Guler `dana ultra` pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Problemele cu ectoparaziții la animale sunt bine cunoscute chiar și de persoanele care sunt chiar legate indirect de conținutul lor. Pe lângă inconvenientele pentru animalele de companie, pericolul puricilor constă și în transferul de către acesta a diferitelor boli. Gulerul "Dana Ultra" pentru câini va ajuta la înfrângerea paraziților.

Guler "Dana Ultra" ce este acest "accesoriu"?

După cum puteți înțelege cu ușurință, acesta este un lucru special guler. Este fabricat din materiale polimerice și impregnat cu soluții de agenți insecticide. De regulă, gulerul nu poate ucide puricii și alți ectoparaziți, dar acționează ca un agent de respingere eficient, prevenind reinfectarea animalului.

Tine minte! În cazurile de invazii severe, utilizarea unui guler singur este ineficientă, este necesară utilizarea suplimentară a unor mijloace mai „viguroase” (picătură, de exemplu).

Compoziția preparatului

În primul rând, gulerul în sine (așa cum s-a menționat mai sus) este o bandă din material polimeric, echipată cu o cataramă de plastic care vă permite să atașați dispozitivul la gâtul câinelui. Desigur, nu ea este responsabilă de efectul antiparazitar, ci substanțele care alcătuiesc impregnarea specială:

 • Fipronil. Insecticid de foarte bună calitate folosit de mult timp în medicina veterinară. Diferă în condiții de siguranță ridicată pentru oameni și pentru toate animalele cu sânge cald.
 • Ivermectina. De asemenea, un medicament antiparazitar comun, utilizat pe scară largă în medicină. Are un efect slab asupra corpului animalelor cu sânge cald (este atât de mic încât medicamentul este utilizat în tratamentul pediculozei la persoanele cu SIDA), distruge nu numai ectoparaziții, ci și nematodele parazitare. Apropo, pentru descoperirea acestei substanțe, în 2015, creatorii săi au primit Premiul Nobel..
 • Piriproxifen. Este extrem de eficient în suprimarea embriogenezei paraziților, ceea ce vă permite să eliminați rapid întreaga populație de „creaturi vii”, și nu doar acei paraziți care se află direct pe animal.

Analogi

În sine, analogii acestui guler antiparazitar sunt destul de numeroși:

 • Hartz UltraGuard Flea & Bifați gulerul. Producătorul produce zeci de soiuri de gulere "pentru toate ocaziile".
 • Gulere „bare”.
 • Produse Avantaj (considerat neoficial cel mai sigur guler).

Depozitarea corectă a gulerului

Deoarece impregnarea gulerului se bazează pe substanțe foarte volatile, depozitarea adecvată este extrem de importantă. În caz contrar, proprietarul riscă să obțină un agent protector, care de fapt nu poate proteja câinele de nimic..

Pentru a preveni acest lucru, următoarele reguli trebuie respectate cu strictețe în timpul depozitării:

 • Păstrați întotdeauna gulerul în ambalajul original. Crescătorii cu experiență recomandă în general introducerea ambalajului într-o pungă etanșă. Și mai departe. Din același motiv, vă sfătuim să cumpărați numai gulere „proaspete” cu o dată de producție cât mai apropiată de data cumpărării..
 • Este necesar să se protejeze integritatea ambalajului în orice mod posibil. De asemenea, nu trebuie să cumpărați gulere, a căror ambalare este ruptă și prezintă alte semne de deteriorare mecanică. Este foarte probabil ca în astfel de situații câinele să nu primească protecție normală împotriva puricilor..
 • Temperatura de depozitare este de 2 ° până la 25 ° Celsius. Cu toate acestea, nimic îngrozitor nu se va întâmpla cu gulerul atunci când este înghețat. Dar cu siguranță nu merită să îl supraîncălziți, deoarece în astfel de condiții substanțele impregnării de protecție încep să se evapore activ (nivelul de protecție împotriva ectoparaziților scade).
 • Produsul trebuie depozitat acolo unde copiii și animalele de companie sunt garantate să nu ajungă la el. Posibilitatea otrăvirii în astfel de cazuri este departe de a fi iluzorie..

Indicații de utilizare

Deci, indicațiile de utilizare. Utilizarea gulerului Dana este recomandată în următoarele cazuri:

 • În caz de infestare cu purici și păduchi găsiți pe haina animalului.
 • La detectare păduchi.
 • Medicamentul este prescris pentru toate bolile parazitare cauzate de un atac căpușe ixodide, precum și pentru prevenirea invaziilor (adică gulerul acționează ca un agent de respingere).
 • Se recomandă utilizarea „Dana” pentru prevenire otodectoză (adică acarianul urechii).
 • În cele din urmă, este potrivit pentru tratarea nematodelor la câini.

Și totuși aș dori să observ că acest remediu este mai potrivit pentru prevenirea cazurilor nu prea avansate de invazii parazitare. În situațiile în care animalul de companie are o mulțime de paraziți, primul pas este de a folosi mijloace mai „grele” (cum ar fi picături, șampoane, spray-uri, medicamente antihelmintice).

Cum funcționează: mecanism și nuanțe ale acțiunii substanțelor

Așa cum am indicat deja mai sus, valoarea medicamentului rezidă în „versatilitatea” acestuia, deoarece medicamentul poate fi utilizat pentru a distruge nu numai căpușe, purici și păduchi, ci și helminți rotunzi. Dar cum funcționează medicamentul, care este motivul pentru o gamă atât de largă de utilizare a acestuia??

Fipronilul și piriproxifenul prezenți în impregnarea gulerului au un efect de contact (adică insecta trebuie să vină cumva în contact cu zona de piele sau lână tratată). Acești compuși au un efect letal și respingător asupra tuturor etapelor vieții puricilor, căpușelor și păduchilor..

Principiul acțiunii este difuzarea lor treptată de la suprafața gulerului pe pielea și învelișul animalului. Aceste substanțe au capacitatea de a se cumula, acumulându-se în stratul superior al epidermei, precum și în bulbii glandelor sebacee și ale părului.

În ceea ce privește acțiunea farmaceutică a acestor substanțe ... Principiul acțiunii fipronilului este blocarea transmiterii impulsurilor neuromusculare în corpul parazitului, ceea ce duce la paralizie și moartea ulterioară a insectei. Rețineți că receptorii analogi la mamifere sunt indiferenți la acțiunea acestei substanțe. Piriproxifenul este valoros pentru alții. Blochează și perturbă procesele de pupație și formarea etapelor adulte ale insectelor parazite, motiv pentru care populația lor scade treptat.

Ivermectina, adică a treia substanță activă, se caracterizează prin aceeași (și mecanismul acțiunii sale este foarte asemănător cu opțiunea de mai sus), dar numai „la sarcină” poate distruge multe tipuri de nematode parazite (adică helminți rotunzi) găsiți la câini ... Ca și în trecut, ivermectina „cade” treptat din guler și se acumulează în stratul superior al epidermei, precum și în bulbii glandelor sebacee și ale părului.

Dar! În plus, substanța poate fi absorbită prin piele, în timp ce pătrunde în fluxul sanguin general al animalului.. În cele din urmă, în cazul în care animalul se linge singur, compusul pătrunde mai întâi în tractul gastro-intestinal și de acolo se precipită și în fluxul sanguin general. După cum am menționat deja, această substanță blochează și transmiterea impulsurilor neuromusculare, în urma căreia parazitul moare..

Guler "Dana Ultra" pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Eficacitatea protecției depinde în mod direct de cât de atent și scrupulos proprietarul câinelui respectă instrucțiunile de utilizare. Prin urmare, nu trebuie să neglijați recomandările medicilor veterinari și ale producătorului însuși!

În primul rând, trebuie să deschideți ambalajul original și să măsurați cureaua la o astfel de lungime încât să existe un spațiu de cel puțin un centimetru între acesta și gâtul câinelui (amintindu-vă să lăsați capete libere pentru fixarea cu o cataramă). După aceea, gulerul este fixat în cele din urmă cu o cataramă, iar excesul său (care iese mai mult de 0,5 cm) este tăiat.

Este recomandat să folosiți mănuși chirurgicale de unică folosință atunci când lucrați..

Dacă acest lucru nu este posibil, imediat după „îmbrăcarea” animalului de companie în guler, trebuie să vă spălați bine mâinile cu apă și săpun. În cazul în care există abraziuni profunde și tăieturi pe pielea mâinilor, nu este recomandat să lucrați fără mănuși (componentele medicamentului intră în sânge, ceea ce nu este foarte bun).

Încă o dată, repetăm: dacă animalul de companie are prea mulți purici (căpușe, păduchi etc.), mai întâi este recomandat să spălați câinele cu un șampon antiparazitar. În cele din urmă, pentru a preveni reinfectarea cu o populație mare de paraziți în mediul extern, este necesar să prelucrați cu atenție (sau mai bine, să aruncați și să cumpărați unul nou) așternut, precum și articole de îngrijire cu soluții de agenți insecticide..

Vă recomandăm cu tărie curățarea umedă în interior cu înălbitor cu clor. Dacă câinele este ținut într-o volieră, trebuie folosite soluții saturate de dezinfectanți cu clor, este recomandabil să ardeți cu atenție plăcile și pământul de sub ele cu o flacără.

Rețineți că, în cazul căpușelor ixodide, primele două zile după ce au pus gulerul, se pot „lipi” de câine din nou, dar după acest timp paraziții mor și cad.

Producătorul scrie că utilizarea „Dana” protejează în mod fiabil câinele timp de patru luni. Dar, în același timp, mulți crescători cred că gulerul ar trebui schimbat cel puțin o dată la trei luni. Mai aproape de patru luni, el protejează animalul nu atât de activ (în special în zona sacrului și a cozii).

Caracteristici atunci când utilizați un guler pentru câini mici și pui

Rețineți că utilizarea gulerului pentru câinii mici și puii nu are nuanțe speciale, dar totuși există câteva caracteristici:

 • În cazul lor, „Dana” este garantat „să aibă grijă” de aproape toate cele patru luni, sau chiar mai mult. Zona corpului animalului de companie este mică și, prin urmare, există suficiente substanțe active pentru întreaga perioadă de utilizare.
 • Dacă restul gulerului este ambalat într-o pungă etanșă, poate fi suficientă încă o dată (cu condiția ca animalul să nu crească mult în alte patru luni, desigur).

Pentru rasele mijlocii și mari

La fel ca în cazul anterior, nu există nuanțe speciale atunci când se utilizează produsul pentru rase medii și mari, dar trebuie amintit că gulerul nu va putea proteja întreaga suprafață a corpului până la sfârșitul celei de-a doua luni. Prin urmare, gulerul trebuie îndepărtat din când în când, iar animalul de companie trebuie spălat cu un șampon antiparazitar..

Efecte secundare

De regulă, efectele secundare nu sunt observate, dar în unele cazuri corpul animalului poate să nu reacționeze destul de adecvat la impregnarea gulerului:

 • Este posibilă dezvoltarea alergiilor.
 • Uneori apar tremurături musculare (adică tremurături).
 • În cazurile severe, este vorba de vărsături.
 • Se poate dezvolta salivație abundentă.

În toate aceste cazuri, gulerul este îndepărtat imediat și medicul veterinar este chemat imediat.

Contraindicații

Este ușor să concluzionăm că contraindicațiile privesc în primul rând animalele de companie cu predispoziție la alergii. Un astfel de guler trebuie purtat cu precauție extremă..

Și mai departe:

 • Nu îl puteți folosi dacă animalul este bolnav sau slăbit.
 • Nu purtați guler la puii cu vârsta sub 2 luni.
 • Cățelele însărcinate și care alăptează pot purta „Dana”, dar numai după aprobarea medicului veterinar.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Guler `dana ultra` pentru câini: instrucțiuni de utilizare