Koltunorez pentru câini: tipuri și metode de utilizare

Covoarele pot fi considerate un plus neplăcut la frumusețea oricărui câine cu părul lung. Indiferent dacă vă place sau nu, animalul de companie va vărsa, în plus, patrupedul trebuie să meargă, să se joace în aer curat și să înoate în corpurile de apă, ceea ce afectează starea hainei. Aveți un prieten pufos, ceea ce înseamnă că cumpărați un tăietor de guler pentru câini, asigurați-vă că veți avea nevoie de el.

Motive pentru apariția încurcăturilor

Bucățile, „pandantivele” sau „prăjiturile” întregi de lână de pe corpul câinelui care a intrat într-o „cizmă de pâslă” se numesc de obicei covorase. Motivul apariției încurcărilor este 90% lipsa de îngrijire și 10% încălcarea proceselor metabolice. În timpul plimbărilor, mai ales toamna sau într-o zonă împădurită, în părul animalului intră în părul animalului semințe de iarbă tenace, mici spini sau crenguțe, care sunt încurcate în lână după câteva ore. Pentru câinii pufoși, de exemplu, câinii ciobănești caucazieni, covorașele de pe gât și pantalonii sunt obișnuite în timpul fiecărei nuieli. Proprietarii cu păr lung vor atesta că periajul o dată pe zi nu este suficient în timpul schimbării hainei..

Înotul în iazuri, umezirea în ploaie, jocul cu rudele, pășunatul de animale sau protejarea teritoriului - aproape orice acțiune activă duce la încurcarea lânii. Pieptănarea zilnică a hainei de blană a unui animal de companie va preveni formarea de încurcături, dar în practică, acest lucru este aproape nerealist. Câinii cu afecțiuni hepatice, hormonale, metabolice sau gastro-intestinale sunt mai predispuși la simțirea părului. Dacă observați că animalul dvs. de companie are o haină strălucitoare, acesta este un simptom clar al unui fel de tulburare. Strălucirea dispare, ceea ce înseamnă că se pierde elasticitatea, ca urmare, contaminarea rapidă a lânii și a încurcăturilor.

Important! Lana își pierde strălucirea și elasticitatea prin spălarea frecventă sau folosind șampoane și clătiri de calitate scăzută.

Cea mai frecventă cauză a covorașelor este perierea prematură a substratului în timpul năpârlirii. Problema poate fi rezolvată - obțineți perii, perii, de înaltă calitate și nu depuneți eforturi. Covoarele sunt mult mai ușor de prevenit decât de tăiat..

De ce sunt periculoase încurcăturile??

Pe lângă pierderea unor date externe convingătoare, un câine cu haina mată suferă fizic. Lana vie este, de asemenea, încurcată în rogojini, care este în mod constant tensionată. Dacă salteaua se agață de o gheară, câinele suferă. Animalele fără stăpân, pentru care nu este nimeni care să aibă grijă, pier din cauza suprasolicitării, durerea constantă nu permite „vagabonzilor” să doarmă, părul smuls împiedică mișcarea și câinele cheltuiește prea multă energie pentru a găsi hrană. Ca urmare, animalul se acoperă cu un strat continuu de încurcături și devine neajutorat..

Lâna liberă interferează cu termoreglarea, mai ales în sezonul cald, când pufosul este deja într-o situație strânsă. Pielea de sub rogojini este constant hidratată excesiv, ceea ce duce la dezvoltarea dermatitei și a eczemelor, mirosul „mucegăit” atrage căpușe și purici. Ca bonus la „buchet”, adăugați un miros de nedescris din haină, dacă câinele se udă.

Tipuri de koltunorezov. Cum să alegeți modelul potrivit?

Majoritatea crescătorilor de câini începători sunt ușor nedumeriți când își dau seama că alegerea tăietorului potrivit pentru guler este o știință întreagă. Instrumentul ar trebui să vă fie convenabil, să nu cauzeze disconfort animalului dvs. de companie și să nu atingă bugetul familiei, deci care să alegeți? Începeți prin „eliminarea” gulerelor după tip:

  • Vertical - un pieptene-pieptene cu lame ascuțite brusc în loc de dinți. Partea dinților este rotundă și sigură, în unele modele, vârfurile lamelor sunt croșetate.
  • Orizontală sau decupare - peria este asemănătoare cu cea mai slick, totuși, în locul multor dinți mici, lamele ascuțite și curbate sunt fixate pe bază.
  • În formă de picătură sau specifică - cel mai adesea, constă din una sau două lame scurte, rotunjite. Conceput pentru tăierea încurcăturilor în urechi, pe labe și alte zone periculoase.

Notă! La unele modele, lamele sunt ondulate, ceea ce crește eficiența tăierii prin încurcături.

Tăietorul pentru câini cu părul lung și sub strat gros este format din 12 lame, cu toate acestea, există modele cu mai puțini dinți, tipuri populare în fotografia de mai jos. În funcție de tipul de strat, veți avea nevoie de un instrument cu o lungime a vârfului de 4 până la 10 centimetri. Dacă aveți mai multe animale, cea mai bună opțiune este un tăietor de guler cu dinți de 5-6 centimetri, potrivit pentru aproape orice câine și poate fi folosit pentru pisici.

Mâner rezistent, confortabil, cauciucat sau din lemn, oțel de înaltă calitate și placare cromată, lame ascuțite - acesta este un tăietor de guler de câine de calitate. Care dintre ele este o problemă personală, fanii mărcilor celebre vor da în mod natural preferința Trixie, Hello Pet sau 4MyPet..

5 trucuri pentru lupta cu rogojini

Vă rugăm să rețineți că algoritmul de mai jos funcționează numai cu „covorașe proaspete”, dacă cazul este neglijat, câinele va trebui să fie decupat „sub tăietor”. Cardinal, dar rapid și practic nedureros. Metoda este recomandată dacă covorașele au o suprafață largă, provoacă dureri evidente sau bănuiți că paraziții s-au instalat în „nodul”. O tunsoare este utilă și dacă se observă eczeme sau alte boli sub covorase, tot trebuie să scapi de păr pentru a trata pielea..

  • Prelucrăm lâna mată cu o soluție sau pulbere pentru pieptănat încurcături (opțional). De obicei, produsele lichide sunt compuse din apă și silicon, se usucă rapid și sunt inodor. După prelucrare, firele de păr devin mai elastice.
  • Pentru covorașele mari la câinii cu păr lung, sunt mai potrivite covorașele verticale. Cum se folosește „instrumentul înfricoșător”? Este foarte simplu - scoatem un nod la bază și îl dizolvăm în părți, cu mișcări netede și progresive. Țineți baza hainei vii cu degetele mâinii libere, altfel câinele va fi rănit.
  • Pentru un câine cu păr semi-lung, se poate folosi decaparea. Cu atenție, în mai multe abordări, pieptănați salteaua, dizolvând-o în părți.
  • Covoarele mari și dureroase din spatele urechilor, în zona inghinală sau a axilelor, sunt tăiate cu foarfece ascuțite. Dacă nu doriți să faceți o chelie - tăiați nodul vertical în raport cu corpul câinelui.
  • Bucățile separate sunt mișcate cu degetele. Treptat, literalmente de lână, îndepărtați firele de păr vii din bucățea mată (de fapt, acest lucru este rapid și ușor).

Pieptănați vechiul covor cu o pensulă sau o vopsea până când haina este complet despărțită. Pieptănați bine câinele și folosiți un pieptene subțire sau foarfece pentru a tăia blana acolo unde au fost covorașele. După „îngrijire”, încercați să periați câinele zilnic. Adesea utilizarea unui tăietor de guler strică aspectul hainei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Koltunorez pentru câini: tipuri și metode de utilizare