Nobivak pentru câini

Din ce în ce mai mulți oameni cheltuiesc timp și bani pentru a-și păstra animalele sănătoase. Preparatele Nobivac pentru câini nu numai că prelungesc viața animalelor de companie, dar previn și dezvoltarea celor mai periculoase boli. Cel mai mare producător de vaccinuri din lume, Intervet International, dezvoltă în mod constant noi formule pentru a satisface cerințele ridicate ale medicilor veterinari și ai proprietarilor de animale de companie..

 • Nobivac Rabia și RL oferă o protecție maximă împotriva rabiei;
 • Nobivac DHPP și DHPPi sunt utilizate pentru prevenirea bolilor cauzate de virusul tulburător canin, adenovirus de tip 1 (hepatită) și tip 2 (laringotraheită), virusul parainfluențial și parvovirusul;
 • Nobivac Lepto și L4 s-au dovedit a fi eficiente în prevenirea leptospirozei;
 • Vaccin intranasal Nobivac KC pentru prevenirea traheobronșitei canine infecțioase, parainfluenza și bordeteloza.

Tipuri de vaccinuri Nobivac pentru câini

Prețurile pentru Nobivac pentru câini depind de tipul de vaccin. Cel mai scump medicament este KS: va trebui să plătiți 650-700 ruble pentru o sticlă de medicament și un solvent. Fondurile DHPP și DHPPi costă 250-300 ruble. Vaccinurile antirabice și RL vor trebui să plătească 100-150 ruble. Dar pentru o fiolă pentru vaccinarea împotriva leptospirozei, trebuie să plătiți 50-60 de ruble.

Vaccinurile Nobivac ajută sistemul imunitar să-și dezvolte propriile mijloace de apărare împotriva bolilor. Fiecare fiolă conține viruși inactivi care stimulează ușor sistemul imunitar, dar nu infectează câinele. Dacă pe viitor un animal întâlnește un virus real, corpul îl va depăși rapid, deoarece va dezvolta rapid anticorpii necesari. Nu puteți administra toate vaccinările în același timp. Veterinarul dezvoltă un program de vaccinare individual pentru fiecare animal, dar dacă proprietarul intenționează să se injecteze singur, este necesar să înțeleagă secvența procedurilor.

Vaccinările sunt obligatorii:

 • de la rabie;
 • ciuma;
 • hepatita A.

Dar necesitatea altor vaccinuri este discutată cu medicul veterinar. Înțelegând situația epidemiologică din regiune și condițiile de viață ale câinelui, medicul va putea vaccina suplimentar împotriva bordetelozei, gripei, virusurilor respiratorii.

Instructiuni de folosire

În ciuda unei astfel de varietăți de medicamente, instrucțiunile pentru acestea nu sunt prea diferite una de cealaltă. Medicii veterinari recomandă vaccinarea unui animal începând cu vârsta de 8-10 săptămâni. În această perioadă critică, protecția acordată cățelușului de către mamă slăbește. Acesta este motivul pentru care este important să ajutăm corpul animalului să-și dezvolte propria imunitate pe termen lung. Instrucțiunile pentru Nobivak pentru câini prescriu revaccinarea o dată pe an.

Câine și medic veterinar

Cea mai sigură modalitate de a utiliza vaccinul multivalent Nobivac pentru câini este DHPP și DHPPi. Particularitățile acestor medicamente sunt că 5 tulpini diferite de virus inactivat sunt colectate într-o sticlă. De fapt, în loc de 5 injecții, va trebui să faceți doar una.

Atenţie! Vaccinurile Nobivac multivalente gata preparate sunt considerate complet sigure. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să încercați în mod independent să amestecați conținutul mai multor flacoane într-o singură seringă. Acest lucru este strict interzis de instrucțiuni.

Dacă nu puteți cumpăra un astfel de medicament sau mergeți la un medic veterinar, trebuie să vă elaborați singur un program de vaccinare. Pentru a asigura protecția inițială a câinelui, va fi suficient să administrați 2 medicamente: Nobivac Rabia (sau RL) și Nobivac Lepto (sau L4). După injectarea primului vaccin, trebuie să așteptați cel puțin 2 săptămâni. Dacă introduceți medicamente cu o pauză de 2-3 zile, atunci există riscul de a avea o reacție anormală a corpului animalului. Imunitatea va dezvolta activ anticorpi la primul vaccin și nu va fi pregătită pentru un al doilea atac de către o tulpină absolut diferită a virusului. Ca urmare, pot apărea reacții adverse severe..

Administrarea de vaccin intranazal și injectabil la un câine

Primele vaccinări obligatorii se fac cel mai bine în cabinetul medicului veterinar. Instrucțiunile pentru toate preparatele Nobivac indică în mod clar că este strict interzisă vaccinarea unui animal bolnav sau slăbit. Acasă, este destul de dificil să identifici orice abateri în sănătatea cățelușului. Dar puteți încerca revaccinarea pe cont propriu (cu condiția ca prima injecție să nu fi produs reacții alergice și efecte secundare la câine). Înainte de injectarea vaccinului, este necesar să se monitorizeze comportamentul câinelui timp de câteva zile. Dacă nu există modificări, puteți efectua procedura.

Câinele se teme de injecție

Secvența acțiunilor ar trebui să fie după cum urmează:

 1. Introduceți 1 ml într-un flacon cu un vaccin uscat. solvent special Nobivac Diulent, agitați energic. Nobivac Lepto și L4 sunt vândute sub formă de suspensie diluată gata de utilizare, astfel încât să poată fi trase direct în seringă.
 2. Pregătiți pielea animalului: curățați zona de greabăn de murdărie, asigurați-vă că nu există răni sau zgârieturi.
 3. Este convenabil să apucați câinele astfel încât capul să fie imobilizat.
 4. Toate vaccinurile injectabile Nobivac sunt injectate numai subcutanat (nu intramuscular!), Deci este suficient să introduceți un ac de 2-3 mm.
 5. Injectați încet medicamentul, scoateți acul și tratați locul injectării cu un antiseptic.

Este mult mai ușor să administrați vaccinul intranasal. Instrucțiunile de utilizare pe Nobivak KS pentru câini sugerează începerea profilaxiei încă din vârsta de două săptămâni. Este suficient să agitați sticla, să trageți conținutul într-o seringă sterilă și apoi (folosind o duză specială care vine împreună cu medicamentul) injectați vaccinul în nara câinelui.

Efecte secundare

Vaccinurile de la orice producător stimulează sistemul imunitar, prin urmare, letargia și somnolența animalului în termen de 24 de ore de la vaccinare sunt considerate norma. Vaccinurile Nobivac sunt certificate nu numai în Rusia, ci și în Uniunea Europeană și SUA. Aceasta înseamnă calitatea înaltă a medicamentelor utilizate, dar nu garantează absența reacțiilor alergice individuale și a intoleranțelor. Asigurați-vă că vă monitorizați animalul de companie cel puțin câteva ore după vaccinare. Unele reacții adverse pot pune viața în pericol și vor necesita asistență medicală imediată.

Veterinar care ține un câine

După utilizarea vaccinului intranasal Nobivac KS, pot apărea următoarele complicații:

 • umflarea feței;
 • stupi pe nas;
 • dificultăți de respirație;
 • mucus abundent din nări.

Efectele secundare după vaccinurile injectabile sunt mult mai dificile pentru câine, deci dacă apare cel puțin unul dintre următoarele simptome, trebuie să vă contactați medicul veterinar:

 • febră;
 • convulsii;
 • vărsături;
 • spumă la gură;
 • diaree care durează mai mult de o zi;
 • iritație severă în zona puncției pielii.

Desigur, instrucțiunile indică faptul că toate produsele Nobivac sunt complet sigure pentru câini. Dar niciun animal nu este ferit de reacțiile negative individuale..

Cum să vă păstrați animalul în siguranță

Există câteva reguli simple care pot reduce semnificativ riscul de complicații după vaccinare. În primul rând, trebuie să achiziționați medicamente certificate. Vaccinurile marca Nobivak sunt adesea contrafăcute, deci este mai bine să faceți o achiziție numai după ce verificați toată documentația. O listă a vânzătorilor certificați poate fi găsită pe site-ul oficial al producătorului. În al doilea rând, nu ar trebui să economisiți serviciile medicului veterinar. Nu este atât de dificil să faci o injecție unui câine, dar nu toată lumea poate oferi asistență de urgență pe cont propriu. Veterinarul are nu numai cunoștințele necesare, ci și toate instrumentele necesare pentru resuscitarea animalului.

Câine mic zace pe masă

Dacă animalul dvs. de companie a arătat deja o tendință la alergii, atunci este recomandat să-i administrați mai întâi antihistaminice. Cu vaccinarea în cascadă (când se introduce un medicament nou la fiecare 2 săptămâni), este necesar să se susțină imunitatea câinelui cu vitamine speciale, nutriție îmbunătățită.

Recenzii ale medicilor veterinari și ale proprietarilor de animale de companie

Nina Alekseevna, medic veterinar:

„Sunt medic veterinar și inoculez animale cu Nobivak de 4 ani. Există statistici privind utilizarea vaccinurilor multivalente și monocomponente. Vreau să spun că nu vor apărea efecte secundare dacă diagnosticul inițial al câinelui este efectuat cu atenție. Asigurați-vă că verificați fecalele și sângele pentru indicatorii principali. Dacă există abateri, atunci mai întâi tratez animalul și abia apoi vaccinez. Drept urmare, peste 3.000 de câini au fost vaccinați fără nicio complicație "..

Elena, 25 de ani

„Am cumpărat un cățeluș Spitz cu toate vaccinările. Dar crescătorii au avertizat că într-un an câinele va trebui revaccinat. Nu avem un medic veterinar sensibil în orașul nostru, așa că am cerut crescătorilor numele vaccinului (Nobivac DHPP) și l-am cumpărat prin intermediul site-ului oficial. Injecția în sine este suficient de ușoară, nu au apărut efecte secundare. Acum mă voi vaccina ".

Anna și Kirill

„Am vaccinat un cățeluș cioban cu vaccinul împotriva rabiei Nobivak. În ciuda faptului că injecția a fost făcută de un medic veterinar profesionist, o umflătură a umflat la greabăn. Nu există nicio îndoială în ceea ce privește originalitatea, durata de valabilitate a produsului, deoarece au cumpărat fiola singure și au verificat totul. Veterinarul a atribuit acest efect secundar intoleranței individuale. Dar, după ce am studiat recenziile de pe internet, ne-am dat seama că fiecare al doilea câine are asemenea umflături. Peste un an vom vaccina cu un vaccin de la un alt producător, deoarece ne este foarte frică de sănătatea animalului nostru de companie ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nobivak pentru câini