebuie să fie complet sănătos. Dacă observați slăbiciune sau alte simptome ale bolii la câine, trebuie să amânați procedura.

Prima vaccinare a unui cățeluș se administrează la vârsta de 1,5-2 luni. Vaccinarea precoce a câinilor are următoarele caracteristici:

 • Se efectuează în 2 pași. Intervalul dintre injecții este de 1-2 săptămâni, în funcție de starea animalului și de instrucțiunile pentru medicament.
 • După schimbarea dinților de lapte în molari, toate vaccinările efectuate înainte de aceasta se repetă.
 • Vaccinarea ulterioară se efectuează animalului de companie la vârsta de 1 an. Apoi procedura se repetă anual.

Este interzisă vaccinarea unui câine singură acasă; acest lucru trebuie făcut numai de către un medic veterinar în clinică, în conformitate cu instrucțiunile atașate medicamentului. Doar un medic poate determina locul potrivit de injectare și poate preveni reacțiile adverse.

Important de reținut, că după prima vaccinare catelul nu primește imediat protecția de care are nevoie. Imunitatea animalului rămâne slabă timp de încă 20 de zile. Acesta este timpul necesar dezvoltării anticorpilor necesari. Timp de 3 săptămâni după vaccinare, animalul nu trebuie eliberat în afara și în alte locuri în care oamenii și animalele se adună pentru a evita riscul de infecție.

Tipuri de vaccinări pentru pui

Pregătiri pentru administrareAsigurați-vă că vă vaccinați animalul de companie împotriva următoarelor boli:

 1. Rabia. Aceasta este prima vaccinare care se administrează unui câine. Nu numai animalele, ci și oamenii sunt susceptibili la această boală periculoasă. În toate cazurile de infecție a rabiei, animalul moare. Medicamentul în sine pentru vaccinare nu are contraindicații, procedura este ușor de tolerat. Trebuie efectuat cel puțin o dată pe an..
 2. Ciuma (sau ciuma carnivorelor). Boala este de natură infecțioasă, ducând la suferințe severe și la moarte. Se întâmplă ca după vaccinare câinele să-și piardă pofta de mâncare, dar acest efect secundar este foarte rar și nu durează mai mult de 3 zile. În majoritatea cazurilor, animalele tolerează bine procedura..
 3. Gastroenterita. O boală virală a intestinului, în urma căreia apare deshidratarea completă a corpului câinelui. Pentru prevenirea bolilor puneți un vaccin eficient.
 4. Hepatita. O boală virală, care, în majoritatea cazurilor, se desfășoară într-o formă acută. Ficatul și sistemul nervos central al câinelui sunt afectate, mucoasa și saliva încep să iasă în evidență, temperatura crește.
 5. Infecție cu adenovirus. Această boală afectează cel mai adesea puii în anii tineri. Rezistența la acesta depinde direct de imunitatea animalului.
 6. Parainfluenza. Cel mai adesea, boala afectează câinii care petrec mult timp în aer liber și la expoziții, în locurile în care sunt adunate alte animale. Vaccinarea trebuie efectuată chiar la începutul epidemiei.

Toate bolile de mai sus sunt periculoase pentru pui și câini adulți. Cu toate acestea, atunci când sunt vaccinați în timp util, anticorpii protejează eficient împotriva virușilor și infecțiilor, sporind imunitatea. Chiar și în caz de infecție cu oricare dintre aceste boli, animalul de companie îl va transfera mult mai ușor, fără complicații și moarte..

O descoperire majoră a fost făcută în medicina veterinară modernă în domeniul vaccinării câinilor. Acum nu este nevoie să chinuiți animalul cu multe injecții, pentru mai multe boli este suficient să faceți o singură injecție. Din ce în ce mai mulți proprietari preferă să le ofere animalelor de companie vaccinări complete împotriva celor mai periculoase și comune boli..

Medicamentul Nobivac

Novibak pentru vaccinăriEste cel mai popular vaccin care protejează împotriva bolilor multiple simultan. Întărește sistemul imunitar și combate eficient rabia, ciuma și alte virusuri. Injectarea Nobivak fie sub piele, fie în mușchiul animalului.

Pentru a vaccina cu Nobivak, trebuie să îndepliniți următoarele cerințe:

 • Câinele trebuie să fie absolut sănătos.
 • Cu 2 săptămâni înainte de procedură, este necesar să alungați viermii.
 • Un animal are o singură doză completă de medicament.
 • Prima vaccinare pentru un cățeluș se administrează la vârsta de 2 luni.
 • O a doua procedură este necesară la o lună după prima injecție.
 • Data viitoare când injecția lui Nobivak este administrată unui câine de un an și repetată anual.

Compoziția inovatoare a medicamentului elimină practic posibilitatea apariției efectelor secundare după vaccinare.

Prețuri pentru vaccinări pentru pui

Efectuarea vaccinării în timp util a câinilor la orice vârstă oferă proprietarului încredere și liniște sufletului pentru animalul său de companie. În funcție de locația clinicii veterinare și de popularitatea acesteia, prețurile pentru vaccinările pot varia semnificativ. O vizită independentă la medic va fi mult mai ieftină decât apelarea unui specialist acasă. Prima vaccinare a unui animal de companie îi costă pe proprietari în valoare de la o mie la trei mii de ruble.

Injecțiile ulterioare costă semnificativ mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că pentru prima dată medicul veterinar acordă o consultație completă și întocmește un program de vaccinare pentru o perioadă lungă de timp, pentru aceasta există o plată. Data viitoare proprietarul plătește numai pentru medicament și injecția în sine.

Programul de vaccinare

 • La vârsta de 8 săptămâni animal de companie primesc primele lor vaccinări. După aceea, în termen de 20 de zile, trebuie să îi monitorizați îndeaproape starea, să-l protejați de influențele externe și să-i atenuați starea. În acest moment, catelul poate avea febră, slăbiciune generală și indigestie. După perioada de adaptare, toate aceste simptome dispar fără urmă..
 • Schema de introducereLa o lună după prima injecție, procedura se repetă folosind același medicament. Starea se îmbunătățește în timpul perioadei de obișnuință, în timp ce mersul pe stradă timp de 2 săptămâni este încă imposibil de evitat contactul cu alte animale.
 • Când câinele are șase luni, este vaccinat împotriva rabiei și i se administrează un vaccin cuprinzător împotriva majorității bolilor. Perioada de vaccinare nu trebuie să coincidă cu creșterea sau schimbarea dinților la câine, este mai bine să o așteptați complet.
 • Când animalul are 1 an, se injectează din nou un medicament complex.
 • În fiecare an, pe tot parcursul vieții câinelui, acesta este vaccinat în mod cuprinzător.

Toate procedurile efectuate sunt notate de medicul veterinar în pașaportul animalului de companie. Poate urmări cu ușurință timpul următoarei vaccinări..

Efectele secundare și consecințele vaccinării pentru pui

Efectul secundar al vaccinăriiLa fel ca oamenii, câinii tolerează acest tip de procedură în mod diferit. Catelul poate prezenta diverse efecte secundare: slăbiciune, pierderea poftei de mâncare și a dispoziției, febră. În astfel de momente, este mai bine să nu deranjați animalul și să-i dați cu mâncare cu forță. Cel mai bine este să așezați un castron cu alimente și apă lângă patul animalului.

Cele mai frecvente efecte secundare descrise dispar în prima săptămână după vaccinare. În tot acest timp, animalul de companie trebuie să fie sub supravegherea proprietarului, astfel încât, în caz de deteriorare, contactați imediat clinica veterinară.

După injectare, poate apărea o umflătură la locul vaccinării. Acest lucru indică o tehnologie de injecție greșită. După o anumită perioadă de timp, ea dispare singură, fără interferențe din exterior. Dacă nu dispare și continuă să crească, atunci acesta este un motiv pentru a contacta un medic veterinar. În astfel de cazuri, medicul efectuează o operație de îndepărtare a nodului și prescrie medicamente. Creșterea conului poate indica faptul că a apărut o infecție în timpul procesului de vaccinare.

După vaccinare, comportamentul câinelui poate deveni atipic, la care trebuie să se acorde atenție. Letargia, salivația abundentă, pielea albastră și problemele de respirație indică o alergie la medicamentul injectat. În acest caz, este necesar să îi arătăm cățelușului medicului cât mai curând posibil, astfel încât acesta să poată prescrie tratamentul necesar. În niciun caz nu trebuie întârziată, orice întârziere poate fi fatală!

După prima vaccinare, proprietarul poate observa următoarele semne de alergie la câine:

 • umflătură;
 • convulsii anafilactice;
 • mâncărime.

Pentru a efectua un al doilea curs de vaccinare, trebuie să îi dați cățelușului să bea antihistaminice. Pentru aceasta, medicamentele alergice care sunt prescrise copiilor sunt potrivite: tavegil, suprastin, loratadină. Acestea sunt administrate câinelui într-un curs de 3 comprimate timp de 7 zile înainte de re-vaccinare.

Pentru a elimina complet posibilitatea infectării cățelușului cu orice infecție după vaccinare, puteți apela la medicul veterinar acasă pentru această procedură. Costă puțin mai mult decât o vizită independentă la clinică, dar elimină multe probleme.

Când un cățeluș nu trebuie vaccinat

Interzicerea vaccinării pentru câiniÎnainte de a merge la medic, trebuie să monitorizați cu atenție animalul de companie. Aceste semne indică faptul că este mai bine să amânați vaccinarea:

 1. Cățelușul nu vrea să mănânce, se comportă lent. Înainte de o injecție, este imperativ să aflați motivele acestei stări a câinelui și să consultați un medic.
 2. Creșterea sau scăderea temperaturii corpului. Cu 3 zile înainte de vaccinare, trebuie să luați măsurători regulate ale temperaturii corpului animalului de companie.

Este strict interzis să vaccinați un câine acasă pe cont propriu! Acest lucru poate duce la consecințe ireparabile care afectează viața și sănătatea animalului de companie. Când cumpărați un cățeluș de la un crescător, trebuie să citiți cu atenție pașaportul animalului. În acesta, proprietarul anterior notează toate vaccinările pe care cățelul ar trebui să le facă după vârstă.

La împlinirea vârstei de un an, câinele trebuie vaccinat de 3 ori:

 1. prima vaccinare la vârsta de două luni;
 2. vaccinarea de rapel la o lună după vaccinarea primară;
 3. vaccinare complexă după schimbarea dinților din lapte în molari.

Există mai multe semne care indică faptul că este necesară amânarea primului curs de injecții:

 • letargie, slăbiciune și lipsa poftei de mâncare;
 • Febra si nasul uscat
 • înainte de vaccinare, cățelușul nu a fost tratat cu viermi;
 • în casă există și animale care sunt bolnave în prezent, iar cățelușul a fost în contact cu ele.

Dacă, după procedură și perioada de adaptare, câinele se simte minunat, se comportă activ și mănâncă bine, atunci nu există niciun motiv de îngrijorare. Rămâne doar să respectați programul de vaccinare și să aveți grijă de animalul dvs. de companie, astfel încât acesta să fie întotdeauna sănătos și să-i mulțumească doar pe proprietarii săi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când să vaccinați puii: un program de vaccinare a animalelor de companie