Vaccinări de bază pentru câini în funcție de vârstă - tabel și grafic

Vaccinări de bază pentru câini în funcție de vârstă - tabel și grafic

În articol voi vorbi despre vaccinările pentru câini, care boli sunt folosite. Voi descrie regulile de bază ale vaccinării, așa cum se numesc acestea, un tabel de vaccinări în funcție de vârstă, când puteți face acest lucru și posibilele complicații, cum să pregătiți un cățeluș pentru vaccinare. Cât timp puteți merge după prima vaccinare. Comportamentul unui animal de companie mic după prima și a doua vaccinare, cum tolerează și cum să-l hrănească, cum să-l ajute. Iată o prezentare generală a vaccinurilor pentru câini și o schemă a vaccinărilor pentru pui în funcție de vârstă.

Vaccinarea (vaccinarea) este cea mai eficientă metodă de prevenire a bolilor infecțioase la câini.

Vaccinul este un preparat care conține un virus ucis sau slăbit. Când vaccinul intră în corpul animalului, boala nu apare, dar se formează anticorpi împotriva virusului și se dezvoltă o imunitate stabilă.

De ce boli sunt vaccinați câinii?

Toate rasele sunt complet vaccinate împotriva bolilor care reprezintă o amenințare la adresa vieții lor.
Vaccinări de bază pentru câini în funcție de vârstă - tabel și grafic
Vaccinarea câinilor este considerată o condiție prealabilă pentru întreținerea acestora

Vaccinarea obligatorie a animalelor de companie se efectuează împotriva următoarelor boli:

 1. Rabia. Boală fatală pentru animale și oameni. Provoacă daune ireversibile sistemului nervos central, ceea ce duce la moartea rapidă a corpului.
 2. Ciuma carnivorelor (ciuma). Boala afectează toate organele și sistemele. Poate vărsa adesea, poate face caca frecvent, mânca prost. Chiar și în caz de recuperare, animalul de companie rămâne dezactivat.
 3. Enterita parvovirusului. Animalul de companie mic trebuie pus în carantină. Se manifestă prin vărsături, diaree, febră. Rata ridicată de mortalitate a bolii și cea mai puternică afectare a activității digestive și cardiace plasează injecția pe lista obligatorie.
 4. Hepatita infecțioasă duce la modificări patologice ireversibile în structurile ficatului, ceea ce duce la disfuncționalitatea acestuia și la moartea ulterioară a corpului.
 5. Parainfluenza afectează sistemul respirator al unui animal de companie mic, ceea ce duce la asfixierea (sufocarea) animalului de companie.
 6. Leptospiroza are un efect patogen asupra multor organe și sisteme (rinichi, ficat, fibre musculare), este periculos nu numai pentru câine, ci și pentru oameni.

Vaccinări pentru pui după vârstă

La vaccinarea animalelor în Rusia, vaccinările livrate până la un an de la naștere sunt de o importanță deosebită..

În perioada cățelușului, imunitatea abia începe să se formeze, iar animalul de companie este lipsit de apărare împotriva infecțiilor din jur.

Pentru a proteja micul prieten cu patru picioare de boli grave, este necesar să se stimuleze producerea în timp util a anticorpilor împotriva bolilor din corpul său. Acest lucru se poate face numai prin vaccinare, urmând o schemă și o frecvență specifice, vaccinare primară și repetată:

Varsta cateluluiPentru ce boală este vaccinulinformatii suplimentare
8-10 săptămâniDe la ciuma carnivorelor, hepatita, enterita, leptospiroza, parainfluenzaVaccinarea primară
11-13 săptămâniDe la ciuma carnivorelor, hepatita, enterita, leptospiroza, parainfluenzaRevaccinarea
11-13 săptămâniDe la rabiePrimar
6-7 luniDe la ciuma carnivorelor, hepatita, enterita, leptospiroza, parainfluenzaSecundar
6-7 luniDe la rabieSecundar, apoi plasat anual.
1 anDe la ciuma carnivorelor, hepatita, enterita, leptospiroza, parainfluenzaSecundar, apoi plasat în fiecare an.
Vaccinări de bază pentru câini în funcție de vârstă - tabel și grafic
Vaccinările împotriva câinilor sunt vaccinări pentru animale de companie excepțional de sănătoase

Vaccin antirabic

Vaccinarea obligatorie pentru câini. Este pe primul loc în lista vaccinărilor necesare. Până în prezent, nu există nici un remediu pentru rabie, este posibilă doar respectarea măsurilor preventive pentru prevenirea bolii, principala vaccinare regulată a câinelui. Se poate folosi vaccinul nobivak.

Niciun vaccin nu oferă o garanție de 100% împotriva bolii.

Trebuie să acționezi rapid. Dar anticorpii produși după injectarea vaccinului vor ajuta corpul câinelui să facă față bolii și să vindece boala..

Reguli de bază de vaccinare pentru câini

Regula de bază a vaccinării câinilor este respectarea programului exact, conform calendarului. Menținerea nivelului necesar de anticorpi în corpul animalului de companie este cheia sănătății acestuia. În cazul vaccinărilor neregulate, imunitatea la boli prezintă un efect slab și nu se poate face corect și nu este capabilă să protejeze animalul de virușii proveniți din mediu.

Câinii adulți sunt vaccinați la fiecare 12 luni, o schimbare de peste două săptămâni nu este de dorit.

Când planificați vaccinarea, trebuie să luați în considerare contraindicațiile pentru utilizarea sa:

 • puii au vârsta de până la 2 luni. Puii nou-născuți au imunitate la boli, care a fost transmisă de la mamă (dacă a fost vaccinată), deci nu trebuie să fie vaccinați;
 • boala câinelui. Pe un corp slăbit, utilizarea vaccinării este interzisă, deoarece o injecție în timpul unei boli poate provoca o deteriorare a stării unui animal rău;
 • Este interzisă vaccinarea unui animal de companie cu mai puțin de trei luni înainte de împerechere, deoarece poți provoca apariția unui blând la descendenți;
 • lipsa de deparazitare la câine. Este interzisă vaccinarea animalelor cu infestări helmintice;
 • nu este de dorit să se vaccineze în timpul schimbării dinților, deoarece este posibil să se provoace întunecarea smalțului.

După ce câinele atinge vârsta de opt ani, injecțiile cu vaccinul se fac pe baza sănătății și bunăstării animalului de companie.

Vaccinări de bază pentru câini în funcție de vârstă - tabel și grafic
După ce animalul a fost vaccinat, trebuie să-l observați câteva zile

Acordați atenție stării alergice a câinelui. Dacă câinele este predispus la alergii sau a avut o reacție anterioară, trebuie administrat un antihistaminic cu o oră înainte de vaccinare.

Toate injecțiile efectuate trebuie înregistrate în pașaportul veterinar.

Aceste informații sunt destinate medicilor veterinari și medicilor veterinari la trecerea frontierei țării de reședință..

Posibile complicații după vaccinare

Medicamentele moderne sunt de înaltă calitate și fiabile, efectele secundare sunt extrem de rare.

În prima zi după vaccinare, este posibilă o ușoară deteriorare a bunăstării. Animalul de companie poate fi letargic, apatic, poate refuza să mănânce. Este posibilă și o ușoară creștere a temperaturii corpului. Se poate forma o umflătură la locul injectării. Toate aceste manifestări sunt considerate normale și nu necesită îngrijire veterinară sau medicală. Plimbarea câinelui și contactul cu alte animale în această zi nu pot fi, și este mai bine să anulați și să respectați starea câinelui.

Vaccinări de bază pentru câini în funcție de vârstă - tabel și grafic
Funcția principală a acestei proceduri este de a preveni bolile infecțioase.

Dacă la o zi după vaccinare, bunăstarea câinelui s-a înrăutățit: temperatura a crescut, salivația a crescut, apare tulburări digestive (vărsături sau diaree), trebuie să-l ajutați și trebuie să contactați clinica veterinară unde a fost vaccinat..

În cazul convulsiilor la un animal de companie în perioada post-vaccinare, este necesar să spitalizați urgent câinele.

Prezentare generală a vaccinului canin

Vaccinurile sunt împărțite în mono-componente și multicomponente.

Există producție internă și externă.

Monocomponentul conține un virus, poli - mai mulți. Veterinarii au descoperit că imunitatea la boli se formează mai bine atunci când se utilizează vaccinuri cu același virus. Dar, dezavantajul unei astfel de vaccinări este incapacitatea de a rezista la toți termenii dintre injecții. Prin urmare, se utilizează formulări multicomponente, care fac posibilă vaccinarea simultană a unui animal împotriva mai multor boli..

Unul dintre vaccinurile multicomponente dovedite este nobivak (produs în Olanda). Varianta sa comună este DHPPI + LR (pentru ciuma carnivorelor, hepatitei virale, enteritei parvovirusului, parainfluenza, leptospirozei și rabiei).

Vaccinări de bază pentru câini în funcție de vârstă - tabel și grafic
Nobivak KS
Vaccinări de bază pentru câini în funcție de vârstă - tabel și grafic
Merial Eurican DHPPI2 + L - vaccin

Pentru pui există vaccinuri Nobivac Puppy DP (împotriva enteritei de ciumă și parvovirus) și Nobivac DHPPi (împotriva ciumei carnivorelor, enteritei parvovirusului, parainfluenza și hepatitei infecțioase), care sunt perfect compatibile cu formulările mono-componente (de exemplu, împotriva rabiei).

Nobivac KS - vaccin împotriva parainfluenza și bordeteloza.

Un alt producător cunoscut de vaccinuri pentru câini este Merial, care produce produse sub denumirea comercială eurican. DHPPI + 2L poate fi utilizat de la vârsta de 8 săptămâni și necesită o revaccinare obligatorie ulterioară împotriva rabiei. Dezvoltă imunitatea la ciuma carnivorelor, enteritei parvovirusului, hepatitei virale, leptospirozei, parainfluenza și rabiei.

În articol, am vorbit despre vaccinările pentru câini, care boli sunt folosite. S-au descris regulile de bază ale vaccinării și posibilele complicații. A furnizat o imagine de ansamblu generală a vaccinurilor pentru câini și un program de vaccinări pentru pui în funcție de vârstă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccinări de bază pentru câini în funcție de vârstă - tabel și grafic