Cum să supraviețuiești morții câinelui tău iubit? Sfaturi pentru adulți și părinții copiilor mici

Proprietarii experimentați de câini sunt conștienți de sentimentul amestecat atunci când un catel nou trece pragul casei lor, deoarece bătrânul animal de companie a dispărut. O bucată pufoasă plutește pe podea și un „vierme” de îndoială îmi zgârie liniștit sufletul: „A meritat? La urma urmei, câinele nu trăiește atât de mult. Lacrimile de bucurie se amestecă cu durerea în gât și încercările sârguincioase de a găsi cel puțin ceva în comun în privința unui nou copil și a unui vechi prieten. A trăi fără a-ți da drumul este dureros și nici un câine nou, nici bucuriile viitoare ale vieții împreună nu te vor salva. Cum să supraviețuiești îndrăznirii câinelui și să ieși din „centrul mort”? Cum să mergi înainte, lăsând căldură și amintiri plăcute în sufletul tău? Cum să vezi un câine nou, nu un „ecou” al unui vechi prieten?

Cine este vinovat?

Principala problemă care împiedică oamenii să se confrunte cu durerea este găsirea celor vinovați. Nu contează ce s-a întâmplat exact, instinctiv, o persoană îi caută pe cei responsabili pentru ceea ce a făcut, să fie Dumnezeu sau ghinion, dar acuzația va găsi un inculpat. Este mult mai rău când proprietarul se învinovățește de moartea animalului de companie - „Nu am avut timp”, „Nu am observat”, „E greșit în alegerea medicului veterinar”. Căutarea vinovatului se referă la acele situații în care animalul de companie pleacă din cauza unei boli sau a unui accident..

Bineînțeles, nu ar trebui să așteptați ceasul fatidic, trebuie să aveți grijă de prietenul dvs. în timp ce acesta este în viață și bine - nutriție adecvată, vaccinări, siguranță, îngrijire, examene veterinare regulate. Cu cât ești mai responsabil cu privire la îndatoririle tale de bază, cu atât mai repede te vei simți încrezător că ai făcut totul bine când a venit timpul să treci peste pierderea câinelui tău..

Un subiect separat pentru discuție este eutanasierea. Mulți proprietari refuză să eutanasieze uman un animal, considerându-l crimă. De fapt, un câine bolnav fără speranță este chinuit doar pentru că copilul egoist interior al proprietarului nu poate accepta realitatea..

Dacă vinul te roade, răscumpără-l în orice fel poți. Mergeți la un adăpost de animale, deveniți voluntar, ridicați un pisoi pe stradă, spălați-l și găsiți o casă pentru el. Faceți bine, salvați vieți, un sentiment al semnificației vă va ajuta să vă iertați „greșelile”.

Cum să eliberați un animal de companie decedat

Legendele frumoase despre „Podul Curcubeului” și despre o lume mai bună nu calmează sufletul, dar îngreunează pierderea. Nimeni nu știe ce să ascundă pe „cealaltă parte a morții”, iar speranța zadarnică a unei întâlniri întărește durerea. Mai jos sunt sfaturi de la psihologi și proprietari de câini care supraviețuiesc prietenilor lor.

Ia-ți timp să uiți

În primul rând, acesta este un alt motiv pentru a vă învinovăți și, în al doilea rând, memoria unei persoane este scăpată de sub control. Tristați-vă pentru pierdere, plângeți, exprimați activ emoțiile, dar nu vă deprimați. Faceți-vă timp să vă jeli și acordați-i animalului de companie ultimele onoruri. Doliul „general acceptat” după moartea unei persoane durează 1 an, acesta este cât timp are nevoie psihicul pentru a trece prin toate etapele durerii, cauza traumei psihologice nu este atât de importantă.

Îndepărtați rechizitele pentru animale de companie

După o săptămână sau o lună, după cum sunteți gata, într-o zi, împăturiți cu grijă toate lucrurile personale ale câinelui și puneți-le deoparte acolo unde nu vor fi văzute. Veți fi depășiți de un sentiment de trădare, dar va trece, nu există altă cale de ieșire, trebuie să renunțați.

Ai grijă de memoria ta

Faceți o carte memorabilă - fotografiile animalului de companie și toate poveștile pozitive pe care le puteți aminti ar trebui să fie plasate într-un singur album frumos conceput. Este bine dacă cartea este compilată de toți membrii familiei și toată lumea poate adăuga povești și o bucată de amintiri de la ei înșiși. Acest pas va ajuta la înlocuirea amintirilor negative și la amintirea momentelor fericite care se estompează în fundal în momentele de durere..

Desenați o imagine, plantați un copac, postați un necrolog, scrieți un verset - faceți orice fapt semnificativ care va trăi după sfârșitul jalei.

Umple golul

Poate că cea mai mare durere este goliciunea. Când săriți din pat pentru a vă duce animalul la plimbare, când mâna atinge lesa de pe noptieră, când din obișnuință mergeți la magazinul de animale pentru gustări. Toate aceste evenimente „mecanice” sunt însoțite de atacuri acute de durere.

Găsiți un hobby pentru dvs. - o activitate care vă captivează vă va ajuta să vă redirecționați câteva gânduri într-o direcție pozitivă. După ce ți-ai ocupat timpul liber, nu îți vei lăsa o șansă de auto-flagelare..

Nu uita cine ai fost pentru câine

Apreciază meritele tale - ai schimbat lumea acestui câine, pe umerii tăi erau toate grijile legate de sănătate și bunăstare și, de fapt, mulți câini nu văd nici măcar o sutime din ceea ce a învățat animalul tău de companie. Nu uita cât ai făcut, laudă-te.

Gândiți-vă cum ar fi dacă câinele dvs. va supraviețui. Ar fi putut animalul dvs. să supraviețuiască pierderii? Psihicul uman este aranjat într-un mod special - „nu îți este milă de tine”. Așadar, nu regretă, fii mândru - ai schimbat deja o soartă, ai luat o lovitură asupra ta și ți-ai ținut-o!

Ia-ți timp pentru a lua un alt câine

Nu primiți un animal de companie nou până nu dispare durerea pierderii. Multe familii, în special cele în care un copil suferă de moartea unui câine, dau naștere rapidă unui nou cățeluș, în speranța că „o pană va fi eliminată de o pană”. Drept urmare, proprietarii au comparat toată viața animalul nou și cel plecat, căutând trăsături comune și trăind în trecut. Este posibil și necesar să începeți un câine când apare un zâmbet pe față, și nu lacrimi, când apar amintirile unui câine plecat..

Ajutor profesional după moartea unui câine

Este imposibil supraviețuirea durerii? Înțelegi că nu poți face față? Nimeni care să te sprijine? Nu ezitați și solicitați asistență medicală. Nici un psihoterapeut care se respectă nu va spune: „Da, este doar un câine”, dar medicii practicanți știu cât de repede se distruge o persoană când este deprimată.

Sfat! Zâmbește cu putere! Când buzele sunt întinse într-un zâmbet, plămânii și creierul primesc cantitatea maximă de oxigen, ceea ce promovează producția de „hormoni ai fericirii”. Chiar dacă acest lucru este doar temporar și nu este mai semnificativ decât un placebo, dar în practică a fost testat - ajută!

Cum să vă ajutați copilul să se împace cu moartea unui câine

Un adult este capabil să se „biciuiască” și să experimenteze durerea mult timp, dar când un copil cade în melancolie, părinții intră în panică. De fapt, psihicul copilului este mai flexibil și adaptabil. Judecați singur, doar un genunchi rupt se estompează în fundal la vederea unei noi jucării și aceasta este o durere fizică care nu poate fi oprită de un zâmbet forțat.

Aruncând o privire mai atentă la argumentul „Copilul suferă” sugerează mai multe concluzii:

  • De ce un copil nu ar trebui să sufere de fapt? A pierdut un prieten și dorul, acest lucru este normal.
  • Viața este dată o dată și se poate termina brusc, din nou, dacă acest fapt este ascuns copilului, merită să ne gândim la siguranța sa personală. Psihologii recomandă distragerea atenției copiilor de la emoțiile negative. Fără îndoială, este necesar să schimbați atenția, dar copilul trebuie să supraviețuiască și realizării pierderii.
  • Un adolescent, care poate percepe pierderea unui animal superficial, este, de asemenea, îngrijorat, deși acest lucru nu este vizibil extern. Motivul unui astfel de comportament „rece” este în teama de a înfrunta cea mai gravă moarte - pierderea părinților.

Psihologii copiilor recomandă pregătirea copilului pentru o posibilă pierdere în avans. O metodă de atenuare a loviturii este de a obține un al doilea câine când animalul are 8-9 ani. Cel mai tânăr membru al familiei va avea amintiri pozitive ale ambelor animale de companie, care vor petrece 3-5 ani împreună. Când va veni momentul, câinele mai tânăr va prelua o parte din emoție și îl va ajuta pe copil să facă față pierderii mai repede..

Versuri sufletești (autorul, din păcate, nu ne este cunoscut)

Un foșnet liniștit - nu în urechi, ci în inimă.
Labe de mers care nu mai sunt acolo.
Zgomotul ghearelor, zgâriind ușa,
Pomeț liniștit, alarmant, nerecomandat.

Nu este nicăieri să mergi și să nu te ascunzi
Din aceste sunete înnebunitoare ...
Și o dorință este să te beți,
Când tragi mâna spre stânga din obișnuință ...

De ce ne aleg pe noi?
De ce pleacă fără întoarcere?
De ce viața lor se topește atât de repede,
Și nu poți întoarce anul înapoi?..

Lasă-te doar în inima ta - și spune-ți la revedere ...
Și îneacă-te în lacrimi de vinovăție și durere ....
Uită câtă fericire a fost,
Ceartând cu conștiința mea de ani de zile.

Îngheață ca și cum ai vedea,
Și apoi răcnește în pernă toată noaptea ...
Și să te urăști în liniște,
Cumpărarea unui uscător din obișnuință.

Jignindu-se cu prietenii și cu cei dragi.
Cei care nu au reușit să realizeze pierderea ...
Și găsirea bolurilor în cămară
Plângeți mult timp și șoptiți „Nu cred ...”

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să supraviețuiești morții câinelui tău iubit? Sfaturi pentru adulți și părinții copiilor mici