Noroclav pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Infecțiile bacteriene sunt o problemă comună în medicina și medicina veterinară. Microflora patogenă provoacă boli periculoase, activitatea vitală a bacteriilor poate duce fie la consecințe grave pentru sănătatea câinelui, fie chiar la moartea acestuia. Noroclav pentru câini vă va ajuta să faceți față infecțiilor.

Compoziția preparatului

Preparatul conține două componente principale:

 • Amoxicilină.
 • Acid clavulanic.

Primul este un antibiotic destul de vechi din seria penicilinei. Acidul clavulanic nu are efect antibacterian, dar este capabil de a spori și prelungi (prelungi) efectul antibioticului. Această combinație este un „tandem” cunoscut de mult, utilizat cu succes atât în ​​medicina veterinară, cât și în medicină.

Există, de asemenea, compuși auxiliari în compoziție:

 • Stearat de magneziu.
 • Glicolat de sodiu.
 • Kormozin.
 • Celuloză cristalizată monohidrat.
 • Copovidonă.

De asemenea, aceste substanțe nu posedă niciun efect antibacterian pronunțat, dar îmbunătățesc și prelungesc acțiunea componentelor principale, accelerează absorbția lor și gradul de asimilare biologică..

Condiții optime de depozitare

Deoarece medicamentul este un antibiotic (și nu cel mai slab), condițiile corecte de depozitare în cazul său sunt extrem de importante:

 • Temperatura de depozitare trebuie menținută între 0 ° și 25 ° Celsius. Este foarte descurajat să înghețați și să supraîncălziți medicamentul, deoarece acest lucru (în special supraîncălzirea) duce la pierderea proprietăților utile ale medicamentului sau la apariția componentelor toxice în compoziția sa.
 • Zona de depozitare trebuie să fie uscată și protejată de lumina soarelui. Acesta din urmă este deosebit de important, deoarece radiațiile UV au un efect dăunător asupra tuturor componentelor medicamentului, făcându-l nepotrivit pentru o utilizare ulterioară în scopul propus. În special, multe antibiotice se degradează în astfel de condiții și, ca rezultat, se formează compuși extrem de toxici..
 • Deoarece acesta este un antibiotic puternic, locul de depozitare al acestuia este izolat cu grijă de accesul copiilor și al animalelor de companie.!

Perioada de valabilitate - exact doi ani de la data emiterii.

Formele existente de eliberare

În prezent, există două forme de eliberare a acestui antibiotic:

 • Formă de tabletă (tablete). Acest tip este, de asemenea, împărțit în trei subcategorii: Noroklav-50 și Noroklav-250. Acestea conțin, respectiv, 40/10 mg, 200/50 mg și 400/100 mg de amoxicilină și clavulan. Acest lucru, apropo, trebuie amintit, deoarece pastilele cu o concentrație mai mare de ingrediente active ale unui animal de companie pot fi ușor otrăvite dacă doza este calculată inițial conform Noroklav-50!
 • Suspensie. Conține 140/35 mg de amoxicilină și, respectiv, clavulan.

Comprimatele sunt ambalate în blistere din plastic și folie alimentară (5 sau 10 bucăți fiecare), suspensia este turnată în sticle de sticlă. Există, de asemenea, opțiunea de ambalare a tabletelor în sticle de polimer cu câte 100 de pastile fiecare. Ambalajul trebuie să indice concentrația substanței active, data emiterii și data expirării.

Indicații de utilizare

Acest antibiotic aparține categoriei agenților cu spectru larg. Aceasta înseamnă că medicamentul este la fel de eficient împotriva microorganismelor gram-pozitive și gram-negative. Avantajul Noroklav este, de asemenea, că poate fi folosit pentru a combate bacteriile patogene foarte neplăcute:

 • Cu Staphylococcus aureus.
 • Cu multe soiuri de streptococi.
 • În plus, medicamentul este eficient împotriva Pseudomonas aeruginosa.

În ceea ce privește grupurile specifice de boli, indicațiile de utilizare sunt următoarele:

 • Este eficient pentru multe patologii infecțioase ale sistemului respirator.
 • Este utilizat în mod activ pentru tratament boli gastrointestinale.
 • Noroclav ajută la infecțiile tractului urinar.
 • De asemenea, medicamentul ajută patologii cutanate (inclusiv multe soiuri pioderma).

În plus, este utilizat pentru tratarea și prevenirea altor patologii infecțioase primare și secundare la câini..

Instrucțiuni de utilizare a Noroklav

Imediat, observăm că instrucțiunile de utilizare a Noroklav date de noi nu sunt o dogmă. Mai mult decât atât, proprietarii înșiși nu ar trebui să fie ghidați de acesta: atunci când se utilizează orice antibiotic, este mai bine să încredințați calculul dozei medicului veterinar..

Medicamentul sub formă de tablete este utilizat, fie prin hrănirea forțată, fie prin amestecarea acestuia cu furaje. Deoarece antibioticele din grupul penicilinei au un miros pronunțat și specific, este adesea necesar să se dea remediul cu forța. Pentru a face acest lucru, comprimatul este zdrobit bine până la starea de pulbere, amestecat cu o cantitate mică de apă, iar apoi amestecul rezultat este turnat în gâtul câinelui folosind o seringă obișnuită sau o seringă mică..

Când utilizați o suspensie, amintiți-vă că este administrată numai și exclusiv subcutanat.!

Nu sunt permise alte tipuri de administrare parenterală (în special intravenoasă). Înainte de introducere, medicamentul este încălzit la 37 ° Celsius și această condiție este obligatorie. Dacă este neglijat, medicamentul va fi foarte puțin absorbit și crește și riscul de reacții adverse. Producătorul și medicii veterinari înșiși recomandă injectarea antibioticului în zona scapulei. Când animalul merge sau aleargă, pielea din acest loc se mișcă activ, medicamentul este „frecat” și absorbit mult mai repede.

Dozajul medicamentului

Cel mai adesea, o formă de tabletă a medicamentului este utilizată acasă. Doza standard în acest caz este de 12,5 mg de ingrediente active pentru fiecare kilogram din greutatea animalului de companie. Medicamentul se administrează oral de două ori pe zi. Când utilizați comprimate, durata cursului terapeutic este de la cinci zile la o săptămână.

Dacă boala este severă, doza de medicament trebuie crescută la 25 mg pe kilogram de greutate. Acest lucru este valabil mai ales în cazul patologiilor sistemului respirator..

Dacă boala aparține categoriei cronice sau intratabile, durata exactă a cursului terapeutic ar trebui să fie determinată de medicul veterinar, concentrându-se, inter alia, asupra stării animalului tratat..

Există, de asemenea, sfaturi generale: în special, în cazul bolilor sistemului urinar, se recomandă prelungirea perioadei de tratament la 28 de zile, iar în tratamentul sistemului respirator, durata acestuia nu trebuie să fie mai mică de 10-12 zile. Pentru a simplifica dozarea comprimatelor, oferim un tabel.

Greutatea câinelui, kg Doză unică de comprimate, bucăți, în funcție de concentrația ingredientului activ Noroklav-50 Noroklav-250 Noroklav-500 Până la un kilogram 0,5 - Până la 20,5 - Până la 51 - Până la 92 - Până la 133 - Până la 184 - Până la 25-10,5 Până la 35-1.503.04.2018 Până la 50-21 Peste 50-31.5

În ceea ce privește suspensia, este oarecum mai ușor de utilizat (deoarece se administrează numai subcutanat). Este administrată o singură dată pe zi, nu mai mult de un mililitru pentru fiecare 20 kg din greutatea câinelui. Cursul tratamentului numai în cazuri rare (boli cronice foarte severe) poate depăși cinci zile.

Reacții adverse posibile

Deoarece medicamentul este destul de „greu”, reacțiile adverse, deși nu prea des, dar apar totuși:

 • Dezvoltarea reacțiilor alergice. Trebuie amintit că câinii, în principiu, sunt destul de sensibili la medicamentele din grupul penicilinei și, prin urmare, medicamentul trebuie prescris cu precauție. Astfel de „efecte secundare” apar sub formă de erupții pe piele, mai rar - fenomene edematoase, tuse, vărsături etc. Cele mai grave cazuri sunt pline de dezvoltarea șocului anafilactic și chiar de moartea unui animal de companie..
 • Când se utilizează formularul de tabletă, animalele se dezvoltă aproape inevitabil disbioză. Problema se află în tractul digestiv foarte scurt al câinilor, în care medicamentele antibacteriene creează un adevărat „genocid”. Ca urmare - diaree sau constipație foarte severă, prelungită. Pentru a vă proteja animalul de companie de aceste probleme, trebuie să utilizați probiotice și hrăniți cu fibre dietetice.
 • În cazurile de intoleranță individuală severăiar medicamentul sau o supradoză semnificativă, animalul varsă salivă albă și spumoasă, câinele nu permite să simtă abdomenul (o reacție dureroasă puternică poate indica leziuni hepatice), sete îi crește etc..

Există o singură regulă: dacă, după administrarea medicamentului, câinele arată într-un fel ciudat sau se comportă nefiresc, este imperativ să informați medicul veterinar despre acest lucru și să încetați imediat prescrierea Noroklav.

Contraindicații

De regulă, acest medicament este ușor tolerat de animale. „Efectele secundare” descrise mai sus se dezvoltă de fapt extrem de rar. În ciuda acestui fapt, există contraindicații și el trebuie să-și amintească întotdeauna:

 • Intoleranță individuală la componentele medicamentului. În plus, pentru câinii predispuși inițial la orice alergie, acest antibiotic este prescris cu precauție, utilizat numai sub supravegherea constantă a unui medic veterinar..
 • Nu se recomandă utilizarea medicamentului pentru tratarea câinilor în a doua jumătate a sarcinii și a cățelelor în prima jumătate a alăptării.
 • De asemenea, este foarte descurajat să le dați puii medicamentul în primele două luni, deoarece microflora tractului lor gastrointestinal în acest caz va trebui să fie extrem de dificilă și, prin urmare, cel mai probabil nu va fi posibilă evitarea diareei, cu toată dorința.

Analogi

Deoarece compoziția medicamentului este destul de "tipică", atunci are analogi:

 • Amoxiclav. Analog aproape 100% precis.
 • Sinulox.
 • Flemoklav și mulți alții.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Noroclav pentru câini: instrucțiuni de utilizare