Hrana pentru câini cu pedigree

Pentru consumatorul rus din anii `90, când corporațiile occidentale au izbucnit pe piață pentru bunuri, există o asociere puternică despre marca hranei pentru câini care este cea mai populară. Desigur, acesta este Pedigri și Chappy. Ambele mărci merg adesea împreună nu numai la nivelul mental al consumatorilor, ci și pe rafturile din magazine și în listele de prețuri ale furnizorilor. Și aceasta nu este o coincidență - ambele fluxuri sunt de pe Marte. Vom vorbi despre Chappi în celălalt articol al nostru și astăzi vă vom împărtăși recenziile despre hrana pentru câini pentru pedigree de la medicii veterinari, compoziția și caracteristicile sale.


Mâncare umedă

Cea mai detaliată compoziție de hrană umedă Pedigri pate pentru câinii adulți de rase mici cu carne de vită, preluată de pe site-ul oficial al companiei: carne și organe (inclusiv 4% carne de vită), fibre, minerale, ulei vegetal, vitamine. Valoare nutrițională (la 100 g): proteine ​​- 7,0 g; grăsimi - 3,5 g; cenușă - 1,0 g; fibre - 0,6 g; umiditate - 85 g; calciu - nu mai puțin de 0,1 g; zinc - nu mai puțin de 1,8 mg - vitamina A - nu mai puțin de 120 ME - vitamina E - nu mai puțin de 0,9 mg.

pluguri genealogice pentru câinii de rasă mică umezi

La ce trebuie să fii atent?

 • În ce ordine sunt ingredientele din compoziție. Conform cerințelor legislației ruse, componenta predominantă a produsului trebuie indicată mai întâi în compoziția furajelor. Adică, cu cât componenta este mai mare în%, cu atât va fi indicată în listă. Prima carne și măruntaie este ceea ce aveți nevoie!
 • Absența, cel puțin, a componentelor de neînțeles și evident suspecte - totul este simplu și clar.
 • Dacă carnea de vită este de 4%, atunci ce sunt măruntaiele? Și de ce sunt atât de multe?

De fapt, acesta este un subiect separat și foarte voluminos. Să încercăm să explicăm cele mai importante componente ale acestui număr:

 • Subprodusele sunt produse secundare ale producției de carne. (cozi, ficat, inimă, rinichi, stomac și așa mai departe)
 • Subprodusele sunt împărțite în 2 categorii în funcție de gradul de saturație a proteinelor tisulare. (condiționat, există mai multe proteine ​​în stomac decât în ​​coadă, motiv pentru care este mai valoroasă).
 • Subprodusele sunt împărțite în mai multe grupuri în funcție de gradul de digestibilitate și de valoarea nutrițională - și acesta este unul dintre criteriile cheie pentru alegerea furajului de către producător

clasificarea măruntaielor

clasificarea măruntaielor

S-a dovedit că, cu cât carnea are mai multă valoare nutritivă, cu atât este mai de dorit pentru animal. Din aceasta, animalul dvs. de companie, conform statisticilor, va mânca stomacul cu mult mai mare plăcere decât, să zicem, plămânul. Prin urmare, ceea ce ar trebui să ne îngrijorăm în primul rând în ceea ce privește compoziția produsului nu este prezența subproduselor, ci calitatea acestora. Revenind la Pedigri, din păcate, producătorul nu indică niciun identificator cu privire la ce fel de măruntaie saturează furajele..

Să-l comparăm cu analogul super-premium: POODLE ADULT de Royal Canin.

pluguri pentru pudelii umezi de la caninul regal

Ingrediente: carne (carne de porc, pui), somon, amidon de porumb, celuloză, ulei de pește, ulei de floarea-soarelui, zaharuri, aromă naturală, extract de gălbenele (sursă de luteină) - aminoacizi (taurină, metionină, L-carnitină), stabilizator (îngroșător polizaharidic ) - minerale (zinc, fier, mangan, sodiu, fosfor, potasiu, cloruri, iod, cupru, calciu, zinc sub formă chelată, mangan, magneziu sub formă chelată, cupru sub formă chelată) - vitamine (niacină, C, D3, E, colină, pantotenat de calciu, B1, B2, acid folic, biotină, B6, B12).

Valoare nutritivă: proteine ​​(%) 9,00, grăsimi (%) 5,80, fibre totale (%) 1,10, minerale (%) 1,80 (puteți vedea întreaga listă pe pagina Royal Canin)

Ce concluzii putem trage? „Analogul” super premium conține mai multe proteine ​​și grăsimi, precum și componente minerale și vitamine. Și, care, în multe privințe, conform recenziilor medicilor veterinari, determină prețul alimentelor umede, valoarea energetică a Royal > Pedigri este de aproape 1,5 ori. Ce înseamnă acest lucru pentru animal? Este simplu - pentru a mânca, are nevoie de 1,5 Pedigri mai mult decât Royal. De asemenea, calitatea măruntaielor nu a fost menționată la subiectul super premium. Scriu carne ... Ei bine, carnea este atât de carne - acum nu este vorba despre ei.

Mâncare uscată

Componenta principală a tuturor vânzărilor Pedigri este, desigur, mâncarea uscată. Să aruncăm o privire mai atentă asupra compoziției sale. Să luăm de exemplura food Pedigree Primul aliment pentru puii de la 3 săptămâni cu pui.

pedigree uscat pentru pui

Compoziție detaliată a alimentelor genealogice pentru pui: orez, porumb, făină de pui, extracte vegetale proteice, pastă de sfeclă, făină de carne, ulei de floarea soarelui, grăsime animală, drojdie de bere, minerale, vitamine, glucozamină.

Valoare nutritivă: valoare nutritivă (la 100 g): proteine ​​- 30 g - grăsimi - 15 g - cenușă - 7 g - fibre - 4 g - umiditate - nu mai mult de 10 g - calciu - 1,2 g - fosfor - 0,8 g - sodiu - 0,3 g - potasiu - 0,55 g - magneziu - 0,12 g - zinc - 25 mg - cupru - 2,0 mg - vitamina A - 1500 UI - vitamina E - 20 mg - vitamina D3 - 150 UI - Vitamina B1 - 1,0 mg - Vitamina B2 - 1,35 mg - Vitamina B5 - 7,5 mg - Vitamina B12 - 8 μg - Niacină - 5,3 mg - Colină - 350 mg - Omega-6, Omega –3 acizi grași polinesaturați - glucozamină.

Valoarea energetică (per 100g): 380 kcal / 1591 kJ.

La ce trebuie să fii atent?

 • Primele două ingrediente sunt orezul și porumbul. Ce ne spune asta? Așa este, cea mai mare parte a hranei este departe de carne..
 • Făină de pui - nr. 3 la rând și făină de carne nr. 5. Există foarte puțină carne + în mod evident se utilizează o tehnologie diferită în producția de furaje. Și ar trebui să ne dăm seama ce fel de făină este, de ce este atât de puțin din ea și, de asemenea, să o comparăm cu o mâncare uscată similară a fratelui său super premium.
 • Acordați atenție valorii nutriționale. În ciuda faptului că componenta din carne din furaje este mică, saturația proteinelor și valoarea energetică din compoziția alimentelor uscate Pedigri este de câteva ori mai mare decât cea a alimentelor umede de aceeași marcă.

Comparați cu Proplan Large catelus atletic.

hrana uscată pentru câini proplan

Compoziție furajeră: pui (17%), porumb, proteine ​​uscate de pasăre, grâu, gluten, grăsimi animale, produse vegetale, orez (4%), aditiv furajer aromatizat, pulpă de sfeclă uscată, ulei de pește, minerale, vitamine, colostru (0,1%), antioxidanți.

Valoare energetică (100g): 370,2 kcal

Ce concluzii putem trage?

 • Compoziția hranei pentru câini Pedigri este evident „inferioară” în ceea ce privește componenta din carne
 • Pe de altă parte, nu include glutenul și aromele.
 • Valoarea energetică este comparabilă

Compoziția alimentelor pentru cățeluși Pedigri include în mod evident componente mai ieftine și cea mai mare parte este formată din orez și porumb, a căror valoare energetică, potrivit medicilor veterinari, nu este comparabilă cu ingredientele din carne. Pe de altă parte, proplanul conține doar 17% carne și conține amelioratori de aromă și gluten, combinat cu un preț mult mai ridicat, acest lucru se poate juca și împotriva acestui aliment super-premium pentru câini..

Recenzii proprietarului despre hrana pentru câini Pedigree

Pe lângă compoziția alimentelor, există și recenzii ale persoanelor „vii” care folosesc mâncarea Pedigri în fiecare zi. După ce ați analizat recenziile proprietarilor de câini care folosesc (folosit) alimente Pedigri, puteți trage următoarele concluzii și teze:

 • Există un mit conform căruia hrana pentru câini Pedigri este otrăvitoare (sau așa ceva). Am analizat astăzi compoziția alimentelor și am găsit ingrediente discutabile în analogi super-premium, mai degrabă decât în ​​Pedigri. Pe de altă parte, problema calității subproduselor rămâne deschisă..
 • Despre el și a doua „pretenție” la pupa. Există părerea că ingredientele sunt compuse exclusiv din coarne și copite. Nu putem să nu confirmăm sau să negăm acest lucru. Aici rămâne să te bazezi doar pe capul tău și să cântărești avantajele și dezavantajele. Opinia portalului nostru este că compania Marte este prea serioasă pentru a economisi la astfel de lucruri, dar nu impunem această opinie nimănui..
 • Evident, câinilor le place mâncarea. Deoarece unele dintre comentarii sunt atribuite efectului narcotic al acestui feed. Nu lăsați niciun comentariu.
 • Alimentele uscate folosesc în continuare coloranți: verde, roșu imită componentele vegetale ale furajelor, în timp ce cei mai importanți producători mondiali au abandonat de mult această practică în favoarea unui format mai sănătos (chiar și bucăți solide de culoare maro închis)

Comentariile medicilor veterinari despre hrana pentru câini cu pedigree

Nu există un răspuns neechivoc din partea medicilor veterinari cu privire la acest feed. Unii medici trimit calm acest feed la o clasă economică de înaltă calitate și nu se așteaptă de la „mană din cer”. În mod evident, nu există componente dăunătoare în ea. Cu toate acestea, numeroase comentarii negative ale proprietarilor pot fi reduse la un fapt simplu - alimentele cu pedigree sunt una dintre cele mai accesibile și, prin urmare, utilizate pe scară largă. Și cu cât îl folosesc mai mulți oameni, cu atât este mai mare eșantionul relativ al celor care au probleme gastro-intestinale la animalele de companie..

Este banal, dacă toată lumea și-ar hrăni cu patru picioarele orice alt aliment, atunci procentul de recenzii negative ar fi relevant din punct de vedere statistic. Desigur, există medici veterinari care se opun în mod negativ alimentelor de clasă economică în general, unde pedigree-ul este cel mai popular, având în vedere că acest aliment nu oferă toate substanțele necesare pentru viața sănătoasă a unui câine..

În general, rezumând rezultatele. Pedigree - mâncarea nu este dăunătoare, dar calitatea subproduselor utilizate este discutabilă și, de asemenea, nu există încredere că acest aliment este complet. Prin urmare, dacă prețuiți sănătatea animalului dvs. de companie și sunteți gata să cheltuiți mai mult pe el, consultați medicul veterinar și găsiți cea mai potrivită hrană completă super premium pentru câinele dvs. Sau, așa cum fac majoritatea oamenilor, alternează mâncarea Pedigri cu mâncare naturală de înaltă calitate - această opțiune va fi probabil cea mai bună combinație de mâncare preț / calitate.


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrana pentru câini cu pedigree