Dacă câinele se varsă iarna? Identificăm principalele motive

Orice proprietar responsabil va suspecta că ceva nu este în regulă dacă își găsește câinele vărsat în timpul iernii. Căderea părului pe termen scurt și scurt poate fi atribuită stres, dar ce să faci dacă haina de blană a animalului de companie urcă literalmente. Ar trebui să luăm în considerare iarna muta, ca simptom al bolii? Să vedem care pot fi motivele căderii neașteptate a părului și ce să facem în continuare..

Aproape toate rasele de câini își vărsă părul și paltonul de două ori pe an - toamna și primăvara. Este un proces necesar și natural de reînnoire a blănii și a pielii. Dacă proprietarul periază câinele zilnic, procesul durează 1-2 săptămâni. La rasele cu păr lung și câinii cu un substrat solid, muta se poate întinde timp de trei săptămâni și nu există nimic suspect.

Muta prematură ca simptom

În majoritatea cazurilor, proprietarul nu observă o serie de simptome de avertizare urmate de căderea părului. Dacă câinele dvs. începe să vărsat în timpul iernii, revedeți ultimele 2-3 săptămâni, este posibil să nu fi observat că câinele se zgâria sau era prea anxios..

Examinați pielea animalului dvs. de companie, dacă există zone roșii sau zgârieturi, cel mai probabil aveți de-a face dermatită. Este devreme să ne bucurăm, dermatita este un diagnostic foarte vag și nu poate fi tratată în mod arbitrar.

Ciudat, dur, neobișnuit pentru un câine mirosul este, de asemenea, un simptom. O modificare a mirosului indică o funcționare anormală a glandelor pielii. Acest fenomen poate avea o duzină de motive, de la o calitate slabă şampon, la o bucată culese manual în grămada de gunoi „delicios”. Chiar dacă nu a existat miros înainte de a începe năpârlirea, acest simptom nu trebuie uitat. Apropo, primul sursa „tămâiei” o constituie urechile și labele unui câine. În al doilea caz, mirosul este o variantă a normei, în primul, indică otită sau mai ușoare inflamator proces.

Câinele tău a fost nervos în ultimele săptămâni? Poate că ai certat animalul de companie (deși pentru cauză)? Luptele, rănile, vizitele veterinare sau orice alt stres pot declanșa vărsarea.. Cu toate acestea, odată cu această evoluție a evenimentelor, căderea părului nu ar trebui să fie intensă și ar trebui să se oprească în 2-3 zile. Pe de altă parte, stresul poate declanșa orice durere de „somn”, deci monitorizați cu strictețe starea animalului de companie în ansamblu și nu doar haina de blană.

A hrani câine cu produse naturale? I-ai dat animalului tău ceva nou? Despre vitamina ai uitat suplimentele? În teorie, orice câine, chiar și cel mai sănătos, poate suferi alergie la mancare, chiar și pentru un singur produs. Boala se dezvoltă aproape ca o boală autoimună, leucocitele apără corpul de „inamic”, poate tratamentul dumneavoastră.

Deoarece pielea și părul nu sunt organe vitale (în comparație, de exemplu, cu inima), toată furia corpului este eliminată asupra lor. Bineînțeles, alergiile sunt însoțite de o serie de alte simptome - mâncărime severă, anxietate, uneori activă saliva, nasul câinelui pare mai umed decât de obicei, ochii pot rupere și înroșește.

Important! Lipsa vitaminelor, în special A și E, precum și aminoacizii grași Omega 3 și 6, are un efect extrem de dăunător asupra stării pielii și, prin urmare, a stratului. Dacă vă hrăniți câinele cu produse naturale, asigurați-vă că urmați cursuri de vitamine, mai ales în afara sezonului.

Mâncare uscată de asemenea, nu este un panaceu, mai ales dacă cumpărați produse de calitate scăzută. Vă rugăm să rețineți că, dacă se „usucă”, nu mai mic decât premium. Dacă câinele dvs. este predispus la alergii, atunci clasa super premium sau holistică. Furajele economice sunt inutile în cel mai bun caz, dăunătoare în cel mai rău din cauza cantității mari de sare. În plus, uscarea economică nu este îmbogățită cu vitamine și acesta este, de fapt, principalul avantaj al furajelor industriale de înaltă calitate..

Notă! Dacă decideți să vă schimbați câinele de la hrana uscată la cea naturală (sau invers), faceți-o treptat. În caz contrar, riscați să vă provocați animalul de companie cu propriile mâini probleme de stomac sau alergii.

O vărsare neașteptată poate indica, de asemenea boală mai insidioasă - nealimentară alergii. Situația este complicată de faptul că reacția corpului poate fi provocată de aproape orice obiect din casă sau chiar din aer (poluat cu gaze, evacuări, produse de înflorire a plantelor). Începeți prin eliminarea factorilor legați de câini - Nou un castron, mersul pe jos haine, gunoi etc..

cât de des tu baie animal de companie și ce? Șampoanele de slabă calitate pot declanșa dermatita și alte afecțiuni ale pielii, atunci Pierderea parului, acesta este un simptom evident. Scăldatul frecvent, în special la câinii sub acoperire, poate provoca năpârlire. Apropo, dacă spălați săptămânal un câine pufos, atunci este mai bine pentru el să-l arunce, deoarece un strat subțire umed și umed va provoca dezvoltarea eczemă.

Paraziți și infecții fungice

Puricii și clești se poate „lipi împreună” chiar și de un animal de companie tratat din paraziți. Examinați cu atenție câinele, în special zonele din spatele urechilor, bărbie, abdomen și coapselor interioare. Căutați nu numai paraziți, ci și urmele prezenței lor - boabe negre, puncte roșii (mușcături), zgârieturi. Inspectați cu atenție așternutul și, la cea mai mică suspiciune, schimbați-l în unul nou. Dacă animalul dvs. de companie are placă întunecată în urechi, curățați-l și urmăriți-l, eventual, cu un acarian al urechii.

Vlasoedy - o epopee separată, înaintea căreia tremură chiar crescătorii de câini cu experiență. Câine infectat varsă puternic în timpul iernii și pe tot parcursul anului, până când devine chel într-o stare critică. Problema este dificultatea diagnosticării. Să spunem doar că parazitul va fi găsit dacă ai noroc. Căpușa nu mănâncă lâna în sine (așa cum s-ar putea crede din nume), urcă în foliculul de păr și parazitează acolo.

Apropo, păduchiul, spre deosebire de frații săi de căpușe, nu suge sânge, ci roade pielea și țesutul. În stadiile avansate ale bolii, „vecinii” se deplasează în straturile profunde ale pielii. Pe lângă toate deliciile, un păduch poate infecta un câine. viermi, deoarece este proprietarul lor intermediar.

Viermii trăiesc în corpul unui câine, dar au un efect dăunător asupra întregului corp. Nu uitați că paraziții pot trăi nu numai în intestine, unele specii sunt capabile să călătorească prin corp, lovit inima, ficat, plămânii și chiar creierul.

Cum să oprești năvală de iarnă a unui câine

Autotratamentul este o mare responsabilitate pentru că o greșeală poate duce la tragedie sau complicații. Deci, se pot face încercări de auto-medicare, dacă câinele mâncând bine, se comportă normal, nu este crescută (nu coborâtă) temperatura și nu există alte simptome decât căderea părului. Experimentarea mai lungă de o săptămână nu merită dacă metodele de mai jos nu au ajutat - mergeți la veterinar!

  • Tratează câinele de la paraziți! Chiar dacă ați efectuat recent profilaxie - repetați, poate ați dat peste medicamente de calitate scăzută sau animalul de companie „a luat vecinii” de la tovarăși care mergeau cu patru picioare.
  • Dietă și vitamina curs - o dietă neutră sau transferul la o hrană de calitate superioară. Suplimentele alimentare trebuie să conțină vitaminele A, E, D, Omega 3 și 6, calciu, magneziu și fosfor.
  • Verificați temperatura și umiditatea aerului în casă. Vărsarea este normală la temperaturi peste 25 ° C. Aerul prea uscat (sub 40%) poate duce, de asemenea, la deteriorarea și pierderea lânii. Eliminăm factorii prin aerisire, scăzând nivelul de temperatură al termostatelor (dacă există), cumpărând un umidificator.
  • Odihnă - stresul, cauza tuturor bolilor, această lege este valabilă și pentru câini. Protejați-vă animalul de companie de plimbările de grup, de oaspeți și de babysitting timp de cel puțin o săptămână. Poate că fiara cu coadă era obosită psihic, iar corpul său a început să „treacă” fizic.
  • Fă o plimbare un câine de 2-3 ori pe zi, chiar și pe vreme rea. Răcirea moderată va determina oprirea scurgerii. Cu toate acestea, nu exagerați, câinele poate deveni hipotermic, ducând la rece în cel mai bun caz, să bronşită și pneumonie, în cel mai rău caz.

Sfat: atunci când contactați clinica, insistați pe efectuarea generală și biochimică analize de sange, Analiză „punctuală” (după un singur indicator) a stării ficatului, rinichilor, tiroidei și pancreasului, efectuând o răzuire profundă a pielii cu examinarea ulterioară a ciupercilor și paraziților.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dacă câinele se varsă iarna? Identificăm principalele motive