Gulere pentru purici și căpușe pentru pui și câini adulți

Fiecare proprietar vrea să-și protejeze iubitele animale de companie de purici și căpușe. O modalitate de a face acest lucru este folosind gulere speciale. Doar mergând în el, câinele nu va ridica paraziți periculoși și enervanți.

Remedii pentru purici și căpușe pentru câini

Paraziții care suge sângele sunt incomod pentru animalele de companie, dar există remedii eficiente pentru a le combate. Acestea sunt împărțite în șase tipuri:

 • aerosoli și spray-uri;
 • gulere;
 • picături;
 • șampoane;
 • vaccinuri;
 • pastile.

Fiecare are argumente pro și contra, motiv pentru care domeniul de aplicare este limitat.. Purtarea gulerelor este o modalitate excelentă de a preveni infestările cu căpușe sau păduchi. De asemenea, substanțele cu care cureaua este impregnată sunt dăunătoare insectelor. Aceste produse sunt atât de atractive pentru proprietarii de animale de companie cu patru picioare..

Dacă cățelușul este mic sau câinele are alergii și boli grave, întrebați medicul veterinar ce remedii să utilizați..

Câine alb pe iarbă

Pentru a îndepărta căpușele și puricii la câini, utilizați gulere speciale, șampoane, spray-uri, picături, tablete și vaccinuri

Caracteristici cheie ale gulerelor pentru purici și căpușe

Produsul este o curea elastică din plastic impregnată cu insecticide - fipronil, diazinon, deltametrin, ivermectin, propoxul, permetrin și alte substanțe. Cu o cataramă, este atașată de gâtul animalului. Funcționează simplu: ingredientele active se răspândesc pe suprafața pielii și a hainei câinelui, respingând puricii și căpușele. Acest efect persistă atât timp cât câinele poartă cureaua..

Gulere avantaje și dezavantaje

Cu depozitarea corespunzătoare și respectarea perioadelor de garanție, astfel de accesorii insecticide au multe avantaje:

 • ușurință în utilizare (este suficient să fixați cureaua pe gâtul animalului cu un element de fixare simplu și să așteptați un efect pozitiv);
 • siguranță pentru sănătatea animalelor - modelele biologice sunt complet inofensive, iar în gulerele chimice doza zilnică de substanțe toxice este minimă și nu are un efect negativ asupra corpului câinelui;
 • igiena - gulerul nu patează părul animalului și obiectele din jur, de exemplu, mobilier sau covoare în cameră și nu necesită îngrijire specială sau monitorizare zilnică;
 • multifuncționalitate - produsul este conceput pentru a combate nu un singur tip de insectă, ci simultan cu mai multe - purici, căpușe, păduchi, țânțari și alți paraziți;
 • disponibilitate și alegere - un sortiment destul de mare de mărfuri cu diferite niveluri de preț și producători este prezentat în farmacie, în departamentele veterinare ale magazinelor.

Modelele și produsele ieftine ale mărcilor puțin cunoscute conțin adesea pesticide și alte ingrediente periculoase care provoacă alergii și diverse efecte secundare.

Câine cu guler galben din căpușe și purici

Dacă se utilizează un guler de purici, atunci insectoacaricidele în alte forme nu pot fi utilizate

Gulerele au, de asemenea, dezavantaje:

 • efectul neuniform al medicamentului datorită localizării limitate (cu excepția gâtului, acesta nu poate fi purtat nicăieri, prin urmare trebuie să examinați periodic alte părți ale corpului câinelui pentru prezența paraziților);
 • incapacitatea de a combina gulerul cu alte insecticide;
 • intoleranță individuală la componentele chimice care alcătuiesc impregnarea: pentru a o detecta în timp util, monitorizați câinele în primele ore după ce ați pus gulerul.

Datorită toxicității substanțelor cu care curelele sunt impregnate, produsul are o durată de viață limitată - de obicei șase luni. Pentru a proteja câinii de efectele negative ale substanțelor chimice, nu se recomandă utilizarea unui guler anti-purici pentru puii sub o anumită vârstă, animale bolnave sau bătrâne, precum și femeile însărcinate..

Asigurați-vă că atunci când vă jucați cu alți câini, animalul dvs. nu mușcă gulerul, deoarece acest lucru poate duce la otrăviri grave.

Doi câini care se joacă cu o minge

Aveți grijă să nu vă mușcați câinele printr-un guler îmbibat cu substanțe chimice

Tipuri de guler

Produsele sunt:

 1. Chimic. Acestea conțin substanțe toxice care provoacă moartea paraziților. Utilizat pentru adulți (de la aproximativ șase luni) și câini sănătoși.
  Guler chimic pentru purici și căpușe

  Gulerul este o bandă flexibilă impregnată cu un produs chimic care respinge și ucide căpușele și puricii

 2. Biologic. Înmuiat în uleiuri esențiale sau plante medicinale care resping insectele. Permis pentru pui și câini însărcinate.
  Guler bio din purici pentru câini Doctor ZOO

  Gulerele biologice pentru căpușe și purici sunt potrivite pentru pui și câini însărcinate

 3. Cu ultrasunete. Nu conțin componente aromatice sau chimice, acționează asupra paraziților prin radiații ultrasonice. Cele mai scumpe modele, dar nu suficient de eficiente, prin urmare sunt mai puțin utilizate.
  Căpușă cu ultrasunete și guler de purici

  Gulerul respinge căpușele și puricii de la câini cu ultrasunete

Modele populare de guler

Gulerele pentru protecția împotriva paraziților sunt produse de multe companii interne, europene și americane. Potrivit proprietarilor de câini, cei mai eficienți și confortabili sunt următoarele:

 1. Foresto. Oferă protecție maximă și pe termen lung împotriva mușcăturilor de paraziți. Potrivit pentru animalele de companie active.
  Guler pentru câini Foresto

  Gulerul Foresto nu are miros neplăcut și nu se deteriorează din cauza expunerii la apă

 2. Kiltix (Kiltix). Începe să acționeze într-o zi și protejează animalul timp de șapte luni. Folosit pentru câinii adulți sănătoși.
  Trei pachete de gulere Kiltix

  Gulere Kiltiks sunt disponibile în trei soiuri: pentru câini mici, mijlocii și mari

 3. Hartz (Hartz Ultra Guard). Rezistent la umiditate, are o aromă plăcută și acționează în momentul îmbrăcării. Nu se aplică pentru puii de până la șase luni.
  Guler de purici și căpușe Hartz

  Gulerele Hartz protejează în mod fiabil câinii de paraziții care aspiră sângele timp de 7 săptămâni

 4. Scalibor. Potrivit pentru câinii și puii însărcinați de la vârsta de 7 săptămâni.
  Guler de purici și căpușe Scalibor

  Nici câinii însărcinați nu vor fi răniți de gulerul Scalibor

 5. Beaphar. Valabil până la cinci luni și nu are limită de greutate câine.
  Guler pentru căpușe și purici pentru câini Beafar

  Beafar este unul dintre cele mai populare și eficiente gulere care protejează câinii de căpușe și purici

 6. Rolf Club 3D (Rolf Club 3D). Guler cu toxicitate redusă, inodor.
  Guler de câine Rolf Club 3D

  Gulerul Rolf Club 3D distruge căpușele chiar înainte de a mușca

Produsele descrise sunt populare, dar se folosesc și alte tipuri.

Tabel: caracteristici ale gulerelor populare

Denumire, producător Substanță activă De la ce vârstă se folosește Câte luni este eficient Caracteristici
Foresto, GermaniaImidacloprid - 10%, flumetrină - 4,5%De la 7 săptămâni8Impermeabil, inodor și reflectorizant.
Kiltix, GermaniaPropoxur, flumetrinăDe la 6 luniPână la 7Rezistent la apă.
Beaphar, OlandaDiazinonDe la 6 luniPână la 6Acțiunea este activată la 5 zile după fixare pe gâtul câinelui.
Inspector, RusiaFipronil 5%, piriproxifen 2%, ivermectină 1,2%De la 2 luni4 protejează împotriva puricilor și 3 împotriva căpușelorAre un miros specific. Acționează în două direcții - paralizează și perturbă echilibrul hormonal al paraziților, provocând sterilizarea imago-ului.
Celandine, RusiaFipronil și permetrinDe la 8 săptămâni4 - din purici și 2 - din căpușeNu se aplică în cazul altor acaricide insecticide.
Gamma, RusiaUleiuri de brad siberian și arbore de ceaiDe la 2 luniPână la 4Miros puternic, clema de siguranță se desface automat dacă câinele se blochează accidental.
Hartz Ultra Guard, SUATetraclorvifosDe la 6 luniPână la 7Rezistent la apă.
Trixie, GermaniaPropoxurDe la jumătate de anDin purici - 4, din căpușe - 2,5
Scalibor, FranțaDeltametrinDe la 7 săptămâniPână la 6Trei efecte protectoare:
 • respingător;
 • paralizia și moartea ulterioară a paraziților;
 • blocarea alimentelor (anti-mușcătură), care previne infecția cu virusuri transmise de insecte.
Rolf Club 3D (Rolf Club), RusiaFipronil - 5%, permetrină - 1%De la două luniPână la 4Impermeabil și elastic.

Video: gulerul lui Foresto din căpușe și purici

Sfaturi pentru alegere

Pentru fiecare câine, gulerul este selectat individual, ținând cont de următoarele criterii:

 • dimensiunea produsului este importantă pentru confortul animalului;
 • vârsta și caracteristicile individuale ale animalului de companie - nu toate gulerele sunt permise pentru utilizare de către pui, precum și câinii bătrâni sau bolnavi, câinii însărcinați și care alăptează;
 • mărcile dovedite de producător garantează calitatea și fiabilitatea produselor, ceea ce este important pentru siguranța câinelui.

Informații detaliate despre produs - restricții și caracteristici de utilizare, concentrația substanțelor active - sunt indicate în instrucțiuni. Nu uitați să-l studiați cu atenție. Nici consultarea cu un medic veterinar nu va strica..

Ce gulere sunt potrivite pentru pui

Uneori este necesar să protejați bebelușii de paraziții care suge sânge. Se pot infecta de la mama lor sau de la un alt câine care locuiește în casă sau accidental în timp ce se joacă afară. Pericolele mușcării unui cățeluș sunt următoarele:

 • mâncărime severă, zgârieturi, ceea ce duce la dezvoltarea anemiei din cauza pierderilor semnificative de sânge pentru un câine mic;
 • este mai probabil să se infecteze cu infecții transmise de paraziți și viermi din cauza unui sistem imunitar incomplet format.
Guler Catelus

Pe piață există gulere concepute special pentru pui

Dar puii nu sunt produse adecvate destinate câinilor adulți, deoarece pot provoca reacții alergice și pot slăbi corpul. Trebuie să alegeți produse speciale care sunt permise pentru câinii cu vârsta de până la 6 luni. Sunt inodori și se utilizează de la trei săptămâni, două luni sau o altă vârstă. Citiți mai multe despre acest lucru în instrucțiuni..

Medicii veterinari nu recomandă îmbrăcarea unui guler pentru un cățeluș cu vârsta de până la 2 luni, precum și utilizarea altor tipuri de agenți de protecție - picături, șampoane, tablete.

Următoarele gulere sunt potrivite pentru pui:

 1. Insectal plus (Rusia). Impregnat cu permetrină și fipronil, durează de la 2 la 4 luni și se aplică de la vârsta de 8 săptămâni.
 2. Insectal Combo este un produs cu toxicitate redusă, inodor, pe bază de ivermectină. Nu poate fi purtat la câini cu vârsta sub 2 luni, contraindicat pentru rasele Sheltie și Collie.
 3. Hartz Ultra Guard Flea (Germania) - utilizat de la vârsta de trei luni, oferă protecție până la șapte luni, substanța activă este tetraclorvinfos.

Video: cum să alegeți și să vă puneți un guler pe un câine

Regulile gulerelor

Pentru a obține efectul dorit, este important să puneți gulerul corect pe câine:

 1. Despachetați produsul, îndepărtați curelele care îl țin într-o stare răsucită.
 2. Întindeți puțin gulerul și puneți-l pe animal, ajustându-se la dimensiune și lăsând un spațiu de un centimetru și jumătate pentru o purtare confortabilă.
 3. Tăiați capătul excesiv al curelei.

Dacă există deja purici, scoateți-le mai întâi. Tratați haina câinelui cu un șampon special, dacă este permis de instrucțiuni.

Câine în guler

Păstrați-vă câinele confortabil cu un guler de purici

Contraindicații

Nu întotdeauna și nu fiecare animal poate folosi o curea de protecție. Nu se potrivește:

 • dacă animalul de companie primește deja medicamente, inclusiv cele care vizează uciderea căpușelor sau puricilor;
 • câini însărcinați și care alăptează;
 • câini bătrâni sau cei cu probleme grave de sănătate;
 • pui de până la 6 luni (fiecare guler indică vârsta de la care este permis să-l poarte);
 • dacă există reacții alergice la componentele componente ale substanței active a impregnării sau la alte lucruri - praf, alimente etc..

Cele mai frecvente efecte secundare sunt dermatita alergică, mâncărimea, ochii apoși, salivația crescută, strănutul și supraexcitația. Rareori sunt consecințele pe termen lung ale purtării unor astfel de produse - dezvoltarea patologiilor ficatului, a sistemului respirator, a rinichilor. Dar în acest domeniu, medicii nu au efectuat cercetări și este imposibil să spunem cu certitudine că gulerul a cauzat boala.

Dacă câinele este slăbit (după boală sau doar bătrân), alegeți gulere cu ultrasunete împotriva puricilor și căpușelor sau pe bază de uleiuri esențiale.

Câine întins pe podea

Dacă câinele este bătrân sau bolnav, nu se recomandă purtarea unui guler înmuiat în substanțe chimice

Precauții

Pentru a preveni mușcătura câinelui de o căpușă sau purici, se recomandă purtarea gulerului constant și îndepărtarea acestuia numai în timpul scăldatului. Pentru un efect pozitiv, este important să respectați o serie de reguli:

 • nu combinați purtarea unui guler cu utilizarea insecticidelor într-o formă diferită (picături, spray-uri etc.) pentru a preveni dezvoltarea dermatitei sau căderii părului;
 • în caz de reacții alergice, se recomandă alegerea unui produs de la alt producător;
 • nu acordați preferință opțiunilor ieftine: acestea sunt adesea de calitate slabă și pot dăuna câinelui.

Recenzii

Utilizarea gulerelor pentru purici și căpușe este o modalitate convenabilă și sigură de a vă proteja animalul de companie de paraziții care aspiră sânge. Alegeți un produs în funcție de vârstă, dimensiune și caracteristicile individuale ale animalului, astfel încât purtarea acestuia să aducă un efect pozitiv, fără a afecta sănătatea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Gulere pentru purici și căpușe pentru pui și câini adulți