Vaccinarea câinilor, vaccinările complexe și costul acestora

Vaccinarea câinilorÎn întreaga lume, o condiție necesară pentru păstrarea câinilor este a lor vaccinare

. O vaccinare la timp nu numai că îți menține animalele iubite în viață și sănătoase, dar ajută și la menținerea creșterii epidemiilor virale.

Dacă animalul dvs. de companie nu este vaccinat, atunci el nu va avea voie să participe la concursuri și expoziții, nu va avea voie să călătorească cu dvs. cu avionul sau cu trenul.

Pentru ca vaccinările să funcționeze eficient, trebuie să urmați un program specific. Când câinele este vaccinat conform schemei necesare, va fi posibil să spunem cu certitudine că animalul dvs. de companie are imunitate, cu care poate face față bolilor infecțioase și virale periculoase..

Vaccinarea câinilor

Vaccinări complete pentru câini și costul acestoraExista două tipuri de vaccinări pentru animale de companie:

 1. Vaccinarea polivalentă este o vaccinare cuprinzătoare pentru câini care ajută la evitarea unui număr mare de boli.
 2. Vaccinarea monovalentă - un vaccin care protejează împotriva unei boli specifice.

Veterinarii cred că cea mai de bază funcție a vaccinării este de a preveni bolile infecțioase grave la câini. Rabia, tulburarea, enterita parvovirusului și multe alte boli prezintă un pericol grav pentru sănătate, până la moarte inclusiv, de aceea vaccinarea este vitală pentru animalul dvs. de companie.

Principiul de acțiune al vaccinărilor complexe

Cum funcționează vaccinările complexe pentru câiniCâinii sunt vaccinați pentru a crea imunitate puternică la o anumită boală. Un animal vaccinat, care se confruntă cu virusul, nu se va îmbolnăvi cu o probabilitate de 90%. Dar, cu toate acestea, se dovedește că câinele depășește boala, atunci va suferi o boală într-o formă ușoară și se va recupera rapid.

lucrul principal, injecțiile trebuie făcute în mod regulat, întrucât durata de viață a anticorpilor conținuți în ele este limitată.

Când imunitatea unui animal întâmpină un virus, acesta formează anticorpi, ceea ce reprezintă o povară destul de gravă pentru organism, astfel încât vaccinarea pare să inducă în eroare sistemul imunitar și nu provoacă boli. Vaccinul în sine nu conține virusul, ci doar fragmente din acesta care sunt inactive și chiar vaccinarea împotriva rabiei - o boală gravă și fatală - nu este periculoasă. După vaccinare, animalul dvs. nu se va îmbolnăvi, este pur și simplu imposibil..

Cele mai periculoase boli:

 • Ciuma.
 • Rabia.
 • Adenovirus.
 • Leptospiroza.
 • Hepatita infecțioasă.
 • Parainfluenza.
 • Enterita parvovirusului.

Câinele dvs. trebuie vaccinat împotriva acestor virusuri în mod regulat. Vaccinarea obligatorie se efectuează împotriva enteritei virale, rabiei, ciumei, parainfluenza, adenovirusului. Puii pot fi vaccinați la vârsta de șase săptămâni cu vaccinuri pentru sugari. Dar dacă copiii cresc într-o curățenie perfectă cu o mamă sănătoasă, vaccinarea poate fi omisă.

Prima vaccinare pentru adulți ar trebui să aibă loc atunci când catelul se întoarce 8-12 săptămâni. Apoi, re-inoculat după 21 de zile. O altă vaccinare se efectuează după schimbarea dinților bebelușului. Vaccinul antirabic se administrează o dată pe an. Câinii adulți trebuie vaccinați în fiecare an, o dată, la intervale regulate. Procedura este rapidă și nedureroasă, deci nu va provoca niciun disconfort special animalelor de companie..

Regulile de vaccinare a câinilor

Vaccinarea câinilorFiecare proprietar de câine ar trebui să fie conștient de faptul că vaccinările se efectuează conform programului de vaccinare. Prin urmare, există reguli simple care trebuie respectate înainte de procedură:

 1. Doar un câine sănătos poate fi vaccinat, prin urmare, înainte de a vizita medicul veterinar, acesta trebuie examinat cu atenție.
 2. Contactați numai un medic profesionist care va elabora în mod competent un program de vaccinare individual pentru câinele dvs. pe baza tipului de medicamente și a producătorilor acestuia.
 3. Nu injectați pui sub vârsta de două luni. Nu se recomandă vaccinarea copiilor cu vârsta de până la opt săptămâni, deoarece aceștia au încă o imunitate foarte slabă și se pot îmbolnăvi.
 4. Vaccinările sunt necesare pentru toate animalele de companie, indiferent de condițiile lor de viață și de distracție.
 5. Este recomandabil să efectuați această procedură înainte sau după schimbarea dinților la un câine, deoarece multe vaccinuri pot duce la întunecarea smalțului dinților..
 6. Înainte de vaccinare, animalul trebuie supus unui antrenament special, care include luarea de remedii pentru viermi, prelucrarea lânii din purici și căpușe. Cu două săptămâni înainte de vaccinare, trebuie să limitați contactul animalelor de companie cu străini și animale.
 7. Trebuie amintit că trebuie să vaccinați un câine cu 2-3 luni înainte de împerechere, acest lucru este foarte important, altfel există un risc ridicat de a avea descendenți nesănătoși.
 8. Este imperativ să aflați dacă animalul dvs. de companie suferă de alergii, deoarece vaccinul, în special cel primar, poate provoca o reacție negativă, ba chiar poate provoca șoc anafilactic. În acest caz, înainte de vaccinare, este necesar să se administreze câinelui o injecție cu Suprastin sau Tavegil, puteți administra medicamentul și în tablete.

Vaccinări pentru pui și câini adulți

Vaccinări pentru câini adulțiPrima injecție ar trebui să aibă loc atunci când catelul are 8-9 săptămâni. Apoi, re-inocularea este programată după 3 săptămâni.

Înainte de această vârstă, vaccinarea nu este necesară, deoarece sistemul imunitar al bebelușului primește anticorpi imuni prin laptele matern și încă nu se dezvoltă singur.

O altă vaccinare se administrează după schimbarea tuturor dinților la cățeluș, adică la 5-6 luni. Medicamentele moderne conțin microorganisme mai puțin agresive decât formele lor actuale, prin urmare, nu poate apărea decât o reacție de protecție la introducerea lor la varsta de 2-3 luni.

Imunitatea rezistentă la infecție apare numai La 2 săptămâni după vaccinare. Trebuie avut în vedere faptul că în această perioadă cățelușul este într-o stare slăbită și este foarte susceptibil la infecția din jurul său. De îndată ce se aplică toate vaccinurile, bebelușului i se permite să comunice cu alte animale și oameni.

Pentru unele vaccinări, este necesar să se repete - revaccinarea, după 2 săptămâni, după care se formează imunitatea. Apoi, pentru a susține în mod constant sistemul imunitar, vaccinările se efectuează o dată pe an..

O dată pe an, trebuie să obțineți un vaccin antirabic dacă puiul merge adesea pe stradă, comunică cu alte animale. Se face începând de la 3-4 luni în fiecare an. Animalele care sunt ținute în incinte și sunt limitate în comunicarea cu alți câini, această vaccinare poate fi efectuată de la vârsta de 9 luni.

În această perioadă, animalul dvs. de companie are nevoie într-adevăr de o dietă completă și echilibrată care să conțină vitamine și minerale. După vaccinări, merită să scutiți catelul de situații stresante, călătorii lungi și efort fizic în decurs de două săptămâni.

Vaccinarea este un proces serios, animalul de companie ar trebui să fie atent monitorizat în primele două zile după vaccinare, în special în prima. Dacă apar complicații, trebuie să contactați imediat clinica veterinară.

Secvența de vaccinări pentru pui cu vârsta de până la 1 an:

 • O luna. Vaccinarea seriei PUPPY trebuie făcută după cum este necesar.
 • Două-două luni și jumătate. Vaccinarea împotriva ciumei, parainfluenza, enteritei, hepatitei, leptospirozei - vaccinarea primară.
 • Două și jumătate - trei luni. Revaccinarea medicamentelor anterioare.
 • Aproximativ trei luni. Vaccinarea primară împotriva rabiei. Vaccinarea împotriva ciumei, enteritei.
 • Șase până la șapte luni - vaccinarea împotriva parainfluenza, hepatitei, leptospirozei.
 • Sapte luni. Vaccinarea împotriva rabiei. Ulterior - într-un an.
 • Un an. O altă vaccinare împotriva ciumei, hepatitei, enteritei, parainfluenza, leptospirozei. Anul viitor mai târziu.

Vaccinarea câinilor adulți

Vaccinări pentru puiDe asemenea, câinii adulți au nevoie de protecție împotriva infecțiilor, astfel încât vaccinările sunt esențiale pentru ei. Un animal adult trebuie vaccinat la fiecare 12 luni. În fiecare an este necesar să se administreze un vaccin antirabic (care face adesea parte dintr-o vaccinare cuprinzătoare), iar restul trebuie efectuat la fiecare doi sau trei ani dacă câinele este absolut sănătos.

Dacă animalul de companie are mai mult de 8 ani, atunci va fi necesar să se efectueze vaccinări obligatorii, luând în considerare starea de sănătate a acestuia. Puteți refuza vaccinarea dacă câinele are boli cronice, deoarece acest lucru îi poate afecta sănătatea. Este necesară doar o injecție împotriva rabiei, proprietarul animalului nu are dreptul să o refuze, deoarece este interzis de lege.

Consecințele posibile ale vaccinării

Efectele potențiale ale vaccinării câineluiVaccinări preventive în majoritatea cazurilor, acestea sunt efectuate intramuscular. Excepțiile pot fi contraindicații individuale. Medicamentul poate fi administrat câinilor în următoarele moduri:

 • Intramuscular (coapsa posterioară sau greabăn).
 • Subcutanat.
 • Preoral (prin gură).
 • Rectal (în rect).
 • Injecție intraosoasă și intraarticulară.

Dacă animalul de companie a pierdut activitatea după injecție, refuză să mănânce, doarme prea mult timp, aceasta indică o reacție normală a corpului animalului la acesta. Chiar și mici salturi de temperatură sunt posibile, dar proprietarul nu ar trebui să fie speriat de acest lucru, deoarece o creștere a acestuia indică lupta organismului cu doza introdusă de virus. O astfel de reacție poate fi, de asemenea, rezultatul unei situații stresante asociate cu o vizită la medic..

Simptomele dureroase ar trebui să dispară după câteva zile, dar în cazul unei deteriorări pe termen lung a sănătății animalului, trebuie să contactați imediat clinica unde au fost efectuate vaccinările..

Costul vaccinării câinilor

Costul vaccinării câinilor adulțiPrețul vaccinării depinde de următorii factori:

 • Nivelul spitalului veterinar.
 • Producătorul importat sau intern al medicamentului.
 • Categoria de vaccinare.
 • Locul injectării (casa pacientului sau clinica veterinară).

Costul mediu al vaccinării:

 1. Pentru injecții la domiciliu, folosind un vaccin rusesc polivalent (Multakan, Biovak) - 1100 r.
 2. Utilizarea la domiciliu a unui vaccin multivalent importat (Nobivak, Eurikan, Vangard) - 1400 r.
 3. Vaccinările în clinică sunt cu 500-600 ruble mai ieftine.
 4. Înregistrarea unui pașaport cu toate mărcile veterinare costă aproximativ 150-200 de ruble.

Ce vaccinuri există

Care sunt vaccinurile pentru câini și pui?Vaccinurile pentru animale sunt clasificate în cinci tipuri:

 1. Trăiți slăbiți, care includ tulpini viabile de agenți patogeni patogeni, cu o capacitate scăzută de a influența corpul.
 2. Medicamentele ucise sunt fabricate din microorganisme care au murit din cauza expunerii chimice sau fizice.
 3. Produse chimice, care se obțin prin purificarea antigenilor agenților patogeni de componente dăunătoare folosind o metodă chimică sau fizică.
 4. Toxoizi, care sunt vaccinuri obținute din substanțe neutralizate ale agenților patogeni.
 5. În plus față de vaccinurile existente, se dezvoltă activ medicamente mai avansate, de exemplu, modificate genetic, subunitate și altele.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccinarea câinilor, vaccinările complexe și costul acestora