Dipentavak pentru câini

Dipentavac este un vaccin utilizat la câini pentru a construi imunitate împotriva bolilor virale, inclusiv a ciumei și a rabiei. Medicamentul cu agenți patogeni inactivi (neînsuflețiți) de patologii este produs de compania internă Vetzverocenter. Atunci când este utilizat corect, oferă protecție fiabilă a animalului împotriva bolilor infecțioase periculoase.

 • "Divak" Este partea uscată care conține virusuri de ciumă și agenți patogeni ai rabiei. De asemenea, conține un amestec de gelatină și zaharoză. Eo este doar componente auxiliare care nu afectează proprietățile biologice ale agentului. Masa uscată galben deschis poate avea o nuanță roz, deși prezența sa este opțională.
 • „Pentavak” - component lichid. Conține leptospira, parvovirus și adenovirus canin. De asemenea, include gel de hidroxid de aluminiu ca excipient. În exterior, este o suspensie roz. Dacă sticla este într-o poziție pentru o lungă perioadă de timp, un sediment gri deschis cade în partea de jos. Când este agitat, ar trebui să se dizolve cu ușurință în suspensie..

Dipentavak pentru câini

Pentru ambalarea ambelor componente uscate și lichide, se folosesc sticle de sticlă. Acestea sunt bine închise cu dopuri de cauciuc, care sunt blocate cu capace din aluminiu. Datorită acestor ambalaje, producătorul reușește să garanteze etanșeitatea recipientului și să prevină pătrunderea bacteriilor și a virușilor din exterior. Pulberea uscată uscată este ambalată în 1,2 ml, ceea ce este egal cu o doză imună. "Pentavaca" într-o sticlă este plasat 2,2 ml, care este, de asemenea, egal cu o doză. Spațiul liber din containere este umplut cu gaz inert.

Flacoanele sunt așezate în cutii speciale pentru a le asigura integritatea în timpul transportului. Fiecare astfel de cutie conține 10 containere, dar puteți cumpăra suma necesară în farmacii. Se vând doar în perechi..

Principiul de funcționare

Dipentavac asigură formarea imunității împotriva mai multor boli infecțioase. Se formează la 3 săptămâni după dubla injecție. Apărarea corpului este menținută timp de 12 luni. Pentru a restabili imunitatea, este necesară o revaccinare o dată pe an..

Vaccinarea câinelui

Produsul conține un număr suficient de celule microbiene pentru a forma imunitate stabilă. Deoarece conține agenți patogeni inactivi sau neînsuflețiți, este considerat sigur pentru animalele de companie. Deși aplicația trebuie să respecte o serie de condiții.

Notă! Dipentavac este potrivit exclusiv pentru prevenirea patologiilor virale. Nu posedă proprietăți medicinale.

Costul

Dacă decideți să vă imunizați câinele cu Dipentavac, prețul vaccinului începe la 260 de ruble pe doză. Puteți cumpăra produsul la farmacii veterinare obișnuite sau prin internet. Dacă ați ales a doua opțiune, efectuați o achiziție numai pe portaluri verificate, deoarece este important ca vaccinul să fie stocat corect.

Când se aplică?

Conform instrucțiunilor de utilizare, Dipentavac este utilizat pentru câini pentru a proteja împotriva următoarelor boli infecțioase:

 • ciuma;
 • rabie;
 • enterita provocată de parvovirus;
 • boli cauzate de adenovirus;
 • leptospiroza;
 • hepatită infecțioasă.

Caine trist

Toate aceste boli infecțioase sunt foarte periculoase pentru animale de companie. Adesea sunt severe și, în absența îngrijirii medicale în timp util, pot fi fatale. Animalele de companie cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 luni sunt expuse riscului. Puii foarte tineri primesc imunitate la laptele matern. Utilizarea vaccinului ajută la protejarea animalului de patologii periculoase. În plus, dacă sunt infectate, animalele de companie vaccinate sunt mai ușor de tolerat boala și au șanse mai mari de supraviețuire..

Notă! Câinii pot fi vaccinați de la vârsta de 60 de zile.

Cum se aplică

Componenta lichidă trebuie amestecată cu componenta uscată a vaccinului. Pentru a face acest lucru, "Pentavak" este luat cu o seringă sterilă și apoi trimis printr-o puncție în capacul de cauciuc într-o sticlă cu o componentă uscată. Agitați bine conținutul până când pulberea liberă se dizolvă complet. Apoi amestecul finit este tras înapoi în seringă. Acul trebuie schimbat înainte de injectare.

Injecțiile sunt administrate intramuscular sau subcutanat. Dacă animalul este vaccinat pentru prima dată, imunizarea se efectuează de două ori, intervalul dintre injecții ar trebui să fie de 2-3 săptămâni. Această regulă se aplică atât cățelușilor, cât și câinilor adulți care nu au fost vaccinați anterior. Puii sunt re-vaccinați după schimbarea dinților și după o dată pe an. În timpul revaccinării, injecția se administrează o singură dată.

Programul de vaccinare a câinilor

Doza de Dipentavac depinde de greutatea animalului. Dacă animalul de companie cântărește mai puțin de 5 kg, trebuie să luați 1,2 ml din componenta lichidă, dacă este mai mare de 5 kg - 2,2 ml. Componenta uscată este utilizată integral, indiferent de greutatea animalului.

Reguli importante

La vaccinarea unui animal cu Dipentavac, trebuie respectate câteva reguli importante:

 1. Cu 10 zile înainte de imunizare, animalul de companie trebuie să primească un antihelmintic. Viermii din corpul animalului de companie reduc semnificativ imunitatea acestuia, care poate provoca complicații.
 2. Sere speciale și imunoglobuline nu se administrează animalului cu 2 săptămâni înainte de injectare.
 3. Pentru procedură, utilizați seringi și ace sterile, de unică folosință. Nu este nevoie să procesați locul de injectare.
 4. În timpul formării imunității (21 de zile după injectare), este necesar să se excludă plimbările animalului de companie în locurile în care se află alte animale. Este necesar să se excludă contactul cu alte animale de companie de pe stradă.

Notă! Încălcarea schemei de utilizare a Dipentavac implică o scădere a eficacității sale. Dacă nu vă vaccinați din nou la timp, riscul de infecție crește, mai ales în contact cu animalele bolnave.

Contraindicații și efecte secundare

Conform instrucțiunilor, este strict interzisă vaccinarea cu câini Dipentavac cu vârsta mai mică de 60 de zile. De asemenea, nu utilizați remediul pentru pui dacă li se schimbă dinții. Vaccinul poate provoca complicații și chiar naștere prematură la femei, dacă este utilizat în a doua jumătate a sarcinii. Imunizarea este interzisă și în următoarele cazuri:

 • în prezența infecțiilor;
 • cu epuizare;
 • la temperaturi ridicate.

Nu se aplică nici animalelor slăbite. Numai animalele de companie sănătoase pot fi imunizate. În caz contrar, poate provoca complicații..

Puii

În cazuri rare, componentele Dipentavac provoacă reacții alergice. Dacă s-a observat anterior intoleranță, animalului de companie trebuie să i se administreze un agent antialergenic înainte de injectare. Simptomele bolilor virale, chiar și cu supradozaj, nu apar.

Uneori Dipentavac provoacă următoarele reacții adverse:

 • umflarea la locul injectării;
 • depresie și apatie;
 • refuzul alimentelor.

Manifestarea simptomelor se oprește singură după un timp și nu necesită o intervenție specială.

Condiții de depozitare și caracteristici de utilizare

Depozitați Dipentavac la temperaturi cuprinse între 2 și 10 grade Celsius. În timpul transportului, respectați și regimul de temperatură. Este important să păstrați medicamentul în afara razelor solare directe, deși majoritatea oamenilor pun flacoanele în frigider. În acest caz, acestea trebuie ținute departe de alimente..

Vaccinul nu poate fi utilizat în următoarele cazuri:

 • ambalajul nu este etanș;
 • la fund a apărut un precipitat care nu se dizolvă;
 • există fulgi sau alte impurități în suspensie;
 • nici o etichetă cu marcajul necesar.

Vaccinul necorespunzător trebuie eliminat. Înainte de aceasta, trebuie să fie inofensiv prin fierbere timp de 5 minute. De asemenea, trebuie să faceți un vaccin care nu a fost utilizat în decurs de jumătate de oră după deschiderea sticlei..

Cățeluș amuzant

Recenzii proprietarului

Oksana, proprietarul a 4 câini:

„Vaccin bun. Și-a vaccinat animalele cu el de mai multe ori. Este adevărat, toți câinii sunt deja adulți, dar de diferite categorii de greutate. Nu am găsit simptome de boli infecțioase sau alte efecte secundare. Animalele de companie tolerează vaccinarea fără probleme. Nu l-am folosit pentru pui, fără experiență sau impresii ".

Ksenia, amanta beagle:

„Majoritatea oamenilor vorbesc pozitiv despre acest vaccin, dar am avut o experiență tristă cu el. Câinele a fost vaccinat cu Dipentawak la o clinică guvernamentală. În doar o săptămână a „ars”. Contactarea unei clinici comerciale nu a avut succes. O autopsie a relevat o leziune cerebrală. Nu utilizați acest produs la animalele de companie dacă doriți să trăiască. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Zina, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Dipentavac este cel mai bun vaccin polivalent intern. Principalul său avantaj este că protejează și împotriva rabiei. Nu este nevoie să injectați separat. Majoritatea animalelor tolerează imunizarea fără probleme. Există și cazuri dificile, dar de obicei apar complicații din cauza proprietarilor înșiși. Adesea se injectează ei înșiși fără a consulta un medic veterinar. Merită să ne amintim că unele boli pot fi latente. ".

Raisa, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„În clinica noastră, ei preferă să utilizeze vaccinări domestice. Dipentavak a funcționat bine. Practic nu există erupții. Dar recent au existat multe plângeri cu privire la importul Nobivak. Nu întotdeauna ieftin și intern este rău. Există excepții și acest mijloc este dovada acestui lucru. Aceasta este o bună protecție pentru animalul dvs. de companie împotriva patologiilor periculoase. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dipentavak pentru câini